Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 juli 2022

Värmeböljan 2022: Försvarsminister i kris (samt upphöjelse-doktrinen i Babylon)

Det här inlägget är egentligen två, dels ännu ett uttryck för Värmeböljans astrologiska signatur men också en tjuvstart på ett ämne jag under bloggens 14 år inte velat ta i, den gåtfulla frågan om logiken bakom läran om "planeters upphöjelser". 

*****

Sverigehoroskopet fortsätter sprätta ur sig missljud just som Mars och Rahu går i konjunktion i krigets eller självhävdelsens Väduren.

Försvarsmaktens stridspiloter hotar att säga upp sig medan det råder stor brist på officerare (AB). NATO-kramaren Hultqvist är bekymrad över att Överherrarnas pussel inte går ihop. Visserligen har någon militärchef tidigare varnat för situationen men det är först när regeringsmannen för detta särintresse börjar kverulera saken blir en angelägenhet för Sverige, astrologiskt sett. Således är det Hultqvists horoskop som bör inspekteras.

Bloggläraren vet redan att den tillfälligtvis onda Väduren i himlen vidrör Sverigehoroskopets Måne, som ur Överhetens perspektiv bara är samhällets smörjmedel - "folket". Därför passar formuleringen "personalbrist" perfekt in och det astrologiska ominat kan räkna in ännu ett inträffande av rätt sort (se flera andra exempel under taggen Värmeböljan 2022).

I teorin ska Hultqvist själv vara indragen i Vädurens överhettning och eftersom den här lustiga seriefiguren till politiker förekommit förr på bloggen, och jag kommenterat horoskopets myckna Eld, fanns säkert något även i Väduren. 

Som parentes kan noteras att han klibbat fast vid försvarsministerposten sedan december 2014 och är därför nu inne i sin "sjuårskris" relativt sakfrågan. Det säger en hel del om den Eld-bryska tvångsavslutningen av svenska folket till NATO, något av det vidrigaste jag sett under mitt liv i en "demokrati". 

Eftersom Saturnus varv förenklat kopplats till människans psykologiska 30-årskris (den gör sitt varv något snabbare), blir dess 90-gradersvinkel en krissignal i västastrologin men inte i den hinduiska där istället krisen ligger vid 60 och 270 grader utöver konjunktionen och oppositionen som Öst och Väst är överens om. Det finns likväl anledning att titta på Saturnus i tiden och i Hultqvists horoskop.

På himmelen (yttre kretsen) just nu: materiens
ägare Saturnus håller överflödets Jupiter kort (60°)
och stressar opposita Krabban (hem & trygghet).
Känns det igen?


En "naturlig zodiak" med ego-principen Väduren i 1a huset räcker gott för att illustrera Hultqvists förutsägbara risk att bli måltavla för vårt kosmos tillfälliga krigstillstånd.

Behövs ens det orange fältet förklaras. Hultqvist har stridspittens Mars i härskarläge i Väduren och är just nu EXAKT attackerad av den sublunära girighetens demon förstärkt av krigsinstinkten. Och här står han som NATO-vän och får inte ens ihop skiten i sin demokratiföraktande politik!

Här är vittnar "Värmeböljan 2022" helt klart om Hultqvists förhöjda kampiver men frustrerad av något annat. I sig skulle en sådan här transit beskrivs en stridis (Mars-i-Väduren) som gladeligen kastar sig in i konflikt för minsta lilla vindpust (som den här typen ALLTID tar personligt eftersom uppmärksamheten är felriktad). Men personalbristen stör denna hantlangare till Överhetens (vapenindustrins) ambitiösa senaste projekt (som Putin bjudit dem att dra igång). Om så mera vapen tillverkas, vad om piloterna till SAAB:s stridsflygplan lämnar jobbet och "folk" inte är intresserade av detta nya Galen-Sverige?

Tillägg. Jan Guillou har samma dag som detta inlägg också tittat närmare på landets solstungna försvarsminister (AB). Som vanligt mycket underhållande och jag noterar att Guillous tagit notis om Hultqvists jag-fixerade "personlighetstyp" som mycket väl skulle kunna syfta på astrologins Vädur.

Saturnus, sedan urminnes tid känd som en sinkare och svältare kan vara Hultqvists problem här. Hans vilja att hävda egot (försvara landet) är förhöjd denna tid men Saturnus skapar nöd och brist - personalbrist. Född med Saturnus i ELD har dess blotta rotation till sitt negativa härskarläge i Stenbockens JORD givit ett ögonblick i tiden då ELD vill men JORD (realism) säger "nej". Detta är ett omen baserat endast på elementens olika grad av samarbetsvilja. 

Att Saturnus f.n. är retrograd eller färgas baklänges i zodiaken anses som ett negativt omen, men jag har aldrig brytt mig särskilt mycket av denna sorts omen. Ett inlägg för snar publicering har skrivits om "läran om planeters upphöjelse". Där berörs hur otroligt viktig astrologins skapare i Babylon (lätt förenklat) ansåg den retrograda positionen var. Men på ett mycket oväntat sätt eftersom de såg början på det retrograda tillståndet som STARTEN PÅ PLANETENS "HEMLIGA PLATS" - den ursprungliga benämningen på "planetens upphöjelse". 

Eftersom "upphöjelsen" i originaldoktrinen triggades av planetens övergång till retrograd var detta ett BRA OMEN och inte som i modern astrologi ett negativt tecken. Väst har förlorat enormt mycket kunskap och delar av läran är idag inbillningssjukt nonsens till följd av missförstånd tidigare i historien.

Den här bloggaren har (tack vare nätets många bra sajter) äntligen fått rätsida på doktrinen om upphöjelser. Han undvek den länge som en gåta utan svar (och det finns många sajter som säger detsamma). Håll ögonen efter ett snart och långt inlägg om "England, astrologin...upphöjelse-doktrinen"!

Men redan nu ska Hultqvists förhållandet till Saturnus testas eftersom den blockerande Saturnus på himlen i själva verket är ett GOTT OMEN - inte för stridspitten inom honom och Sveriges olagliga regering, men väl till nytta för befolkningen och hela världen. Tidsherren tycks vilja hålla Sveriges hökar tillbaka av någon anledning. Man kan spekulera i att Ödet just nu jobbar intensivt för att pussla ihop en Framtid för Jorden och eventuellt också Mänskligheten.

Nedanstående sökning tar reda på när den nu retrograda Saturnus STANNADE I STEGET ("stationär") för att i nästa urskiljbara steg vara retrograd. Dataprogrammet har en speciell kod för detta: "sr" eller "stationär till retrograd". 

Här är ganska exakt (svensk tid) när tidsherren tidigare i år i Vattenbäraren gick in stationär-till-retrograd position för att nu åter befinna sig i slutet av Stenbocken:

Range of search: 31.12.2021 - 31.07.2022
In steps of: 1h 0m
Search for...:
sa.sr
 
Realization intervals (begin - end):
 5.06.2022  0:00 (GMT+2) -  9.06.2022  5:00 (GMT+2)

Under fyra dygn "stationär-tenderar" Saturnus mot backande, och detta är babyloniernas viktiga tecken för att planeten nu når sin upphöjelse. Det kommande inlägget kommer att hänvisa till en artikel som förklarar att detta alltid sammanfaller med planetens största avvikelse - nordlig eller sydlig - från solekliptikan (0°). Solens egen bana är "normalitet" vad gäller vårt hörn, solsystemet, av kosmos.

De gamla babyloniernas lära om planetens upphöjelse var så annorlunda och krävande vad gäller astronomisk kunskap och massor av beräkningar att någon västerlänning antingen missförstod något eller av ren lättja började använda gamla babyloniska anteckningar om tidigare upphöjelser, vilket blev cementerad dogm. Och dessa noterade ENGÅNGSHÄNDELSER följer astrologer slaviskt sedan minst 2000 år som om de ständigt inträffade i samma tecken "som en gång i tiden". Detta är lika illa som när Väst tappade bort babyloniernas sideriska zodiak och började räkna den utifrån vårdagjämningen.

Saturnus förhöjda position (som välgörande Sinkare av skeendena, som framskapare av Meriterad Fattigdom - läs om det), gäller från ovanstående till nedanstående, och nu är skriptkoden istället "sd" vilket här betyder "stationär-till-direkt":

Range of search: 1.08.2022 - 31.12.2023
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.sd
 
Realization intervals (begin - end):
24.10.2022  0:00 (GMT+2) - 27.10.2022  0:00 (GMT+2)
14.06.2023  0:00 (GMT+2) - 17.06.2023  0:00 (GMT+2)
 5.11.2023  0:00 (GMT+2) -  8.11.2023  0:00 (GMT+2)

Efter den 27 oktober är det här årets upphöjelse över, och som omen gällde den således bara för födslar under några månader. 

Men Jordens rörelse i förhållande till planeternas, gör att Saturnus kommer att bli retrograd ytterligare två gånger.

Det är inte känt hur babylonierna hanterade sin "upphöjelselära" i detalj. Kunde de ens urskilja de små fluktuationer i latitud som Saturnus under perioden 2022-23 uppvisar? Det troliga är att de också hade någon slags förenklad modell likt västerlandets senare vulgarisering av doktrinen. Varför detta är troligt insåg när jag verkligen synade nätinformationen i det kommande blogginlägget. Här är några stickprov på Saturnus rörelse bort från och åter mot ekliptikan:

Saturnus latituder
5.1.2022 -0.49 (D)
5.3.2022 -0.53 (D)
5.4.2022 -0,57 (D)
5.5.2022 -1.01 (D)
5.6.2022 -1.07 (SR)
5.7.2022 -1.12 (R)
5.8.2022 -1.17 (R)
5.11.2022 -1.17 (D)
5.03.2023 -1.17 (D)
5.04.2023 -1.20 (D)

Men...det är något som inte stämmer med "astro-genombrottet" i det kommande inlägget. Kanske är informationen ofullständig om hur babylonierna tänkte, eller kanske har jag missförstått denna doktrin. 

Om tiden för planetens upphöjelse startar vid början av dess retrograda rörelse och definieras av att planeten måste ha nått sin maximala latitud, då motsägs mitt antagande av 2022 som ett speciellt år av ovanstående serie stickprov. Saturnus har som synes INTE nått sin maximala sydliga latitud när den når SR-läget.

Man kan undra hur babylonierna alls kunde förutsäga något eftersom den upphöjda positionen inträffade på nya ställen i zodiaken hela tiden. Den "speciella tiden" var redan över när stjärnskådarna noterade att latituden vänt från sitt maximum (nord eller syd)... 

Det enda man kunde säga var: denna tid var välsignad i saturniska frågor. Sådant behövde ingen kung höra! Han höll sig med astrologer för att höra om kommande risker och inte bara en astrologiskt efterhandskommentar till en period (ungefär vad den här bloggen så länge roat sig med)!

Men genom att dagligen studera Saturnus rörelse och över tid lära sig dess beteende är det ändå möjligt att Babylons präst-astronomer fick in känslan för de fem planeternas beteende och kunde skapa rätt oprecisa prognoser. (Notera att Solen och Månen också har fasta ställen för upphöjelse och fall som inte låter sig förklaras genom det gamla systemet.) Det är bara att inse, läran om den ursprungliga "upphöjelsen" är ännu inte glasklar.

Om man ändå accepterar en del av den fragmentariska förståelse som verkar gå tillbaka till Babylon, att det är den retrograda rörelsen innebär något speciellt för planeten, och att senare traditionen slutit sig till att detta är ett negativt omen, då befinner sig innevarande Saturnus i nationalhoroskopets 4e hus för "inrikespolitiska angelägenheter". 

Det fjärde huset för Hemmet kan också läsas som landets alla hushåll, och Armodet är som synes här genom Ödets vilja. Detta land lyder nu under den verkliga Rättsskiparen (som är något helt annat än statens institutioner och våldsmonopol).  Kusligt nog arbetar Ödet GENOM landets kompetenta ledare så att det för en demonisk ateist ser ut som om människorna själva ställer till det för sig.

Här har jag förekommit (och sett problem i) vad som var tänkt som ett "scoop" i det kommande inlägget. Må så vara. 

Hultqvists och Sveriges ryggradslösa fibbel motiverade en liten tjuvstart eftersom Saturnus bland mycket annat representerar den hopplöst omoderna "moraliska ryggraden" Sverige har så lite av. (Saturnus hälsotillstånd i Sverigehoroskopet ofta kommenterat på sistone!) Nu visar Saturnus sanningen genom att låta Sveriges försvar krisa efter att NATO-anslutningen redan skapat ett lågintensivt krig mellan Sverige "allierade" Turkiet.

Astrologins skapare kanske inte såg 2022 som ett av de sällsynta år då Saturnus går in i sin "upphöjelse" och traditionen om att den retrograda rörelsen i sig är negativ tycks vara motsatt den ursprungliga tanken när "upphöjelsen" väl inträffade. Men nog är det lätt att instämma i den moderna idén om eländet under en retrograd Saturnus, och speciellt de svenska hushållens (4e huset) skenande kostnader är "så typiskt Saturnus" något kan bli.

*****

Ytterligare om den ursprungliga upphöjelse-doktrinen. 

De mesopotamiska kulturerna utvecklade dessutom en tanke att planeten hade två "upphöjelser", en norr och en söder om solekliptikan. 2022, trodde jag först, var det dags för det södra extremläget innan stickproven visade att Saturnus ännu inte nått sitt sydliga maximum. 

Bortsett från detta falsklarm kanske man kan spekulera en smula om originalet, en hel del av dagens astrologi går ju ända tillbaka till babylonierna.

Det som i väst blev ett helt uppdiktat schema för planetens "upphöjelse" (motsvarande enstaka äldre tillfällen bevarade i babyloniska anteckningar) var i själva verket en babylonisk notering om nordlig latitud. 

Det som var planetens sydliga upphöjelse korrumperades i Väst och kom att kallas "planetens fall".  En förenkling av ett system som astrologer - som ville tjäna pengar då som nu - gärna lånade sig till eftersom den korrekta metoden var så empiriskt krävande och "olönsam". Bättre då några tumregler som ingenting alls betydde eftersom de inte längre representerade att verkligt astronomiskt omen.

Men finns i denna röra ändå en gnutta insikt bevarad. Kanske den sydliga upphöjelsen I SIG ansågs vara av negativ art eftersom avvikelsen låg under den normerande solbanan, precis som södra månnoden indikerar en negativ fas för alla de världsliga (lunära) överdrifter som odlades från det att månen började stiga i nordlig latitud (och månen symboliskt förhävde sig på ett karriäristiskt eller t.o.m. hybrisartat sätt relativt solens jämna bana).

Detta skulle innebära att världen och inte minst Sverigehoroskopet som har en aktiv Stenbocken (välmåendets och okynneslyxens Venus i hushållens sektor) nu drabbas av en förenklad version av den "negativa upphöjelsen". Hade Saturnus 2022 befunnit sig vid sitt sydliga maximum när den retrograda rörelsen satt in, då hade man kunnat kalla fenomenet "Saturnus fall" - trots att den vid nuvarande tillfälle i historien infaller i Saturnus ena härskarläge. Spekulativt, som sagt.

Men åter till Hultqvists vedermödor, en retrograd svältplanet (Saturnus=brist och svält) förvärras av tiden av Mars/Rahu - av abnorm Eld (Värmeböljan 2022). I detta skruvstäd sitter Peter Hultqvist och Sverige rättmätigt fastklämda eftersom Saturnus likt södra månnoden har en förmåga att visa upp gammal karma. 

En av bloggens tidiga kommentarer till ett fullbordat saturnusvarv - 30-årskrisen - och dess övriga vinkelvärden var att dessa var tider för "här är ditt liv", tider då Fader Tid visar vad ansträngningarna så långt varit värda. För Sveriges del är det bara att börja fundera över var i historien detta land kunde gå så fel.

 

Tillägg

Jag fortsatte ta manuella stickprov på Saturnus latitud genom att gå fram ett år i taget och finner att det är först 2029 som en äkta babylonisk upphöjelse (sydlig typ) inträffar. Planeten fortsätter efter min missuppfattning om 2022 sjunka allt djupare under solekliptikan. Här är några stickprov runt tiden för Saturnus maximum OCH starten av den retrograda rörelsen:

Saturnus latituder:

15.5.2029 -2.05 (D)
15.6.2029 -2.06 (D)
10.9.2029 -2.22 (det sista av några dygn SR)
15.12.2029 -2.24 (R)
1.1.2030 -2.19 (R)

Så små och långsamma är Saturnus förändringar att man bara med moderna datorer kan se att planeten faktiskt först cirka tre månader efter starten på sin stationär-till-retrograda färd når maximalt negativ latitud. 

Saturnus, Shani, Den Långsamme.

Frågan blir förstås hur antikens mesopotamiska vetenskapsmän höftade till en period när den sydliga upphöjelsen ansågs gälla! 

Givet hur svår den antika "upphöjelsen" var att bestämma med någon större precision, är det begripligt att läran degenererade till hokus-pokus. Babylonierna hade dessutom utvecklat ytterligare kriterier för NÄR "upphöjelsen" var giltig. Det här är en lika komplex värld som den hinduiska där jag vid bloggstarten inte fattade att den var ännu mer komplex och fylld av udda lärosatser än den västerländska astrologin!

Ett sista ord:

Och... Saturnus upphöjelse 2029 sker i 1a graden av Oxen, och därmed mycket nära Satans stjärna Algol i 3e graden (min tolerans ±2°, i antiken ±1°). Är det här han kommer, Anti-Krist? (Jimmie Åkesson går bort, trots en exakt Sol/Algol-konjunktion, han var bara en nyttig idiot för Kapitalet.)

Här är för övrigt en sajt som underlättar transitkontroller - men enligt den tropiska zodiaken:

https://www.findyourfate.com/astrology/saturn/2029-saturn-retrograde.html

...och här en som snappar upp besökarens plats och använder siderisk zodiak:

https://www.drikpanchang.com/planet/retrograde/shani-retrograde-date-time.html?year=2029


Inga kommentarer: