Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 16 juli 2022

Ukrainas hybris (del 2) ... och Litauens

Mellan NATO-propagandan sticker Aftonbladet in en och annan intressant nyhet. Som den om att filmstjärnan och låtsaspresidenten Zelenskyi hade hybris innan Ryssen knackade på:

Joe Biden: Inget sådant här har hänt sedan andra världskriget. ...Men jag visste att vi hade underlag för att påstå han (Rysslands president Vladimir Putin) skulle gå in ...  det var ingen tvekan om saken. Och Zelenskyj ville inte höra något av det.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ALKrkz/biden-zelenskyj-viftade-bort-varningar-for-invasion-av-ukraina

Den här informationsbiten hänger intimt samman med Ukrainas horoskop som rubricerades som en hybrisanfäktad ung nation. Den överambitiösa demonen Rahu steg i öster vid nationens bildande och gör Ukrainas stridande natur, dess högsta goda, till något av en nidbild.

"Presidentens" horoskop: https://siderisk.blogspot.com/2022/03/skadespelaren-som-foretrader-vast.html

Nationshoroskopet: https://siderisk.blogspot.com/2022/01/ukrainas-parodiska-frihetsfanatism.html

[skrivet 11 juni]

*****

 

Det visar sig att ytterligare ett post-sovjetiskt land, Litauen, föddes med denna övermodiga demon i öster. Och de tog sig också galningens ton under sommaren och sökte spela EU-polis och hindra Ryssarna från att försörja en perifer del av sitt territorium.

https://www.lemonde.fr/en/international/article/2022/07/04/kaliningrad-a-russian-enclave-against-the-european-blockade_5988984_4.html

Litauen räknar inte sitt lands födelse från Sovjets uppbrytande utan använder ett horoskop från 1917 (då en liten lucka av självständighet uppstod). Men med frihetshungrande Skytten med Rahu i öster kan man börja ana hur fanatisk viljan att bli "en av gudarna" denna demon är, Litauen har inte haft lång speltid som självständigt land utan har mestadels varit i andra makters ägo. 

Detta bistra öde är delvis synligt av den svaga identitets-Solen i försakelsens 12e hus, för att inte tala om Skyttascendentens härskare Jupiter, som står i ett av de allra svagaste lägena, i 6e olycks- och fiendehuset. 

Bara dessa få iakttagelser sticker i ögonen och räcker för att ana hur realistiskt det här landet är när eller om det får fria tyglar att agera... 

Sedan kan man notera hela TVÅ förekomster av den sataniska axeln, dels via Solen och Jupiter, vilket bådar illa för "typen" av anarkistiskt frihet med tanke på att Jupiter är ascendenthärskare. Den sataniska axeln visar sig också via husen, som den hypermaterialistiska och själviska linje från 2a ekonomihuset till 8e huset för andras rikedomar. 

Ett klassiskt EU- och NATO-dyrkande land som inte ens bemödar sig att utveckla egna kvaliteter utan med hunger och avund stirrar på den värld Väst skapat sig och faktiskt tror att gräset är grönare där.

[skrivet 10 juli] 

 

Inga kommentarer: