Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 augusti 2022

Improduktiv konfabulatör, i Sverige islamexpert

En välgjord artikel av AB:s Elina Pahnke flög under bloggarens radar förra sommaren. Jag upptäcker den ett år senare bara för att hon själv länkar tillbaka till den. Ett mycket bra gräv som dokumenterar en svensk bluffmakare av rang, som i mina ögon borde ha satt sin sista potatis för länge sedan. 

Men född i Vattenbärarens tecken bekräftar han bloggens gamla tes, att karriär i Sverige gynnas om man delar denna punkt i landets horoskop - det blir en synergieffekt. Det nyliga inlägget om dagen då Per Albin Hansson gav efter för Nazitysklands och sina egna landsmäns påtryckningar är ett perfekt exempel på hur astrologin synliggör det som annars kunde gå obemärkt förbi.

Pahnke 2022:
https://www.aftonbladet.se/kultur/a/a7gelO/elina-pahnke-om-moosa-assal

refererar till 2021:
https://www.aftonbladet.se/kultur/a/VqJ274/svensk-folkbildning-under-attack


Bloggen har kommenterat Säkerhetssveriges Magnus Ranstorp som jag kallat "terrorexpert" med citationstecken alltsedan hans fördomsfullhet avslöjade sig i det förhastade omdömet om Utøya-massakern som islamistisk terror. 

Nu dyker han upp igen som "auktoritet" för en oseriös Expressen-skribent som får en rejäl tillrättavisning i ett debattinlägg i samma tidning. Den ovederhäftighet Nina Svanberg tydligen gjort sig skyldig till kan jag inte kommentera, artikeln har betalspärr (och vem betalar för att läsa undermålig journalistisk?). (Jag utgår från att den här tidningen lutar åt dubiös extremhöger eller högernationalism men även i sådana organ kan man hitta trovärdig information. Kvinnan är uppenbarligen något våldsfixerad, enligt äldre Expressen-intervju med henne.) Av en extremt liten bildbyline ser människan nog så förstulen ut, som någon som sysslar med ljusskygga tankar och ting...

Nu handlar det inte inte om denna person, det är Ranstorp som är föremålet för en granskning...igen. Alltjämt tillåter Sverige och dess medier att han agerar som allmän expert på islam och Pahnke vänder sig till en verklig auktoritet på terrorism, en professor på New York University. Denna avslöjar utan problem vilket inkompetent skräp till rapport Ranstorp och Försvarshögskolan producerat.

Här saknas förmågan att adressera rätt sak och rapporten beskriver enbart hur svenska myndighetspersoner ser på en viss muslimsk trosinriktning och inte på muslimerna i sig. Rapporten handlar alltså inte ens om rätt sak, utan är en "storsvensks" praktfullt pinsamma självgodhet och en logisk praktvurpa.

Det är en inventering av svenskars ÅSIKTER (svenskar tror sig ofta veta bäst), och hur skevt det här landets överhet är i sina omdömen tror jag bloggens många granskningar av Sverigehoroskopet visat. Att Storfinans och ledarskap lyckas med någonting beror helt enkelt på att vi har Tillgångar som efterfrågas i omvärlden. Ingen frågar en svensk om något som kräver mer än praktiskt kunnande, eller dess frukt: en Bofors-kanon till exempel.

Men jag vill återvända till Ranstorps karta ännu en gång eftersom den hinduiska läran om "planeters relativa förhållande" är särskilt intressant när det kommer till "6-8-relationen", vilken i västastrologin är 150-gradersaspekten. Det handlar bara om att de presenteras lite annorlunda och att hinduernas beteckning påminner om husnumren för att understryka att planeter i detta relativa förhållande inte fungerar tillfredsställande.

"6" står förstås för sjätte huset som Fienden (olycks- eller ohälsohuset) och "8" pekar mot dödshuset. "Relationen" är en icke-relation och kan beskrivas som en blindfläck eller en dissociation. I lägen där det finns blindfläckar har psykologin också begreppet "konfabulation", att individen själv med sin fantasi eller fördomar fyller i fläckar av saknad kunskap. Det är detta Ranstorp, Sveriges egen expert på terror, tycks hänge sig åt. Och de vita fläckarna är enorma!

Ibland tycks den här icke-relationen mellan två tecken/planeter inte alls märkas, men i fallet Ranstorp är den helt avgörande. Det är kring denna "astrologiska dysfunktion" hela hans islamofobi och försök att legitimera den via "expert"-titeln. För som jag noterade 2018 är det den lilla gruppens eller särintressets Krabban som saknar integration med Vattenbäraren, perfekt symbol för den omgivande och rådande ideologi eller samhällstyp inom vilken denna Krabba, detta Hem, denna Klan befinner sig som en vattendroppe i ideologins Luft.

 


Här som naturlig zodiak som påminner om Vattenbärarens nära koppling till 11e huset för övergripande gruppering (samhället i stort, ideologi, etc) och Krabban som den hotade minoriteten som tar sin tillflykt till det slutna Hemmet (4e huset). Ranstorp lyckas alltså vända på verkligheten och ser sig själv och Sverige som den ynkliga och maktlösa lilla krabban i ett hav av fientlig ideologi där det inte spelar någon roll om ideologin är hedervärd islam eller någon islamistisk extremvariant. Detta är sinnessjukdom, ursäkta att jag säger som det är! 

Jag kan inte för tillfället förklara varför i vissa fall "6-8-relationen" blir så tydlig, men gissningsvis skulle exakt födelsetid förklara via de faktiska husplaceringarna. Men även utan födelsetid uppfyller kartan den teoretiskt mest kritiska dissociationen mellan förnuft och känsla - både Sol och Måne ingår.

Pahnke nämner ett av mycket få akademiska namn som Försvarshögskolan har tillgång till, en lika islamofobisk forskare som Ranstorp själv. Lorenzo Vidinos födelsedata är inte fullständiga, bara månad och år finns att finna på nätet (jag valde månadens mitt för kartan), men det räcker. Det visar sig att också den i Washington DC bosatta akademikern lider av samma blindfläck som svensken vad gäller teckensymboliken, fast aktiverad av andra planeter.


Bortse i synnerhet från Månens placering här eftersom födelsedagen är okänd. Men redan måntecknet Krabban i sig är intressant eftersom den lilla Klanen här rymmer patriarken Saturnus, en planet som kan representera riktigt dåliga envåldshärskare i fel tecken eller hus. Och något värre än Saturnus i kvinnornas harem, det skyddade och avskilda hemmet (tecken/hus 4) kan knappast tänkas. 

Saturnus är Vattenbärarens härskare och därför sprids en grön ton av Vatten i 11e huset i bilden ovan. Denna missfärgning beskriver - precis som i fallet Ranstorp - en ideologi som bygger på en ohelig allians av osäkerhet, maggropskänslor och en luft-rationalism som skadas av känslotillstånd. Detta kan vara tecknet på en forskare som inte kan hålla isär sin subjektiva attityd till islam och bygger en hel forskargärning på privata antipatier.

Venus i Vattenbäraren omvittnar balans eller harmoni med det egna tankeuniversat (Luft), som dock är orent pga. läckaget från revirinstinktens Krabba. Alla symboler i astrologin är i grund neutrala - naturen behöver försvarsinstinkten, ja naturen ÄR försvarsinstinkten som skyddar det tillfälliga lilla livet från att brännas till döds av solen. Det är först i kombinationerna bättre och sämre förstånd och andra mänskliga egenskaper uppstår.

Här är två ideologiska galningar som skadar världens muslimer oerhört genom att de är giftspridare och inte vederhäftiga. I sig är ingen av dem någon Hitler, men konsekvenserna av dålig LUFT kan inte underskattas. Sverigehoroskopet med dess myckna men för folket otjänliga Luften (som relaterar till landets elit) är ett bra exempel på när det intellektuella elementet representerar ren men subtilt skev rationalitet.

*****

Sveriges "pånyttfödelse" 1974 förekommer nyliberalismen med några få år och är därför perfekt att drabbas värst av den extremistiska ekonomiska ideologin. Att det är den som Sveriges preparerats för framgår av nationalhoroskopets fokus på 5e huset (eliten, de välbeställda), Solen (chefstyper) och Jupiter (storfinansen). Den lilla medborgaren är bara bränsle i det stora maskineri som stat och kapital gått samman för att bilda ett monstruöst land. 

Det intressanta och egentligen logiska är att det har tagit några årtionden för vanartigheten att tydligt växa fram och det är faktiskt under den här bloggens verksamhet urartningen har blivit allt tydligare. Storfinansens "verksamt ond" Jupiter gällde faktiskt diskret när vinstdriven skola och vård (och IT-fieringen av det nya onda och kommersiella internet) hettade till under Sveriges planetära ödescykel Rahu (2002-20). 

Framskaparen av svenskarnas tynande förmåga att skriva ordentligt sammanhänger t.ex. med iPhone-lanseringen 2005. Landets extrema historielöshet fick Sverige att länge vara eller tro sig vara en ledande IT-nation och folket slutade blixtsnabbt utbyta ord och känslor via mejl eller ens sms. Smartfånen var ett perfekt verktyg för att leda människor in i passiv konsumtionsmentalitet. Den t.o.m. obstruerar användarens försök att kommunicera genom att "autokorrigera" det skriva fel. Inte konstigt att folk ger upp orken när teknokraterna serverar sådana verktyg.

(IPhone var en global succé och att den faller under skadliga/onda överdrifter i Sverigehoroskopet. Att placera den amerikanska uppfinningen just inom Sveriges öde är inte helt godtyckligt men kan legitimeras bara genom insikten om landets vansinniga vilja att konsumera nytt hela tiden, "döda" alla gamla, kasta ut dem från arbetsmarknaden, skrota pengar som betalningsmedel. Dessa och andra exempel beror på att Sverige har en defekt gränsdragare - en usel Saturnus som står för alla de fenomen som lever osäkert här. Inte minst Saturnus som tidens gång, landets historia och politikers förmåga att upprätthålla en konsekvent linje. Den inplanterade konsumismen och snarheten att förkasta allt av "gårdagen"  gör att Sverige ständigt drar mot extremism.)

Även om hybrisens eller överdriftens demon Rahu störde dessa år i Sverige skedde det naturligtvis mot Rahus underliggande disponent eller fundament: den verksamt onda Storkapitalet. Dessa var åren när det gamla fria Internet dog ut och i Sverige ersattes av betallösningar. Det man fortfarande kan läsa fritt om på engelska sidor, enkla skattetips t.ex., låser gnidna svenskar in bakom betalspärrar. Svenska medier snabböversätter systematiskt gratis nyheter från världstidningarna och gömmer bakom betalspärrar. 

Planeten Jupiter står för expansion och behöver alls inte enbart röra Storfinansen. Ond Jupiter kan verka också genom småfolket i samma stund de börjar anamma Elitens beteendemönster och kanske köper statusprylar de inte på det hela taget har ett liv som motsvarar. Jupiter står också för hyckleri och uppblåsta tomma ytor.

En dålig Jupiter producerar fortfarande en del gott (nu som bieffekt) men överdrifterna och ihåligheten är tydlig i Sverige av idag. Detta kan enkelt härledas ur nationalhoroskopet eftersom "vanligt folk" representeras av Månen och denna har Solen att tacka för sin lyskraft. Och Solen i sin tur, minglar nära med den onda Jupiter i 5e huset för de lyckligt lottade (i en sociologisk läsning av kartan). 

Det är således enkel astroLogik att se hur svenska folket mer än hälsosamt TROR att det ledarna (Solen) kastar åt dem är gott. Frågan är om idealen och målsättningarna som presenteras ens är önskvärda. I själva verket gör Sol och Jupiter svenskarna inget gott alls, de är "verksamma illgörare" och därav de ideliga påminnelserna att det faktiskt "faller några brödsmulor även till den fattige" bara den Rike Mannen får hållas i detta det bästa av system.

Nationalhoroskopets "verksamt onda" Jupiter blir också intressant när man ser till religionen, kristendom, islam och vilka åskådningar som nu finns representerade i Sverige. Nationens lyckoskapare är så uppblåst och ihålig att man inte längre kan säga att Jupiter representerar verklig religion. Istället är Jupiters position i 5e huset för barn och lek och nöjen en tydlig indikation på att gaming, spel & dobbel eller lycksökande på börsen är svenska religionsformer. 

Medierna har allt oftare börjat nämna landet drygt 500 verkligt rika medborgare och bidrar således till den perversa pseudoreligionens fortsatta utbredning. Till och med invandraren i Comviq-reklamen, han som hojtade "billig billig billig" för några år sedan lever numera svenskt lyxliv med motorbåt och vattenskidor i de senare reklamavsnitten. Nysvenskar ska lockas in i Djävulens (eller är det Mamon?) låtsasliv! Den här nationella trenden - korruptionen av alla verkliga värden - ska samläsas med Ranstorps "expertis" och Sveriges förödelse börjar nu bli tydlig. Landet har blivit ett osmakligt skämt, ett Olustiga huset i nöjesparken.

*****

 

Idéhistorisk utvikning

Etymology.com säger om ordet "mammon" att det arameiska ordet "mamona" - rikdeom - lämnades oöversatt i Bibeln och att medeltida kristendom missuppfattade detta som namnet på en demon. 

Sajten är värdefull och vederhäftig och detta graverande sakfel beror på forskarvärldens fortsatta vägran att koppla de första kristna till Dödahavsrullarna (eller snarare: medge att det judiska esséersamfundet var de första kristna).

I rullarna ser man med all önskvärd tydlighet samma medvetenhet om att Jupiter (för att inte tala om en verksamt ond variant) är demonisk, till och med kopplad till Satan själv. Här använder rullarna varken ordet Satan eller Djävulen utan Belial - "han helt utan merit" och nämner på ett ställe att rikedomar är ett av Belials "tre fångstnät".  

Kristendomen tappade således alls inte spåret under medeltiden, den bevarade alltid medvetenheten om att världslig rikedom förstör människan på insidan allt medan ytan ser prunkande ut. Det finna många berättelser i Bibeln som understryker samma sanning, inte minst stället där Jesus förklarar för den rike mannen att entrébiljetten till "himmelriket" (ett medvetandetillstånd som är detsamma som alla religioners tal om att befria sin själ från den onda materien) kräver att de rika gör sig av med sina rikedomar. 

Esséerna/de första kristna praktiserade avståndstagande från privat ägande och blev i gengäld delaktiga i hela samfundets samlade förmögenhet och kunde resa vart de ville i landet och bli väl emottagna. Dessa var (i senare kristen nomenklatur) "det Nya Israel", ett samhälle där gemenskapstanken dominerade. Som upprepat på bloggen representeras äganderättsinstinkten av Oxen - varför judarnas skamliga lågvattenmärke när de börjar dansa runt en guldkalv efter lyckat uttåg från materialismens sinnebild Egypten. Judarna fick så att säga ett återfall på resan till sitt utlovade land. 

Att det är Oxen som innehåller satansstjärnan Algol visar hur nära astrologin står ett helt mytkomplex som tycks ha påverkat t.o.m. Bibeln. Carl Jung talade om zodiakens tecken som "arketyper" (formativa urbilder) i mänsklighetens kollektiva omedvetna erfarenhetsbank. Denna resurs ville Jung placera i människans genetik (utan att för den skull lyckas övertyga sin materialistiska samtid om teorin).


Bonusspaning

Ranstorps dissociation inbegriper Sol och Måne och är därför potentiellt av allvarligt slag. (Skulle ett känt klockslag placera endera i ett hörn flyttas störningen upp i prioritet).

En sökning av cirka 10 300 kartor med samma placeringar skulle ge för många, så jag skär ner rejält genom att också kräva Saturnus hemma i sitt positivt polariserade härskarläge i Vattenbäraren (en placering som ger 2½ år av nyfödda vilka tenderar att svara på koncept och ideologi mer än andra år där Saturnus har en svagare placering). Betänker man hur besatt Månen i sitt hemmatecken Krabban kan bli av det egna perspektivet finns definitivt potential för extremisters födelse med dessa betingelser. Kanske Ranstorp bara söker självförståelse? Själv tycks han sakna förmåga att förstå vad hen egentligen sysslar med i sitt amatörmässiga forskande och grupperande av människor och idéströmningar...

9 träffar, lätt överblickbara, koppla själv verksamheterna till de viktiga symbolerna:

  • Victor Hasselblad;8.03.1906;12:00, industriman, uppfinnare, kamerateknik
  • John Bowlby;26.02.1907;12:00, psykolog, teori om barnets bindning
  • Sonny Bono;16.2.1935;21:21, republikansk USA-politiker, fd popsångare
  • Dawn Richard;5.3.1936;12:00, nakenutvik i Playboy mot pengar
  • Magnus Bjäredal;25.2.1964;12:00, brottsdömd, sexsadisten som tog offer till ett ödehus
  • Pamela Andersson;13.03.1965;12:00, sportjournalist, undertecknad tog notis om henne pga skriverier om den hjärntumör som regelbundet kontrolleras
  • Magnus Ranstorp;13.3.1965;12:00, referensen - kan "islam" vara hans figurativa hjärntumör? "få saker på hjärnen" är en typisk effekt när Luft och Vatten inte alls får ihop det.
  • Hope Marie Carlton;3.3.1966;12:00, ännu en som vikt ut sig i Playboy
  • Dakota Fanning;23.2.1994;10:00, aktris verksam från unga år och då beskriven som ett underbarn

Av dessa bara några ord om kameramannen Hasselblad. Hans kameror (kraftigt modifierade) användes av NASA vid månlandningen. Inte inte minst de bildernas skärpa har bidragit till den skepsis mot att månfärderna alls ägt rum, något slöa knivar som tror sig skarpa hävdat i många år. Man kan säga att dessa foton - hans primära "claim to fame" samtidigt introducerar de mest vettlösa föreställningar och i den meningen är Hasselblad en lyckad variant av sökmönstret medan Ranstorp är en förvrängd foliehatt. Utan klockslag går det inte att skilja varianterna åt.

Månen i Krabban är en fantasibenägen typ och Vattenbäraren förstås ena halvan av av den kosmologiska axeln där Solen/Lejonet är centrum och Lufttecknet den rymd som omger vårt kosmos intill att Saturnus (en Luft-planet passande nog) drar en yttre gräns för vad som är vår värld. (Detta var innan teleskopen såg de yttre planeterna, men på egna termer är astrologin alltjämt ett giltigt system)

Dakota Fanning har jag sett bara i några få filmer från hennes insatser som barnskådespelare. Det är hon som storögd och skräckslagen, som slashasen till pappa (Tom Cruise) försöker hålla vid liv i Steven Spielbergs filmatisering av H.G. Wells "Världarnas krig". Onda marsianer anfaller det trygga USA, samma tema som när Granstorp bygger grandiosa föreställningar om det hotfulla islam. Lilla Krabban väver ständigt vi-mot-dom-känslor och Vattenbäraren bygger upp vidunderliga scenarios som presenteras som rationella.

Kopplingen är förstås att detta var Dakota Fannings genombrott på vita duken (spelfilm). Hon var bara 9 år gammal när filmen spelades in. Hennes är den ena av de två kartorna med känd tid och det är intressant att notera hennes stora genombrott var med just "Världarnas krig". 

Ascendenten är Väduren vars krigarhärskare Mars befinner sig i Världshärskarens Stenbock (i 10e huset för Övermakten)! Där satte sig ett mönster för rollbesättare och troligen mycket av myten att hon var ett "underbarn". USA är lika fullt av myter och ogrundade föreställningar som Ranstorp. 

Den som inte sett miniserien i 3 delar om USA:s mytomani i basutbudets kanal Axess har missat något. BBC-produktionen från 2019 går periodiskt i repris och det kan komma fler tillfällen. Del 2 är särskilt bra och beskriver hur USA hanterat frågan om slaveriet och sitt inbördeskrig. Inte värst uppbyggligt för den som haft en idealiserad bild av USA! 

https://www.axess.se/tv/myter-kring-amerikansk-historia/

Den brittiska programledaren och historikern Lucy Worsley är utmärkt. Hon ser ut som en liten porslinsdocka och just det gör hennes sälta och elaka pikar så oväntade, och höjer seriens värde ytterligare. Britterna förlorade som bekant "sin" koloni så hon har väl anledning till lite skadeglädje när hon ser ut illa landet skött sina kort på egen hand! 

I del 3 passerar hon flyktigt UFO-fenomenet och bara då blir hon pinsam i sin överlägsna brittiska attityd i mötet med en absolut seriös delstatsrepresentant för Arizona som tror på fenomenet. Historien straffade här Lucy Worsley ganska snart när amerikanska myndigheter autenticerade filmer på UFO:s tagna av amerikanska stridspiloter.

Att Lucy Worsley fick problem med en verkligt stor fråga märks av osynken mellan hennes Sol och Måne (18/12 1973). Solen i Skytten borde vara kapabel till de största frågor - innan man ser att disponenten Jupiter befinner sig i ett Jordtecken som har med denna världens makt att göra: Stenbocken. Och Månen svarar inte alls på Skyttens nominellt förbehållslösa öppenhet utan vänder sig i Jungfruns tecken till det jordiska. Bra historiker och sakinformerad men kanske ingen metafysiker eller filosof. 

Även Sverige har en pigg och lite vass kändis med dessa positioner: Pernilla Wahlgren. Underhållande som men ingen man är frestad att börja dryfta livets stora frågor med...

 

PS. Mot slutet av ett inlägg från 2020 fanns faktiskt ungefär samma tankar över den inkonjunka störningen i Ranstorps karta. Råkade just få syn på den.


Inga kommentarer: