Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 juli 2022

Värmeböljan 2022: USA:s nr 1 knogknuffar med annan diktator

Washington Post har exakt minut när USA:s president knogknådar med diktatorn och journalistmördaren som numera leder Saudiarabien. 

Ögonblicket är väl värt att inkludera i bloggens pågående studie av den extrema kombinationen av Mars och Rahu i eldfängda Väduren och vilka uttryck den tar sig utöver den pågående fysiska värme- och eldkatastrof Naturen inlett för att visa parasiten människan Alltets känslor inför artens (och nationernas) orientering. Som vanligt kommer tallösa civilister att dö (utfyllnadssjälar eller "collateral damage") i varje historisk omvälvning) - Naturen talar på sitt sätt till makthavarna bland människor och deras entourage dras in i Naturens reningsbad mest via association.

Med Bidens tid och Skorpionascendent känd ser man hur "överhettningen" placerar sig i hans 6e hus, som knappast handlar om berömvärda eller ärofyllda ting. Det är Olyckans hus, ibland konfrontationer med Fienden, och båda läsarterna kan stämma för den perceptive. Det är i modern astrologi mest kände som ohälsohus. Alla försök att skriva om det till "hälsohus" är västerlandets lögn mot originalet - det går inte att "snygga till" denna usla sektor med nyspråk. Det är för hinduisk astrologi ett av de "onda" husen, i meningen sådant ont människans helst skulle vilja vara utan.

Men jag skulle vilja föreslå en annan intressant detalj i denna transitkarta som Bidens Måne-i-Väduren lika uppenbart svarade på som Sverigehoroskopets Vädurs-Måne gjorde några dagar senare. Dessa kvällstimmar i Jeddah såg en slags antiklimax-version av en högpotent fullmåne. Bara att Sol och Måne vid detta tillfälle står inkonjunkt eller disjunkt (150°) och indikerar ett möte där ingen möts eftersom de respektive tecknen representera så väsensskilda orienteringar. Fistbumpen representerar alltså ett möte som aldrig borde ha ägt rum.

Svenska medier, fega som fasen, stökade över den här nyheten snabbast möjligt, men kartan här är en påminnelse om vad Sverige just blivit "bästis" med via NATO-ansökan. 

Den hinduiska "6-8 relationen" mellan planeter i förbrödringens
Tvillingar och envåldshärskarnas Stenbocken är talande


Vid Jiddahs astra horisont stiger vid detta vanärans ögonblick för USA den globala expansionens Skytten och härskaren hamnar i Joe Bidens 9e hus för "utlandet" som ändå verkar vara en trovärdig betydelse hos detta hus (Sveriges brist på högre bildning, filosofi och religion gjorde att bloggen tidigt singlade ut Skytten/Jupiter och "långväga resor" som det enda sätt svenskan har att uttrycka en ev. "högre strävan" - svenskarna är fastlåsta under ett skrämmande lågt tak, vad gäller t.ex. världsbild. 

Svenska folket ges ingenting utom materialistisk teknokrati som "det Högsta" nationen känner till och högaktar. Svensk succé utomlands, dvs USA, följer på denna läsart genom Solens och Jupiter införstådda koppling till 9e. Senare började jag tvivla på att charterresor har rätt att sortera under 9e eftersom flygfrakten av soldyrkande köttkroppar reducerat alla resor på Jorden till "dagturer", dvs en fråga för motsatta 3e huset för kortare kommunikationsleder (eller t.o.m. 5e huset för "nöjen").

För Joe Biden stämmer dock 9e husets bindning till ascendenten/tilldragelsen eftersom detta säkerligen sågs av USA som diplomati på hög nivå, och Jupiter/9e kan definitivt tolkas som möten inom den "högsta kasten" där man visar varandra välvilja och goda avsikter. 

Synd för USA att många i den egna befolkningen och i omvärlden stod relativt opåverkade av "Värmebölja 2022" och såg mer (och obehagliga ting) i denna gest av förbrödring mellan två otäcka typer än avsett. (Joe Biden tillhör definitivt världens onda ledare, hans lista av demeriter under en lång politikerkarriär är skrämmande! Se exempel i blogginlägget från tidigare i år som granskade presidentens horoskop.)


Inga kommentarer: