Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 13 juli 2022

Trumps manipulation av folkets stämningar bekräftar USA-horoskopets födelsetid

 

Gråa ytor: Trumps stora kors i Mörkrets kvalitet
och USA:s olycksaliga identitet i onda 8e dödshuset

En text i DN om vittnesmål från f.d. trumpianer som ringar in Kaos anförare lockar till att dubbelexponera Trumps horoskop på födelsetiden som väl är i mest allmänt bruk för Förenta Staterna, "Sibly-kartan". Vid rektifiering [efterhandsprecisering] av ett okänd födelseklockslag går man igenom viktiga milstolpar och söker avgöra vilken ascendent (och ev. födelseminut) som passar bäst.

Att populisten Trump borde ha med USA:s folkliga stämningar att göra - Månen! - är bara rimligt, USA har ju sinnelagets planet i Vattenbäraren som babylonierna kallade "Den Store". Jämför med Trumps "Make America Great". Men se kartan, vad som skyndar till bekräftelse av Sibly-kartan och med vilken precision: det amerikanska folket med dess omotiverade förnimmelse av att vara störst och bäst i världen MATCHAR PERFEKT Donald Trumps lyckopunkt (Fortuna) och personliga daimon.

Dessa två lotter som härrör från den gamla västtraditionen snarare än hinduisk astrologi ligger intressant nog ligger på nästan samma punkt (en matematiskt nödvändigt följd av att beräkningen görs utifrån Sol, Måne och Ascendent: Trump föddes under en fullmåne med Ljusen kvadratiskt i förhållande till hans härsklystna krigarascendent, Mars-Lejonet).

Skuggade partier påminner dels om att Trump själv är den rigida inflexibiliteten inkarnerad, det stora korset i Mörkrets kvalitet förklarar varför han TJURskalligt (Solen i Oxen) vägrar inse valförlusten och hellre övergår till Lögnens domän än accepterar valnederlaget. Han är ju barn av USA, vars Sol i korrupta/dödliga 8e huset bäddar för att attrahera skumrask till presidenter och idel milstolpar för landet av det mer skamliga slaget.

USA:s ideal, Saturnus-i-drängen-Jungfrun-i-11e-huset ger "envar för sig själv", "bra dräng reder sig själv" eller "hata kommunister som tror på gemensam ansträngning". Denna anda visar tydligt hus schizofrent USA varit från första början eftersom folkets Månen i Vattenbäraren egentligen är det motsatta: kollektivismens och endräkten är hur Storhet uppstår. Vattenbäraren i babylonisk tradition var "Den Store" helt enkelt för att den var ett Enat Folk som arbetade med att anlägga och underhålla tvåflodslandets bevattningssystem och nätverk av småkanaler. Man kan tala om att infrastrukturen skapade ett land snarare än ett gäng stadsstater.

Den Store är den intelligenta, reglerande och organiserande princip som ligger bakom varje samhälle som förmår bringa folk samman och arbeta för allas bästa: socialism eller som amerikaner åt höger förtrytsamt kallar det, "kommunismen". Amerikanen hänvisar här till sin korta historias andra ärkefiende Sovjet. Den första fienden var infödingarna européerna stötte på i Nya Världen men som dessa slaktare snabbt decimerade och satte i reservat - som om ursprungsbefolkningen var terrorister bäst lämpade för rättslöst förvar i Guantánamo. (Där började det helvete som är USA och som dominerar hela världen med sin skeva grundsyn på inte minst ägande.)

Egentligen är den amerikanska schizofrenin inte särskilt djupgående eftersom Vattenbäraren ägs av Saturnus-Jungfrun. 11e-husidealets extrema materialistiska individualism underminerar en spelad yta av Lufttecknets kollektivitet (uttryckt bl.a. som en federation vars stater får stifta egna lagar). Ytterst gäller åkerbrukarens föga sociala "jag och mitt fält och min skörd/min vinst". Jungfruns tecken, om inget på himlen förlöser den och skänker en större insikt, är hopplöst upptagen av sitt eget, hatar staten och dess krav på att betala skatt för en "helhet" Jungfrun inte bett om och ofta nog undanber sig.

Jungfruns symbol för människan att tänka som en amerikansk farmare alltid gjort. Det är notabelt att zodiakens skapare såg djupare än Jungfrun själv och kopplade tecknet till 6e husets "olyckor" och "fiender". Ensam är helt enkelt inte stark utan tvärtom olycksbenägen. Zodiaken lovsjunger mänsklig kooperation! 

Socialistiska kooperationer var vanliga i USA innan kapitalismen undanröjde dem och "var korporation för sig själv"-idealet tog över helt, nämnt i detta gamla inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2010/11/owen-den-goda-materialisten-bob-dylan.html

Så Trump hittar verkligen rätt när hans löfte om lycka och framgång -  Jupiter - visar sig trigga nationens ideal om storhet (men med privategoistiska, kapitalistiska undertoner). Och mötet mellan planeterna är som synes gradexakt, precis som när folkets sinne låter sig bedåras av Trumps inre daimon (rationella själ?) och vision om Lyckan. Amerikanska sinnet landet exakt mellan dessa lotter eller punkter och en bättre bekräftelse av britten Siblys uppgift kan man inte önska om man tvivlar på vad en britt kunde veta om händelserna i kolonierna. 

Men Ebenezer Sibly var frimurare och det var också flera av Oavhängighetsförklaringens undertecknare. Frimurarorden kan ha varit informationskanalen för födelsetiden. (Se lång redogörelse i länk i detta inlägg - "fransk sajt" men engelskspråkig.)

Jag satte frågetecken för Trumps daimon här ovan. Drivs Trump verkligen av den rationella själen. Daimonen är ett flytande begrepp och kan i vissa fall t.o.m. innebära att en gud inkarnerat som människa, i andra fall är daimonen så låg och självisk att stavningen "demon" passar bättre. Daimonens lott i Trumps egen karta landar i 7e huset som har med att knyta andra till sig i allianser. 

Daimonens punkt ligger i Vattenbäraren men precis som med Månen i USA-horoskopet ändras budskapet kraftigt av Saturnus faktiska läge. Trump har en mycket svag Saturnus, låt vara en i Passionens våld. Saturnus i Krabban visar att det är Näringslivet som talar genom honom, eller små klubbar av vänskapskorrupta figurer. (Krabban som "modersprincipen" eller "protektionismens princip" kan dock skymtas, det är typiskt Krabban att välja det lilla perspektivet före det stora och är en del av modersinstinkten som söker skydda sin egen avkomma först och främst).

Saturnus i Krabban gör Trump till en falsk sociopat eftersom daimonen i Vattenbäraren låter som den talar om hela det amerikanska folket medan Saturnus-Krabban värnar en mycket mindre krets än så. Tecknen står i inkonjunkt 150-gradersförhållande vilket visar en djup klyvnad i denna daimon (precis som med Månen och USA:s folkdjup). Ibland märker individen det inte själv, men i vissa satar kan den uppmärksamma se hur de manipulerar omvärlden via två uppsättningar spelregler. Trump är förmodligen en sådan.

Men Trump är inte unik, svenska politiker är inte mycket bättre. De tycks inkapabla att lyfta hela landets befolkning till sann rättvisa eftersom det är JORD som styr här och inte mänsklighetens eget element LUFT. Storfinans och Elit skulle aldrig acceptera radikal jämlikhet eftersom de tycker sig förtjänta av ett stort avstånd till den växande Underklassen.

Överheten vill kunna se att det "lönat sig att arbeta" (dvs. roffa åt sig där det ges möjlighet). Att samhället faller sönder som ett vittrat skal blir för den Rike Onde Mannen (Sverigehoroskopets Sol+Jupiter) bara bekräftelse på att de skött sina kort rätt. De är till sinnet svenska plagiat på den amerikanska mentaliteten. 

Landet översvämmas f.n. av parasiter som alla suger blodet ur Staten via alla de bidrag och lättnader Staten själv ger eftersom den invaderats av dessa skadedjur vars hemort enligt tidigare utläggning är en låg sublunär demon! Dessa är sannerligen inte barn av något mer än Närigheten eller begärets dunkla zon. Sverige ger "syndafallet" ett ansikte, precis som Trump.

Dödsynden invidia, avund, som kopplats till Månen i västtraditionen är förstås bara ett annat namn för näringslivet och Månens omättliga begär. Sverigehoroskopet ligger pyrt till här, Månen ägd av Mars i penninghungriga Oxen i dödshuset! 

Det betyder inte att enbart folkmassan är anfäktade av denna dödssynd, Månen representerar också landet Sveriges "insida" eller halvt omedvetna känsloströmmar. Det märks på svenska staten, den snålaste och mest själviska av de skandinaviska länderna. Den låter alltid landets äldre, särskilt kvinnor som utfört lågstatussysslor och givit Sverige sina liv, ha det sämst Ett horribelt förakt som värdegrunden Pengar föder hos befolkningen. Några beslutade hundringar extra för pensionärerna gör inget för att ändra intrycket av en liten och närig stat, en ovärdig entitet, vilket också landets daimon - en simpel demon - understryker. 

Men ingen idé att drömma om snar förbättring eller gråta över en förlorad insats, var och en tog den här resan (från Himmelen) och får nu genomleva den. Jag har kallat det (ur själens perspektiv) för "den svenska upplevelsen". Troligen värre än fattigdom i det svenska nuet är att ha levt tidigare i liv i högkulturer och därmed ha en referens i den andliga ryggraden vid födelsen. Det förstärker upplevelsen av att ha kommit till av av Jordens åtskilliga helveten där invånarna aktivt reduceras i förstånd av en stat med anspråk på att äga t.o.m. individens egna tankar! ("Socialstyrelsen rekommenderar...", "Myndigheten för psykologiskt försvar klassar i samråd med högertidningen DN vad som är nyheter att lita på") 

Sådant kan faktiskt få USA:s märkliga 11e-husideal att åtminstone te sig begripligt. För det var precis så här det fungerade i Europa och som fick folk att fly till Nya världen.

Sveriges ödesperiod 2020-36 (verksamt ond Jupiter visar vad "lycka" och "rikedom" i Sverige var värd) förklarades tidigt på bloggen vara välfärdssystemens sammanbrott och Den Onde Rike Mannens allt mer skurkaktiga åtgärder för att säkra så mycket som möjligt av sina tillgångar. Minns när covid härjade: svenska medier skrev nästan medkännande hur mycket de rikas förmögenhet krympt till följd av pandemin, bara för att i nästa skede avslöja sina lögner eller okritiska publicering av rena rökridåer. Industrin tuffade på värre än nånsin trots covid, och de rika blev ännu rikare! Detta är vad USA skänkte åter till Gamla världen: en entreprenörsanda i kombination med ett sjukligt förakt för sanningen (etisk härdsmälta). Trump som USA:s president visade hur nära slutet detta "Väst" nu kommit.


Inga kommentarer: