Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 18 juli 2022

Martin Luther King synade USA:s bluff

 


Remarkabelt nog har aldrig medborgarrättskämpen Martin Luther Kings horoskop granskats på bloggen. Detta rättas nu till. De färglagda områdena tycks vara de av störst betydelse i detta ovanliga horoskop där en verksamt god Jupiter "bäddar in" den verksamt onda Saturnus. Kartan fokuserar både det personliga (Väduren, 1a akten) och det universellt giltiga (Skytten och Vattenbäraren, båda 3e akten).


Horoskopet är så högt utvecklat att den som hoppade över bildtexten ovan bör läsa den och jämföra sin egen ideologi för att se om den ens bygger på Sanningen! Västastrologin, om inte annat angivits, är materialistisk och undviker normalt frågan om själen och om människosjälarna kommer i olika evolutionsgrad. 

Martin Luther King bekräftar här bloggens kanske första käpphäst (en självklarhet i antiken), att själar graviterar mot antingen den sublunära sfären vars botten nås när syndafallet fullbordas i en jordisk kropp. Eller också söker sig själen, fastän fött till Jorden "Vägen upp". Detta illustreras av astrologins supralunära halva (Eld och Luft) vilket löst tecknar själar vars ingångsvärde tyder på att de inte fallit till materialismens avtrubbade nivå. (Men vägarna är många och Jord i dharma-hus kan innebära någon som ser en helig plikt i jordiska ting eller karma-yoga, handräckning som högre kall. Det gamla exemplet Fredrik Reinfeldt är dock ett undantag, mer om det senare.)

Sedan finns förstås risken att också den typen av själ faller till föga och förlorar orienteringen - Jordens tryck och den muterade ap-kroppens hungerkänslor och begär på att hållas vid liv är skoningslöst och i ett dåligt samhälle krävs extraordinära själsliga kvaliteter för att lyckas behålla det "sideriska siktet" och minnas att själen ska sikta mot stjärnorna, att människan inte var avsedd stanna kvar i kannibaltillståndet - se King-citatet.

Horoskopets födelseklockslag är ungefärligt men tillräckligt väl verifierat för en A-rankning hos astro.com. Lyckligtvis stannar ascendenten efter omräkning till siderisk zodiak tydligt inom Vädurens tecken. Detta är viktigt eftersom horoskopet därmed överensstämmer med den naturliga zodiaken och blir ett perfekt skolboksexempel. Den Stora Välgöraren Jupiter förblir t.ex. en god kraft som vill allas välmående och inte en korrupt Storfinans- och Elitplanet som i det svenska nationalhoroskopet. 

Dessutom stiger Jupiter i öster, dess starkaste världsliga position och definitivt en ren Eld, som direkt hämtar inspiration från dess naturliga hemmaläge som härskare över horoskopets "bästa hus" som hinduerna säger om det 9e. Ett perfekt samvete, och förmodligen en medveten förnimmelse av Guds existens. Det är möjligt att 1a huset som kroppsindikatorn kan antyda en ovanligt lyckad genetisk kartriktning - lika lyckad som den astrologiska kartan. Vissa kan ha hjärnor med större kapacitet än folkflertalet, hjärnor som redan från början har dörrar öppna som arten i stort inte nått evolutionärt ännu.

Att Saturnus, Jupiters motpol. ligger i 9e och har den Jupiter-kraft egot så tydligt förnimmer ledde till problem är uppenbart. King var född att bråka! Social aktivism kallas det numera. Medborgarrättsrörelsen i USA beskrivs utmärkt genom de hela två sammandrabbningar det nobla Eldelementet har med den basala Jorden och dess begränsningar. 

Se särskilt Kings korrekta, socialistiska iakttagelse av utnyttjande av världens alla fattiga av en Elit: han känner själv friktionen mellan ett fritt Jag (Väduren, Eld = frihet) och bojorna som Slavägaren satt på honom och vilka håller honom kättjad vid inte bara Sveriges utan hela den globala "arbetslinjen", överallt där segregation är norm och ledstjärna. 

Martin Luthers protestantiska och dygdiga bönder och arbetare i huttrande respekt för Gud och det världsliga "regementet" var Överhetens sätt att söka kontrollera den tidens befolkning via religion. Detta är inte religions i 9e husets mening i astrologin utan en falsk kontrollmekanism, alltså ett av 10e husets eller maktelitens verktyg. Socialismens tragedi var att den aldrig tog sig tid att upptäcka skillnaden. Ett nytt mode i tiden "evolutionsläran" anpassades på sociala förhållanden och bort med allt gammalt var det som gällde, vare sig det var överlägset det nya eller inte. Sann religion har tydliga beröringspunkter med socialism, men det är för framtiden att upptäcka...

Kings horoskop visar i sin överlägsenhet hela svenska folkets sorgliga fångenskap under den lilla klick Överherrar som sköter landet. Både King och nationalkartan har snarlik symbolik I Sverigekartan Månen (Folket) i Väduren med krossade frihetsdrömmar till följd av fundamentets Mars fast i leran, i Oxen. 

King har arbetsoxen i 2a huset men Sverige i motsatta och rent eländiga 8e huset för infrusna tillgångar (som bara utfaller när man dör). Jämför med hur Sveriges pensionärer berövas frukten av ett livs slit därför att obegåvade Räknenissar sitter och flyttar miljarder hit och dit för att "balanser" ett i grunden djupt snålt och rent ont pensionssystem. Enkla löntagare är grundlurade av svenska staten, i vilken partifärg den än framträder.

Kings själva afrikanska kropp har via Mars låsts fast i Oxen i 2a ekonomihuset och berättar så långt bara om den tyske rasisten Martin Luthers protestantiska arbetsmoral som även Magdalena Andersson mässar i en just pågående tv-reklam. Svenska folket kan till följd av Mars usla position i 8e inte hantera denna realitet annat än surmulet och med hat mot de invandrare Överheten tar in för att pressa ner löner för svenskarna. Men så saknar svenska folket också Kings gudomliga 9e hus och fifflar och fuskar - eller blir utlänningshatare - istället för att angripa problemets rot. Sverigehoroskopet har naturligtvis ett helt dysfunktionellt 9e samvetshus för att ens ha mage att hålla folk i sådan underkastelse och gå i land med det.

Martin Luther King Jr. kunde gör korrekta analyser just för att Jupiter i 1a huset i Väduren är närmast oslagbart i termer av personlig evolution och klarsyn. Och därmed kickar en andra och intressant detalj in. Han är idag en ikon och jämför med lika ikoniska Martha Stewart: Solen (hjälte/hjältinna - en ledarfigur) i 10e huset för status inför andras ögon (världslig status). Den maktpositionen innebär inte ett dugg. Både gangsters och helgon kan gå till historien. 

Men här gagnas Solen-i-Stenbocken av att dess fundament Saturnus i sin tur vilar på den fantastiska Jupiter. King föddes i ett religiöst hem och visar hur en icke-korrupt kristendom resulterar i en bättre människa. Naturligtvis blir barnen bara så bra som föräldrarna förstått sin religion men som regel, visar forskningen, utvecklas barn i religiösa hem till bättre sociala varelser, bättre samhällsmedborgare än barn till ateister vilka själva väser upp till ryggradslösa självtjänare. 

Eftersom Sverige är en satanisk och materialistisk plats att födas på ges mer plats i medierna åt skandalösa sekter, allt för att Djävulen haft stor framgång med det här landet, det kan på några årtionden ha blivit västvärldens mest tankebefriade  land och egocentriska befolkning.)

Tjuvtittar man kort på den gamla grekisk-romerska tradition om den personliga daimonen som fanns i minst två utföranden, sammanfaller dessa i fallet King. I Dold Daimon del 1-3 noterades att "den goda daimonen" matchar 11e huset som i dagens västastrologi "bara" är samhällelig, den tecknar klubbar och föreningar där människor kommer samman utifrån ett intresse eller ett ideal. 

Detta kan man kalla gamla tiders skyddsängel eller daimon - varje stad hade en egen och motsvarar det vi idag kallar samhällsandan (den ande/det idékomplex) som driver ett samhälle eller ett land. Jämfört med USA-horoskopet är King präglad av ett betydligt noblare ideal än de slavägande fäderna till Förenta Staterna och deras värld. "Egen lyckas smed" som USA:s ideal faller kort om Kings 11e i Vattenbäraren. 

I de tre delarna om den personliga daimonen spekulerade jag att hus 11 var den äldsta varianten, från en tid när människor var tvungna att stå enade i tanke och ideologi. Kings 11e hus beskriver faktiskt inget mindre än "Kristus som allt i alla", precis samma tanke med vilken Plotinos lanserade sin vitaliserade nyplatonism. 

Senare uppfanns en okänd västastrolog den mer individualistiska metoden varmed gradtalet för personens ascendent, sol och måne blev till basen för en punkt i zodiaken som betecknade individens högre och bättre Jag, människans daimon eller Översjäl (Platon kallade den "den rationella själen"). 

I Kings fall koinciderar alltså båda daimon-definitionerna, samhällets anda och individens. Det är intressant, men bara en effekt av att vi nu känner till att olika astrologer följde olika traditioner. Visserligen räknar hinduisk metod primitivt med "multipla belägg" och ger ett omen som upprepas stor vikt. Om man vill göra detsamma med Kings överlappande daimon-budskap, är ett fritt val. 

Viktigt dock att den västerländska daimon-läran verkar konkurrera med den hinduiska doktrinen om "själens åstundan", vad själen vill med detta liv. Hårklyvare kan förstås anmärka att Atma karaka-punkten är "det själen vill" medan daimonens punkt är dunklare. Uppenbarligen menade man sig kunna utläsa något om den andesjäl som förklätt sig som människa för detta liv och möjligen innefattade Daimonens Lott därmed tanken om vad "själen" hade för målsättning med denna inkarnation.

Håller man sig till västtraditionen var Martin Luther King definitivt en idealist i frågor om sociala strukturer, det är precis vad Vattumannen som "perfekt" i 11e huset (naturlig zodiak) säger. Det är samhällsordningen han kritiserar utifrån sin perfekta Jupiter, sitt gudomliga vakna medvetande. 

Missa heller inte vilka han talar för: FOLKET (Månen) som står exakt invid Daimonens punkt. Kings ord var helt enkelt livsfarlig för USA:s kapitalister och man ser nu hur samma art (undermänniskor) söker begränsa fackföreningars möjligheter att på 11e-hus-vis samla FOLK under en gemensam ideologi eller ett ideal som gagnar alla och inte bara några få. Kings Jupiter i första huset kan läsas som Guds order till människan som han personligen - 1a huset - hörsammar: "allt gott åt alla" och det utan egoistiska ursäkter för att vissa ska få mer medan andra svälter. 

Ett tidigt kvantitativt test på bloggen av yrkesfilosofer överraskade genom att just Jupiter-i-Väduren var högst representerad. Uppenbarligen ger Jupiter vidgning av Vädurens normalt egocentriska tunnelseende och skapar möjligheten att förstå innebörden av ett gigantiskt Jag som rymmer allt - Gud. Filosofi var innan dess kollaps i Västerlandet till ingenting alls i själva verket Metafysik och inte alls främmande för Gud och andra stora frågor. Kings karta bekräftar att teologi och metafysik bara är synonymer för samma sak.

Tittar man hinduistiskt är det just Mars (ilska i 2a ekonomhuset) som är horoskopets atma karaka. Citatets matchning med bilden beskriver perfekt denna själs ambition för livet King: att adressera människors olycka i det slaveri eller den slaveriliknande omständighet som Eliten påtvingar småfolket eftersom de inte kan känna sig privilegierade utan att ha en majoritet av lidande människor att jämföra sig med. Så ond är Strebern. Det är därför den här bloggen varit hård i kommentarerna till merparten av kändis- och politikerhoroskop. Detta är träcket från alla samhällen som i ett liv får sina "femton minuter" av makt, rikedom eller vad deras själar nu åstundade. 

Av Kings atma karaka ser det ut som människan bara irriterade sig på det hörda slitet för att knappt få något alls i börsen, men han har fler budskap än så. De Anskrämliga (slavägare, arbetsgivare) har normalt inte tumme med de Högre Sanningarna (Dharma) så som inkarnationen King hade. Universums lagar är på något svårbegripligt sätt moraliska och människosjälarna sliter som djur, under många återfödelser för att förstå "vad som gäller". 

Vattenbärarens tidsålder kommer att påminna om det Martin Luther King visualiserade, i det att profitmentaliteten då är kriminaliserad. Så småningom kommer människans kontroll över sin DNA att leda till en förbättrade människoart med vissa karaktärsdrag eliminerade och sjukdomen som leder till ego-profit behöver inte längre lagstiftas mot. Men det är om några hundra år och en rejält decimerad global mänsklighet...


PS. 

Att King mördas för sitt budskap (martyrdöden) är ett område för en specialanalys, men kort tycks det som att 12e husets martyrium direkt sammanhänger med hans Jupiter-budskap om godhet för alla.  Paradoxalt nog är Guds egen planet Jupiter BÅDE 9e husägare ("Guden") och OND DEMON (12e huset). Bloggen har någon gång snuddat vid den paradoxen. Den påminner om att "Herrens vägar är outgrundliga", att gudomlig dharma arbetar på ett annat sätt än vanliga moralister och logiker kan greppa eller redogöra för. Hinduer menar att detta beror på att "empiriker", dvs. materialister, saknar för många länkar i den kausala kedjan som kallas dharma på universell nivå och karma på individuell. Stora delar av berättelsen är fördold för materialisten.

Jag nämnde speciellt "outgrundligheten" i ett av många inlägg och f.d. statsminister och numera enbart kapitalisten Fredrik Reinfeldt, vars Jungfru-Mars i 1a och Jupiter i 9e huset, exakt matchade hans "protestantiska etik" och fokus på arbete, om man bortsåg från att båda var "verksamma illgörare" och tyvärr båda i dharma-hus. Det gjorde honom till en av dem Ödet utvalt för att göra mänskligheten illa (eller åtminstone bringa skada till den gamla svenska modellen med allmän välfärd). Han var så att säga en demon i människokropp och utförde likväl Guds arbete med att bryta sönder ett land som avfallit från sina ideal.

Men Saturnus som Liemannen i jupiteriska 9e hos King kan också läsas som EFFEKTEN av en perfekt insikt om vad Guds Goda Tanke föredrar, lockar fram kampliknande tillstånd som kostade honom livet (Solen). Se Eld/Jord-friktionen mellan Sol och disponenten Saturnus.


PS2. 

Efter färdig horoskopkommentar ser jag Jan Guillous söndagskrönika i AB. Som så många andra redan gjort, kommenterar han Cervenkas snackis-bok "Girig-Sverige" och Guillous är förstås på hemmaplan, han har skrivit liknande texter många gånger. Men alltid läsvärt. 

Guillou: "Moderaterna i den här klubben [av styrande politiker i nya ojämlikhets-Sverige] kan man kanske förstå. Högerpolitik är alltid inriktad på att gynna de rika på de fattigas bekostnad. Men vad hade sossarna i det sällskapet att göra?"

När "Magda" i s-märkt tv-reklam bedyrar att hon tänker åtgärda den svenska profitskolan som spottar ur sig en hel generation underpresterande människor, då tror jag henne helt enkelt inte. Inte efter fulmanövern att kallöda Sverige till USA utan att fråga vad Folket ansåg. Ser i söndagens Expressen att också stridbare Suhonen undrar varför "Magdas parti" uppmärksammat profitskolan i tio år redan utan att ett skvatt har hänt...

Och det är väl det som är Ödet, att det enda parti som kunnat bilda en regering i Martin Luthers Kings anda är en falskflaggoperation styrd inifrån av fula kapitalister och karriärister av det slag Guillou väl beskriver. Sverigehoroskopet har också påvisat landets korrupta natur och den himmelsvida skillnad den hinduiska metoden gör vid tolkningen. Att planeter kan vara "verksamt onda" eller "goda" oavsett hur nybörjarboken tecknar dem. 

Det tog bloggen några inlägg om Sverigehoroskopet innan den skenbart välmående delen av kartan började tala - i kraft av sin genuint onda natur! Denna bloggarens egen resa i hinduisk astrologi (eller en mycket liten del av den) som en andlig och etisk termometer har fortgått under samma tid kritiken om vad som egentligen försiggår i tiden. 

Den "Onda Rika Mannen" (dålig Jupiter) har nu drivit detta land tillbaka till samma tillstånd av slaveri och fattigdom för massan som Martin Luther King talade om. Och inget i Ödet tyder på att Sverige någonsin mer kommer att bli en trevlig plats att leva på. Att rösta (s) är att rösta för status quo, det nygamla klassamhällets återkomst. Men att rösta borgerligt vore som att verkligen släppa loss Fan i huset. 

Trots Vänsterpartiets självvalt torftiga materialism får det bli en röst på dem. De kan möjligen hålla högersosseriet i schack om de blir stora nog. Inte för att jag tror de blir så värst mycket större, svenskarna är i gemen så grundlurade och fulla av pseudo-individualism och andra högervärderingar att de inte kan ta in verklig kunskap längre. De är vandrande korvskinn på två ben, fyllda av den fyllning som kallas indoktrinering. Ett mentalt inavlat folk som socialdemokratins ensidiga materialism har stor skuld till att det alls har sett dagens ljus.

 
 

5 kommentarer:

Susanne sa...

Jag noterar att MLK hade både Daimonens lott och Lyckopunkten i samma tecken som jag själv (och vad beträffar lotten även samma som bloggaren), om än inte i samma hus.

Beträffande Martin Luther King så minns jag att jag läst om en gripande vision som mediet Astrid Gilmark hade där han tillsammans med en annan avliden figurerade som hjälpare till människor som omkommit i en flygplansolycka. Jag letade upp boken, och läste att hon såg de döda lösgöra sig ur flygplanskroppen och verkade omedvetna om vad som hänt. När de fick se de två gestalterna sökte de sig mot dem, men stannade upp och gick åt olika håll under förvirring. Mediet kunde förnimma deras tankar: ”En neger! En jude! Detta måste vara rena helvetet!” (den andre var en judisk person som hon känt i livet och hade medial kontakt med.) Trots att gestalterna sträckte ut armarna och försökte hjälpa dem var det inte någon som gick fram till dem, och mediet hörde en röst säga att dessa omkomna i jordelivet hade uppfyllts av fördomar och oförstånd, och hon såg sorg och medlidande i de två gestalternas ansikten.

Seaward sa...

Så långt som en matematisk punkt kan beskriva en daimon kan den här Lotten eventuellt indikerar någon slags själens "evolution". Swedenborg förnam ju änglar som visserligen inte stod hierarkiskt ordnade men ändå skilde sig åt i "tonhöjd". (Varning för minnesfel)

Zodiakens tre varv (med Eld som omstartaren i ny modalitet) kan antyda att den "universalistiska" 3e akten generellt handlar om gamla själar (Jupiter och Saturnus äger de fyra sista tecknen).

Men sedan kan ju även husen 1-12 läsas på samma sätt. Tung betoning på 12e kan tyda på exil från mycket av denna världens goda för vissa, men i andra fall på en själ på "förlossningens väg", och det är VATTNET som renas i denna fas, så att känslorna inte längre går loss på vilken skräpunderhållning som helst.

Fascinerande medial upplevelse! Jag tror distinkt att en livstid av "självgående attityder" klibbar sig kvar även när själen lämnat den fysiska kroppen. Nu blir dess "psykiska kropp" det som gäller och synske Rudolf Steiner menade (om jag minns det stycket rätt) att själens psykiska hölje blir den nya miljö den upplever en tid efter döden.

Utan materiell omvärld projicerar själen genast egna kulissväggar och bygger sig helt enkelt himmel eller helvete, beroende på vad som klibbat sig fast på den psykiska nivån.

King, med ett så klart och entydigt budskap mellan 1a och 9e, ser i princip ut att vara född med privat telefonlina till Gud Fader! På sådana biter inte låga emotionella strömvirvlar.

Susanne sa...

Ja, det helvete dessa avlidna trodde sig ha hamnat i var något de själva skapade sig med sina fientliga attityder. De hade fått en chans att stiga till högre nivåer genom dessa två, mycket högre utvecklade andar som ville hjälpa dem, men valde själva något annat...
Den andre av de två som mötte dem, som var jude och kallas Alex i boken, sades för övrigt av Gilmark ha berättat att: "Jag ingår i en grupp som har till uppgift att möta en del personer som får lämna jordelivet". Och så berättade han att han delvis kunde blicka framåt i tiden och att hans grupp följde Robert Kennedy nära och att de i Los Angeles skulle gå ner för att hämta över honom till deras värld. Det här var alltså kort före mordet 1968, och Gilmark blev givetvis bestört och undrade varför de inte stoppade det men fick bara veta att "Allt sker som ska ske". Det tog henne förstås ändå hårt när förutsägelsen slog in.

När jag kollar Robert Kennedys horoskop ser jag att han också har vädursascendent, men där är jupiter i hus 9 i st f Saturnus. Och solen i 8:e och mars vid descendenten. Dessutom Ketu precis på månen i 10:e. Han sköts efter ett offentligt möte då han gick runt och hälsade på "vanligt folk" - hotellpersonalen - och blev skjuten av en diskare.

Seaward sa...

R.F.K har daimonens lott i Vattenbäraren, som du och King. Ser ut som en trend här, med socialt engagemang som följd!

Jag träffade en spiritist som ung, och hennes berättelse stämmer med det du relaterar från Gilmark. Hon var helare (bön) och hade som andeledare någon som varit hennes f.d. make i ett avlägset liv men nu upphört reinkarnera till den fysiska Jorden. Också han, förklarade helaren, kunde se framtiden utifrån sitt utvidgade perspektiv.

Att se men inte ingripa påminner om Platons gamla myt om hur människosjälen tilldelas dels en livslott och dels den daimonisk följeslagare (tidig antydan om de 2 astrologiska lotternas ansenliga ålder?) . De grekiska stoikerna var materialister och såg därför astrologin som uttrycket för ”kosmisk determinism” (typ Newtons ”biljardbollsuniversum, strikt mekanisk kausalitet).
Jag tror också (innerst inne) på att jordelivet i stycken redan är skrivna och själar bara följer med på resan och itakttar och drar sina slutsatser. Men vet verkar också som en viss frihet finns att skjuta på skeenden eller hoppa över delar i "partituret" helt och hållet.
Men vad som är vad, ligger förmodligen bortom astrologins förmåga att påvisa. Kan ha fel, men har inte äventyrat mig så djupt i ämnet. Nog för att hinduisk variant ser ut att ha tillräckligt med pekpinnar även för dessa djupa sidor av tillvaron. Ta bara de hus som kallas "förbättringsbara" - vad betyder det? Att det också finns delar av horoskopet anses fixerat i förhand och tillhör det predestinerade?

Susanne sa...

Ja, jag tror också att vissa skeenden är förutbestämda, andra inte. Den fria viljan existerar alltså - i viss mån. Att mordet på RK skulle vara förutbestämt leder in tanken på fall med ingripanden av högre makt - sånt som kallas änglavakt. Det finns många exempel på sådana, men det finns många som dör en ond bråd död också... Och svaret på varför en del räddas och andra inte är väl kort och gott: Karma.