Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 28 juli 2022

Elsparkcykelförbudet i Värmeböljans tid

 


 

Dagens kungörande om elsparkcykelförbudet mot trottoaråkning är ännu en ljuvlig illustration, så långt, av "Värmeböljans signatur i Väduren" vilken tynger Sverigehoroskopets Måne i Väduren. För vad står Månen för ur statens perspektiv? Jo den stora och ansiktslösa massan - folket.

Infrastrukturminister Eneroth ger en åthutning till hyrbolagen som inte hållit reda på kaoset av välta cyklar, cyklar parkerade mitt över trottoarerna och liknande - Stockholm har sett ut som själva fan under flera år.

Men AB-artikeln antyder att regeringen som större bov i dramat ser det numera rejält degenererade svenska folket, nyttjarna av detta fordon som kunde varit så bra om städerna var byggda för dem. 

Det är Eneroths sista mening som säger vad han tycker: "Nu är det slutlekt" syftar knappast på uthyrarna som uppstått som en verksamhet för vuxna med begränsad begåvning. 

Hyresbolagen vill bara tjäna pengar på ett nytt påfund. Det är säkert bra priser när man köper in en större mängd från Kina och bygger en verksamhet kring, Zoom! Bolt! Fuck-U och allt vad dessa parasiter på folkets naturliga låghet kallar sina farkoster. 

Nej, "Värmeböljans" astro-signatur som nu sköljer över Sveriges folkliga Måne i egoprincipens Väduren påminner om hur över bortom alla gränser vidrigt många numera beter sig i stadstrafiken. Själv har egotrippade elsparkare nästan kört omkull flera gånger eftersom vissa tycks använda fotgängare som pinnar i en slalombana och har som sport att tränga sig förbi så nära de vandrande pinnarna som möjligt. 

Hade samhället haft ännu flera övervakningskameror hade bra många medborgare kunnat skickas till korrigeringsanstalter där de fått lära sig ABC i helt vanlig respekt och hyfs.



Med ungefärlig tid för Eneroths kungörelse, ser det ut som transportplaneten Merkurius praktiska hemmaläge i Jungfrun stiger över huvudstadens östra himmel. Denna ascendent passar dagens NYMÅNE (projektstart, ny lag) i Krabban som som inte bara hamnar i 10e makthuset utan naturligtvis också representerar Månen eller Folket och dess trygghet. 

Notera hur den demoniska Värmeböljan (yttre planetkretsen) nu direkt tafsar på Sveriges medfödda Vädius-Måne i väster. Jungfruascendenten stämmer eftersom den ger en direkt bindning mellan det beordrande tionde makthuset och massornas egocentriska typ-beteende. 

(Det finns en minoritet bra svenskar också, men detta horoskop visar tyvärr hur landets Rika och Mäktiga misslyckats förädla befolkningen - vilket Överheten förstås saknar motivation till. Värdet i deras position bygger på att de speglar sig i Underklass och Drägg och upplever sig ha kommit någonstans. Ett av fallna själars populära självbedrägerier.)

*****

 

Tillägg

När nyheten tappat topplaceringen ser man dess exakta publiceringstid i en spalt med "senaste nyheter" snarare än schablonformuleringen (datastyrd) "för mindre än två timmar sedan". 

I själva verket var i så fall nyheten mer än 2 timmar gammal när jag såg den ungefärliga uppgiften. Men 10.33 syftar troligen på när någon varit inne och ändrat (vilket är fel att visa i en kronologisk lista över senaste nytt). 

I vilket fall gäller alltjämt Jungfrun i öster, vilket är perfekt då Merkurius kopplar åter till närheten till nymånen och tanken om att något nytt och viktigt introduceras som angår det lilla folket (Krabban/Månen)... Himmelens interna omen pekar rätt, Sverigehoroskop eller ej. En slump förstås.

Inga kommentarer: