Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 24 juli 2022

"Värmeböljan 2022": apkoppor globalt nödläge

 

Inte bara Sverige-horoskopet svarade på den pågående överhettningen i Väduren när Månen som ett mindre förskalv strök igenom tecknet. "Världshoroskopet" - hur det nu skulle se ut - tycks också innehålla en defekt i baggens eldfängda och lättretliga tecken och svarar på planeternas passage. 

Samma dag som i Sverige tre kända varumärken generar sig eller hamnar i fokus för sina otidsenliga attityder, tilltag eller brist på alerthet  tilltag eller unkna attityder (SAAB, Ericsson, Sveriges Radio)  - landets "Ground Zero" på gudarnas transparenta och renande Eld-nivå - samma dag utlyser Världshälsorganisationen varningen att apkopporna nu är ett globalt hot mot mänsklighetens välmående.

https://www.who.int/news/item/23-07-2022-second-meeting-of-the-international-health-regulations-(2005)-(ihr)-emergency-committee-regarding-the-multi-country-outbreak-of-monkeypox

Den som vill kan därmed länka "Värmeböljan 2022" som en astrologisk signatur som ingår som förtrupp i det bloggen länge döpt "Naturens Vedergällning" och åter låter naturen de homosexuella vara agenter (vid HIV-viruset användes de först som rena dödsänglar). Naturen saknar inte syften, den talar bara på ett språk människorna inte längre vill förstå. 

Detta är förstås ingen uppmaning till folk att bilda lynchmobbar och jaga bögar, men det ställer rimliga frågetecken över hur friska de stater är som uppmanar till utagerad sexualitet via t.ex. homoäktenskap. Den sekulära världen - som "normaliserar" allt i syfte att marknadsekonomin ska tjäna pengar på nya kundgrupper - tycks bäst visa hur människan har blivit Naturens fiende och naturen svarar (jag skiljer på natur med versal och gemen beroende på om den verkliga verkligheten som åsyftas eller den begränsade bild materialisten har av densamma).

Till apkopporna hör symptomen: blåsor och fula utslag på huden och påminner förstås om eldplaneten Mars som redan i sig står för brännskador som visuellt kan påminna om apkopporna. Mänskligheten har idag en uppsjö av medicinska termer men apkopporna skulle mycket väl kunna ha klassats om ett Mars-fenomen i äldre tid, särskilt som den smittsamma sjukdomen sprids via könskontakt. En framträdande aspekt av Mars där den inte anknyter till krig och överhettningar via eldiga Väduren är ju den mer gåtfulla Vatten-Mars som via Skorpionen representerar könsdriften och allmänt allt förgiftat vatten.

Världshälsoorganisationen är fånigt detaljrik och lite självcentrerad när den i sin sammanfattning av egna mötet berättar att det "började kl. 12.00 och pågick till kl. 19.00 Centraleuropeisk sommartid" (WHO har sitt högkvarter i Genève, Schweiz)- nästan som en inbjudan till astrologer att studera kartan.

När mötet öppnas lunchtimmen kan jag därför modifiera kartan som beskrevs Sveriges "Ground Zero-dag" (och igen i en jämförelse med DN-publicisten Wolodarski), vad näringslivet beträffar.

Apkoppor globalt nödläge under ett definitivt "peakvärde" i "Värmeböljan" - måntransiten - som förekom Mars och Rahus nära konjunktion:


Mötets öppnande snarare än avslutning gäller här, precis som dygnets start kan gälla som ett omen för allt som timar däri. Resonemanget är identiskt med den uråldriga insikten att effekten ligger som ett frö i orsaken.

Jungfrun i öster är det tecken som korrelerar med sjätte husets Ohälsa och Olycka och ascendenthärskaren Merkurius förmedlar därför "Värmeböljan" (eller MegaBranden) i Väduren eftersom Merkurius just här "förvaltas" av Krabbans härskare Månen (se kartans pilar). Det är därför den uppseendeväckande "sensationalismen" (Eld & Vatten-kriget) är aktiv som ytterligare omen-figur, jfr. (jämför Wolodarski och SR-bråket:

https://siderisk.blogspot.com/2022/07/dn-public-service-och-sommarens.html

Men riktigt intressant blir WHO-versionen av "Värmeböljan" genom att Väduren här ligger i 8e huset för korruptione, död, och här: abnorm sexualitet. Den eldiga Mars-Väduren verkar alltså via Vatten-Mars skorpioniska sektor! Detta är sektorn (eller en av dem) för "dålig karma" även om hinduisk astrologi talar lite om det dåliga och hellre lovprisar den "goda karmans" femte hus. 

(Även femte innehåller dock möjligheten av "brusten god karma" - hinduisk astrologi kräver att man kan jonglera med väldigt många preliminära iakttagelser innan man når sitt omdöme - därför är den här bloggen i sin relativa enkelhet inte en autentisk astrologiblogg utan mer en fingervisning om hur man kan anlägga olika perspektiv på en karta.)

Tolkningen av dessa tre huvudpunkter blir förstås att den "abnorma" Mars + Rahu direkt pekar ut homosexualitet som roten till att WHO förklarar apkopporna för ett globalt hälsohot. WHO:s råd och rekommendationer riktar sig till just denna grupp, uppskattat till 2-4% av en befolkning läste jag en gång (troligen i Sverige som fostrar fram avvikande "regnbågsmedborgare").


PS. Apropå "Värmeböljans" tidiga väderresonemang på bloggen, kan man lättsinnigt koppla WHO:s nödläge till en storbrand som just brutit ut på den grekiska ön Lesbos (via dess historiska koppling till HBTQZYX-fenomenet). 

Också Yosemiteparkens rapidsnabbt växande brand i Kalifornien är i nyheterna. Det tycks därför som den senare kommer att falla ännu mer exakt under "heta zonen" i pågående astrologiska signatur, när Mars och Rahu snart når distansen ±5° från varandra. 

Det här är med konjunktionens tillåtna imperfektion är dock en riktig ormgrop och jag valde 5 grader bara för att bordsdatorns astrologiprogram har denna "orb" förinställd. Hinduerna skulle definitivt inkludera även de tre svenska storföretagens brott mot den gudomliga ordningen och WHO-varningen inom den "akuta zonen".


Inga kommentarer: