Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 26 juli 2022

DN:s ryssdrev. Avsnitt nummer ... vem räknar?

Ytterligare en text från några dagar tillbaka då DN led av vådliga konvulsioner och vräkte ur sig ryssfientligt material. Det här inlägget fick vänta eftersom helgen var fylld av andra solsting och värmeslag...

*****

För den som behåller sansen finns det något smått löjeväckande över DN:s "trovärdiga" information om Putins expansionskrig eftersom tidningen så uppenbart följer gammal storsvensk tradition i vilken Ryssland alltid varit urtypen för Fienden. Inte granne men grannens granne, alltså vår fiende. Det här texten skrevs före missaktningen av den resonabla f.d. italienska premiärministern Conte, men duger lika bra som uppföljare.

Mörkläggaren Enerud
Senaste greppet i DN är att kalla in fd pressansvarige i Sveriges ryska ambassad. Som ren teknikalitet skickades hem efter att Sverige fått nog av någon rysk diplomat i vårt land. Per Enerud måtte ha tagit det här personligt för han har nu sällat sig till dem som uppenbarligen svalt Sveriges kollektiva karma och gjort rysshatet till sitt: Gladeligen delar han en hånfull bild av Putin som clown i sociala medier och får av DN plats att förklara att det är som privatperson han roat sig med detta, inte i egenskap av anställd hos myndigheten för försvaret av svenska folkets psykologiska naivitet - alltså en del av den propagandaapparat svenska staten byggt upp för att kuva det egna folkets fria tänkande.

DN-texten är skruvad från början till slut och eftersom jag läste den ryska text som Aftonbladet länkade till, kan jag säga att DN är perverst missvisande och förklenande. Visst kan det vara underordnade som skriver om svenska mediers desinformation för att imponera på sina överordnade, men närläser man den ryska kommunikén ser man flera saker. Dels verkar Ryssen ha betydligt bättre översättare till engelska än svenska medier har råd med. Inte bara har texten perfekt grammatik, orden är därtill vägda på guldvåg och vart och ett har eller kan ha betydelse. Här sker en del kommunikation mellan raderna! Dessutom finns inget i sak att anmärka på, vare sig i den explicita texten eller de underförstådda budskapen. Detta är inte propaganda som sådan, det är en neutral text och på inget sätt vad DN beskriver.

En sådan här hal figur som Enerud, som bekvämt hänvisar till en profil under arbetstid och en annan utom, måste naturligtvis granskas! Fick han en knäpp när han utvisades från Ryssland och tog det personligt? Accepterar Myndigheten för Psykologiskt Försvar sådana här utsvävningar i sociala medier från sina anställda? Har alla svenska myndigheter blivit lekstugor för ovuxna makthungrare?

Det enkla svaret är att åtminstone Enerud är en något depraverad maktmänniska. Som så ofta bland NATO-kramare dominerar Mörkrets kvalitet. Undviker men de fantasifulla hinduiska kopplingarna till demoner, står Mörkret alltjämt för en slags förstockad konservatism som gärna vill att folk håller sig på sin plats. Myndigheten för Pyskologiskt Försvar passar väl in ett mönster där makthavarna gärna bygger "sakunskapens murar" runt folket och håller dem i IGNORANS, och djupt präglade av vad Överheten vill att folket ska tro. Detta är ett av de viktiga attributen hos Mörkrets kvalitet. Den skapar låsta föreställningsvärldar. 

 

Det kan förefalla som om Mörkret har kunskap men det är "memer", fossiliserad och traderad kunskap och/eller åsikter. Ett samhälle är per definition en fossil eftersom det inte skulle gå att organisera och skapa underdåniga medborgare i Ljusets kvalitet. Den senare kvaliteten - om dominant hos folket - skulle direkt stämplas "rebeller" eller "terrorister" av förespråkare för den rådande makten.  Det ligger en stor sanning i Ljusets kamp mot Mörkret, men Mörkret, som söker framstå som det goda alternativet måste ständigt upprepa att allt detta bara är gamla barnsagor.


Jämför hypergeniet Nikola Tesla (figurerat i 4 tidigare inlägg) som ville ge Amerika GRATIS ENERGI (och för denna närmast antiamerikanska idé blev misstänkt i statens ögon - se planeter i 6e fiendehsuet och 12e förlusthuset).

Vid hans födelse (under ett rungande åskväder) saknas helt den bakåtsträvande tendens som rubriceras Mörker. Han var nog så nära en Ljusets ängel det går att komma på Jorden... Men så mycket Ljus ger förstås en annan typ av problem, han tyckte mer om fåglar än kvinnor! :-)

I själva verket har Ljusets kvalitet en överlägsen organisation och liknar kanske anarki som politisk modell. Det finns Självorganisation i Ljuset (eller vid Ljusets källa) trots att den begåvade människan kan skifta tankespår i ett nafs och tyckas godtycklig tills man stannar och som med den ryska texten analyserar. Den har en intern logik och imponerar på en van läsare medan de otränade som bara knappar på sina smartphones inte längre kan förstå hur välgjord den är, utan istället raljerar över den. 

Det är inte lätt att vara normalbegåvad i Sverige och tvingas se medierna producera smörja likt DN:s i Ukraina-frågan. Men hur kunde de skriva något perfekt sannfärdigt, vännen USA har ju fingrarna djupt ner i syltburken!

Som synes har Enerud inte bara de viktiga Solen, Månen och Expansionen (Jupiter) i Mörkrets kvalitet. I Ljusets kvalitet finns de båda emotionella Mars och Venus, men just planeternas karaktär gör att Ljuset inte kan klassas som annat än "emotionell IQ" - Enerud har känslomässig begåvning tillräcklig för att kunna skratta åt en manipulerat bild av Putin med clownnäsa! Inte illa, många svenskar har inte ens den lättheten på känslosidan.

Men det är en illvillig emotionalitet då den färgas av Mörkret i kraft av att såväl Tvillingarna (Ljuset) som Jungfrun (Ljuset) ÄGS av intellektets Merkurius, och den står djupt försjunken i Mörkret och i drömmen om att vara en kung eller makthavare. Lejonet är en känslig symbol för den drar alltid mot autokrati och utan att ens märka det kan det demokrati-bedyrande Lejonet är slagit över och blivit en Autokrat, precis som Sveriges makthavare blev i beslutet att "tänka åt" folket och tvångsansluta alla till NATO och kärnvapenlinjen. Jag har gott om Solen-i-Lejonet av både den storhjärtade och generösa typen och sådana som helt trippat på arketypens dåliga "härskardröm". 

Lejonet är också tydligt benäget att stanna på en låg energisk nivå och utveckla överdriver som knark- eller spelmissbruk och inte minst sexmissbruk. Bland moderna företeelser efter Internets kollaps från fri info till monetariserad marknadsplats, passar köttmarknaden Tinder perfekt in på ett degenererat Sol-Lejon. Eller DN som självutnämnd kunglig hovleverantör för den information Stockholms borgare behöver ha.

I fallet Enerud mixar inte Solens ELD och ambitioner om att vara auktoriteten speciellt väl med Månens JORD och reaktionen som helt dödas ut av det oresponsiva JORD-elementet, både Sol och Måne i Mörkret som sagt, med det sagt, måste påpekas att ELD och JORD är de element där Sol/Mån-paret fungerar sämst tillsammans. Månen, känslan och responsen, i JORD fungerar bäst om Solen står i VATTEN (den negativa polariteten blomstrar då). Men när ELDEN bränner på svarar JORDEN inte alls efter att ha bränts. Den här JORD-Månen lämnas som utbrända rester när präriebranden Sol-Lejonet drar vidare. Den här livslinjen (Måne --> Sol) tenderar mot improduktivitet, en slags egotripp i de finare salongerna enbart.

En sådan här soli-lunär kombination bör INTE ge sig in på publikfriande yrkesvägar, de är ingen publik "hit" (Jämför med "sensationalismen" eller kombinationen av ELD och VATTEN där det verkligen fräser och ryker om kombinationen, betraktad som naturliga element - det är ofrånkomligt att de fyra elementen själva har ett spektrum av uttrycksmöjligheter när man väljer liknelser.)

En högst intressant detalj på den här kartan för Eneruds födelsedygn är att han tycks svara på auktoritetsplaneten Saturnus prekära läge. Dels styrker en defekt Saturnus tanken att Enerud själv faktiskt blev störd av utvisningen från Ryssland, Saturnus-i-Stenbocken är en 100% objektiviserande och realpolitisk symbol, men tyvärr störd på samma sätt som i Sverigehoroskopet: av den låga sublunära demonen som är knuten till förlust av ära och dignitet.

Eftersom Saturnus med demonen Ketu indikerar den sublunära sfären eller den irrationella människans livsuppfattning förstår man att Gränsdragaren Saturnus inte förlorat någon av den myndigheten denna gud har, utom för svenska folket allmänt och i synnerhet Enerud, vars sublunära (jordiska) mentalitet tappat all kontakt med den Himmelska lagen utan vilken alla statsmän (eller hela stater) är simpla förbrytare.

Den här bloggen hade aldrig för avsikt att ta Putin i försvar men när svenska medier i den värsta dårskapen direkt efter 24 februrari-invasionen tillskrev Putin allsköns mentala defekter, noterades att han tvärtom hade Solen med Saturnus i Jungfrun, ett tecken på att den kognitiva förmågan (Solen) var nära knuten till tidsperspektivet (Saturnus-Kronos) och att han därför kunde ha ett betydligt större perspektiv och längre framförhållning än någon gav honom kredd för. (Se Teslas karta: samma vidsträckta Solen-Saturnus-överblick som hos Putin och därtill också i ett intellektuellt (merkuriskt) tecken.)

Svenska medier hade bara några år tidigare förklarat hur intelligent Putin var, en åsikt ingen längre vågade trycka när defamationens drev befordrats (av Myndigheten för Psykologiskt Försvar?), ett drev DN alltjämt håller liv i med varierande grad av subtilitet. (Jag tog notis om ett av de grövsta klavertrampen, signerat Winiarski: "Putin vill bara döda så många som möjligt").

I Eneruds horoskop ser man en Saturnus som är raka motsatsen till Putins kyliga och långa perspektiv och man kan just undra på vilka meriter en sådan här får ansvar för Sveriges "psykologiska säkerhet"... Svaret är förstås Mörkrets kvalitet, han är en drivande kraft i arbetet på att begränsa vilken slags information svenskarna får. AB hade åtminstone hederligheten att ge länken till den ryska artikeln (medan deras text tog lätt på den ryska kritiken), DN låter inte ens läsaren få länken för att bilda sig en egen uppfattning. Så verkar Mörkrets kvalitet och dess "mörkermän".

Bonniers Wool-o-darky har ett horoskop som visar att han egentligen inte bryr sig värst om innehållet i "sin" tidning. Här lyser det klassiska Eld/Vatten-kriget som vet att det går att tjäna pengar på vilka texter som helst. Stockholmsborgaren förväntas vara så stupid och upptagen av sitt "livsstilsprojekt" att lite Eld & Vatten-sprak räcker för att vinna dem till Överhetens plan för Sveriges självmord och den globala Kapitalismens slutliga maktövertagande. 

Som bekant kommer det motsatta att hända, morgondagen kommer att vara mer i Nikola Teslas anda. Kvoterat men fritt för alla, kapitalismen begravd som det värsta mänskligheten någonsin uppfunnit - ett medel genom vilken den gamla mänskliga rasen sprängde sig själv i bitar och tappade all sammanhållning.

 

PS. Intressant krävs det att USA via CIA dementerar den vilda ryktesspridningen om Putins GALENSKAP, PARKINSON och gudarna vet vad allt, förrän DN publicerar friskförklaringen - trots Kremls tidigare tillbakavisanden av västs spridning av fejkade uppgifter. I ensidig förtröstan på att USA har sanningen i varje fråga har DN således inte uppnått den "objektiva" rapportering de söker lura läsarna att de tillhandahåller.


Inga kommentarer: