Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 oktober 2022

DN garderar vikande trovärdighet med stor artikel om krigshetsarblogg

När DN slår upp en ekonomi- och krigshetsarblogg stort, då vet man även den senare är köpt av de stora intressenterna. Redan den osmakliga och närmast kriminella rubriken säger allt. Cornucopia-mannen är tydligen en verklig hök eller åtminstone en krämare som fejkar hök för att bygga upp sitt företag. I stor fet stil önskar han livet ur orderlydande ryska underhuggare i de pansarvagnar han hetsar dum svensk överklass att söka förgöra via penningbidrag till Ukraina. 

Bidragsgivare till detta krig får lika mycket blod på sina händer som om de personligen närvarat eller lekt datakrigsspel och skjutit på Ryssen. Deras återfödelse efter "det svenska livet" kommer att bli outhärdligt uselt (titta på världskartan och väljer ett bottenlöst svart hål till land).

Detta är inte Sveriges krig, detta är en uppgörelse mellan USA och Ryssland och det är skrämmande att så få förstår att USA historiskt är aggressorn och skälet Ukrainas elände. All denna blodspillan för att USA inte vill förlora "friheten" för de amerikanska företag som gräver sig alltmer in i Europa. (En tröstlösning när de förlorar kampen om Sydostasien mot Kina?)

Det är olyckligt att finna Cornucopia-mannen bakom sådana texter för jag läste lite på den bloggen för många år sedan och tyckte en del tankar var bra. Det är väl en tidigare och mer radikal ton C-bloggaren nu söker svära sig fri från, nu när han är köpts av och officiellt tillhör den mörka sidan, den alltid krigshetsande kapitalismen.

Dessutom måste jag undra om bloggaren kan ha svischat förbi Sideriska nån enstaka gång, det finns likheter i presentationerna:

Cornucopia:

Här kommer ni få läsa inkonsekvent information och inkonsekventa och motsägelsefulla åsikter. Det finns rent av ett självändamål i att säga emot sig själv och sina egna värderingar. Det som inte tål annorlunda infallsvinklar förtjänar inte att diskuteras alls och det finns inga åsikter som inte kan ändras snabbt, eller över tiden. Därför kommer ni garanterat hitta inlägg som är fel eller motsäger äldre inlägg.

Bloggens ambition är att ha fel i allt. Genom att skriva om potentiella problem innan de uppstår eller förvärras kanske vi kan undvika dem eller reducera deras konsekvenser.

https://cornucopia.se/om-denna-blog/


Sideriska (ur introt uppe till höger):

Läsarter. Eftersom bloggaren (som alla andra) levt många liv, skiljer sig "berättarrösten" mellan inläggen. Ibland hörs vetenskapsmannen, ibland helvetespredikanten (!), ibland filosofen. Ibland bara en hyssmakare! Missa inte rätt ingång till texten.

Att jag i vissa inlägg praktiserat omvänd psykologi nästan sedan 2009 kan ha undgått en del, men jag nämnde explicit metoden förra året:

...att jag publicerade den texten var lite av ett trick, att via omvänd psykologi göra mitt för att söka besvärja händelseutvecklingen på ett ockult vis.
:-)

https://siderisk.blogspot.com/2021/11/overenskommelsen-mellan-v-och-s.html

Skulle det visa sig att Cornucopias "om bloggen" skrivits senare, ökar sannolikheten att kapitalism- och krigskramaren faktiskt tittat över till denna blogg och hämtat inspiration till sina formuleringar. Kan man se sådant i horoskopet? Jo som Hitler och hans entourage i Skyttens tecken finns det vaga tendenser på att flockbeteende registreras av astrologin. 

Det räcker med att notera Cornucopia-mannens Sol i Tvillingarnas femte grad - en mer primitiv "släkting" till Sideriska-mannens Sol i Vågens sjätte grad och därtill Månen på Tvillingascendenten. Det förvånar därför inte att hitta tematiska likheter i denna skuggvärld som är textens - det är himmelen som står för prototypernas harmonier och därefter kommer orden att falla snarlikt.

Mer intressant kanske den mycket specifika sökning på andra med samma fullmåne. För att inte få för många träffar ställer jag ett specifikt krav: det måste handla om långtgående likhet, även Solens och Månens disponenter (Merkurius resp. Jupiter) måste befinna sig som de stod när Lars Wilderäng föddes. Han och fyra ytterligare hittas av cirka 10.300 kartor och det är just ett snyggt gäng! Addera "vibben" av alla i psyket och inse att det här knappast är några gåvor  till mänskligheten!

  1. Olav Thon;29.6.1923;12:00 - Norges rikaste, rasist som röstar på Framstegspartiet, Noterad som "FINANCE COMM BANKING" inte långt från företagaren Wilderäng, vars intresse för prepping för mig att undra hur långt ut till höger han egentligen befinner sig, bombhöger står klart, men Harmageddon-höger typ Trump eller än värre förefaller inte osannolikt...
  2. kvinna --> man (transsexuell);19.06.1970;12:00 - uppgift till bloggen och inga kända fakta i målet
  3. Lars Wilderäng;19.06.1970;12:00 - hök i kvadrat! DN 2022: "för varje sprängd rysk stridsvagn ökar sv säkerhet" 
  4. Fredrik Arefalk;20.06.1970;12:00 - TV4-chef, bundis med Martin Timell - ingen "skuld via association" men... "visa mig dina vänner och jag ska säga dig vem du är"
  5. Anneli 'Pandora' Magnusson;20.6.1970;12:00, singer songwriter med kultstatus i Japan. Verkar jordnära men vad vet man... Pandoras låda bör inte öppnas. Eurotechno - monoton och stressig - lät mest som krigsmarsch i "fast motion" i mina öron. Europa trimmade tidens ungdom för det krig som nu rycker närmare.

Det här är tyvärr lika mycket ett synliggörande av DN:s nivå som en temperaturtagning på Wilderängs snävare "själsnivå" - det är inte helvetet men inte långt ifrån, detta ser ut som en grupp POSITIVT POLARISERADE som håller på att gå överstyr och har en FET SMÄLL att se fram emot i ett senare liv för den brist på omdöme de visar i detta. Intelligens kan mycket väl finnas men det är inte den enda parametern när själen placeras på den Himmelska Vågen.

Till sist det allvarliga. DN och Cornucopias sida beskriver hur våldsamt många svenskar som besöker bloggen. Detta bekräftas helt av hur Wilderäng matchar nuvarande onda Sverigehoroskop. Det universum kommer att spy ur sig betraktar svenskar som helt normalt och lovvärt: skjuta med Boforskanoner på ryssar, spekulera i hopp om stora och lätta pengar så man kan låtsas att man är oberoende av stat och samhälle ... och så förstås förbereda sig på världens undergång eftersom man vet att man har Djävulen i sitt blod.

Jag lämnar den här kartjämförelsen utan kommentar. Den som kan läsa, ser hur Wilderäng bidrar till att göra Sverige till universums spottkopp:

 


Okej, några ledtrådar.

Jupiter i Vågen, Wilderäng vet hur man stryker Sveriges Våg-persona medhårs! Jupiter i kontakt med/aspekt till Vågascendenten är närmast en garanti för att lyckas i Sverige. Landets egen Storfinans-Jupiter är ju så vanvettigt korrupt och fokuserad i 5e huset för Eliten men Eliten tar hand om de sina. Luft till Luft är inte en aspekt men en viskning om en slags synergi, det händer på samma våningsplan. Luft är mänsklighetens domän men här handlar det enbart om den högsta kasten, Jupiter, de rika. Wilderäng vill vara med de rika grabbarna och leka!

Massorna däremot uppsöker förmodligen Cornucopia för att de upplever sig leva under DOMEN (Saturnus). För denna viktiga läsekrets tillhandahåller den dubbelspråkiga krämaren en annan sida: prepper-information inför jordens undergång. Detta är hans Saturnus i egocentriska Väduren PANG PÅ den låga delen av folksjälen (Månen i Väduren). 

Att han själv har denna outvecklade sida framgår av att den intellektuella Sol-Tvillingen sjunker tillbaka ett snäpp när härskaren Merkurius står i ekonomitecknet Oxen. Tvillingarna/Oxen = klassisk intellektualitet bortslösad på bara död jord (materiella betraktelser). Cornucopia skriver om sånt snittsvensken bryr sig om.

Värst är nog bloggarens fullmåne som antingen lyfter till en högre nivå fullmånen är en klimax) eller också raserar allting. Som synes koinciderar fullmånen exakt med Sveriges mest skadade punkt, den av Ketu havererade gränsdragaren Saturnus. Med rätta tycks Cornucopia ha kritiserat svenskt försvar, en aspekt av Saturnus i landets 9e hus (i själv markören för utlandet). Exakt detta har också Sideriska skrivit om utan att känna till Cornucopias (enligt Wikipedia) "återkommande kritik". 

Det bedrövliga är att bloggarens fullmåne trycker på försvarets svaghet i syfte att ställa sig in hos militären (I Sverigehoroskopet står tyvärr den veka Saturnus för så mycket mer än bara militären, planeten är det i sig goda fundament som Eliten - Solen/Jupiter - sedan utnyttjar för egen del). 

Det är allmänt känt att Tvillingarna brukar ha många intressen och uttala sig vitt och brett om dem alla. Mannen har nu, var det tre ansikten? Och alla tycks syfta åt att stärka hans egna aktier (Venus i Krabban är oerhört sugen på pengar och trygghet till följd av Krabbans grundläggande felprioritering: världen i tid och rum istället för människans eviga själs-intellekt - nå, astrologins konstaterar bara hur lagt kort ligger, vad att göra härnäst är upp till själens arbetshäst, människan.)

Det här är en genuin Anti-Krist om vi nu ska tala prepping inför den Yttersta Tiden och dess befarade villolärare. DN torgför nu t.o.m. en Anti-Krist i försöken att engagera svenskarna maximalt - allt för att visa den Stora Satan hur duktiga de små svenskarna är som springpojkar (knappast partner) till USA.

Vad skulle då Sverige göra? Samma som Ukraina: rulla runt på rygg och låter Ryssland återinförliva gamla territorier. Världen har ändå en milstolpe en bit bort och det är INTE USA:s dröm om att äga världen i 75 år till. Jordklotet kommer inte att överleva det, men dårar som DN folket och deras nya påläggskalv, preppern, tycks inte alls kunna läsa tidens tecken.


PS. Varför döpte han sin blogg till Cornucopia? Jag kanske tillskriver den här räknenissen alltför djupa kulturhistoriska kunskaper, men kanske kände han till sitt västerländska horoskop (den tropiska zodiaken). 

Antar man på det en födelse under dygnets sista fjärdedel (alls inte hopplösa odds) skulle detta kunna invagga i tron att ha begärsfulla Månen-i-Stenbocken, tecknet för resursernas härskare och associerad till bilden av ett ymnighetshorn taget från bergsgeten/världshärskaren - kanske Satan. 

Lägg till det att Stenbockens härskare Saturnus enligt tropisk zodiak detta år står i ett annat materiellt tecken, Oxen. Man serveras då ett exempel på en "självuppfyllande profetia" som man mycket väl skulle kunna falla till föga för. Alla zodiaker utöver sin inverkan på tankelivet! 

Västerlänningen skulle då leva i dubbel inbillning om hon tog intryck av den missförstådda zodiak som gällt här så länge. Dels misstaget att "tro" på sitt horoskop (att göra sig till slav under det man borde söka betvinga och kanske korrigera) och dels att tro på ett falskt eko som stannat där Tiden befann sig för 1800 år sedan. Den här civilisationen har straffat ut sig för längre sedan, nästa in på scenen tack!


Inga kommentarer: