Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 28 augusti 2022

Om Sveriges nya välfärdsmiljardärer (Atlantis sjunker igen)

 

För tio år sedan, kapitulationen
inför en pervers tidsanda ett faktum

 

DN har en artikelserie jag inte följt - såg nyss del 3 om nätläkarna (som vampyrer som skor sig på statens grundidé). Tankarna gick då till den Jupiter som representerar stora pengar och i Sverigehoroskopet äger bl.a. 6e huset för ohälsa och som verkar inifrån elitens 5e hus som ett centrum för landets osunda jakt på pengar och vad dessa kan köpa.

När jag första gången aviserade Sveriges onda Jupitercykel (2020-36) som åren då landets välfärdsnät skulle spricka som en bubbla och landets rika skulle söka säkerställa sin rikedom genom hårdhet mot folket, då synes de nya "välfärdsmiljardärerna" stämma illa med den prognosen. Fast egentligen inte.

Om man tänker på lycksökaren Jupiters natur av "evig expansion" på samma sätt som logiska komplementet Saturnus ständigt står på bromsen och praktiserar (för många) påfrestande försiktighet eller realism, måste man minnas att om ett socialt skyddsnät spricker, betyder inte det att Jupiter någonsin tar en paus. 

Det betyder bara att Sveriges skyddsnät som det såg ut i 1974 års horoskop har gjort sitt. Tidsandan har efter årtionden av nyliberalism blivit så egoistisk att ingen längre tänker i termer av "vårt samhälle" utan enbart "jag och mina behov". Till och med den gamla Kooperationen är genomförgiftad som bloggen noterade för några år sedan apropå COOP:s fleråriga devis ("tagline" på nysvenska, dvs. amerikansk engelska): "JAG äger" och inte som rörelsens grundare tänkte: "vi äger tillsammans vår tillgång till mat."

Eftersom välfärds-Jupiter är en verksamt ond planet i Sverigehoroskopet sår den dålig karma och det är förstås landets högervridning som till sist dödar den socialdemokrati som själva dragit så åt höger och dess egoism som född detta vanskapta barn: de nya välfärdsmiljardärerna. 

Det bästa vore att återinföra dödsstraff för sluga glidare men eftersom IT redan blivit en så viktig del av världens infrastruktur är den vägen inte längre framkomlig. Väst måste tillåtas gå under och Naturen kommer helt säkert att bistå oss.

Denna död för klipparmentaliteten ligger inte långt fram i tiden. För Sveriges del har den onda Jupiter spelat ut sina kort 2036 och här vidtar gränsdragaren och bromsen Saturnus och sätter en fet röd linje i Sveriges historia. Men det är inte svenska staten som drar linjen eftersom den själv är så mentalt förgiftad. Sverigehoroskopets svaga och defekta Saturnus kommer sig av dess samröre med halshuggaren Ketu, så det blir omvärldsskeenden som terminerar allt Sverige trodde det representerade. Den av USA anstiftade NATO-anslutningen är ett bra exempel på halshuggningen av Sveriges rätt till sina egna gränser (Saturnus), möjlig bara för att Sveriges regering var så svag i självkänslan (vek Saturnus).

I nuläget ser det ut som att denna Saturnus-period motsvaras av ett större krig som Sverige pga. osunda ledares val av NATO tvingas in i, eller att Naturens Vedergällning (en långvarig process) tar sig en första och för Sverige högst ovälkommen vändning under denna period.

(Not. Vilken som helst realistisk svensk regering hade dukat under för USA:s frestande NATO-anbud, det är inte så att S är dummare än andra regeringar föregående eller potentiella i nuet, det handlar om hur Sverige sedan evigheter sålt ut sin självtillit, något som tydligt framgår av nationalhoroskopet. Detta är vårt öde som land och bloggaren har börjat förlika sig med att ha fötts till en uppsminkad hora till skitstat. Det finns något att lära även av en sådan livsupplevelse, om man föreställer sig själens evighet genom många liv.)

Ett kryptiskt bibelställe utlovar att mänskligheten aldrig mer ska straffas genom syndafloden men härnäst genom rening i Eld. En intressant tv-dokumentär från 2017 (Den skakiga jorden, del 2 av 3 i kanalen AxessTV) visar att gigantiska geologiska formationer på Island och i delstaten Washington i USA visar att mänskligheten uppenbarligen upplevt syndafloden och lyckats bevara detta i folkminnen ofattbart länge. 

Om "the Scablands", Washington, märkliga topografi:

https://www.nps.gov/parkhistory/online_books/geology/publications/inf/72-2/sec1.htm

Ämnet knyter förstås an till äldre kulturer än mainstream-akademiker velat medge (Atlantis!) men där fler och fler spår börjat dyka upp...

https://www.academia.edu/36753644/Unboxing_Atlantis_A_top_down_review_of_what_we_know_and_dont_know_about_the_Atlantean_through_Megalithic_Period_continents_and_cities_36_000_2_000_YBP

 Det kan handla om två (eller fler) tillfällen och ett smart sätt att analysera stenens exponering för ljus/rymden ger en datering av denna syndaflod: 16.000 år sedan (Scablands). Men åter och på andra ställen i världen för cirka 9.000 år sedan (istidsrelaterat). Möjligheten att datera stenar som legat ovanpå marken är modern vetenskap. Dateringen är tecken på att den bibliska syndafloden (som judarna övertog från en äldre mesopotamisk tradition) är ett genuint och troligen globalt folkminne. Mänskligheten minns att den (nästintill) gått under tidigare!

Minnena finns lite varstans i världen, både bland skriftlösa folk och i gamla västerländska texter, Platon och före honom inbäddad som varning hos filosofen Herakleitos: att Vatten är själens död. Det sade han på 500-talet före vår tid och syftade förstås ytterst på att själen tillhör en annan verklighet än naturens (Vattenvärlden) och att det vore ett misstag att likt svenskarna ha blivit lurade av sina Överherrar till en materialistisk och kroppsfixerad världsbild. (Den välfärdsmiljardärerna utnyttjat så väl och nu skrattar hela vägen till banken).

Så om VATTNET har visat sitt och i princip utraderat mänskligheten tidigare, var 2020 och "Värmeböljan" det första tecknet på att ELDENs tid nu har kommit? En tid för djur och människor att koka sönder i outhärdlig hetta. Solen och Jupiter i ohelig allians - exakt som i Sverigehoroskopet, där såväl den primära eldsymbolen som Jupiters expansiva natur båda är verksamt onda och landet sedan länge verkat för den klimatkatastrof som inte längre går att stoppa. Det är möjligt att något extraordinärt kommer att hända 2036 just där den onda varmfronten Jupiter möter kallfronten Saturnus... En eld som upplevs som isande kall.

Framför allt skall ni tänka på att i de sista dagarna kommer det hånare, som styrs av sina egna begär och som hånar er och frågar: »Hur blir det med löftet om hans ankomst? Våra fäder har redan dött, och allt är som det har varit sedan världens skapelse.«

De bortser från att det för länge sedan fanns himlar och en jord som hade uppstått ur vatten och genom vatten i kraft av Guds ord. Den värld som då fanns dränktes därför i vatten och gick under. Men de himlar och den jord som nu finns är i kraft av samma ord sparade åt elden; de bevaras till domens dag då de gudlösa skall förintas.

2a Petrusbrevet, kapitel 3

De första kristna använde elden som det apokalyptiska element som kommer att rena världen när den nått total dekadens och som ur mänskligt perspektiv blir en ren plåga. Jämför hinduisk astrologi som varken klassificerar Solen som "ond" eller "god" (den är dock symbol för Atman, Världssjälen) men kallar den "grym" utifrån perspektiv av den svaga mänskligheten, småkrypens begär efter komfort.

Jag tror inte en enda klimatolog har kontroll över alla "system" och hur de interagerar. Dokumentären visade visserligen ett finurligt pusselläggande som resulterade i förståelse av hur enorma vattenmängder under bara dagar eller ett par veckor kunnat slipa ner ett stort markområde i Washington. Ändå är den förklaringen simpel jämfört med Naturens intelligenta mångdimensionalitet. 

Naturen (egentligen Universum) är högst medveten om det ostyriga människosläktet och KARMA är något som kontinuerligt justeras - i takt med varje tanke och handling hos t.o.m. de enskilda människorna. Sanning och Lögn existerar i den verkliga världen som två magnetpoler, men inte många är intresserade av sanningen numera. Till Lögnen hör ju all den "personliga komfort" som västvärldens härskare lockar med.

Men precis som en väldig nation som Kina och dess i väst avskydda införlivande av tibetaner, uigurer (och snart taiwaneser) sker Naturens tänkande på sådan höjd att små människor inte ens kan förstå vad som pågår (vilket gör kreationism till en ständigt lika populär förklaringsmodell - ting kan verkligen födas "rakt ur det blå"). Väst ondgör sig över att uigurerna (denna folkspillra som knappt minns något av sin äldre historia) assimileras medan Kina återskapar Sidenvägen. Men ingen svensk borde ha rätt att hötta näven över uigurernas öde efter vad landet gjort och fortsätter göra med sin ytterkantsbefolkning, samerna.

 

*****

Geologi. Uppskattningen 16-20.000 år faller inom det amerikanska mediet Edgar Cayces (1877-1945) beskrivningar av areal som han i trans menade kan kallas "Atlantis". Vid den här tiden bröts en äldre geologisk värld sönder för andra gången. Platons skildring av Atlantis identifierade Cayce som den tredje katastrofen för 12.000 år sedan och indikerar ett sammanhang med att senaste istiden nådde sitt slut. 

Det enda specifika datum Cayce någonsin gav i en transföreläsning var 28.000 år en period då Atlantis utvecklat en formidabel högcivilisation som innehåll tekniska lösningar som mänskligheten först i vår tid återupptäcker. Människan hade flygfarkoster vid den tiden! Att en sådan högcivilisation kan ha försvunnit med så få spår (Nasca-linjerna synliga bara från luften är ett möjligt undantag) beror förstås på att resterna av denna civilisation ligger långt under havet och att det för övrigt var en mycket lokal och unik kulturell utveckling. Jämför med "den onde vite mannen" i Väst idag, i en tid (nu som för 28.000 år sedan) där merparten av mänskligheten levde mycket primitivt. 

Edgar Cayces utvidgade mänskliga historia har skamlöst stulits av dårarna bakom fleråriga serien "Ancient Aliens" på amerikanska kabelkanalen History och förvrängts så att varje tecken på mänskligt geni (trots att homo sapiens har varit fullt utvecklad i säkert 300.000 år) förklaras som "gåvor från gudarna", dvs utomjordingar i flygande tefat. T.o.m. rätt oansenliga stenhögar ligger utomjordingarna bakom. Jag har sagt det tidigare: från USA kommer mer fake news och smörja än från hela övriga världen sammanlagt! Irriterande nog finns ett och annat guldkorn insmuget i den här fördummande tv-serien.


Det var också i USA den vite mannen hävdade att urbefolkningen MÅSTE ha kommit från gamla världen (Asien) då en landbrygga vid Berings sund gjorde fotvandring möjlig just efter senaste istiden. De senaste åren har denna inbilska myt krossats genom daterbara fynd i USA, Mellan- och Sydamerika som pekar på de första amerikanernas närvaro redan för 30.000 år sen eller tidigare. En av åsikterna (baserad på fynd i Brasilien) är att de första amerikanerna faktiskt var reslystna afrikaner. Chock för den rasistiska White Supremacy-amerikanen av idag!

Frågan blir om Edgar Cayce var medveten om Scablands - platsen i Washington för en förhistorisk syndaflod, eller snarare om geologin ännu daterat markformationerna... Bloggarens snabbkoll på nätet har inte givit något entydigt svar. Tekniken att mäta radioaktivitet i mineral formulerades först av en fransman i 1896 (historisk återblick här) men jag vet inte hus konsensus såg ut medan Cayce i trans talade om Atlantis mellan 1925 och tidigt 1940-tal.

Här ett exempel på mätproblematik i Finland för detta sätt att datera sten. Ett är dock säkert, modern forskning har givit resultat som anknyter till Edgar Cayces "andra förstörelse" av Atlantis, den abrupta men kortvariga geologiska perioden Yngre dryas:

https://www.ncei.noaa.gov/sites/default/files/2021-11/3%20The%20Younger%20Dryas%20-FINAL%20NOV%20%281%29.pdf

Wikipedia definierar perioden något annorlunda:

https://en.wikipedia.org/wiki/Younger_Dryas

Länken till den 56 sidor långa PDF-filen om geologiska perioder och Atlantis här ovan (den gratis, sajten gör att försök att sälja på besökaren en helt set dokument) är viktig, spännande och värd att läsa åtminstone introduktionssidorna av. Den är "far out" och inget för de som tror det tidiga 1900-talets europeiska materialister skrev mänsklighetens historia en gång för alla. 

Hur "far out"?  Edgar Cayces son, Hugh Lynn, lyckades på 1960-talet få till ett bokkontrakt mellan den EC-stiftelse han drev och jätteföretaget Warner. En serie böcker om vad siaren sagt i allsköns ämnen gav EC en ny våg av popularitet i USA. 

Från boken "Om Atlantis" saxar Hugh Lynn många utdrag ur transföreläsningarna och här är två av dem, från den mindre grupp som kallas "tidigare liv-läsningar". Båda citaten hänför sig till Atlantis absoluta högkultur efter en första katastrof  men innan "syndafloden" (vars spår syns i Scablands):

Högcivilisationen på Atlantis var hermafroditer eller bisexuella - fossiliserade skelett efter en sådan människotyp återstår att hitta! :-) Läser man mer noga ser man att transmeddelandet tycks handla om en slags sexlösa varelser som ännu inte klivit in i ap-kroppar men är kapabla att ändra sina värdfordon efter behag. Cayce i trans utvecklade åtskilligt denna tidiga fas av mänsklighetens historia på Jorden - tänk "fallna själar" men byt "fallen" mot "frivilligt, för att uppleva denna biologiska värld".

Cayce hävdade att alltså att mänskligheten vid den här tiden innehåll en minoritet som i huvudsak levde på sin andliga nivå och opererade PÅ materien snarare än som vår tids människor ha dukat under för materialismen och blivit trälar.

Kan vår tids HBTQ-sjuka i delar av befolkningen avlägsna minnen av ett jordeliv innan saker och ting var fullt så definierade? Är svenskarna, extra drabbade av identitetspsykos, i själva verket återfödda atlantier, en högvuxen och ljus ras (hävdas här och var) och inte så lite brutal och snar att ta sig slavar! (Mötet i ett Ur-Amerika mellan afrikansk invandring och kaukasier? Är detta USA:s seglivade KARMA???)

Just behandlingen av slavar  - dagens "gig-jobbare" - var enligt Cayce ett skäl till att Atlantis gick under. I verkligheten pågår ett intimt samspel mellan mänskliga vägval och Naturens reaktioner - t.ex. via klimatet... Naturen är kodad utifrån en universell intelligens eller Lag och människans snubblande och avvikande steg utlöser "Naturens Vedergällning".

Den fascinerande turkiska utgrävningen vid Göbekli Tepe kallas i PDF-dokumentet ett exempel på den första post-atlantiska kulturen och därmed en röst för att atlantierna blandats in med och bidragit till den ljushyade kaukasiska typen! (DNA-forskningen är rörigare än någonsin och hela mänskligheten verkar vara besläktad.) 

En stenrelief vid GT visar ett lejon och detta tas som intäkt för att den märkliga fornlämningen - likt lejon-sfinxen i Egypten - pekar mot tiden för tillblivelsen: Lejonets tidsålder = Yngre dryas! Så en äldre mänsklighets astronomiska kunskaper överlevde den gamla världens undergång och blev med tiden "astrologi" innan återigen den rent astronomiska delen separerades ut? 

Västerlänningens tidigare syn på människan har verkligen varit en självcentrerad ärthjärnas sätt att på varje vis förhäva sig själv på bekostnad av en betydligt mer fascinerande och äldre historieskrivning. Därför ska ingen sörja om Sverige snart lämnar den historiska arenan, det var bara en parentetisk särutveckling ute i ingenstans. I den större historien är Birka och rövar-vikingar bara en liten fotnot.


Inga kommentarer: