Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 10 juli 2022

Kvinnlig kriminalitet i amerikansk streberfamilj

 

Bedragerska före och efter att "imperiet" kollapsat

DN dammsuger nätet efter gamla skandaler att göra betalartiklar av (en märklig affärsmodell eftersom det inte finns något kvar att förädla). När det gäller nyligen dömda biotech-bedragerskan Elizabeth Holmes är nätet proppfullt av (fritt och färdiganalyserat) material. DN har dock även en mer allmän text till fri, oinloggad (något så när obevakad av det framväxande Storebrorsamhället, som i postkapitalistiska händer kommer att passa bättre med beskrivningen av Vattumannens tidsålder).

DN-tipset (som man ändå kan kalla ett foto och några få läsbara ord av personporträttet) gav ändå en fascinerande timma av studier annorstädes och därav följande längre inlägg. Fallet Holmes är en mer fascinerande än tragisk historia om sociopati, karriärism och kanske också några insikter i vanelögnarens astrologiska symbolik.

Naturligtvis släpper inte en bedragare ifrån sig sitt födelseklockslag men det är ändå fascinerande att med enbart födelsedagen hitta både fadern, modern och dottern födda med Solen i sideriska zodiakens Stenbocken - tecknet för karriäristen och makthungrarens (ibland bara penninghunger). Dessutom har dottern "ärvt" faderns fula konjunktion mellan de två naturliga illgörarna Saturnus och Mars och de gör definitivt inte gott här.

Lika vanärad som Elizabeth Holmes numera är efter att hennes djupt oärliga biotech-företag avslöjats, blev fadern, högt uppsatt chef i skandalföretagen Enron, vars kollaps slutade i hans egen bankrutt.

(Som nystartad blogg var horoskopet för Enron-vd:n Kenneth Lay ett i en liten genomgång av några ekobrottslingar.)

En granne till familjen Holmes sedan Elizabeths barndom, en psykiater och uppfinnare som blivit rik via flera medicinska patent hjälpe Enron-chefen tillbaka men råkade senare i strid med dottern, vars biotech-företag stal andras patent (inklusive ett av hans). Så mycket för "goda grannar"! 

I Forbes, tidskrift för redan rika och horder av makt-wannabes, kan man läsa intressanta psykologiska iakttagelser kring bedragerskan. Bland annat hur en iskall mamma sökt självförverkliga sig själv genom dottern. "Dåligt blod" från båda föräldrarna således.

Speciellt fadern tycks ha påverkat dottern mer än modern trots hennes dåliga påverkan och astrologin visar tydligt detta genom att båda har viss släktskap i "glappkontakten" mellan Solen (uppvisad identitet via agerandet i världen) och dess fundament (Saturnus för Stenbockar). För enkelhets skull får båda "solascendent" för enklare jämförelse:

Fadern Christian:


Dottern Elizabeth:


Kartan med Solen som ascendent säger naturligtvis ingenting för löneslavar som fångats av samhället och pressats in i "lönsam tjänst" långt ner i hierarkin. Dessa är per definition lunära varelse (Månen = den ansiktslösa massan). I det här fallet kan man dock tala om att båda förverkligat sina solära omen - med just det usla resultat som födelsedagen i stort antyder.

Fadern har en streber-Sol i Stenbocken och löftet om "den högsta statusklassen" i tionde prestationshuset (Jupiter eller Stora Pengar) var tydligen något båda föräldrarna var besatta av, och psykiatern tog hand om den gråtande och hopbrutna Enron-chefen när denne gått i personlig konkurs och lät familjen Holmes bo hyresfritt i ett av sina hus.

Utifrån Stenbocken som tillfällig ägare av 1a huset är ALLTID "stora och lätta pengar" en verksamt ond Jupiter, och ENRON-skandalen är bara en av de många otrevligheter i företags-USA som kunnat varna Sverige för att ingå tät NATO-allians med detta märkliga land. Företagsklimat avslöjar vilken mentalitet ett land representerar på högre än folklig nivå. Men Sverigehoroskopet har som bekant själv en verksamt ond Jupiter (och identitets-Sol!) - det är samma onda Elit här som där. 

Var det ekonomispecialisten Andreas Cervenka som sa det? "I Sverige är det högre skatt på att knega än berika sig på andras pengar!" Sverige är helt kört i botten och det kommer att krävas intervention utifrån för att något ska ändras i grunden. Men det kanske Överheten har fixat via NATO-anslutningen. Denna dödsdrift har nu gjort Sverige till lovligt byte för hela världens illasinnade.

*****

Fadern Holmes bjuder också på ännu ett exempel på den 150-gradiga dissociationen mellan Solen och dess fundament (här: Saturnus). Exemplen har börjat hagla på bloggen sedan de "asymmetrin" noterades som en av den hinduiska astrologins många tolkningsnivåer. Där kallad "6-8-relationen". En planet i den faktiska disjunktionen och den andra med åtta steg (dödsrelationen mellan ascendent och 8e dödshuset) till den förra. 

Det är uppenbart att människor som når långt i karriären tydligare avslöjar en sådan här glappkontakt. Det är en defekt som relaterar till både Solen som atman (själen) och till Solen som markör för den dagaktiva, yrkesverksamma människan. I Christian Holmes fall kan man välja att se saken som att Streber-Solen inte var fullt medveten om den Olycka (hus 6) som hans presterar-mentalitet stod inför. 

I äldre horoskop på bloggen har jag föreslagit att relationer mellan 1a huset och 6e också visar en omedvetenhet som förvandlas till fientlig attityd. Fredrik Reinfeldt med känd Jungfruascendent hatade t.ex. kollektiva lösningar. Jungfrun är hyperindividualist och det kollektiva och samordnade samhällstecknet Vattenbäraren blir en Fiende och en Olycka för en hyperindividualist av det ondsinta slaget (Reinfeldt hade den illvilliga Mars i 1a huset och viktigt här var att Mars är en VERKSAM ILLGÖRARE för normalt fredliga Jungfrun. Reinfeldt skadade med sin nyliberala skattesänkarpolitik strukturer som "tjänat Sverige väl".)

Christian Holmes har som synes en ömsesidig reception mellan Saturnus och Merkurius men här är denna speciella aspekt (motsvarande en stark konjunktion) inte alls av någon nytta - planeterna står ju dissociativt i förhållande till varandra. 

Man kan spekulera att de alltjämt agerar som en stark konjunktion men skadligt, konjunktionen driver fram splittringen som försatte ENRON och honom själv på gatan (Enron gick bankrutt 2 december 2001). Detta öde upplevde dottern i övre tonåren och ingår förstås i hennes komplexa psykologi! Det måste vara där Bedragaren inom henne steg fram med full kraft.


Här ovan dygnet för ENRONs bankrutt. Så symboliskt träffsäkert. Enbart Mörkrets kvalitet aktivt och den strimma hopp som ett sinne fylld av giriga förväntningar om rikedom (Rahu+Jupiter) ställs in i 8e korruptions- och dödshuset om man tar Solen ("större händelser") som ascendent.

Livskraftens Sol i Skorpionen opponeras av restriktionens Saturnus i Oxen (brist på tillgångar) och olycksplaneten Mars i Vattenbäraren. Det innebär samtidigt en dissociativ störning mellan Skorpionen (Vatten) och dess härskare Mars i Vattenbäraren (Luft) - "utstötningssyndromet" passar bra med tanke på hur ENRONs falska bokföring satte mängder av girigt hoppfulla hushåll på bar backe! "Stora lätta pengar" är inte för alla att kamma hem, vissa liv här på Jorden är menade att avslöja smutsiga fläckar själen dragit på sig under sina vandringar...

Redan utan horoskop att applicera dessa positioner på (som transiter) är det i sig ett signifkant och becksvart omen. Ett bra exempel på bloggens käpphäst om att Oxe/Skorpionen (Satansaxeln) är en opposition som snarare kollapsar än tar spelet till en högre nivå (den fundamentala skillnaden mellan den negativa och den positiva polariteten). 

Materialism (Satan) sviker alltid människan förr eller senare. Den som är rikast när han/hon dör vinner inte - denna själ har ägnat sitt liv och att bygga en framtid i helvetet. Negativ karma har alstrats. Det har några av världens rikaste insett och jobbar nu för välgörande saker (Bill Gatas och hans sanitära anläggningar i Afrika). Tesla-grundaren Elon Musik däremot, verkar inte alls ha fattat något och vill fly till Mars med sin typ av mänsklighet efter att den sataniska eliten förött Jorden. Dessutom föder han oäkta barn och bidrar till belastningen (ingen i Väst behöver sätta 9 barn till livet - detta är beteendet hos ett fattighjon som behöver åtminstone några barn som överlever för att ta hand om den åldrande föräldern). Själv vet han om det och skämtar bort det: han bidrar till mänsklighetens återtillväxt!

*****

Till sist några ord om dottern, bedragerskan Elizabeth. Den forna BBC-journalisten Marjorie Orr skolade för årtionden sedan om sig till väst-astrolog. Hon hittar naturligtvis förklaringar i ett zodiaktecken senare till eländet i familjen Holmes. (Jag menar att min snabbgenomgång ovan säger mycket mer om fadern, trots att färre faktorer dras in.)

Om de båda zodiakerna (ännu en gång): handen på hjärtat. nog är tre Solar i Stenbocken och allas sjuka statusfixering en bättre förklaring, 10e husets naturliga korrelat som tecknet är, än det sociala och samhälleliga Vattenbäraren. Orr ska ha tack för att hon hittat föräldrarnas födelsedatum som annars kunde ha varit svåra att lokalisera. Hennes text är i hög grad baserad på info från Forbes-artikeln ovan och så mycket till "den hjälplösa kvinnans försvar" tycker jag knappast hennes text är:

https://star4cast.com/elizabeth-holmes-leading-a-helpless-woman-defence/

Dottern plockar visserligen upp lite föräldrarnas horoskop men i huvudsak verkar Bedragaren komma från Eld och Luft - ett kreativt luftslottsbyggande som färgas av faderns "kriminella" Mars/Saturnus-konjunktion men i ett annat av de kalkylerande Luft-tecknen.

Eftersom hon lyckades driva sitt falska biotech-företag länge innan bubblan sprack och var en finansvärldens och Silicon Valleys underbarn under många år, passar en solascendent bra och avslöjar mycket om det kreativa fantasibygge som Luft och Eld hemfaller åt när motivet är lågt och materialistiskt. Solen i Stenbocken (världshärskare) är vad hon vill uppnå med sina fantasibyggen.

Men visionen om Förmögenhetens och välmåendets Expansion (Jupiter + Venus) ligger bakom solascendentens rygg, som en potentiell världslig förlust (12e huset). Det saturnusstyrda sinnelaget, Månen i Vattenbäraren, drar in samma omoral som teckenhärskaren själv brottas med via konjunktionen med Mars. 

Med denna solascendent visar sig budskapet verkligen stämma: 10e huset för ära och renommé är inte vackert. Särskilt substans och moral tar skada av att ha denna Mars invid sig, när Vågens härskare Venus står med en verksamt ond Jupiter i ett fördolt hus som ytterst leder till världslig förlust. 10e och 12e bidrar till en bild av en skandalkarriär som brakar ihop - pappas flicka.

Men många rika investerare lät sig duperas av den illusion hon lyckades bygga om sig själv med "ärorik släkt" trots att hon själv inget hade någon (avslutad) utbildning. Enligt psykiatern duperade hon investerare med historier om äldre släktingars koppling till medicinbranschen (som hon själv inte hade någon erfarenhet av). Släktskrönan ska hon ha dragit till med när frågor blev besvärande och på något sätt lyckades hon alltid byta ämne. Vissa VILL bli lurade, så enkelt är det. Särskilt om de vittrar stora och lätta pengar genom en löftesrik investering.

Eftersom solascendenter är vaga och (som jag förstår det) mest användbara för att verifiera en redan skapad karriär, går det inte att säga så mycket om dotterns psykologi här, men i relation till det företagsbygge hon visade upp, kan man verkligen konsultera Merkurius som ett mått på sanningsenlighet. Med känd födelsetid kan en stark Merkurius, ett starkt intellekt, kompensera för många brister på himmelen. (Men omvänt också bli en oerhört skicklig lögnare.) 

I detta fall står Merkurius i 12e förlusthuset. Likt Saturnus borde den vara en "verksam välgörare" för Solen i öster, men uppenbarligen är en "verksamt ond Lycksökare" (Jupiter) så skadlig i 12e huset att Merkurius ärlighet som faktabringare färgas snarare av det mytomaniska draget i Skytten i 12e. Den berättelse som tecknas i 10e karriärhuset brottas både med Mars och denna mytomaniska underström som 10e husägaren, fången med Merkurius i 12e och utsatt för husets herre, den onda Jupiter, förmedlar till det fejkande 10e huset.

Både Skytten och Jupiter är kända för att Överdriva, det ligger i deras expansiva natur. Även Zeus (Jupiter) i den grekiska mytologin våldför sig på andra mest hela tiden, trots att den är "övergud" i den grekiska gudaskaran. Gammal grekisk och hinduisk tradition är eniga om att 12e är ett ont hus för den med världsliga strävanden på programmet, sektorn kallades fordom t.o.m. "den onda demonens tempel". Här är det alltså Jupiter/Stor rikedom som ÄR den onda demonen och har inflytande över många andra planeter.

Jag tänkte först ignorera modern som inte hade någon egen nämnvärd karriär, men i skenet av det sagda måste ändå hennes karta kontrolleras. Är det därifrån det mytomaniska kommer?


Det enkla svaret är : ja! Moderns solascendent kanske inte alls är rättvisande då hon inte var mer än en kvinnlig lycksökerska via äktenskap med en chefstyp, men för enkel jämförelse får även denna karta Stenbocken i första huset. Hon har samma jupiteriska Skytt-Merkurius som dottern och samma förmåga till fiktion. Faktiskt syns moraliska problem här också: graden av Merkurius hederlighet kan vagt skönjas genom att fundamentet Jupiter för en förlorande kamp mot två av de naturliga illgörarna, Mars och Rahu i Vattenbäraren (Eld + Luft = luftslott och skrönor igen). 

Kombinationen av de supra-lunära elementen Eld och Luft i kombination betitlades tidigt "kreativitet" på bloggen, men kan ge värre resultat än Jord och Vatten. De senare blir sällan värre en trivial materialism och överdriven praktikalitet. En problematisk mix av Eld och Vatten kan smitta hela befolkningar med sina visioner som Adolf Hitler (Luftascendent och massor av Eld) visade.

Samtidigt delar modern Sverigehoroskopets problem med att hålla sig till inom realismens gränslinjer: Saturnus försvagad av den huvudlösa Ketu och dessutom inkonjunkt i förhållande till det drama i Vattenbäraren (Mars, Jupiter, Rahu) Saturnus var satt att kontrollera (Inkonjunkt: disponenten Saturnus har ingen kontroll över vad de disponerade håller på med).

Ibland tror jag strebers horoskop ser ut så här för att deras tidigare liv varit så utfattiga att de inte fattar att de lottats lyckligare på det här varvet. De fortsätter kämpa (ibland med alla medel) och gör till sist bort sig. Deras själar är alltjämt lika primitiva som den gången de var utfattiga och saknade all kunskap. Karma justerar obalanserade själar, men det kan ta många liv att bli någotsånär omdömesgill.

Jag tror vi lämnar den typiska amerikanska övre medelklassfamiljen här. Det är inte uppbyggligt alls, om än intressant.


Inga kommentarer: