Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 6 juli 2022

Är Putins krig felkalkylerat eller är han ett strategiskt geni?

Medan svenska medier frossade i desinformation om Putins påstådda galenskap (och senare spekulerade vilt om rent fysiska sjukdomar) konstaterade den här bloggen att han alls inte verkade galen, av horoskopet att döma. 

Visserligen var han kall som tusan med organisatören Saturnus som definitivt suger värmen ur Solen i en konjunktion i Jord (ett kallt element). Men Saturnus är långsiktig och såtillvida stämmer det nu när han helt klart bedriver utnötningskrig.

Men bloggaren har irriterat sig på hur Saturnus och Solen, som ändå är någon slags tillgång i horoskopet, kunde felbedöma krigsinsatsen så fullständigt. Snart talade medierna om att Putin höll sig med fega ja-sägare som inte berättade hur det gick ute på fältet - men även detta får man i efterhand anta är västerländsk propaganda för att demonisera den ryske ledaren ytterligare.

Putins födelsetid är omtvistad men jag läste igenom uppgifterna en gång till på astro.com och finner alltjämt tiden 13.00 eller däromkring. Det finns en schweizisk astrolog som bakvägen funnit tidpunkten 13.10 genom att rekonstruera en födelse via viktiga händelser i Putins liv. Denna tid stämmer perfekt med en annan obekräftad uppgift om 13.00 som sägs härröra från Putins krets. Den officiella Kreml-uppgiften ger jag inte ett dyft för!

Frenologi kanske inte är ett övertygande argument ens för dem positiva till astrologi, men Skorpionen i öster ger runt 13.00 ett perfekt inflöde av Månen i Oxen i ascendenten, och Månen är känd för att de väldigt runda huvuden. Putin har en formidabel klotskalle! Bloggaren föddes med Månen i öster och tycker hans runda huvud på barndomsbilder är pinsamma men genom livet har ansiktet magrat till eftersom den mäktiga Saturnus (som "äter sina barn") ligger exakt opposit den stigande Månen och är kartans starkaste världsliga placeringen. 

Det "svenska livet"  - landet där långvariga studier i religion och filosofi och den logik som krävs för att gå i land med systematiskt tänkande räknas för noll i detta land, och svält och fattigdom har reducerat bloggaren till en tunnis med förtvinade muskler. Detta är helt i linje med Saturnus indikation. Men eftersom Saturnus synliggör bloggarens DAIMON (högre själsaspekt) är detta helt i sin ordning. Det är en exakt motbild till Sverige som utmärks av OND JUPITER - frossare i lyx och välmående som håller på att tjäna ihop till ett kommande liv under en verkligt ond Saturnus (pendeln svänger över och ett liv i påtvingad, ofrivillig fattigdom och svält resulterar av den som brutit moderationens kosmiska spelregel.)


Putins klotrunda skalle är bara ett tecken på att Skorpionkroppen är korrekt. Även om förvridna västerlänningar inte kan ses det pga. all demonisering som pågår har jag flera gånger märkt att Putin inte enbart är en kall typ, han har en torr humor och verkar inte sakna gott humör alls. Det är Skorpionhärskaren Mars som via sitt obotligt optimistiska värdtecken Skytten introducerar en Vatten/Eld-konflikt som kan ses som att han har ett pokeransikte för det mesta men är fullt kapabel att frångå manus och låta den intressanta Mars-i-Eld skymta till.

Men den joviala och varma sidan sitter förvisso långt inne eftersom Mars i sin tur har Jupiter (Jove) som fundament och den står som syns klent placerad i olyckans 6e hus.

Nu är Putin rik som en oligark och det förefaller inte gå ihop med en så svag husplacering för stora rikedomars Jupiter. Men förmodligen har västmedier förvanskat informationen här också och överdrivit förmögenheten. Han är förmodligen inte rikare än en amerikansk senator bland vilka man ofta hittar bestickande förmögenhetsansamlingar, mängder med bostäder och en (glömt namnet) som hängts ut för sitt hyckleri, ägde tolv bilar och kallade sig ändå miljövän... 

Putin är rik på det sätt som är typiskt för höga makthavare och ascendenthärskaren Mars i 2a huset för personlig ekonomi knyter ihop person och penningpung på ett sätt som visar att han är mer än genomsnittligt intresserad av sin egen ekonomi och akut medveten om att Jupiter i 6e huset är sårbar och olycksbenägen. Sådana eventualiteter planerar garanterat Samlaren (Saturnus med Solen) för. Saturnus i Jordelementet är mer materialist än i något annat element och kan förklara varför Putin ser makt på det gammalmodiga sättet: som markinnehav.

Men frågan gällde nu varför den långsiktiga, försiktiga och världsligt kloka Saturnus så fullständigt felbedömde Ukrainas motståndskraft. Det kan bero på att han inte fullt ut förstått hur USA från första början konspirerade mot Ryssland och bistod Ukraina med t.ex. satellitinfo om trupprörelser (se valfri Hollywoodfim om hur USA beskriver "precisionsbombning" med hjälp av högteknologi). Putin hade helt rätt i en smygande känsla av NATO:s framflyttade fronter som ett sätt att gradvis eliminera Ryssen från storpolitiken. Men han anade inte att USA:s strateger tänkt ett varv till och var beredda på hans attack mot Ukraina.

Och här kommer ytterligare en detalj som stärker tanken om Skorpionascendenten som korrekt. INFO eller INTEL (underrättelser) står svagt i horoskopet. Merkurius i Vågen landar i 12e huset som är olyckligt vad tilldragelser i yttre världen beträffar. Merkurius i förlustens hus kan mycket tolkas som att han faktiskt lurats av amerikansk desinformation eller omger sig med folk som inte ger honom korrekta informationer.

Merkurius i Vågen är det inget fel på i och för sig, den står till och med tillsammans med Vågens härskare Venus i sitt positiva hemmatecken - en klassiker för en schackspelare eller strateg som mjukt följer spelet och det flera drag i förväg. Men Skorpionpersonligheten placerar Merkurius "bakom ryggen" på värdkroppen Putin och intellektet ligger därmed i en zon som kanske passar bättre för poeter eller drömmare! Det kan finnas en dos önsketänkande bakom Putins strama yttre. Men denna tendens till bristande realism måste vägas mot Putins extrema verklighetsorientering via Solen + Saturnus! Saturnus är något av en Mega-Merkurius, större än livet. Saturnus ser de viktiga linjerna, Merkurius plottrar alltför ofta bort sig i detaljfixering. 

Men i rättvisans namn: både Solen och Saturnus står i Jungfrun (det logiska detaljtecknet framför andra) och hur högt mäter sig kombinationen jämfört med verkliga strateger när dess fundament/disponent är en Luft-Merkurius med reducerat inflytande.

Hitler sade ha varit synsk och har Putin förmågor som enbart religiösa människor bryr sig om att odla, så finns möjligheten att hans 12e hus kan vara en reträtt, ett kloster, en plats där han kan sova på saken, kan inkubera alla fakta och få ingivelser via det 12e som det omedvetna. Små människor, mediokra politiker av idag, saknar denna kunskapsväg och hör därför varken vart världen är på väg eller sina egna inre andeväsen. Inte konstigt att den moderna världen blivit skit. Mänskligheten har i sin hybris gjort sig själv till herre på täppan när hon i själva verket bara är ett kroppsligt bihang till sin inneboende daimon eller högre själ. När den bättre vetande stängs ute uppstår psykopatiska samhällen och extremt okloka ledare. Sverige är ett praktexempel på ett sekulärt land som totalvurpat.

Det 12e huset klassas nu som ett "ont" hus av hinduerna utom för dem som har andliga aspirationer (detta är sektor där själen frigör sig från sin lägre begärssjäl, illustrerad av Månen, Vattenelementet eller ännu värre: Vatten och Eld som eggar varandra till vansinnets gräns). Man ska inte underskatta möjligheten att Putin har en religiös sida även om den är svårbegriplig ur ett sekulärt perspektiv och i synnerhet eftersom Europas våldsamma och krigiska korståg är en historisk pinsamhet. 

Fjärde korståget, som skulle till Jerusalem och fortsätta bekriga den hatade nykomlingen Islam, bestod av så grisiga lågliv till européer att de passade på att plundra Konstantinopel och krossade den grekisk-ortodoxa kristendomen på vägen till Jerusalem! 

Sådana monster var européerna för bara några hundra år sedan, men Ryssland tog emot den grekisk-ortodoxa kristendomen och där slog den rejäl rot. Det är en rejäl bit av förklaringen till att Putin så misstror Västs ärbarhet och vill återupprätta ett Storryssland med den fromma och påfallande tolftehus-mässiga typ av kristendom som den gamla Östkyrkan alltid representerat: en andlig och meditativ form som vet att vi är här en kort tid och redan i livet ska jobba i 12e huset på själens befrielse från låga begär.. 

Här är återigen Putins karta intressant eftersom Venus i 12e huset lockar med sensuella fröjder bakom lyckta sängkammardörrar. Putins "älskarinnor" behöver nu inte göra honom till en religiös hycklare i västerländsk mening, snarare en som "drömlikt" vägrar rita världen så torftigt och enfaldigt som det reformerta Väst länge gjort. Tantrisk sex, hur sjavigt och degraderat fenomenet än blivit i Sverige, var egentligen en metod att lyfta sexualiteten till ett högre ändamål, ta det som instrument för att nå själslig medvetenhet.

Hinduiska legender om att guden Krishna hade ett helt gäng groupies i hälarna går igen i tankar om att en guru älskar andligt med många kvinnor. (Krishnas gopi-flickor låter till och med lite som "groupie.") Min gissning är att "flocken" eller "massan" här representeras feminint, som Månen till Solen i vissa astrologiska traditioner. (I Kina fanns en tradition där Solen var feminin och Månen maskulin!)

En indisk religionsgrundare under medeltiden hade också kul med gopiflickor och stjäl de nakenbadande flickornas kläder som lämnats på stranden:

https://theharekrishnamovement.org/tag/gopi-girls/

Islams 40 ungmör som väntar i Paradiset på martyren tillhör eventuellt ett annat tema, "förtjänstfulla handlingar och deras belöningar". För en kultur som den västerländska som glömt att här giftes bort små flickebarn till slemma äldre  herrar med makt, låter förstås de fyrtio oskulderna som rena pedofilin.

Hur kom vi in på det här ämnet? Jo, Putins Venus i hemliga lekhuset nr 12. Vad man kan säga om Putins sinnelag, Månen i Oxen, är att det 12e drömska huset infiltrerar även detta robusta, äganderättsorienterade och på ytan föga idealistiska eller ens metafysiskt intresserade sinnelag. Vågen och den harmoniska alliansen finns i hans sinne men tycks vara en källa till besvikelse i hans politiska karriär... Sjunde allianshuset knyter samma med 12e förlusthuset. Så även Putins världsligt framhävda Måne (hörnhus = prominent) dras med risken för orealistiska allianser eller lömska allianser som den Ukraina visade sig ha genom USA:s proaktiva försorg.

Ser man ytligt på Putins karta, utan att problematisera med de 12 husen, är det Jord och Luft som är det viktigaste, en kombination döpt till "rationalism" på bloggen. En föga sentimental typ och i synnerhet här där inte en enda planet befolkar ett Vatten-tecken. Gå inte till Putin och du vill ha moderliga sympati för dina bekymmer.

*****


Ovanstående var skrivet den 3e när USA:s nationaldag och morden i Chicago kom emellan. Dagen därpå stänger AB in lätt åtkomlig information bakom sin betaldörr och vad den amerikanske historieprofessorn Timothy Snyder har att säga talar, om hans analys är korrekt, verkligen för att Putin är ett militärt geni. 

Läs själv, t.ex. Newsweeks redogörelse: Putin ämnar SVÄLTA ut sårbara delar av världen och via hungersnödens konsekvenser skada Europa - och på det sättet påskynda västkapitalismens sammanbrott (det sista är mitt tillägg, jag har inte läst texten än). 

https://www.newsweek.com/putins-ukraine-blockade-generate-refugees-destabilize-eu-snyder-1714976


Inga kommentarer: