Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 3 juli 2022

Adolf Hitler, SS-mannen Kurt Lundin (SD) och "andlig släktskap"

 


Anders Lindberg i AB skriver ofta om Sverigedemokraterna och senaste texten fick mig att återigen leta efter medgrundaren Kurt Lundin som greps av polis på 1940-talet och då redogjorde för nazimens judeförintelse. Lundin släppte och den djupt nazifierade och rastiska Sverige valde att stuva undan vittnesbördet... 

Födelsedag för den här svenska medgrundaren till Sverigedemokraterna har jag sökt tidigare, han nämns då och då, men först nu blir det en träff tack vare att Sydsvenskan nyligen publicerade foto på det åldrade dokumentet (och porträttet ovan). Dokumentet innehöll nazistens berättelse om judeutrotning i (nuvarande) Ukraina och med polisiär grundlighet också födelsedata för den förhörde.

Kartan väcker liv i frågan om en stark ledare har sådan makt att smitta sinnena på svaga befolkningselement att man t.o.m. ser det i horoskop för dem i svansen. Hitler hade Månen/sinnet i "expansiva" Skytten och hans direkta roll i nazimens begär efter mer "livsrum" verkar säker (för den som tror astrologin vet vilka principer som driver en varelse). Det var när jag tog en dag och letade upp födelsedatum för mindre kända nazister inklusive några lägervakter, som plötsligt Månen i Skytten tog ett språng och körde om den tidigare så uppenbara "mördarpositionen" Månen i Skorpionen (till vars mörka sida hör förgiftningstillstånd och död, men vars ljusa sida är just kampen mot alla biologiska faror och risker).

Det kan tyckas pikant att den djupt anti-rasistiska journalisten Anders Lindberg själv har expansiva Skytten starkt aktiverad vid sin födelse, men inte via följaren Månen utan via Solen och Jupiter, tydliga omen om en livsbejakande och frihetsorienterad Skytt, den bra typen!

Med födelsedagen känd för den arketypiska svenska nazisten Kurt Lundin visar sig Skytten återigen, men nu via krigaren Mars i tecknet. Dvs. en som sannolikt med krigsliknande energi hör Hitlers sinne (Mån-Skytten) och tänder på den tyske ledarens tankar...

Men det är bara en och rätt obetydlig av de tankar som Lundins planetplaceringar  ger upphov till. För se här, hur Hitler och Lundin matchar varandra på flera punkter:

HITLER:


LUNDIN:


Efter att ha återvänt flera gånger till Magdalena "turkdiktatorn" Anderssons vindflöjel-lätta principplanet Saturnus i forsande Vattnets Fiskarna, är det intressant att notera hur Lunden föddes exakt ett Saturnusvarv efter Hitler och delar en annan usel position för den principfasta Saturnus. 

Krabban är också Vatten men inte snabba strömmar utan havets tunga böljegång, Krabban tillhör Passionens kvalitet och dyningarna som vältrar sig fram genom den sublunära och irrationella känslosjälen ("engångssjälen" - det antika begreppet relaterar till vad som idag kan beskrivas som människor fångade i yvig biokemisk soppa och har nedsatt förmåga att rationellt välja sina krig). Krabbans typ av låsning till känslo- och stämningslägen är inte lika oberäknelig som Anderssons lappkast men heller inte rigid som Saturnus i det fixerade eller mörka Vattentecknet Skorpionen.

I vilket fall är Saturnus och Vatten en olycklig kombination eftersom man söker genomdriva den analt petiga och fordrande Saturnus tankar om ordning och reda på Vatten-nivån, vilken i sin tur relaterar till biologi och fysisk hälsa. Vatten ligger nära rasbiologi och fula pseudovetenskapliga tankar om hackordning. Det upptäckte bloggen i tidiga år, vid granskning av diverse gamla rasbiologiska svenskar. Saturnus i sin roll som Liemannen ger an antydan om var Vatten-attityden kan hamna i sin iver att hålla folkets blod rent (eller snarare inavlat, som i det gamla Sverige).

Hitler rädsla för att ha judiskt blod via farmodern passar fenomenalt väl med Saturnus i moderprincipens Krabba och särskilt som moderprincipens planet Månen i Skytten hamnar i "inkonjunkt" läge i förhållande till sitt hemmatecken. Dessa 150-gradersvinklar är vanligt och betyder många gånger knappt något alls, särskilt om de två zodiakprincipernas alienation gentemot varandra i vilket fall är livsområden som betyder föga för individen. 

Men Hitlers fall är intressant eftersom han likt dagens Sverigedemokrater valde en viss etnisk grupp att projicera sin egen orenhet på. För Hitler var judarna ohyra som spred sig genom landet medan i Sverige verkar rasismen (en psykisk sjukdom) ha riktat in sig på muslimer. Här blir Skytten alltså en hatad grupps inbillade expansion. "Världsherravälde".

(Hur mycket av dagens svenska muslimhat beror på okunskap är mig obekant man tydligt är att förgiftade desinformation är popular och mer emotionellt tillfredställande för den som känner sig klämda av livet. Svenskarna har nog också börjat glömma att islams härjningar ligger många hundra år tillbaka i tiden, när religionen var ung och vital och expansiv. Att en kultur även sedan den mognat kan genomgår våldsperioder (åtminstone i vissa segment) är inte unikt för islam, se bara Sverigefavoriten  USA som konstant krigat och intrigerat mot andra länders ekonomier och naturtillgångar sedan Andra världskriget.)

Hitler drivs av expansionens princip men samtidigt tjänar samma jupiteriska tendens i demoniseringen av en annan grupp. Hitler tycks ha varit sjukligt besatt även av sin egen renhet - som om han försökte bannlysa varje tanke om att han smutsades inifrån av en liten portion judiskt blod på  faderns sida ... Den mörklagda arean i horoskopet passar mycket väl på hans sinnessjuka fixering, 3e huset för intellektuell verksamhet visar på denna detta kunskapsglapp (okunskapen om huruvida fadern förmedlat några droppar judisk blod till honom). 

Det är passande att den patriarkala Saturnus (som även illustrerar "släkter" rent generellt) ingår i detta drama. Hitler får inget något mentalt grupp om vad hans farmor (modersprincipen Månen) tillfört honom - det råder absolut "kontaktglapp" mellan intellektets 3e hus och det patriarkala 10e som här också rymmer Patriarken Saturnus i händerna på Krabban. Se hur budskapen snurrar runt och tycks återkomma till en verklig problemhärd: "mitt biologiska Ur-sprung".

Lundins modersprincip är tyvärr rätt hopplös att spekulera kring, Månen i Vädurens näst sista grad vid lunchtid kan han lika gärna ge en Mån-Oxe om han föddes några timmar senare, kanske ända framme vid 3e graden Oxen för en perfekt match med vår tids Jimmie Åkesson och hans konjunktion mellan Sol och satansplaneten Algol (Bedragaren, Frestaren, Testaren, m.m.). Det är ett starkt argument för Månen i territoriala Oxen: "Sverige för svenskarna" och därmed väldigt annorlunda mot Hitler som ville ut och övriga hela världen för sitt Större Germanien.

Men (och här hörs att bloggaren är född i Vågskålarna)...en Vädurs-Måne för Lundin skulle också passa. Det skulle knyta ett nära band till Hitlers lika eldiga Skytt-Måne och dessutom anknyta till Hitlers "totalkrig" i martiala Väduren. En Mån-Vädur för svensken skulle också betona obalansen mellan honom själv och hemlandet, eftersom det uppstår en tydlig opposition mellan jagets Vädur och Vågen som här är "den Andre" eller Partnern. 

Skilsmässor är en vanlig följd av den oppositionen, och en variant är när man bryter upp och affilierar sig med en annan kultur än den man fötts i. Detta gäller t.ex. Hitler som har oppositionen via Vågascendenten vars härskare Venus dock står opposit i "storkrigets" stellium mittemot (en solnedgångsfödelse vilket siar om ett ont slut för en Krigare). Hitler föddes i Österrike men det var i Tyskland han (initialt) fick sina framgångar. 

Att människan var så egocentrerad att det inte gick att föra ett samtal med honom är väl känt. Hitler spårade oavbrutet ut i monologer och sägs ha varit en mycket dålig lyssnare. Att ha så mycket Vädur i "den Andres sektor" (Vågens 7e allianshus) kan innebära att Hitler fruktade att försvinna till följd av allianser, och därmed blev en ren nidbild (överdetermination) av en ledare.

I vilket fall tecknar Lundins Venus i härskarläge i Vågen att han "hör" Hitlers ideologi och tycker det verkar vara en vettig syns på att återinföra Balans i världen (genom att utrota "underlägsna").

 

*****


Ett antal inlägg har taggats "rasbiologi" genom åren, det här från 2013 gjorde en koppling mellan Tyskland och dagens svenska kroppsfixering:

https://siderisk.blogspot.com/2013/04/svensk-rasbiologi-anda-in-pa-gymmet.html

Det är närmast ett under att svenskens alltjämt har bestämmanderätt över sin egen kropp! Men Staten blev väl livrädd över sig själv efter att nazimens fulla vidd uppdagades. Likväl låter det nazi-aktigt om många politiker idag igen, särskilt de som bevisat sig vara historielösa och obelästa och därför inte kan höra sig själva tala:

https://siderisk.blogspot.com/2022/07/ebba-busch-igen-aktualiserar-tanken-om.html

Ett färskt exempel visar att hälsofascismen lever och har hälsan som aldrig förr i Sverige. Svenska arbetsgivare vill inte ena ha med smådefekta människor att göra! Så vad har egentligen hänt sedan nazitiden? Ingenting.



PS. Jag har lämnat den högintressanta detaljen om Adolf Hitlers DAIMON därhän. Den ser inte trevlig ut, och kan bli föremål för en senare diskussion... Inte minst nyplatonikerna under de första århundradena i vår tid diskuterade om det kunde finnas onda daimoner. Att döma av Sverigehoroskopet kan så låga väsen som demoner (de i en dimension "under månen" stavas annorlunda i västerlandet) i vissa fall utgöra varelsens "essens". När rasistiska Sverigedemokrater använder ordet "essens" är det en vulgär förvanskning av vad begreppet en gång stod för. Tänk "essens" som en synonym till "axiom" - det bortom vilket inget mer finns att säga.




Inga kommentarer: