Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 30 juli 2022

Sveriges vettlösa "identitetspolitik" - ett typiskt exempel

 


Föregående inlägg om de aggressiva aporna och Sveriges falska människosyn kanske slog någon som raljant. Sanningen var att det var en typisk text på Sideriska med flera nivåer av seriositet i samma text (inte alls olikt hur "Shakespeare" komponerade sina historier - inga litterära jämförelser i övrigt).

En bekräftelse på hur sjukt Sverige blivit i sin sekulära och själsbefriade form ges i DN där RFSU-Ungdom-ordföranden - en 17-åring - gnäller över att regeringen Magda sviker föregångarens löfte om att redan 12-åriga barn i Sverige ska ha rätt att bestämma vilken kön de tillhör. (Regeringsförslaget sänkte bara åldern från 18 till 16). 

Vid 17 är hjärnan ännu inte helt klar och även om ordföranden tidigt upplevt att "något är fel" så kan astrologin i just detta fall bidra med en förklaring (t.o.m. på så övergripande nivå som en prognos för ett helt dygn). Vid en kontroll hittas nämligen "det förlorade fotfästet" eller "inkonjunktionen" som på sistone allt mer frekvent noterats på bloggen.

Det är extremt vanligt förekommande i horoskop, ibland flera gånger. Men noterbara effekter i en människas liv inträffar när de fundamentala Sol och Måne båda skärs av genom den dissociativa 150-gradersvinkeln (räknat som tecken till tecken i gammal tid). Och just detta omen dyker upp vid den unga lobbyistens födelse. 

Väljer man sinnelagsascendenten, där Månen tjänar som en indikation om planeten Jordens eget Psyke (!), uppstår nu två möjligheter enligt hinduisk astrologi med sitt lite annorlunda grepp på inkonjunkt-aspekten. Den kallas där "6-8-relationen" mellan de inblandade planeterna och inbegriper ett större drama, både 150-gradersvinkel och den 210-gradersvinkel som libido-planeten Mars enbart producerar i denna tradition. 

Det är intressant att hinduerna valt Mars som karaka (signifikator) för 6e huset räknat från ascendenten, Fiendens eller Olyckans sektor. 8e huset är istället Mars naturliga hemvist som den sexualdrift som leder till död efter död, så länge en människa är ett offer för syndafallet och ingår i naturens kretslopp. Studera nu denna yngling som på allvar menar att 12-åringar är mogna att bedöma vilka de är:


Bloggen upprepar sig för mycket men tanken var att t.o.m. en tillfällig besökare till ett enstaka inlägg skulle få en nödtorftig orientering till tankar som annars var helt obegripliga. Men den här bloggen vinner förmodligen inga konvertiter till sin sak i Sverige, därtill är befolkningen alltför sövt av myndigheter, pr-nissar som manar till mer konsumtion och mindre hjärna. 

Jag kommer därför att korta de generiska introduktionerna efter 14 år och gå rakt på sak. Taggarna kan ofta leda till äldre inlägg som diskuterar ämnet mer utförligt, lite som förklaringen här ovan om "planeters relativa förhållande".

På den här kartan ses följande utmaningar som den återfödda själen kommer att hantera på den känslomässiga nivå (månascendenten):

* Månen i Väduren står med Mars Rahu (och är alltså hårt drabbad av den pågående transiten "Värmeböljan 2022", under vilken ungdomsordföranden ventilerar sin frustration i DN). Detta är inte ett "normaljusterat" känsloliv en förhöjd känsloton av det aggressiva (Väduren/Mars) slaget.

* Psyket är dessvärre avskuret från sitt fundament, Mars, via 150-vinkeln, och Mars hamnar av nödvändighet i Olycks- eller Fiendehuset. Psyket tycks förprogrammerat att i sin osmidighet uppleva sig som antingen ett olycksoffer eller vara djupt splittrat - psyket är sin egen fiende. Känslorna är kontraproduktiva och leder helt fel. 

De födda detta dygn bör inte lita på sina inre känslor, de är Rahu-överdrivna och inte till någon nytta. Dygnets horoskop är alltså samtidigt ett omen om att en "lucka i tiden" öppnas för formidabla syndare men är också ett humant råd till de som faktiskt föds att söka hålla huvudet kallt och söka bortse från sina känsloimpulser.

* Hur "dubbelt svår" tiden är avslöjas av kartans atma karaka (själens åstundan). Detta är ett extremt tillfälle i tiden då en planet lyckas vinna AK-rollen så tidigt i ett zodiaktecken som bara halvvägs genom tecknet. Och dessvärre är det den låga Månen som redan från klockan 4 på morgonen tar rollen som AK från den generiska atma-symbolen Solen. 

Oddsen talar alltså för att denna varelse drivs av en Rahu-överdriven känslostil som inte gör livsödet något gott alls, till följd av disponentens Mars "relativa förhållande" till sitt "presentationsgränssnitt": känslorna eller den "naturliga" böjelsen. Himlen tecknar här ett tillfälle när naturen slagit helt slint alternativt berett en "lucka tid" så att även själar med svårt bagage ska kunna återfödas och lära något nytt.

* Att denna homosexuella yngling, transa eller vad det nu kan handla om, inte gillar sin förpackning och heller inte någon i sin omgivning som söker styra upp situationen, framgår  av myndiga Saturnus (formernas planet) som kopplar ett kort 60-graderskoppel om det överfulla Olyckans 6e. Det är på tok för många ägg i samma korg så formella Saturnus känns som en tvångströja i ovanligt många slags affärer, tecknade av planeterna i Jungfrun. Inte minst Solen (identiteten). Saturnus i Krabban är en klen position så denna myndighet intar ett lågt och oupplyst biologiskt synsätt på vad identitet är. 

VATTEN kommer aldrig att förstå ANDESJÄLEN som är människans verkliga identitet, en hög aspekt av människan som om man får lov att titta in på dess bagage, förmodligen hittar många liv som både man och kvinna. Homoproblemet som Sverige och många länder saknar adekvat världsbild att hantera verkar handla om själens dåliga karma ("synd" är den kristna beteckningen) som framtvingat en ny återfödelse där man lär sig se saken ur mannens eller kvinnans perspektiv (beroende på vilken typ som i det mörklagda förflutna begått överträdelser av något slag). 

Saturnus tar ofta rollen av myndigheter, särskilt i horoskop för brottslingar där en svår Saturnus-aspekt visar hur "lagens långa arm" till sist stillar den ostyrige. Här står som sagt myndighetsplaneten i Vatten-elementet och härskaren är... återigen Månen i fokus! Den hybrisdrabbade Rahu-Månen med dess usla kontakt med sitt fundament. Regeringens förslag som ordföranden motsätter sig består av folk lika störda som honom själv. Saturnus regleringar sköts på samma oklara basis, samma pinsamt materialistiska biokemiska grunder utifrån vilka mänskligheten aldrig kommer att avancera och återupptäcka den själ man kastade ut vid västerlandets stora kollaps i och med "Upplysningen".

Ett fantastiskt illustrativt dygn för västerlänningarnas självlögner. Deras falska fokus på människan "som alltings mått" bygger helt på dissociation, på demoniseringen av Solen - själen - som förpassats in i fiendehuset, ting man inte vill hantera, precis som på den här himlen.


PS. Apropå hjärnorganets fysiska mognad hette det förr att det är färdigt först vid 25, men den siffran ser man inte längre. Just denna himmel ser försigkommen ut med ovanligt många planeter samlade i merkuriska Jungfrun. Men här tar månascendenten slut och inget kan sägas säkert. Skulle Jungfrun i 6e vara ett besked från den fysiska ascendenten finns t.o.m. risk för en medfödd hjärnskada och ett dysfunktionellt intellekt. Om inte det så åtminstone en nedprioritering av hela Jungfrun och dess cerebrala natur. 

En fysisk Vädursascendent denna dag vore faktiskt olycklig eftersom allt individen då fått med sig i detta liv är ett överdrivet men rotlöst känsloliv och så tafatta försök hos intellektet att redogöra för den egna positionen (Månen i Väduren är naturligt egocentrisk). En sådan person som talar i egen sak även om yrket innebär att representera en större fråga, typ RFSU:s engagemang i den typiska svenska villfarelsen att inget har något inneboende värde så att allting per definition har "samma värde". 

Detta propsande på allas lika värde är klassisk satanism eller nihilism som förnekar Själen, den enda fakultet i människovarelsen kapabel att avgöra värde. Satan söker som bekant stjäla människans själ, bland annat genom att föreneka den och lura människan att sälja den billigt (till marknadskrafter eller andra). 

Saknar man Solen återstår bara myndigheternas sanningar (Saturnus). I ett fåtal fall kan Saturnus också representera sanningar bortom denna världens bu och bä, men dessa är specialfall. Apropå regeringen Magdas föreslagna 16-årsgräns för att välja juridiskt kön, menar hinduisk astrologi att Solen inte kickar in förrän uppåt 40, vilket betyder att alla fjuniga politiker borde kastas ur Sveriges riksdag eftersom de inte kan tänka sant ännu. I vissa horoskop kommer Solen inte ens att vakna runt 40 och dessa kartor tillhör då den "breda massan" som funnit sig i sin lott. Inget fel i det, men låt ingen utan en väl fungerande Sol styra. 


[Idé till självet: kolla solens kvalitet hos riksdagens samtliga partiledare! Finns här en enda som har en enligt astrologin godtagbar kognitiv höjd för att konstruktivt bidra till Sveriges framtid? Mest som kul grej, nationalhoroskopet antyder ju att kognitiv höjd är det sista nationalsjälen ägnar sig åt, och en briljant politiker skulle därmed inte få igenom något nydanande i detta land. Landet är fördömt - dömt i förväg genom en själ som bara långsamt genomgår en förändring.]


2 kommentarer:

Susanne sa...

"Månen i väduren står med Mars" - Mars ska förstås vara Rahu.

Kommer när jag ser detta horoskop att tänka på Mikael Bindefeld, som ju är homo. (20/9 -59). Han har också Månen i Väduren och Solen, Mars, Merkurius och - inte Jupiter men väl Rahu - i Jungfrun.

Seaward sa...

Tack för rättelsen. Bindefeld var ett namn som fallit i glömska. Senast kommenterad för sex år sen på denna blogg.

När du nämner några av ingredienserna tänker jag (för första gången) att Väduren och Jungfrun trycker på akt I och II respektive, de första fyra tecknen anknyter till person och de fyra åtföljande som befattar sig med den djupare individualiteten.

Rätt intressant att dessa två nivåer hamnar inkonjunkt via de viktiga sol- och måntecknen och kanske en ledtråd till deras minsta gemensamma nämnare för båda männen.

Extra viktigt eftersom Solen är "atman" (den djupare individualiteten) som det ytliga sinnelaget som via 150-vinkeln anses ha svårt att länka ihop med. (atman är förstås varken manlig eller kvinnlig).

Kvar blir - som texten säger - bara ett ytligare och världstillvända sinnelaget istället för ett djupare Själv med förmågan att hantera "det psykiska fordonet" och dess eventuella missljud (karma).

Det går att resonera mycket fram och tillbaka vad mer man kan utlösa. Måne och Sol bildar ju även ett "Eld/Jord-krig" där "vision" och "realitet" inte drar jämnt(vilket uppenbarligen kan vara en "kognitiv dissonans" för HBTQ-folk).

Den här mån/sol-signaturen som båda delar borde innebära att homosexualitet är mer utbredd än uppskattat ELLER (mera troligt) att det "finns grader i helvetet" och himlakropparnas faktiska placering på himmelen spelar in. Impliceras den personliga kroppen (hus 1) borde problemet bli mer akut.