Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 juli 2022

Almedalsoffrets mördare

Bloggrubriken om "paradoxalt mord" i Almedalen har nu fått sin förklaring. Det var inte gärningsmannens i och för sig "sinnesjuka" naziideologi utan att han faktiskt själv led av psykiska problem. Expressen travar typiska nätuppgifter på hög, men någon verkar också ha besökt hans hemort [sorry gratisläsare, detta skrevs på lördagen men Expressen har redan på söndagen satt lås på texten].

Vid första påseendet verkar två massiva oppositioner mellan Eld och Luft påminna om talesättet "geniet och dårskapen ligger varandra nära" och bloggaren påminns direkt om första gången han hittade en karta som tydligt visade att en människa kan befinna sig på båda sidorna. Schackmästaren Bobby Fischer var både en hysteriskt intelligent individ och, likt den svenske gärningsmannen, fullfjädrad antisemit. Hans problem var dock inte identiska med svenskens.

Texten om Fischer var från bloggens första år, 2009, och detta är det minnesrum man måste äga för att kunna dra paralleller. Folk som lever för stundens stimuli blir aldrig astrologer.

Minnet av Fischer var nästan utraderat man jag mindes att han hade något i Vattenbäraren och i Krabban - två svårförenliga tecken - och så långt stämmer han med svensken. Men svenskens fladdriga på-och-av-stil i förhållande till studier kan troligen förklaras med att Krabban, tidvattnens Vattentecken spelar en t.o.m. mer olycklig roll här än hos Fischer. 

Amerikanen hade Krabban som rollspelstecken och är grundbygget starkt spelar en felmonterad rollmask ingen större roll, en sensitiv Vatten-varelse kan känna sig tvingad att spela över för att höras med en Eld-ascendent och en försiktig Vatten-ascendent kan hålla tillbaka en Eldmänniska, men dessa kombinationer man fintrimma. (Det här säger jag inte som varken psykolog eller psykiater utan som hobbyastrolog som efter över 40 år börjar känna med bekant med lärans objekt och deras sätt att interagera...)

Fischer (kartorna 2009 var primitiva så här är en nyritad, lite extra färgklubb bara i de tecken/hus jag uppfattar som extra viktiga - och det är en hel del information).


Svenske gärningsmannen:


Man ser genast att svensken saknar den solida Jorden som satte sådan press på Fischer att tänka metodiskt - hans Luft och Jord kan beskrivas som "rationalism" men se "vinnarskallen" Mars-i-Stenbocken och hur den fyller Mån-psyket i Eld med fantasin om att segra. 

Dessutom något så ovanligt som en gradexakt opposition mot ascendenten i Krabban - och den är skadlig. Månen/psyket är ascendenthärskare men symboliken ger en Måne i Eld som därför hotar att bränna ut Fischers själva fysiska kropp av allt strategiskt tänkande som delvis Mars står med sin mycket väl placerade disponent Saturnus i Jord. Solid systematiker och elitspelare redan vid 14 års ålder.

Men Fischer påminner om sitt hemland USA:s nationalhoroskop, med Solen, identiteten, den kognitiva kapaciteten inburad i "karmiskt belastade" 8e korruptions och dödshuset. Och intellektets Merkurius invid huvudlösa Draksvansen är lika oroväckande det. Under tiden skickar Mars sin energiska och krigiska kraft 210° (hinduisk stil) framåt och det demoniska Drakhuvudet förstärker denna vinnarskalle (och representerar själv något av samma sort). Som om inte det räckte agerar Drakhuvudet också "förstärkare" åt sin disponent, Solen i onda 8e. Här läcker således både geni och ond galenskap vilt i hela kartan. Men den kreativa Eld/Luft-kombinationen (en av få elementkombinationer som har synergi, de flesta mixar är komplicerade).

Svensken då. Typiskt nog saknas helt planeter i Jord, vilket dock både bloggaren och artisten Madonna har, och hoppfullt är ingen av dem galna. Men helt klart lever den Jord-befriade typen "någon annanstans" än i torftig realism eller det pragmatiska, materialistiska liv som dikteras för alla födda i Sverige. (Dålig karma från Sveriges gamla Jord-bruna 1809-horoskop gör att slaveri eller "arbetslinjen" alltjämt håller massorna nere trots så många årtionden av socialdemokrati. I det moderna 1974-horoskopet syns det i att Folkens eldiga Vädurs-Måne har sin disponent begravd i Ox-Jord i den dåliga karmans 8e hus - folket luras alltjämt in i Överhetens ekorrhjul och bygger Elitens välmåga mot väldigt lite för det.)

Med 0 planeter i Jord ökar dominansen annorstädes och här tycks det vara det intellektuella Luft-element som gång på gång drog gärningsmannen in i universitetsstudier som aldrig kom att forma någon riktig bas för en karriär, han studerade lite av varje, kanske (likt undertecknad) utan att fatta hur smal den svenska vägen är och att det i praktiken väntar ett "arbetsförbud" i slutet på många högskoleämnen och rent av hela utbildningar.

Likväl ser man i svenskens sinnelagshoroskop en tydligt positiv känsla (Jupiter) för att fortbilda sig (Tvillingarna är ett merkuriskt lagt tecken). Månen kunde inte ha ett bättre stöd än aspekten från Jupiter. Så vad felar?

Svårt att missa att sinnelaget/psyket i Vattenbärarens tecken står kombinerat med Drakhuvudet som kanaliserar och förstärker tecknets härskare Saturnus, själv i expansiv (jupiteriska) Eld-tecknet Skytten. Himmelen ritar en gigantisk "rundgång" eftersom Jupiter i intellektets Lufttecken agerar expansivt mot Saturnus-i-Skytten. I detta stora drama hamnar psyket i kläm och har dessutom att hantera den rabiata förstärkning som kommer från Drakhuvudet/Rahu så att Saturnus får två ingångar i psyket.

Jag gissar (och det är verkligen bara en gissning) att detta överhettade drama betecknar föremålen för svensk psykiatri av idag: drogvansinnet som cirkulerar i en nidbild av den kreativa, supra-lunära principen! Han begick tydligen knivmordet under inflytande av någon drog (psykofarmaka?) som tidningarna inte närmare angivit. 

Jag tror den här människan lackat ut för att svensk vård av idag är ett skämt som bara handlar om att inköpa psykofarmaka från det väldiga konglomerat pillertrillare som är som om nazityska kemister alltjämt löper amok på Jorden och experimenterar med allt och alla. Allt fler sjukdomar ska man vaccinera sig mot eller ta ett piller mot. Vansinnet är över västerlandet och detta är också en av den döende kapitalismens sista krampryckningar. Precis ALLT försöker Systemet "monetarisera" och profitera på - en ohyggligt osund grundstruktur för ett samhälle. Människor fostrade i sådana blir broilers, offer för hänsynslösa girigbukar och efterliknar samma mentalitet i det lilla. Svenska staten med sin historia av dåliga attityder till allt psykologiskt, spelar villigt med i det fula spelet.

Notera hur Saturnus, Begränsaren, står i Eld och 11e samhällsidealens hus och söker sätta gärningsmannens psyke/Månen i kort koppel (60-gradersvinkeln). Samtidigt kan man misstänka att på rent elementär nivå dörrarna är vidöppna på den här himmelen, men horoskopinnehavaren har inte lyckats kontrollera vad som kunde ha varit geni.

Kanske var det inte geni, för en titta på Solen i Krabban är nedslående. Denna kombination av Sol/Månen hamnar inkonjunkt och indikerar därför att de stora Ljusen inte lirar boll med varandra. En mildare variant men där heller inte alla hästar var hemma var Fredrik Reinfeldt som skadade Sverige i grunden med alla sina skattesänkningar och andra otyg. Jag säger mildare eftersom Sol-Krabban där parades med Månen-i-Vågen en betydliga mildare typ av psyke än den ofta oerhört kategoriska Mån-Vattenbäraren (och det redan utan Saturnus tvingande aspekt och Drakhuvudet).

Solen sjunken i Vatten blir också till besvär för Venus i Lejonet som får samarbetssvårigheter med andra när psyket/Månen hela tiden irriteras från 6e huset för Fiender (Reinfeldt var också anfäktad av en inbillad fiende, det svenska kollektivistiska samhället var hans hatobjekt, tydligt nog eftersom grupp- eller lagorienterade Vattenbäraren låg i hans 6e). Solen i Krabban blir gärningsmannens fiende - hans egen kognitiva kraft ger problem för det solägda Lejonet som rymmer Venus. 

Venus har i sin tur med inre balans att göra och hur man kommer överens med andra. Sol-energin verkligt låg och därmed också "Venus-kompetensen" - vilket en kvinna (Venus) tyvärr fick känna av. En Sol i ohälsohuset, en ledande person i psykfrågor (måntecknet Krabban) och ett sjukt psykes fantasier kring denna representativa person - en Venus/kvinna. 

Är det inte något suspekt över astrologi som i backspegeln tycks passa så otroligt bra in på det som hände? Partituret stämmer väl med den melodi som spelas upp. Solen är livets stora milstolpar och detta knivmord av en upplevd fiende inom svensk vård blev det enda han gjorde sig känd för, hans enda milstolpe.


[Tillägg. Texten skrevs den 9 juli och lades i kö innan Expressen den 10e publicerade en andra text om gärningsmannen. Eventuella feltolkningar i ovanstående, kanske korrigeras av denna andra artikel (har inte läst den).]

Inga kommentarer: