Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 2 juli 2022

Abbatarerna slocknade på scen - hybrisens omvända ansikte

 

Abbatar-Agnetha:
Vid Zeus! Hela himmelen faller ner!

 

Jag har alltid betraktat Björn Ulvaeus som en ateistisk, dödsrädd nyrik krämare. Likt en galen diktator söker han bygga sitt eftermäle för evigheten. Han kunde ha gått vidare, roat sig med spelemän som sin kollega, men har utöver sina små riskkapitalistiska trevare klängt hårt vid ABBA-kapitalism hela sitt liv och - mamma mia! - sökt mjölka sin ungdoms låtar till sista droppen. 

Det är generande, och påminner om Jamaicas gettoartister som under reggaemusikens storhet under 1970-talet gick från skivstudio till skivstudio och spelade in samma låtar om och om igen eftersom Ägarna var så helvetiskt snåla att de knappt fick nån ersättning. Nästan hela Bob Marleys sångbok hade han före sitt internationella genombrott redan spelat in 2-3 gånger före de versioner västerlänningarna känner till. 

Ibland har jag funderat om cancern tog hans liv redan vid 36 för att han börjat smyga in för mycket gammal skåpmat på sina skivor riktade till blekvita nya fans som inget visste om de Fattiga och de Rika eller politik. Bob själv hade väl fått order från det brittiska bolaget och sa i intervjuer att han inte var intresserad av politik. Löjeväckande! Det var bara att lyssna till texterna för att höra den fattiga gettomänniskans politik. "We are gonna go burning and looting tonight". Plundra och anlägga bränder - det är den nedtrampade samhällsmedborgarens enda språk och "dialekten" har även kommit i Sverige med Påskupproret om inte tidigare (och kommer sannolika att slå rot eftersom landet skriker efter en reaktion på den ojämlikhet politiker och marknad drivit fram).

Men nu kommer alltså ett tecken på att Ulvaeus imperium och dess betydelse för Sveriges exportinkomster är på upphällningen: De datordrivna fejk-Abborna slocknande under Londonkonserten och låg nere under en timma (Aftonbladet). Det är så typiskt vår digitaliserade tid och dess beroende av skitbräckliga system som gör arbetsuppgifterna billigare än människokraft. 

I responserna på premiären märkte man att en del recensenter tyckte det var lite larvigt och kända popkulturskribenten Andres Lokko i SvD sa det rakt ut, men efter den här Systemkollapsen har alla illusioner försvunnit. Det var bara ytterligare ett industrins projekt i hopp om att utveckla nya sätt att sälja samma gamla produkt. Att det finns intressen som räknar med framtida GROVA PENGAR på pilotprojektet med Abbatarena framgår av utvecklingskostnaderna:

ABBA needs to recoup £140million to cover the costs of their immersive digital concerts, which saw George Lucas’ special effects firm log one billion computing hours to create the flashy ‘ABBAtars’ (källa)

Hur passar då Abbatarernas systemkollaps in på astrologins olika mått på Sveriges hälsotillstånd från tid till annan? För Sveriges 10e hus för officiell ryktbarhet och anseende innehåller ju några "premiumprodukter" eller kända varumärken och ABBA och Volvo och Bofors kanoner är vad Svenska Institutet jobbar helhet för att klämma in i så många sammanhang som möjligt...

Till att börja med är ju detta den långa period mellan 2020-36 när Sveriges uppblåsta välståndsbubbla spricker. Ingen har väl missat hur Kapitalismen indoktrinerar att medborgarna står inför dyrtider nu, och alla möjliga anledningar, främst Putin, tas till intäkt. Detta hade aldrig hänt under ett annat ekonomiskt system än kapitalismen där de Onda på toppen skjuter alla kostnader ner i leden och låter den lilla människan ta stöten. Att Abbatarerna går upp i rök med under föreställningen är som att djinnen kryper tillbaka in i flaskan och magin den Onda Jupiter projicerat och duperat medborgarna med försvinner i ett nafs. 

Den spruckna Jupiter påverkar faktiskt Sveriges själva identitet eftersom Jupiter delar tecken med identitetsmarkören Solen. S-regeringens och de kapitalistiska mediernas totala svek mot befolkningen när de drevade fram opinion för NATO-anslutningen är förstås ett långt bättre exempel än några Abbatarer som går upp i rök... Det är samma onda Jupiter som drev på i NATO-frågan.

Men så mycket kommer att gå åt helvete under Jupiter-cykeln att rådande sub-cykel kanske ger ett mer specifikt besked som kan knytas till Abbatarincidenten...

Nja, det var ju så att Sverige (och dess internationella anseende) ännu befinner sig i början av de spruckna lyckobubblornas period och den första sub-cykeln är densamma som huvudcykeln. Det är således ren "falsk rikedom" som på olika sätt illustrerats i landet sedan hösten 2020.

Vad om gårdagens planettransiter? Rimligen relaterar de till alla som sänkt pengar i Abbatarprojektet, och däribland garanterat Ulvaeus men horoskop med känd tidpunkt för alla investerare saknas, så bara jämförelsen med gårdagens himmel och Sverigehoroskopet kan göras. Kommer någon skamfläck mot Sveriges 10e ryktbarhetshus att visa sig?

Aftonbladet säger att det hände under "fredagens show" men eftersom det näriga imperiet kör två föreställningar på helgen (kl 13 resp kl 18) är det som förgjort att få fram ett exakt horoskop. Det är som Jupiters falska bubbla kämpar emot att alla ska se att kejsarens nya kläder bara är blå dunster i ögonen på det hjärntvättade folket. Jag väljer kl 18 eftersom det ändå inte är fråga om något livsavgörande.

Mellan 18 och till strax efter 19 stiger Skorpionen över Londons himmel vilket tvingar in Solen (hjältarna! Abbatarerna) i korruptionens och dödens mörklagda 8e hus. Inget sägs i artikeln om hur länge föreställningen pågått men en Skorpionascendent förefaller stämma väl. Så långt himlen för London, men hur ställer sig transiterna till Sverige modell 1974? Jag provar tidpunkten 18.30.

ABBA vann förresten schlagern väldig nära i tiden efter att Sverige förnyats genom att beröva kungahuset all reell makt. Det är uppenbart att varumärket är av högsta betydelse för landets ekonomi. ABBA-producenten Polars årliga musikpris är bara ytterligare ett exempel på Sveriges ansträngningar för att likt en narcissist dra världens blickar åt sig i syfte att tjäna pengar på uppmärksamheten - vilket fattigt land detta ännu är!


Ur Sveriges rollspelsperspektiv (Vågens ascendent) står Solen - hjältarna - inte i mörklagda 8e huset utan passerar 9e huset som anknyter nationen till Utlandet eller omvärlden. (En månads Sol-i-Tvillingarna stämmer därmed också bra med den kuppartade överenskommelse med Turkiet i Madrid, vilket var ett viktigt steg in i NATO).

Den här soltransiten är viktig ett sätt till: den skänker energi åt ett våldsamt problem i Sveriges 9e hus eftersom gränsdragaren Saturnus skadad av den giriga sublunära demonen (södra månoden eller Draksvansen) skapar Sveriges arrogans mot alla 9e husets viktiga anknytningar: filosofi, religion. Kvar i detta land med lågt i taket blir egentligen bara 9e som en portal ut ur landet - flyktvägen som alla svenska charterturister årligen tar och den korrupta Eliten utnyttjar stup i ett.

Solens passage under 30 dagar aktiverar flyktigt detta Sveriges "inbyggda" systemfel och Draksvansen som en huvudlös, halshuggen demon är inte alls en dålig omskrivning för fyra Abbatarer som plötsligt försvinner ur Londonpublikens anblick.

Men det händer mer kring den FORMALA Saturnus, planeten som  på sin låga och materialistiska sida tecknar objektets konturer. Gränsdragaren bestämmer var ett objekt börjar och slutar. (Här skiljer sig Saturnus i sitt negativa härskarläge i Jord-tecknet Stenbocken från dess positiva härskarläge i Vattenbäraren - Luftens andar har visserligen också gränsdragningar men de "ligger i luften" och är immateriella. Därför kan en anda bli besatt av en annan, de konkurrerar inte om territorium eller position i rummet).

Nu visar det sig att Sveriges defekta gränsdragare som transit sedan en tid börjat röra sig baklänges genom zodiaken, vilket för en astrolog tecknar en negativa influens. Och från den 21 juni halkade den tillbaka i sitt materiella härskarläge Stenbocken som den egentligen redan var klar med. Vi har alltså det skamliga NATO-mötet i Madrid och spruckna Abbatarbubblor att räkna in under denna negativt backande Saturnus-period:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2024
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.cap
 
Realization intervals (begin - end):
 1.01.2022 - 20.05.2022

...kort trevare in i Vattenbäraren och sen bakåt igen..

21.06.2022 - 25.01.2023

Den här upptäckten av Saturnus rörelse i tiden tjänar bra som tillägg inför förra upptäckten att Socialdemokraternas horoskop nådde ett av sina flera bottenlägen när Magdalena Andersson tillträder som Sveriges ultimata makthavare just som SAP-horoskop visar att det halvdana intellektets period drabbar partiet. Sverige är landet som sätter en ära i att låta underbegåvade sköta både rutinartade och vitala sysslor och ett skäl till att bloggaren väljer att leva under fattiggränsen på en minimal tidigarelagd pension. 

Det gick helt enkelt inte som högutbildad intellektuell (eller nåt åt det hållet) att i Sverige hitta ett vettigt jobb som äldre. Den outsourcade personalrekryteringen är en sjukt rutten bransch av idel unga och säkert lågavlönade människor som har självständigt tänkande inskrivet på sin befattningsnivå. All sortering söks numera via trubbiga datorsystem som bestämmer vilka kunskaper som är relevanta. Gissa om filosofiämnet ger 0 poäng vid grovgallringen vad än arbetet går ut på. 

Detta är Sverige under den falska och uppblåsta rikedomsbubblan - den döljer att landet är mer korkat än i mannaminne. Allt är "kostnadseffektiviserad" och mediokert. Generalisten behöver inte besvära sig i Sverige, det finns inte någon kvar här som ens vet vad det är. Absolut inte tillverkarna av dessa rekryteringshjälpmedel som är på nivå med pedagogiska leksaker för tvååringar! Förmodar ett högre chefsbefattningar fortfarande tillsätts på mer begåvat sätt.

Saturnus representerar intelligens som formaliserats och packats in i ett system. Det är därför typiskt att Saturnus i negativt backläge har återvänt till Stenbocken när Magdalena Andersson anländer till den nationella scenen som ny s-ordförande och snart också statsminister. Hon är ju själv född under den organisatoriska Saturnus och därför mer kåt på NATO (en organisation) än de flesta. Hennes Sol-Stenbock vilar tyvärr på en slirig Saturnus i Vatten och kan därför räkna med att känna hela havet gunga under sig i rollen som statsminister (Putin var första testet och det sprack för henne direkt). Horoskopet tecknar helt enkelt inte den solida Stenbock som astrologin normalt talar om, och det beror på att fundamentet Saturnus inte håller vad Solen i Världshärskarens tecken utlovar. 

Det finns en sak till att säga om Abbatar-transiten i relation till Sverigehoroskopet och som direkt anknyter till Sveriges anseende i världen. Kartan ovan visar hur kvällshimmelen har Månen i Krabban vilket motsvarar nationalhoroskopets sektor för ära och makt. Månen är sin egen i Krabban (härskarläge) och den lynniga och opålitliga härskaren över den sublunära sfären tar inte order från någon. Detta är svensk demokrati: ett gäng kortsiktiga känslomänniskor! Empatin är bra men makthuset kopplat till Månen i Väduren är raka motsatsen till vad reklamen säger om demokratin som det bästa av statsskick. I själva verket påminner Sverigehoroskopet istället om Platons kritik av demokratin som så dålig att bara diktatur - om diktatorn är ond - är värre för staten.

Sveriges ära (och regeringar) är således en minst sagt tvivelaktig sida i horoskopet. Det ser man tydligt när man granskar den medfödda Månens brist på samverkan med sin disponent Mars. Månen själv i Väduren men disponenten "begravd" i korruptionens och dödens hus. Folket/Månen famlar efter sina rötter men Mars har dödats och ingår inte längre som ett fungerande fundament. Folket tvingats famla efter nyhetens behag. Det är ett omen om kortsiktighet, trendkänslighet och opportunism (i kontrast till det solida värdets Saturnus, en planet som dessutom är defekt i nationalkartan).

Så transiten genom 10e ryktbarhetshuset indikerar visserligen en liten skamfläck för Sverige (givet att synd och skam är vad nationens själ bär på i sitt djupa inre), men Månen är en kvick resenär och representerar som transit just bara kortlivande tidningsrubriker om den inte koinciderar med andra och tyngre omen. Abbatarernas timslånga död är en snart glömt nyhet, och bara en uppmärksam individ ser här ett tecken på ett underliggande systemfel som presenterar sig själv. Det är Storfinansens Jupiter i dess onda version som blev synlig för ett ögonblick.

*****

Den skatteplanerande gamla räven Ulvaeus då? Reagerar han på tidens negativt laddade Saturnus? I brist på födelsetid följer här en "naturlig zodiak" som varken tar Sol eller Måne som substitut. Den naturliga zodiaken startar med Väduren, debutanten, så händelsevis blir spelemannens födelse i detta tecken en solascendent som jämte månascendenten används av hinduerna som "andra åsikt" vid sina grundliga analyser.

Chock! Här upptäcker bloggaren en bugg i programmet ZET Lite, precis som Abbatarerna led av något systemfel. 

Jag gör om Londonhimmelen, flera gånger, och kombinerar med Ulvaeus horoskop. Ibland visar kartan retrograd Saturnus kvar Vattenbärarens 1a grad och ibland retrograd i Stenbockens sista grad! Ett fel i (den ukrainska) programkoden gör att beräkningen av just Saturnus position blir fel när man växlar mellan lägena "ascendent", "solascendent" och "naturlig zodiak". Så vitt jag kan se är det bara tidsherren själv som berörs av denna udda glitch och som dessutom bara uppstår när programmet ska visa två beräkningar samtidigt.



Givetvis matchas Abbatarernas systemkollaps av en transit i Ulvaeus horoskop. Det är Sol-Tvillingarna som skänker energi åt hans dödsångest och vilja att skapa ett evigt ABBA-monument över sig själv: Dödens Saturnus (gravstenen, det formala minnet) tillsammans med äregirighetens Drakhuvud. 

Så föddes han (säkert pga. något trauma i ett tidigare liv) och denna påminnelse om sin dödlighet är vad Solen kastar ljus över i dess flyktiga passage över en bisarrt outvecklad sektor i hans medvetenhetsliv. (Lustigt nog säkert också en faktor i hans berömmelse. Saturnus är ytliga ytan och har med objektiv position att göra, drakhuvudet var demonen som ville bli odödlig som de indiska gudarna.)


Inga kommentarer: