Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 7 augusti 2022

Superspridarevent: Prideparaden 2022 Stockholm

 

Telia lanserar en ny reklam kort efter en
skamlig nyhet slank ut. Skenet återupprättas.

Naturligtvis märkte nästintill ingen hur snabbt medierna släppte nyheten om att Telias senaste chef tillsatts på korrupt sätt och att företaget därför fick några ynka miljoner i böter. Medierna vågade inte skriva mer än att bötesbeloppet rörde "insiderbrott" men det är lätt att räkna ut ungefär vad det handlade om eftersom en vd-tillsättning nämns.

https://www.expressen.se/ekonomi/aktier-och-bors/telia-straffas-av-borsen-far-bota-62-miljoner/ (länkens 62 miljoner är i själva verket 6,2 miljoner)

Ingen följde upp, nyheten var borta från Expressens förstasida efter några timmar. Det passar sig inte att ett för Sverigebilden så viktigt företag avslöjas. Telia gav ju småkapitalisterna "folkaktien" och Sverige - som någon slags samlingsnamn på Överheten, är uppmärksamt på att hålla föreställningarna vid liv om hur renhårigt allt går till här.

Ingen ska därför tro annat än att superspridareventet Pride Stockholm 2022 och dess följder av covid och apkoppor  kommer att gallras bort ur statistiken. Magda själv har ju givit denna manifestation sin välsignelse. Sverige exporterar dödsbringande krigsvapen till skumma regimer men låtsas samtidigt som att man bejakar kärlek (även urspårade former) och Pride passar makthavarna utmärkt. Bögar och flator och allmänt obeslutsamma kan tro att de för en kamp men deras parad har idag kapats av andra intressen.

Vad finns det för skäl att tro på ett "superpridarevent" för att återanvända det amerikanska ordet när coronaviruset var nytt och läskigt?

1. Paraden i Stockholm har alltid börjat ungefär samma dag och vid samma tid så långt tillbaka jag minns. Det betyder att evenemangets ROLLSPEL varje år är Vågen, samma som Sverigehoroskopet Harmonierandets tecken. Se redan där hur lätt andra intressen kan smyga sig in och posera som regnbågsvänner! Förbjud alla politiker från detta spektakel som gott bör flytta sitt högljudda väsen till något fält utanför stan. Det är närmast grymt att låta den här klanen leva i inbillningen att de är "kungar i stan för en dag" när så många faktorer avgör hur det ska gå för detta "tredje kön".

Ett tankeexperiment apropå HBT-folkets aversion mot metoder för konvertering (vad gäller kristna fundamentalister är den fullt begriplig): 

Hur skulle gruppen ställa sig när genetiken framöver upptäcker den genetiska anomali som ger upphov till dessa avvikelser? (Genetik är naturens sätt att översätta andliga instruktioner på själens nivå.) 

Vad händer med Pride-manifestationerna i detta futuristiska scenario?

Kommer äntligen den sekulära västmänniskan som inte längre känns vid objektiva sanningar utan menar att var och än får tycka som den själv vill att ens förstå att Naturen har ett system och att allt annat är avvikelser? 

Kommer den dagen HBTxxxxx-folket att köa upp till genbehandling för att få homo sapiens heterosexuella normalvärde återställt? Eller kommer det visa sig att att den genetiska anomalin också infekterat rationaliteten så att de drabbade uppvisar gamla hundars vägran att lära sig sitta? 

Kanske har människan vid den tiden helt slutat reproducera sig sexuellt och eliminerat den stirriga djurnivån i sitt genom. Hela ämnet "sexualitet" kanske bortfaller i mänskligheten version 2.0. 

Bara ett tankeexperiment. Ämnet är större än flaggviftarna som hårdnackat värnar sitt status quo. Det är en fråga om en människosyn som vetenskapen inte nått fram till än. 

Tills den dagen kommer, tycks årets parad ha varit ett superspridarevent eftersom fler än någonsin gått man ur huse för att markera trohet till Subjektivismens tyranni. Den sjukan har för övrigt grasserat i Sverige i princip sedan materialismen blev riktlinje. Fattigsvensken och dennes miljö skulle byggas bort, men lever kvar på insidan, bara uppklädd i märkesplagg.Där är ett skäl till att människor inte längre är "hemma med sig själva" - de har internaliserat samhällets sjukdomar Både DNA och miljöfaktorer har i Sverige kommit samman i en perfekt storm.

2. Jag tror på astrologisk grund att Parad 2022 tjänar som centrum för ett superspridarevent i år, inte bara mentalt utan även fysiologiskt. "Värmebölja 2022" smittar fortfarande ner Sverigeshoroskopets folkliga sida, Månen-i-Väduren. Och lördagen med dess välbesökta parad och söndagen ser båda en sjukdomsspridande Månen i Skorpionen. Den plockar upp pesttemat som ligger i slutet av Väduren (nära Sveriges Måne). 

Om man skippar antikens diffusa sjukdomsetiketter kan man sortera både covid och apkoppor under "pest"! Men "superspridningen" ligger inte där utan i det olyckliga förhållande att Månen knyter ihop med symbolen för stora event, Solen, via den triangel-skapande Jupiter - själv dessvärre i Olyckans och Ohälsans 6e hus.



Följer man hinduisk tradition har Sverige ingen nytta av denna triangel i den grad Våg-rollen (som anknyter till sin härskare Venus) är en falsk rollmask.

Vågen står för balans och jämvikt och därför blir Solen en verksam illgörare för Vågen. Solen tenderar att dominera och det är inte förenligt med Vågens väsen.

Inte heller Jupiter, med dess spridar- eller expansionstendenser är någon vän till de finkalibrerade Vågskålarna. Återstår Månen som denna blogg INTE  fortsättningsvis kommer att kalla "fallen" i Skorpionen. Inte efter upptäckten att schemat med planeternas "upphöjelser" och "fall" är en västerländsk korruption av det ursprungliga babyloniska systemet. Visserligen kan dessa speciella positioner kan rationaliseras rätt väl, men förmodligen har de ingen som helst astrologisk effekt. I tvåtusen år har västerlänningarna bedragit sig själva med en tolkningsparameter som är rätt betydande!

Det betyder inte att Månen i Skorpionen plötsligt blev en ängel! Det är naturens blinda reproduktionsdrift (sex) som styr tecknet (härskarschemats ursprung är inte känt men hoppfullt går det långt, långt tillbaka i lärans historia). Kopplingen mellan sex och organismens död kvarstår också, särskilt då Månen har mycket med den biologiska organismen att göra (och beskriver "vaggan" och "graven" som en påminnelse om att tecknet inte avhandlar själens eviga liv utan bara en temporär organism). 

Ett sinne orienterat som en Skorpion kan antingen vara sexrädd eller tvärtom hårt fixerad i sitt driftsliv - den är en placering som kräver ett gott intellekt (Merkurius) och kanske ytterligare astro-faktorer för att hanteras vettigt. För vanligt folk är särskilt Mån-Skorpionens koppling till svartsjuka (t.o.m. förtärande sådan) omvittnad.

När nu Skorpionhärskaren Mars står så illa till, drabbad av pestbringaren Rahu (Drakhuvudet) och dessa två i opposition med Vågskålarna och dessutom "Värmeböljans" fulla obalans eldar på den irrationella sexdriften (se pilen i kartan), då inser man snart att ögonblicket för Paraden signalerar något väldigt avvikande. Och detsamma gäller förstås Sverige som land som valt denna sjukdom av alla möjliga frågor att vifta flaggor om och engagera sig i. Det finns så många värdigare och viktigare saker - klimatkatastrofen inte minst! 

Ja, inte för gay-folket förstås och de är säkert belåtna i tron att de lobbat sig till så mycket uppmärksamhet för sin sak. I själva verket är de utnyttjade av staten för dess hjärtefråga: hålla folket i kontroll och samlade till vilket pris som helst med hjälp av vilket vansinne som helst. Alla betalar skatt för att de verkligt oskolade ska kunna skråla med i mediokra eurovisionslåtar framför tv:n. Vilket land söker söva sitt folk och flytta fokus till trivia på det viset? Diktaturer som inte vill ha en alert befolkning som intresserar sig för något över deras lönegrad!

 

*****


Första gången jag mötte ett varningens ord om triangeln var i en bok av 1900-talets störste engelska astrolog, Charles Carter. Han använde visserligen den västerländska tropiska zodiaken men hans intryck går att använda även med siderisk zodiak och hinduiskt aspektschema eftersom i detta paradhoroskop Jupiter, unik skapare av trianglar enligt hinduerna, ingår och verkar från sjukdomshuset (nr 6). 

Carter stack in sin iakttagelse i en fotnot och utvecklade aldrig mer resonemanget. Och jag tror mig ha läst alla hans böcker, införskaffade i nyutgåvor eller framgrävda i antikvariat. Däremot har jag aldrig sett hans astrologiska kvartalsmagasin han själv gav ut, år efter år. En rik enstöring, denne Carter!

Jag minns mig ha citerat stycket tidigare, men det var för många år sedan:

Stortrigonen (3 x 120°)

Ibland händer det att två kroppar befinner sig i trigon och en tredje kropp befinner sig i trigon med dem båda. En sådan konfiguration ansåg av ondo hos  medeltida författare och oturligt nog tycks den här åsikten ha visst fog för sig. Ofta verkar ödet i väldigt hög grad vara sammanflätat med andras lycka och motgång, och karaktären kan dra mot det veka hållet och sakna moralisk fiber. Det element i vilket stortrigonen faller kan vara alltför framträdande i temperamentet.

Charles E.O. Carter - The Principles of Astrology (s.31 i 5e reviderade upplagan, 1963. Ursprungliga förordet daterat 1925.)

För kännaren av andemänniskans flerdimensionella natur är naturligtvis det här årets Prideparad så illavarslande som det kan bli. Celebration av ett mildare psykiskt sjukdomstillstånd, allt enligt den ohyggligt viktiga men illgörande Jupiter. Så mycket för Vågens ytliga rollspel. Ser man på kärlekens Venus (ascendenthärskare) är den enligt hinduiska avashta-doktrinen på sitt yttersta. Venus anses "mrit"- död - i 30e och sista graden av värdtecknet. (Sanskrit: mriti, jfr latinets morte, död). 

Den här bloggens astrologi söker följa originaltankarna så långt de är kända och fyller i luckorna med hjälp av nyplatonisk kosmologi (som visar tydlig släktskap med hinduismen). Det är utifrån denna förförståelse uppenbart att horoskopet underkänner eventets nominella celebration av kärlekens Venus, samtidigt som ett otäckt biokemiskt Vatten-omen dominerar ändå upp i Sverigehoroskopets 10e regerings- eller makthus! 

Är det ett gäng homosexuella i regeringen eller riksdagen som ligger bakom denna nya folkkampanj (folket som säkert är i huvudsak tolerant men troligen inte speciellt intresserade)? Vad är det för brist som Sverige söker kompensera genom detta homokramande? Troligen samma problem hela det kapitalistiska Västerlandets lider av: själens död, ersatt av materialistiska markörer på vem man är.


Tillägg

Verkligheten som överträffar dikten... Inlägget skrevs under lördagen och just före midnatt dyker följande upp i en kvällstidning! Tala om träffsäker illustration på avvikelser i regering och riksdag.


Faktiskt, vilka krafter ledde tillkomsten av det här inlägget? Längre ned på AB:s förstasida en annan ny nyhet, uppenbart besläktad med tanken om "superspridareventet". Ytterligare en expert upprepar den osanning som bloggen redan kommenterat: "...viruset bryr sig inte om vilken sexuell läggning man har". 

Detta är som tidigare sagt en ologisk ämnesglidning. Sexuella avvikelser är psykiska (forskningen kommer en dag kommer se hur genomet närapå "just in time" reflekterar psykiska förändringar), men viruset överförs lättast via homosexuella aktiviteter.

Professorns kommentarer är förvirrade men jag misstänker att det är skribenten som redigerat professorns uttalanden till ett ologiskt svammel. På några meningar ser jag TVÅ ämnesglidningar. Den andra har att göra med en förrädisk hantering av tempus. Läs själv och försök förstå "förklaringen":

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/z7d85r/apkoppor-kan-ha-muterat-ser-nagot-helt-nytt


Inga kommentarer: