Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 25 juli 2022

Född med solsting - finns typen?

 


Medan bloggens hypotetiska FIGUR, Mars konjunkt demonen Rahu, närmade sig varandra i Solens upphöjda läge i Eld-Väduren, radade artiklarna om Europas extremväder upp sig. Fokus gled snart från Sydeuropa till Storbritannien. Klassisk tidningssensationalism, att mjölka samma idé med variationer på tema. Inget den här bloggen är främmande för, heller.

Erinran: Med en acceptabel avvikelse om ±5 grader mellan Mars och Rahu infaller "heta zonen"  enligt följande:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2023 ...
Realization intervals (begin - end):
26.07.2022 -  8.08.2022

Faktum är att sökningen, med ett stickprov per dygn, var lite löslig. Ska man vara petig är det redan från idag 25/7, som det (godtyckligt) mest intensiva intervallet nås.

Berört område i zodiaken är Vädurens 20e grad till 29 grad vilket för Sveriges del innebär att Månen i nationalhoroskopet berörs.

AB använde ordet "Solsting" som plötsligt klingar rätt i öronen på bloggaren. [Denna text skrevs några dagar före publicering.] Kan den speciella signaturen som redan verkar och går mot sin snara kulmen motsvara en "solstingstyp"? 

Jag söker 10 300 kartor på den bekanta signaturen men lägger också till kravet på Solen i något av de positivt polariserade tecknen (Eld, Luft) eftersom tanken är att Solen i synnerhet i positiva tecken "brinner på" som grundläggande symbol för livsenergin (negativa tecken något mer protektionlistiska). Mars är de toppar som den mörka eldplaneten Mars kan bistå med och som vid delat tecken med Rahu blir ovanligt mycket betoning på Eld. Summa summarum: "Solstingets syndrom", exceptionellt "drivna" typer i något avseende.

Sökkriteriet är så specifikt att bara 20 träffar av dryga tiotusen resulterar. Av dessa bara 3 med känd födelsetid. En behändig grupp att överblicka...

  • Johannes Stark;15.4.1874;12:00, Nazist, Nobelprisbelönad fysiker
  • John Wheeler;9.7.1911;12:00, Ateistisk vetenskapsman, hånfull mot parapsykologin
  • Ingrid Jordebo;22.06.1930;12:00, fd KD-politiker som bytte till SD (av alla partier) pga. Kristdemokraternas princip att aldrig nämna Gud i något sammanhang. (Säger allt om den satanism som driver det partiet)
  • Ross Perot;27.6.1930; 5:34, amerikansk affärsman som sökte bli president (utan framgång)
  • William C. Campbell;28.06.1930;12:00, Nobelprisbelönad biokemist (biokemi/materia, Satans, denna världens herres domän enligt nyplatonisten Plotinos)
  • Thomas Sowell;30.06.1930;12:00, amerikansk högerekonom som sjunger ägandeinstinktens lov och föraktar blotta tanken på skattefinansierad välfärd
  • Seppo Penttinen;22.4.1949;12:00, kriminalinspektör som fabricerade 8 mord i fallet Quick
  • John Miles;23.4.1949;12:00, brittisk popsångare 
  • Dominique Strauss-Kahn;25.4.1949;11:10, fd IMF-chef, sexskandal, arresterad för försök till våldtäkt på hotellstäderska
  • Venche Solveig Renhammar Metus;30.4.1949;12:00, extremrasist som lämnat SD eftersom "judar styr SD" (verkligen!)
  • Lars Elinderson;4.5.1949;12:00, moderat riksdagspolitiker
  • Marilyn Cole;7.5.1949;12:00, släpper kläderna mot betalt, Playboy-brud 
  • Henrik Brors;7.5.1949;12:00, rasistisk röst i medierna, insinuerade islam bakom Utøya-massakern
  • Kaj Schueler;7.5.1949;12:00, uddlöst i SvD, åthutade klass/etniskt tänkande och menade sig värna nyanser
  • Thor-Leif Strindberg;8.5.1949;12:00, källan glömd, tydligen en debattör och förnekare av bibeltanken att Johannes Döparen var profeten Elias reinkarnation (implicit i bibeltexten, även Dödahavsrullarna som räknar med vissa ledares återkomst i den Yttersta Tiden vilket rullarnas skapare via astrologi bestämt sig för att de befann sig i - de syftade troligen på Vädurens tidsålder som då var på upphällningen)
  • Billy Joel;9.5.1949; 9:30, popsångare med kronisk depression och självmordsförsök - måste haft en bra dag när han skrev glättiga "Uptown Girl" - om överklassflickors fantasiliv
  • Anitra Steen;13.05.1949;12:00, högersosse, politisk tjänsteman men i vårdprofitören Attendos styrelse fr.om. 2016. Hustru till annan känd överlöpare
  • Daniel Wolski;7.3.1985;12:00, lokal debattör i Malmö, glömde skriva varför jag tyckte horoskopet var värt en titt...
  • Cecilia Cissi Wallin;12.03.1985; 0:00, feministisk skribent i hetluften...
  • Garrard Conley;15.04.1985;12:00, HBTQ-exempel på sjukdomens ofta skapas av miljön, här i formen av en fundamentalistisk kristen amerikansk familj som han garanterat kommit på kant med mycket tidigt och som senare försökte konvertera honom via hetero-terapi

Läsaren vet att merparten av horoskopsamlingen sparats via tidningsrubriker och därför tenderar mot det skandalösa. Men jag har faktiskt aldrig sett en så här koncentrerad samling avvikande typer i någon tidigare sökning! Det ser faktiskt ut som att Solstinget existerar som astrologisk typ eller åkomma.

Eftersom psykologin i Sverige är ett medikaliserat skämt, driven och styrd av Statens vilja att normalisera alla avvikelser (och så spara in på sjukvårdskostnader som överstiger ett drogande piller) är det värt att titta på Garrard Conleys himmel i detalj. 

Inte minst för den sorgliga nyheten om hur låg intelligensen tycks vara i transvärlden och hos deras mest fanatiska tillskyndare - folk som inte klarar att korrekt förstå vad J.R Rowling sade, om att ingen kvinna ska behöva utstå män i kvinnoduschen (vad dessa män än anser sig vara). 

Denna del av HBTQ-spektrat  (och deras tillskyndare) ska nu "hämnas" på författaren genom att döpa om en sportgren utlyft ur Harry Potter-sagan. Det är kollektivt solsting. Ett icke-sekulärt samhälle hade kunnat lösa detta genom insikten att identiteten ligger i Själen, men Väst är hopplöst dekadent och det är samhället som föder fram kvasi-egon, illusionens illusioner.


Månen för barndomshemmet är en plats där det skiter sig direkt eftersom Månen i Vattenbäraren har som fundament Saturnus i sexualitetens Vatten-Skorpion och HEM OCH FUNDAMENT är dysfunktionellt. Månen/barndomshemmet har en LUFT-atmosfär, en konceptuell världsbild (kristen) men där FUNDAMENTET Saturnus tycks negativt till Skorpionen/sexualiteten eller ting som klassas som "syndiga" i denna världsbild.

Det är en perfekt hemmiljö för en själ som söker en ingång till Jordelivet där den kan sätta sig på tvären från första början. En bråkmakarsjäl som själv har samma oförstånd med sig från felsteg i tidigare liv.

Möjligheten finns alltså att det är en genuin könsbytarsjäl (mellan två jordeliv) som tecknas. Detta är inte enbart en frukt av miljöpåverkan som i Sverige där det maskinellt framskapas pseudo-homos hos den allt labilare och allt mer förståndsbefriade ungdomen som i Tidens Ände inte längre har en susning om vad något handlar om eller vad det ska blir av dem. 

Det här är faktiskt ett argument för HBTQ-kretsen om de inte varit så materialistiska: det är "stjärnorna som skadat dem" om man väljer vulgärformen (filosofen Plotinos tryckte på 200-talet på att astrologin var en omenlära och inte skulle fattas i naturvetenskapliga eller kausativa termer). Nu är HBTQ-fenomenen såväl avkriminaliserade som avförda från listan psykiska sjukdomar, så astrologins djupare insikter i tillvaron är nog det sista någon frågar efter...

Likväl, betydelsen av Mars/Rahu - en fanatisk (kanske framsynt?) revolutionär eller bara ego-hävdare - kan inte underskattas i denna preliminärt identifierade typ till vilken Conleys horoskop hör. Detta för att signaturen här också inkluderar den upplevda identitetens markör Solen. 

Samtidigt är både positionerna i Ljusets kvalitet - den kvalitet i vilken man i ökad medvetenhet anpassar sig till sitt nya jordeliv- mycket svagare än allt annat. Här står den "fallna" Merkurius och dessutom retrograd (ett negativt omen i sig men som bloggen sällan fast någon vikt vid). Intellektet är svagt. Venus för intern balans har visserligen en bra placering i Fiskarna men är också retrograd. 

Jag tror Fiskarnas sätt att lösa identitetsfrågan är så begränsad (det är ett upplösningens tecken, inte ett konsolideringens!) att det blev HBTQ-klubben i detta fall. Själen kom till jorden med trubbiga verktyg och kunde inte intellektuella hantera både ett könsbyte mellan liven och dessutom en rigid fundamentalistfamilj. 

Detta är ett horoskop som även utan exakt födelsetid stinker DÅLIG KARMA att utkvittera i detta liv. Men naturligtvis en släng av "Solsting" också, i termer av ett överslag i frågor som rör identitetsplaneten Solen. Hade en Sol i den negativa polariteten (och gärna Ljusets kvalitet) bättre anpassat sig till sin nya återfödelse utan att fastna redan i första steget?

[Texten med detta yngsta "solsting" i träfflistan skrevs alltså veckan före publiceringsdagen. Som en kvartskuslig bekräftelse  på solstingets variation gick Världhälsoorganisationen ut med en varning till just homosexuella om apkopporna några dagar efter att denna text var färdig.]


Inga kommentarer: