Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 15 juli 2022

Barnafödelse tragisk nog att vara ett budskap

Aftonbladet hjälper den olyckliga familjen i deras sorgearbete efter att ha fått ett barn med så svår sjukdom att det huden går sönder bara man tar i barnet. Förväntad livslängd mellan några månader och ett år innan infektioner terminerar denna "naturens felprogrammering". Sjukdomens milda variant uppträder, gissar amerikanska forskare, hos 5 av 200.000 födslar och denna obotliga och värre version betydligt mer sällan än så.

Det är svårt att avgöra om det här inlägget bör publiceras, men en så sällsynt sjukdom ser ut att vara mer av ett omen för alla som blir varse den, det är något större än tragedin för de närstående.

Inte så långt efter inläggen om "värmeböljan" tidigare i somras drog jag öronen åt mig och började läsa. Barnet föddes just medan denna svåra och sällsynta planetkombination regerade på himmelen. Och än värre, det var dessutom den "sataniska fullmånen" denna dag, just den fullmåne jag regelbundet påpekat tenderar mot materiell kollaps, mot materialsvaghet. Det är exakt vad den här sjukdomen handlar om. AB återberättar: det saknas "ett protein som binder ihop hudlagren med varandra" och barnets yta blir extremt sårbart.

Vad har nu den åldriga och primitiva astrologin för symboler för "hud", "sår", "blåsor", "blod" och "inflammation"?

Saturnus representerar huden som är kroppens yttre gränser mot omvärlden.

Mars står för eld, brännskodor och blåsor

Månen representerar alla vätskor, inkl. blod (i hinduisk tradition)

Bland tecknen står förstås Skorpionen för gift eller inflammationer. Det är också Mars negativa hemtecken. Toxiskt blod om Mars sköter sig illa (Minns "Blondinbellas" dåliga blod - Mars opposit Mån-Skorpionen? Det var tidigt i bloggens historia.)

Skorpionens motsats är den robusta Oxen - ett Jordtecken - där Solen (livskraften) faktiskt är stark även om ingen tradition särskilt betonar detta.

 

Ett horoskop för dygnet ger ingen förklaring till att 300+ förlossningar i bara Sverige inte alla bar på en lika sorglig överraskning. Det säger något om den exakta tidpunktens betydelse, där bara 1 minuts skillnad kan avgöra enligt hinduisk astrologi (astrologi på en nivå långt högre än den här bloggens). Senantika texter (hyleg-doktrinen) säger bl.a. att spädbarnsdöd eller tidig död kan befaras när båda Ljusen (sol och måne) aspekterar ascendenten. Jag misstänker att detta var en förenkling av brittiske 1900-tals astrologen Charles Carter i en nybörjarbok. På nätet finns idag hela artiklar att läsa som är långt mer begripliga än de antika källornas krångliga formuleringar:

http://www.greekmedicine.net/medical_astrology/Longevity_and_the_Hyleg.html

Mot tanken att både Sol och Måne motsätter sig den uppstigande (ascendenten) vid spädbarnsdöd kan anföras att medicinen i dag är bättre. Trots frågan "varför just denna av 300+ svenska födslar" är det ändå rätt lustigt att se VÄRMEBÖLJAN falla in exakt som ett problem för 5e huset för Barnet och 6e huset för Olyckan eller Ohälsan. Omen. Den mycket sällsynta figur som jag klokt eller förhastat döpte till "Värmeböljan" kunde inte hamna mer opassande för ett horoskop som i princip bara pekar på den sublunära världen som helhet, den psyko-fysiska verklighet de levande varelserna upplever "under månen".

Ankomsten av en ny själ till denna fallna tillvaro kunde inte ske under värre omen eftersom givet sammandragningen av 5e och 6e och den skada som Venus-i-Väduren drar på sig och därmed blir en försvagad bas för den normalt starka Solen i Oxen. En Sol-Oxe som ytterligare försvagas av den sataniska fullmånen en symbol för materiell självefterlåtenhet och ibland rent naturligt som materialtrötthet.

Att tidsherren Saturnus/Kronos står i Vattenbäraren (på en nivå "mänsklighetens DNA-bibilotek") ger allvar åt den sataniska fullmånen genom att tre av de fyra tecknen i Mörkrets kvalitet aktiveras. Mörkrets rigiditet är sådan att kollaps snarare än tillfrisknande är att vänta och sjukdomen har enligt AB heller ingen lösning. Den genetiska defekten är kronisk och dödlig.

Tidsherren och Liemannen kastar sin långa trekvartsvinkel mot Månen och tycks säga att Månen som "vaggan och graven" är tydligt skriven i ödet. Att Saturnus dessutom kastar sin korta 60-gradersaspekt mot 6e olycks- och hälsohuset tycks avgöra saken, givet den "Värmebölja" som redan pågår där. 

Vanvettiga överdriftens Rahu förstärker Eld & Vatten-kriget och de blåsor som normalt sorterar under värmeböljor eller andra skäl till brännskador visar sig här. Naturligtvis spricker symboliken med den detaljerade kunskap dagens biologi har, men går man några tusen år tillbaka, stämmer symbolerna perfekt med den tidens mer generella förståelse av livets skeden.

Och däri ligger kanske den här själens korta gästspel på Jorden och i Sverige. Den här bloggen var den enda i världen som fångade upp symboliken. På sätt och vis demonstrerar bebisen vad så många här på Jorden snart kommer att lida av, värmeblåsor om inte rent av kromosomskador till följd av atomkrig. Detta om Stormakterna driver sitt spel vidare. Varför föddes denna larmsignal just till Sverige? Tänk: regeringens odemokratiska NATO-anslutning till USA:s politiska rävspel för att tillintetgöra Ryssland utan att behöva riskera amerikanska stridande. 

Kanske förespeglar detta omen-barn "lilla döden" som Sverige kommer att erfara med start i november i år? Sverigehoroskopets entré in i Saturnus sub-cykel kommer rimligen att tydliggöra huvudcykelns spricka lyckobubblor och den Onde Rike Mannens avart.

När medierna numera svänger sig med ordet "oligarker" är det för att inte svenska läsare ska förstå hur detta är Den Onde Rike Mannen i Sverigehoroskopet, de onda svenska medierna söker banka in ett Vi mot Dom-tänkande mellan Sverige och Ryssland och samtidigt maskera landets inhemska och orättfärdiga politik. I själva verket är det en ond global Storfinans som driver världen mot ännu ett världskrig. Vapen är ju så lönsamt för Sverige. 

Ja, denna skadade bebis kan i princip vara ett nyligt krigsoffer eller bära skriande aktiva karmiska impulser av annat slag. DNA är inte bundet till det man och kvinna kombinerar i konceptionsögonblicket. Tjeckiske LSD-forskaren Stanislav Grof hade patienter som långt fram i terapin avancerat i minnet bortom varjehanda barndomstrauman och nu kunde erfara sin utveckling i fosterstadiet. Försökspersonerna (vet inte om det var en eller flera) återberättade att de upplevde hur de under tiden som foster "bearbetades" av inflytanden från kosmos. 

De kände solsystemet (astrologins planeter!) "väva" det kommande kroppsfordonet. Enligt en sådan holistisk syn på vad Livet är - klart mer avancerad än den verklighet dagens biologer forskar i - kan DNA justeras eller t.o.m. deformeras när som helst under graviditetens gång. Detta för att det existerar en större plan för vilka vi ska bli under tiden på Jorden... 

Därför tycks det också som att FRI VILJA existerar på själens nivå (även om människornas högt prisade valfrihet är en ren illusion). Hypnoterapeuten Michael Newman kunde efter 30 års verksamhet notera hur hans patienter varierade från "primitiva" till "högt avancerade" i hur de under djuphypnos förhåll sig till frågan om återfödelse in i en kropp. "Unga själar" lotsades nästan alltid och gjorde väldigt få val. Dessa "bänkade" sig ganska omgående i moderlivet. 

"Gamla själar" däremot var nästan lite lättsinniga, de kunde göra sitt val av kropp och livsöde när förlossningen redan var klar. Det amerikanska medier Edgar Cayce (1877-1944) en kristen söndagsskolelärare som till sin chock började tala om tidigare liv under den transförmåga han tidigt upptäckt, beskrev under självinducerad hypnos till och med sin födelse flera timmar efter den jordiska tid som astrologer rekonstruerat via minnen hos anhöriga. 

Så vilken tid ska man använda för ett horoskop? Den har bloggen har valt tiden för babykroppens födelse och struntar i om andeväsendet eller Ordet som blev Edgar behövde flera timmar jordisk tid för att bestämma sig för en förvisso märklig livsupplevelse som redan låg förberedd som ett potentiellt öde... 

Newtons hypnosklienter talade ofta ur "glappet mellan liven" och återkommande var en slags filmmetafor, andarna skannade olika filmsekvenser (livets milstolpar?) och avgjorde så om detta var de uppgifter de ville ta sig an. (De primitiva blev anvisade en handfull livslinjer att välja mellan av sina överordnade medan andra verkade ha större valfrihet. Tanken kan utsträckas till det gudomliga Medvetandet som sådant: det, enbart, har ALL VALFRIHET.) 

Bebisen med sjukdomen offrar en sekund av sin evighet med det här gästspelet, den daimonen är här för andras skull och inte sin egen. Därför misstanken om att han, också, är ett omen för andra. Alla är det i denna trädgård dit mänskligheten planterats i syfte att tillväxa så att processen resulterar i en skörd nya gudar...

 

Tidigare om "Sveriges lilla död":

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/sveriges-lilla-dod-november-2022-till.html

och preciseringen via transiter:

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/sveriges-lilla-dod-borjar-transiterna.html


Inga kommentarer: