Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 13 augusti 2022

Gammal halvkändis tillbaka, låter exakt som förr

 

I annat ämne bara några dagar efter att inlägget skrivits påminde Dan Korn i Expressen och bjöd på ett perfekt inledande citat som tacksamt klistras in här:

George Orwells välkända recension av Adolf Hitlers ”Mein Kampf” från 1940 påpekar...att den Hitler som i mitten av 1920-talet skrev sin bok fortfarande, femton år senare, upprepade exakt samma saker i sina tal. Det är ett tecken på ett monomant drag att inte utvecklas.

https://www.expressen.se/debatt/sds-vitbok-kommer-att-bli-utskrattad/

*****

En gång när det ville sig var aktieklipparen och nyrike ateisten Christer Sturmark delvis i ropet som ledare för den verklighetsförnekande sekten Humanisterna. ("Verklighet" här enligt den filosofiska idealismens definition. Se Platon och delvis Plotinos om "real being" kontra materiens skenbara verklighet, hinduernas Maya eller materiens illusoriska täthet.)

Sedan lämnade Sturmark ordföranderollen för en politikerkarriär men inte ens Liberalerna (ständigt identitetskrisande) ville ha honom. Ingen fara, han hade sålt av sina dataaktier innan IT-bubblan sprack 2001 och startade istället bokförlag med neurotikern Björn Ulvaeus, ett förlag vars allsköns titlar där villfarelsen om att "människan är alltings mått" tycks vara minsta gemensamma nämnare. 

Det finns faktiskt en likhet mellan Sturmark och medgrundaren Ulvaeus, båda sjunger samma visa om och om igen, ibland akustiskt och ibland via teknologiska Abbatarer. Ulvaeus vampyriska beroendeförhållande till gamla lagrar har redan (syrligt) noterats på den här bloggen, men när Sturmark 2022 återvänder till DN (var annars?) är det med EXAKT SAMMA KLAGOSÅNG som uppmärksammades redan i den här bloggens begynnelse för 13 år sedan. 

Den falske Fan (förklarar strax kursiveringen) vill ur penningperspektivet att Ateism ska likställas med andra och bidragsberättigade religiösa samfund. Lögnens eller Mörkrets ande är stark i vissa! I andra sammanhang vägrar ateisterna medge att deras icke-tro också är en religion bland andra!

Så här började ett blogginlägg i oktober 2009:

På [avdöda forumet] Newsmill upphäver Sturmark ännu en gång sin klagosång över att Humanisterna inte får några verksamhetspengar från staten. En remarkabel koincidens, eftersom jag bara ett dygn tidigare släpat fram horoskopet för hans födelsedygn ur gömmorna och noterade fixeringen vid finanser!

Det här året hade bloggaren ännu inte hittat den suggestiva "onda stjärnan" Algol, närvarande som just ond i flera kulturer. Var det kulturdiffusion eller upptäckte olika folk oberoende av varandra att någon illabådande utgick från Algol i Oxens 3e grad?

Efter att den babyloniska astrologin tynat bort kom Månens så kallade "upphöjelse" (eller "rojalistiska tron") att i Väst läggas exakt vid samma punkt i zodiaken, men nästan all historisk kunskap har gått förlorad. Tidigt på bloggen förslogs (en vanlig tanke för övrigt) att Månen singlas ut som extra bra i Oxen eftersom tecknets materiella soliditet lugnar den ombytliga orossjäl Månen representerar i sitt hemmatecken, Vatten-Krabban. 

Men tanken att låts sig komma till ro tack vare trygg materialitet kan också betraktas som att Djävulen söver sina offer via materiella frestelser. Jimmie Åkessons famösa lunch med näringslivet som fick honom att byta åsikt om vinster inom vård- och skola är ett skrämmande tydligt exempel. Det är något med matglada och materiella Oxens 3e grad (J.Å. har Solen där). Är det en äldre och glömt babylonisk tradition om stjärnan Algol som skymtar?

Bloggen har också redovisat tanken (som föds ur zodiakens konstruktion), att Oxen är det mest primitivt materialistiska tecknet (ett Jord-tecken) och att jordens naturliga resurser sedan utilitaristiskt bearbetas för ökad "lönsamhet" av det mer intellektuella Jord-tecknet Jungfrun, bara för att den stora girigbuken Jord-Stenbocken slutligen som Jord-realitetens Överherre lägger beslag på arbetarens överskott. Den materiella överklassen i det pyramidspel som kallas samhället.

Den genomsnittliga Stenbocken kan betraktas som kapitalismens urfader. En ful ränksmidare som aldrig stiger fram själv utan låter de två första Jord-tecknen jobba åt sig. Själv sitter den här typen tillbakalutad vid datorn och gör aktieaffärer från sitt hem. Dödssyndernas dödssynd, att låta pengar göra jobbet åt en själv. Sverige har en Stenbock som sådan här räknenisse/statsminister för tillfället och det kommer att kosta folket eftersom hon avser kriga med superkapitalisten USA, som en av grabbarna. Kvinnor i manliga sysslor blir ofta för djävliga.)

Ändå saknar M. Andersson en aktiverad Satans stjärna i sitt horoskop. Det tyder på att hon och majoriteten födslar INTE kommer att utsättas för Frestaren i detta liv. De flesta utan Algol har redan sina liv bestämda för sig. Det är de svaga som i en födelse med Algol i nyckelroll står inför svåra beslut i livet och där al-Ghul i rollen som Åklagaren eller ibland Frestaren kommer att testa deras själar. 


Christer Sturmark är ett sådant öde i farozonen. Satans närvaro just vid rikedomsplaneten Jupiter vid hans födelse visar att han är en av de svaga som har ett vägval att göra från födelse. Vem eller vad ska Älskaren välja (pluralformen på Tarot-kortet är ett gruvligt misstag, det handlar om mannen som vägen vandrar och inte primärt om motivets båda kvinnor. 

Filosofen Platon var i princip bortglömd när Tarot-korten gjorde entré i Europa men där finns Älskaren och förklaringen till motivet. Dessa spådomskort härstammar från en tid då människorna kunde sin filosofi och den tillhörande världsbilden, komplett med själens fall ner i ond materialism).

Sturmarks Algol ligger gradexakt med Jupiter och gäller även sedan bloggaren insett sin alltför liberala syn på hur långt från Algol en planet kan befinna sig och ändå vara anfäktad av Djävulens intriger.

Eftersom åren gått och bloggens svårighetsgrad ibland tagit ett myrsteg framåt, kan Sturmarks karta nu sägas vara ännu mer problematisk än vad tidigare kunnat konstateras. Här råder inte bara osämja mellan klaniska Krabban (typ: sekter som Humanisterna) utan rent av krig mellan symbolen för den lilla grupp och Vattenbäraren som symboliserar ett samhället syn på vad gott och önskvärt är. 


Månascendenten i Jungfrun vänder upp och ner på allt så att 11e husets samhälleliga värderingar verkligen stämmer med Sturmarks snäva lobbande för bara sin egen grupp av intellektuella misfits, samtidigt som samhällets prioriteringar blir hans fiende och olycka (Saturnus i Vattenbäraren är enormt stark och indikerar här konceptioner och ett stort intellektuellt grepp som självtjänandets princip Jungfrun bara kan se som sin olycka.

Jordbrukartecknet Jungfrun vill behålla frukterna av sina händers arbete och hela den omgivande världen - Vattenbäraren - kan göra Jungfrun panisk, åtminstone om man likt Jungfrun har en distinkt omoralisk överhettning i idealet om enklaven Krabban och dess betydelse i det stora hela. 

I Jungfruns 6e olyckshus i Vattenbärarens tecken ligger roten till invandrarskräck (inte i varje horoskop men i så pass många att bloggaren verkligen dragit öronen åt sig): "massinvandring" är hur en underpresterande bonnläpp upplever Vattenbäraren som därmed blir en symbol som hotar en själv trots att Jungfrun inte har mycket mer att förlora, redan varande slavens eller trälens roll i varje ojämlikt samhällssystem (som det svenska).

Eftersom ovanstående karta bara tecknar månascendenten som ibland är så känslomässig att den nivån i sinnet är helt oåtkomlig för intellektets förmåga till insikt, är det viktigt påpeka att Månen i Jungfrun i sig har en intellektuell dragning. Sinnelaget har Merkurius som fundament så placeringen hos den senare är av stor vikt. 

Men Sturmark har otur för åtminstone på sinnelagets egen nivå (blott en skärva av det sanna horoskopet baserat på födelseminut) ligger Merkurius helt isolerad från Månen. Sinnesstämningarna har inget stöd alls från intellektet för att förstå sig själva. Merkurius är fången i den onda demonens 12e hus, sett hur sinnelagets perspektiv. Detta signalerar exempellöst låg emotionell intelligens, särskilt som den kognitiva kapacitetens Sol i Lejonet blir distinkt underordnad i denna sektor. 

Hinduer skulle aldrig fälla ett omdöme på enbart en månkarta, den måste jämföras med såväl solascendent-kartan som naturligtvis det äkta horoskopet med känd födelseminut. Likväl verkar månkartan säga en hel del och i detta fall visar redan tjatandet 13 år senare att Sturmark är besynnerligt låst och rigid som inte hittat något bättre sätt att nå sitt mål, om han inte är en total fejk även som lobbyist. Detta är inte Månen i Jungfrun i sig, som tvärtom är ett anpassbart tecken, det är dess disponent Merkurius som sitter fast i det mer inflexibla Lejonet.

Med det äkta horoskopet (med födelsetid) krävs relativt klar kust för de personlighetsnära planeterna innan man ens kan börja diskutera 9e huset och "varelsens del i Dharma" eller simpelt uttryckt, hennes "högsta goda". Skadade personliga planeter stör inte sällan ut 9e huset i termer av samvete (som i sig är en förlängning ner eller ut till individen av det centrala gudomliga medvetandet). Därför är varje inlägg på bloggen som uttalar sig om 9e huset utan exakt födelsetid spekulativt och inte garanterat sant.

För Sturmarks månkarta visar hans snabba seglats upp till de nyrikas sällskap genom en snabb aktieförsäljning att 9e husets innehåll har hjälpt honom, även om Sol och Måne och Merkurius är rätt bedrövliga enligt sinnelagskartan. För trälen Jungfrun är det begripligt varför Oxen och jorden att plöja är det "högsta goda" för trälen på Arbetslinjen. Hans öde i det stora hela (Dharma) är likt skomakaren "att förbli vid sin läst" och sköta sitt. Däri ligger Jungfruns mening och även slaven gör i den meningen något meningsfullt med sitt liv.

(Är Dharma-doktringen skriven av samhällets härskare i syfta att värna sina privilegier? Nej! Ibland är det revolutionshoroskop som ges högsta betyg och status quo-vurmarna som visar sig vara problemet. Astrologins nyansrikedom är förbluffande när alla variabler används.)

Men Sturmarks sinne är skapt att uppfatta ett samhällsklimat som favoriserar en prostituerads mentalitet: Mars+Venus i Krabban är ren och skär kåthet eller extrema behov av att vara trygg och det är lätt att se hur all JORD i horoskopet slår sig samman med detta VATTEN som är mer närighet än samhällets näringsliv.

Merkurius symboliserar girighetens dödssynd under medeltiden och i den "onda demonens" 12e och med horoskopets övriga signaler, inte minst Satan och Rikedomen i 9e, ser man en mycket svag själ som köpt den Krabba som representerar företagsvärlden och vakande över sin egen trygghet. Att Sturmark skriker som en liten fågelunge efter bidrag från Staten - fortfarande - säger mycket om hur FALSK denna debattartikel är. Det är något annat han är ute efter. Kan det vara en underton av islamhat precis som förr i tiden?

Uppenbarligen har hans grundsyn vänner i DN som fortsätter publicera det skräp som signerats Sturmark. Obs. Jag har inte ens klickat på länken, artikelbeskrivningen gav hela denna flashback av hur det brukade låta och sinnelagshoroskopet påminner om hur låst och blockerad en ateist ofta är. (Det finns ett fåtal verkligt begåvade röster, så begåvade att de inser det fruktlösa i att ställa olika synsätt mot varandra. Eller som muslimer säger: "Gud är STÖRRE" (större än alla ärthjärnors försök att upphöjd den enes intressen på and andres bekostnad). 

Möjligen kan man säga att gudomlig vishet alltid ser märkligt lik ut socialism. Det är därför zodiaken placerar Vattenbäraren precis tvärtom dess placering i Sturmarks sinnelagskarta. Vattenbäraren representerar hela mänskligheten (en högre tolkningsnivå än "enskilda samhällets värden"). Klotets alla invånare som delar sin rikedom (och inte i en kapitalistisk "värdekedja" där varje led tar profit utan ett helt nytt system enbart för att främja planetens ekonomi, Vattenbäraren är den store Trädgårdsmästaren). 

Dit har mänskligheten som art inte kommit än, men den stundande Klimatkatastrofen lär få överlevarna att tänka nytt och tänka rätt. Sturmark är född galet sent på jorden, hans ateistcirkus hade sin höjdpunkt runt brytpunkten 1800-/1900-tal.

 

Inga kommentarer: