Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 21 juli 2022

SR-chefen och DN-scoopet om säkerhetsrutinerna

En storm i ett vattenglas resulterade efter att DN publicerat nyheten att Sveriges Radio anlitat utländska tekniker för säkerhetsklassade arbeten.

Rabaldret där alla nu vill ha ett ord med i laget är typisk för Sveriges nationalhoroskop, som den här bloggens läsare nu vet  har ett skämt till Saturnus, gräns- och behörighetsplaneten. Detta bevisade inte minst regeringen Anderssons utförsäljning av det svenska oberoendet till NATO-USA (och mellan raderna krigsindustrin i båda länderna - men det vågar ingen svensk tidning nämna eftersom nationalekonomi är Sveriges Allra Heligaste).

Eftersom himlen just närmar sig en eldig härdsmälta (Mars på väg fram mot Rahu) och Sverige har sin Måne (för interna angelägenheter eller Folket) i kritiska zonen, kan det här avslöjandet kanske räknas som en av transitens effekter. Men jag provar ett annat spår här.

Som lättare astrologiövning, här är SR-vd:n Cilla Benkö och hennes planetära transiter i tiden för det dygn som ser DN-publiceringen. Vd:ns sinnelagsascendent (orubbliga Oxen) i innersta kretsen. 


Den stabila Månens fundament ser ut att vara i upplösning, Venus står i "befrielsens" Fiskarna, där Vattnet strömmar och är klart.

Eller är detta Vatten inte eroderande utan tvärtom förutsättningen för Jord-Oxens blomstring? 

Man ser att rikedomsplaneten Jupiter invid Venus tycker på att denna Mån-Oxe tycks tillhöra den privilegierade sorten, alltifrån barndomshemmet (Månen). I vissa fall tecknar Jupiter inte materiellt överflöd utan helt enkelt ett intellektuellt rikt hem, men utan födelsetimma går det inte att precisera. 

Vatten och Jord och BÅDA de naturliga välgörare som bas för Månen omvittnar i vilket fall komfort, detta är sannerligen ingen revolutionär som eftersträvar radikal förändring, horoskopets brist på ELD tyder snarare på en förvaltartyp eller chef för en verksamhet som är statisk och bara behöver underhållas.

Sinnelaget tyder således på en konservativ vän till makthavarna (vilket vem som helst kan tänka ut även utan astrolog), men det friskt strömmande Vattnet (Fiskarna har det mest lättrörliga vattnet, Skorpionen det mest stagnanta och fixerade) antyder att underlaget för Oxens sken av stabilitet porlar friskt - faktiskt påminner fundamentet en smula om den strida ström av material som är public service-produkterna: de förfriskar konsumenterna på känslonivån. 

Men via Benkös horoskop ser man tydligt hur hon ansluter till Sveriges makthavare som för Folkets intellektuella nivå vill sätta "rätt" tankeramar. Staten vill naturligtvis se ett Folk där alla tanker samma tankar och lätt kan vallas som en flock i en och samma riktning. Hur många gånger om dagen hyllas inte "demokratin" i svenska medier? Det är som om landets Överherrar är skraja att ett ögonblicks tystnad ska frigöra allmänhetens självständiga tänkande!

Benkös solsida bekräftar alltså denna aspekt av public service som mer än bara en upplysare, som en av Statens viktigaste medel för att indoktrinera medborgarna och de för tiden korrekta åsikterna. Det går knappast att lyssna till nyheterna utan att höra hur insidiösa ordvalen är för att subtilt puffa konsumentens tankar i viss riktning... 

Bloggaren lyssnar mycket till radio och har på senare år börjat konsumera tv sedan Staten tvingar alla att betala för tv-utsändningar oavsett om man äger en dumburk eller inte. Det är uppenbart att mycket mycket mer material är högervridet än informativt om hur en social och socialistisk värld skulle se ut. Kanske för att man undviker bevaka socialistiska länder från insidan och spiller allt krut på andra kapitalister, som Sverige.

Faktiskt, Benkös födelse till Vattenbäraren, Sveriges soltecken, och båda de naturliga illgörarna Mars och Saturnus med Solen avslöjar vilken otroligt viktig uppgift i en Propaganda-funktion hon har.  Ser man till hennes personliga kommunikation ligger Merkurius i fåordiga Stenbocken, kontrollerad av Saturnus med skandalskaparen Mars just intill. Följaktligen tyckte hon inte en VD "rätt person" att uttala sig, utan lämnade över till den klåpare till säkerhetschef som behärskade svenska språket (och nyanserat tänkande) så illa att SR nu står med en praktskandal på halsen.

Det hade varit tacksamt om den transiterande gränsdragaren Saturnus i skyn betonat starttecknet Vattenbäraren på samma sätt som gränsöverskridaren Jupiter för närvarande återvänt till Fiskarna, där den stod vid Benkös födelse. Men här får man vara nöjd med att symboliken är nästan exakt. Vilken symbolik? Jo, det underliga fenomenet som t.ex. hela USA:s karriär-husmor Martha Stewart föddes under: konjunktionen mellan Begränsaren och Expanderaren som kan synas ta ut varandra och göra att livsödet går i stå eller stampar på samma fläck  (horoskop här). 

Hos Cilla Benkö stod planeterna inte i clinch vid födelsen men som transiter betonas nu samtidigt de motsatta rörelserna som lätt kan ses som "fritt tillträde" för lejda arbetare som fick "rinna förbi" gränsdragningen runt Radiohuset. Kort sagt: ingen av planeterna ger önskvärt resultat, det är ingen framgång för verksamheten Benkö förestår och direkt pinsamt för kontrollaspekten.

Faktum är att man trots Saturnus placering kan betrakta symboliken som perfekt. Hinduisk astrologi är spretig och vissa menar att väggen mellan zodiaktecknen inte är tät. Saturnus i tiden i Stenbockens 30e och sista grad är så nära Benkös medfödda placering i 3e graden i följande tecken att även denna prestigeförlust är en del av hennas 2a saturnusretur, eller 30-årskristens uppföljning runt 60. 

Detta andra saturnusretur BORDE vara den naturliga pensionsåldern men som andra kapitalistiskt drivna länder tas befolkningen i slaveri (och har inga valmöjligheter). De tvingas jobba till döddagar för att Eliten ska kunna glida ovanpå. Att båda de tunga ödesplaneterna Jupiter och Saturnus är tillbaka i (eller nära) zodiaktecknen som gällde vid Benkös födelse visar således att de två principerna - betraktade som komplementärt par - tar ut varandra, åtminstone vid en ytlig analys som denna. Varken framgångens Jupiter eller problematikens Saturnus får överhanden (ungefär som Martha Stewart tappade bort en miljard dollar efter att ha avslöjats som simpel ekonomisk brottsling).

DN tillhör de medier som efter något teknikskifte slutade ange mer än publiceringsdygn för sitt material och som pragmatisk astrologi för man då nöja sig med den snabbrörliga Månens position vid dygnets öppning, vid midnatt. Här stämmer Månen i Vattenbäraren perfekt som en lätta beröring Månen ger av tecken och teman. Månen är också Folket eller vad allmänheten berörs av, så för Cilla Benkö och via hennas märkliga innehåll i Vattenbäraren, blir svenska Folket här medvetet om att allt inte står väl till i Public Service. 

Risken är bara att Folket är så korkat efter åratal av eurovisionschlagerfestival (som nu alla måste vara med och finansiera) att den verkliga innebörden i detta DN-scoop går dem förbi. Det handlar inte om dåliga säkerhetsrutiner utan är en del av DN och borgerlighetens ständiga hat mot statsmakten och en del av försöken att underminera sittande regering inför i höstens val.

Och därför är det här bara en "storm i ett vattenglas", DN:s fula avsikter bakom "scoopet" kommer att gå "det sovande folket" (annan än Reinfeldts bemärkelse)  spårlöst förbi. Det numerära förhållandet mellan motståndare och vänner till Public Service lär inte förändras nämnvärt. Och det mesta som händer i denna "demokrati" är för övrigt bara falskspel och manipulation i syfte att påverka medborgarna... Detta här landet som intill dess död i den kommande Klimatkatastrofen aldrig lät t.ex. kvinnorna få likvärdiga löner eller stora delar av pensionärerna få del av den välfärd de bidragit till i sina liv. Sverige, en monstruös kross av de mänskliga värdena eftersom staten likt Magda styrs av Räknenissar av ett ovanligt primitivt slag.


PS. Räknenissen kan uttryckas via flera planeter, men misstankar måste alltid riktas mot Husbonden Stenbocken, vars Saturnus i sitt JORD-tillstånd motsvarar en nationalekonom. På marknaden är det istället den snabbare men mer kortsiktiga Merkurius som jagar personliga fördelar inom kvartalskapitalismen. I vissa fall kan dessa två mötas med gemensamt syfte med otroligt otrevliga resultat. "Staten och Kapitalet sitter i samma båt" som en gammal svensk låttext hade det, innan högerns slappa mentalitet tog över samtliga medier och därmed Folkets synfält.

AB hade häromdagen en synnerligen läsvärd artikel om hur korrupt svensk arkitektur blivit och nämnde som en slags ground zero för det svenska haveriet en av den nyliberala tänkaren Friedrich Hayek som bloggen granskade senast 2017. En verkligt usel kombination av Räknenisse i det stora och det lilla.

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/y4aqkg/lars-raatamaa-om-arkitektur-och-fastighetssprak

PS2. Viktigt. Hayeks födelsetid är okänd men trots en viss horoskoplikhet med människorättskämpen Martin Luther King, menar jag att ekonomens horoskop är kritiskt. 

Merkurius i Fiskarna svag i tecknets 30e grad (i negativa tecken tillväxer planeten bakifrån tecknet så detta intellekt är nyfött som ett spädbarns). Vidare gör Saturnus i Skytten att Lycksökaren Jupiter är bas för båda räkneplaneterna, och Jupiter själv står i ett passionerat handelsplatstecken: Vågen, varifrån Jupiter ett orealistiskt axiom om att marknadsplatsen är varifrån ekonomisk lycka kommer. 

Särskilt illa grundad är Lycksökaren och Guldgrävaren som bas för Räknenisseriet när Jupiter eget fundament (Venus) visar sig ligga i "den världsliga förlustens" Fiskarna. 

När man överblickar alla positioner en stund inser man att det inte finns någon realism i det Hayeks hjärna kokade ihop. Och det är därför vi nu har en sönderfallande västvärld.


Inga kommentarer: