Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 oktober 2022

Andreas Cervenka, rätt ledare för Moder Svea

 

Moder Svea + Cervenka

Inför Cervenkas senaste nyliga funderingar över ekonomi (svenskarnas nya substitut för utrensad religion och andra, mer noblare men mindre konsumtionsgynnande livsvärden) slog mig en sak. Med minsta marginal föddes han EFTER att nationalhoroskopets demoniska perspektivlöshet släppt och planeterna återigen började fungera utan extremism, mindre huvudlöst...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xgg47l/cervenka-om-borsen-var-en-person-hade-vi-sagt-upp-bekantskapen

En Födelse 1 april 1974 innehåller en lyckosam detalj som blir allt tydligare ju längre navelluddet i Sverigehoroskopet studeras. Återkommer till den. Eftersom den sublunära "vattenvärlden" - under månen hittas alla organiska, alla biologiska livsformer. Jorden är en experimentverkstad så långt från den "himmelska saligheten" man kan komma i antik föreställning. Jordelementet är helt dött förutan Vatten.

Platons bild av den 3-delade själen är ett stående inslag på bloggen och Cervenka har hittat ett talesätt och exakt upprepar den antika förställningen om en rationell och en irrationell tudelning vilket gör att två olika synsätt dubbelexponeras på varandra. Även Platon skiftade mellan den tvådelad och en tredelad själ.

Cervenka säger: "Enligt ett klassiskt uttryck drivs aktiemarknaden av två känslor: rädsla och girighet. Frasen har blivit utsliten eftersom den är sann. Talesättet indikerar att det som händer på börsen är kopplat till det mänskliga psyket – en slags kollektiv spegelbild av själen. Det är i så fall ingen vacker syn."

Ingen som inte själv står i intim kontakt med en realitet kan beskriva så väl som Cervenka. Hans Måne i härskarläge i Krabban representerar havsdyningarna och som det passionerade av Vattentecknen kommer det att representera näringslivet i all dess nakna närighet. Cervenka har också sin solära motor i Vatten så han ÄR att detta han skriver om - och ändå inte. (Hemmahörigheten bekymrade mig i ett tidigare inlägg för ånga år sedan.)

Hans bok Girig-Sverige gjorde precis det den här bloggen aldrig lyckats med: nådde ut till folkmedvetandet genom att skala av alla förkunskaper och enbart servera svenska folket det de genom generationer lärt sig förstå: jag och mina pengar. 

Det är nästan mirakulöst hur ett folk stannat så länge i steget och fortfarande sysslar med de näraliggande och materiella. Deras stat har verkligen stympat dem och begränsat deras tankeliv, men Cervenka har en karta som perfekt passar den som tänkt sig tjäna en hacka på ämnet ekonomi och samtidigt drivs av någon dunkel medvetenhet om att det finns rätt och fel och att världen kantrat.

Vad som gör Cervenka till en bra missionär till de primitiva svenskarna är inte främst Solen och Månen i Vatten - detta element står i sig bara ett liv i närighetslivets tjänst (eller kroppshälsans och naturvårdens för att täcka in alla huvudsakliga baser). 

Det behövs intellektuellt tankeinnehåll för att bli mer än ett kugghjul i lönsamhetsmaskineriet och - än värre - finansvärldens klassiska Krabb-beteende: hunger och fruktan. Krabban är den protektionistiska principen, alltid lyhörd för risker som kan göra att man tvingas ur hus och hem.

Och nu kommer det förlösande i att Cervenka slapp födas bara några veckor tidigare när nationalhoroskopet av den 28 februari trädde i kraft. Girighetens eller prestationslystnadens demon Rahu får förr eller senare betala överdriften och detta är draksvansen eller Ketu och dess ögonblick. Den angriper förödande nog Sveriges Saturnus när det landet föds. Något vederstyggligt har inträffat dessförinnan, något som förfaller till återbetalning, troligen under Saturnus planetära ödescykler. 

Indisk mytologi behöver inte djuploadas, den säger exakt vad det handlar om. Saturnus är en skicklig och förutseende organisatör men när den halshuggna svansen påverkar, förlorar Saturnus sin skärpa - den smittas av samma huvudlöshet. Det finns något med "organisations-Sverige" som varit hysteriskt och skadligt från första början. Var Sverige så ivrigt att bygga bort sitt famla fattiga jag att den tog död på landets hela själ? Är det något åt det hållet där skulden nu hopat sig?

Eller handlar kartan om nyskapad idioti, helt oberoende av historien före 1974? Den som studerade svenska projekt under de senaste årtiondena skulle antagligen finna en enorm kapitalförstörelse till följd av dåligt grundarbete och nedlagda start-ups. Sveriges välmående byggde in i modern tid på äldre industrier - tillvarning av verkliga ting - och man kan helt bort från tidningsnyheter om Spotify - företaget är i själva verket exempel på hur dekadent Sverige blivit - hajpade företag som aldrig går med vinst.

Cervenka beskriver visserligen vad det handlar om Platons IRRATIONELLA SJÄL som regerar på börsen, girighet och förväntningar och ur det perspektivet är förstås luftbubblan Spotify lika gott som något - det är Månens eller Vattens tomma fantasivärld - den fallna och numera nästan helt irrationella själens upplevelse som står i centrum.

Dock! Den 1 april har den sublunära demonens destruktiva eller destruerande sida klibbat fast i Sveriges öde. Men tiden har gått vidare och den ständigt retrograda månnodsaxeln har vid Cervenkas födelse just precis lämnat det hus/tecken där den tillfogar det saturniska organisationssinnet sådan skada. 

Saturnus återvinner nu sitt sanna symbolvärde: en essentiell Luft-planet i Luft-tecknet Tvillingarna utan att dras ner av en månnod, vilket regelbundet ger en vansinnesbild av ett hungrigt sublunärt djur som tänker likt en människa. En hybridvarelse som frankt talat är en ond ande som kapat kartritningen till människan och nu massproducerar demoner som bara ser ut som människor men i själva verket är fantasmer på låg näringslivsnivå. 

Detta domsord över vad Sverige söker göra sin befolkning till är så horribel att jag inte kunnat fatta symbolen tidigare. Men så är det: Saturnus har kidnappats och dragits ner till det dubbelsystem som Måne och Jord utgör. Detta är en förfalskad Saturnus så som människor av väldigt låg kaliber vill ha den. Detta är inte längre den Sjunde Himmelen utan den ateistiska och näriga svensken som satt sig själv som norm för sin imiterade Saturnus.

Det är en allvarlig överträdelse när människan gör sig till sitt eget mått, vilket kritiska tänkare redan i antiken insåg. Men detta röveri, denna appropriering av högre principer (vilka tillhör universum eller Gud om man så vill) upphör alltså i samma ögonblick den backande Ketu korsar gränsen vid Tvillingarna, lämnar Saturnus i fred i Luft och nu börjar sin baklängesrörelse genom ... penningtecknet Oxen.


Så här, med en månascendent på Sverigekartan och Cervenkas himmel i den yttre kretsen. Nu är födelseminuten "midnatt" given för Sverige enligt konventionen för dokument som "gäller fr.o.m." men månkartan är likväl intressant. Den visar hur nationens lägre själsaspekt (Månen, den vegetativa eller irrationella själen) verkligen alltjämt lider av samma resursfixering som när Sverige var ett smutsigt och urfattigt land. 

Månens disponent ligger här klistrat i 2a huset för "mina pengar": hela nationen (stat och enskilda medborgare) är bräddfull av Vädurs-egon som alla skriker på sin del av kakan. Är det underligt att Överheten kan göra nästan vad den vill med ett så här knäckt folk. Ensam är inte stark men svenskarna har matats med så mycket ego-reklam att de inge längre minns något annat...

Lustigt nog har Cervenka ilskans Mars bara några grader från den demon som rört sig vidare (motsols), så här finns ett antal intressanta tolkningsmöjligheter: är Mars och "halshuggningens" demon en dold rebell inom närighetslivet (Sol och Måne i Vatten)? Jag tror den frågan har ställts i ett äldre inlägg. 

Eller tyder Ketu nu på att rebelliskheten ligger undertryckt och väntar på att Cervenkas själ ska mogna och börja adressera ekonomiämnet på ett nytt sätt? Det vet man inte utan födelsetid, men kända planetära cykler (hinduisk metod) skulle kunna avslöja sådana tider av tillväxt. Nu börjar han bli en så mäktig röst i Sverige att tiden passar en mer kritisk blick på hur svensk överhet schabblar bort liven för landets medborgare.

Bäst av allt för Cervenka att hans himmelska kartritningen inte längre innehåller Sveriges sublunära eller demoniska fejkversion av intellektualitet. Med Rahu borta från Tvillingarna börjar Saturnus fungera utmärkt som kartritare och organisatör: dess disponent är (precis som i Sverigehoroskopet) intellektets Merkurius. Således båda den stora bildens Saturnus och detaljkännedomens Merkurius i Vattenbäraren. Detta betyder även här en ömsesidig reception mellan två planeter som fungerar utmärkt tillsammans. Detta är den typ av tänkare som borde klonas så att hela riksdagen kunde fyllas med folk av samma kaliber.

Och bäst av allt: det som degraderar Sverigehoroskopet något oerhört är att den Stora Välgöraren (Jupiter) inte längre är en dekadent och ful symbol för landets minoritet av privilegierade! När Jupiters herre Saturnus blivit befriad från månnoden lyfter även rikedomens Jupiter ur sin fångenskap i den sublunära närigheten, flyttar tillbaka till Luftens mer förfinade regioner och kommer att handla om välstånd för hela folket.

(Vattenbäraren är här inte Krabbans sekteristiska definition av en familj, en klan eller annat särintresse utan Verkligen ALLA som tillhör arten människa, vilket är vad Vattenbäraren står för). 

Cervenka härbärgerar kanske ingen kommunistisk revolutionär (det historiska ögonblicket är passerat), men horoskopets LUFT är av den kaliber landet Sverige borde ha fötts under. Så annorlunda saker hade sett ut. Stark empati med det biologiska livet garanterad genom en livslinje i Vatten men som överbyggnad en GENUIN humanitet (Luft är det genuina mänskliga av elementen/plattformarna). 

Ett så mycket angenämare liv en svensk hade kunnat leva med Cervenka som statsminister - och förstås, ett parti organiserat kring honom och bestående av kvalificerade individer (vars horoskop troligen haft liknande fördelar).

Jämför gärna tankehöjden i denna karta med föregående inlägg, en karta vars innehavare sprider mörker i samma tidning i syfte att stödja USA och den döende kapitalistiska ordningen där allt icke-amerikanskt ska hatas, störtas, svältas ut. AB är verkligen en schizofren tidning, det har jag konstaterat förr under åren av bloggande. Man kan bli allt från tvärförgiftad och svårt desinformerad till upplyst av att surfa till dess fritt läsbara material. Vad som händer med den som luras in bakom betaldörren kan jag bara gissa, men det är troligen slutet för den människan.


PS. Taggen "intelligens" gäller enbart Cervenkas horoskop. Hinduerna gör det inte lätt för studenten, det är Merkurius som associeras med intellektet, vilket dock kan vara både skarpt och trubbigt. Intelligens är något helt annat och hör egentligen till Saturnus trots att den långsamma åldermannen i skyn föraktas i ungdomsfixerade kulturer som den moderna svenska. Det kommer att kosta och hur Sverige kunnat bli så galet syns faktiskt redan på Saturnus som är skadad av den undertryckande Ketu. 

Precis som landet utnyttjar sin arbetskraft och sedan felfördelar dem grovt när de blivit pensionärer, så ringaktas också genuin intelligens, eftersom bra utfört arbete tar längre tid än utspottade banaliteter på twitter - där de förståndssvaga håller till och tror verkligheten speglas (läst i en krönika nyligen - bra tänkt). Twitter, it-fascismen och alla dess snabba fixar och distraktioner spelar in i Sveriges nya förståndshandikapp. De är sammanlänkande fenomen och minsta gemensamma nämnare är effektivitetshetsen ("produktivitet") vilket åter påminner om att Sverige har en pervers Tidsherre i horoskopet som inte vet när nog är nog. Överheten kan drälla med tid och pengar hur mycket som helst (se kommande år med Ulven Kristersson!) medan folk pressas hur hårt som helst av Saturnus som plötsligt är märkligt sträng och kärv.

Hinduismen verkar tyvärr en smula materialistisk och har inte lyckats se vad den här bloggen lyckats reda ut under 13-14 år, hur Sjunde Himmelen - Saturnus - i själva verket är källan till all intelligent verksamhet hos Merkurius. Saturnus är Tidens Herre och således själv en fingervisning om nyplatonismens gudomliga medvetandet, NOUS, som alltid verkar ge översättare bekymmer. "Förnuft" är nog det mest prosaiska och missvisande - och typiskt nog vanligt förekommande i äldre svensk litteratur. (jag har sett det i två enkla översiktsböcker, i kapitlen om "de gamla grekiska filosoferna").

Bättre då kalla Saturnus en symbol i vår värld för Intellektet eller Intelligensen, både med versalt I. På Saturnus hemliga avigsida - bortom rum självklart men också bortom tid - föds tidsförloppet av den mäktiga Kronos. Men här inne i evigheten finns all kunskap omedelbart (inga tidsfördröjningar!) tillgänglig. 

Cervenkas horoskop ger en provsmak på vad Sverige kunnat bli. Detta är ren LUFT, rent intellekt, det Gammelsverige ondgjorde sig så över som försvar för att samhället inte möjliggjort nämnvärd bildning åt vanligt folk. Förmodligen hörs ingenstans i världen så mycket nedlåtande kommentarer om behovet av studier och det är för att folk VET att Överherrarna snuvat dem på något viktigt genom att skicka ut dem i "produktionen" så snart de kunnat gå på sina ben. 

Den vidriga sanningen syns inte när man ritar Sverigehoroskopet med månascendent (som är just det felfördelade Sveriges perspektiv och utan rätt inblick). Sanningen ges först med korrekt klockslag, så att man ser hur den rika eliten ordnat det för sig och hur fastlåst folkliga Månen är (se otaliga äldre inlägg).


Inga kommentarer: