Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 augusti 2022

Taiwan - nästa falska drev i Västs medier efter det om Putin

Expressens Mats Larsson skriver en skrämmande fulvinklad artikel som skär så illa t.o.m. i min ignoranta och rätt historielösa kropp att jag snabbstuderar. Det visar sig mycket riktigt att Larssons skrämselpropaganda att Kina tänker "omskola" tawaneserna som uigurerna, är en total lögn. 

Taiwan har ingen egen historia i modern tid, kolonialister från Europa har turats om med Kina att slåss om denna ö-grupp sedan 1500-talet och sedan Japan tappade kontrollen över området efter deras nesliga nederlag i 2a världskriget har Kina åter haft kontrollen.

Det är alltså EXAKT som Kina nu säger efter Nancy Pelosis klantiga besök och västmediernas fulvinklingar om hur tacksamma ö-borna är för solidariteten USA visar dem. 

I själva verket var det Kina som såg till att det ekonomiska miraklet Taiwan blev verklighet och efter en enkel start med förbättrade jordbruksmetoder TVINGADE amerikanska företag att dela med sig av sitt know-how om de ville blåsa sina amerikanska arbetare på jobben och hellre utnyttja billig arbetskraft i Sydostasien. Så kom Taiwan att bli en ledande tillverkare av halvledare som det pratas så mycket om nu. 

Bloggaren själv, skäms efter sin snabbskolning lite över en apparat i musikhyllan som marknadsför för sig som amerikanskt ljud, men där all tillverkning skett i Taiwan sedan 1990-talets början. Jag fattar först nu varför apparaten var så billig jämfört med andra av t.o.m. lägre kvalitet. Amerikanskt näringsliv har utnyttjat Österlandet i en direkt förlängning av den onda Kolonialismens tidevarv. 

Detta skamliga historiska bagage och den perversa fördelning av rikedom Utnyttjandets princip lett till håller nu USA på att tappa kontrollen över. Undra på att det hettar till om Taiwan. För min del ser jag gärna att kineserna tar över och förstatligar fabriken som gjorde min apparat (om det nu går så långt). Då finns det större chans att pengarna kommer arbetarna tillgodo än när en rik direktör sitter i huvudkontoret i Kalifornien med sin slimmade personalstyrka och tjänar grovt på sitt hajpade varumärke.

Och Larssons slutkläm om att taiwaneserna står inför en påtvingad omskolning lik den extremt efterblivna uiguriska folkspillran är enbart sökt. Taiwan har varit högteknologiskt länge nu (dvs. amerikanska specialister flyger in och säger åt montörerna hur de ska sköta maskinerna). Folkrepubliken Kina har uppenbarligen inte haft problem med sin ö-befolkning under alla dessa årtionden. [Se tillägg nedan] Och sysslar för övrigt inte alla världens länder med "omskolning" av sina medborgare redan från unga år? Socialiseringsprocessen varmed staten via skola och sedan medier inympar de fabler varmed massan likriktas för att lättare kunna vallas i önskad riktning - in i NATO t.ex.

Jag tror inte gemene man i Taiwan kommer att lida nämnvärt av att samma regering som de facto styr landet redan nu, markerar mot USA-kapitalistiska utsugare i landet. Varför acceptera att Kapitalisten kastar åt montörerna några brödsmulor när Kina ser ut att ha kapacitet att styra hela världen? De tänker större än någon västerlänning ens förmår, att döma av IQ-teserna som visar "kaukasierns" underläge relativt "asiaten".

*****

Mycket läsvärt om Taiwans historia, låt vara Folkrepubliken Kinas historieskrivning. Men jag ser inga fulvinklingar alls, i stil med Expressens. Det är bara Väst som dragit Lögnens ande djupt ner i sina lungsäckar.

https://taiwantoday.tw/news.php?unit=8,8,29,32,32,45&post=13965

Faktum är att jag hittade länken eftersom en amerikansk möbelfabrikant hade lite bildande läsning för amerikanska arbetare som undrar var deras jobb tagit vägen! 

[Tillägg. Texten nämnde inte, eller jag missade att detta rörde Republiken Kina på Taiwan, inte kinesiska Folkrepubliken, en splittring inom Kina som problematiserar ämnet ytterligare och förklarar trätan mellan USA och Kina...]

Artikeln håller enkel nivå och tar stora steg (som ibland känns lite bryska). Men ändå lärorikt eftersom fler länder än Taiwan avhandlas. Redogörelsen för Japan före och efter Andra världskriget är intressant: att landets blomstring efter kriget kom till stånd genom socialistiska principer fast använda i kapitalismens tjänst!

https://www.raproducts.com/blog/how-the-us-lost-most-of-its-manufacturing

Jämfört med Taiwan Today's artikel låter DN naturligtvis precis tvärtom, dessvärre utan att ge några källor som stöd för taiwanesernas identifikation med USA (i sig lätt förklarad som stockholmssyndromet - se ovan om amerikanska investeringar i landet)...

Taiwans befolkning har de senaste åren blivit allt mer kritisk till Kina. Andelen taiwaneser som identifierar sig som kinesiska är på historiskt låga nivåer ... Under Pelosis besök tändes byggnader i Taipei i neonljus som hyllade USA. ”Taiwan älskar USA” lös det från Taipei 101, den högsta skyskrapan i Taipeis finanscentrum. (min kursivering)

https://www.dn.se/varlden/martin-gelin-pelosis-resa-okar-splittringen-mellan-demokratier-och-diktaturer/

Inga kommentarer: