Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 oktober 2022

Ulven Kristerssons persona indirekt avslöjad?

 

Plikttroget verktyg

Riksdagen avgjorde Ulf Kristersson som nästa statsminister den 17 oktober och 11-slaget i riksdagen kanske avslöjar vilken rollmask han burit i alla år. Enligt följande rekonstruktion tycks den vara Oxen, den rike mannens tjänare, och om omröstningen får gälla för "hans livs ögonblick" löser sig tidigare irritation att inte ens moderatens sinnelag/Måne varit någon säker utgångspunkt, vacklande vid lunchtid mellan Oxen och Tvillingarna. 

Nog för att man kan göra en banal koppling till verkliga livet i just detta: så labil verkar han ju vara! Lugn, artikulerad och "vuxen i rummet" men samtidigt interna rapporter om en lynnig och hetsig natur som lätt får spel. Faktum att båda versionerna stämmer, det är en ond Jekyll & Hyde-natur.

Det ser ut som 2022 är Kristerssons tid i livet. Saturnus befinner sig i maktspelaren Stenbocken, precis som när han föddes. Jupiter passerar Fiskarna, samma tecken som då han föddes. De två tungviktarna har således nyckellägen och intressant är nu hur tändstiftet Mars detta dygn gör entré i Tvillingarna, där även Månen befinner sig.

Frågan tidigare var om Månen nått in i Tvillingarna och den kan troligen besvaras jakande. Och varför inte en hypotetisk födelse för Kristersson halvtvå-två så att Mars triggar hans Mån-Tvilling samtidigt som detta ger honom den Oxe som så tydligt anats hos honom, men inte som måntecken utan ascendenttecken.

Därmed den remarkabla ascendent vars härskare INTE GÖR ÄGAREN NÅGOT GOTT: Venus är en hora för pengarna när Oxen stiger (åtminstone om inga andra budskap väger tyngre), och Kristerssons solkiga förflutna behöver inte dras en gång till, det har nyligen summerats i Aftonbladet. Sideriska fastnade från första början för att han snattade en Stockholmslägenhet öronmärkt för bostadslösa kvinnor. Så beter sig en VERKSAMT OND VENUS som dessutom befinner sig i 9e huset för hans "högsta goda". 

Skissen är hypotetisk men här uppstår en tolkningskonflikt inte olik den i Fredrik Reinfeldts karta. Känd födelsetid avslöjade att hans högsta goda var den onde rike mannens väg, "verksamt ond Jupiter". Nu kommer den eviga 2an som förlorat allt mot Reinfeldt, och kniper samma position och har också han ONDA PENGAR (låt vara vara att Venus är mindre valörer än de summor Jupiter representerar). Mammon är det noblaste han förmår tänka ut.

Ett bra mått (igen) på vilket ohälsosamt land Sverige är, vilka värderingar som dominerar. Det är visserligen svårt att få gott betyg av den hinduiska astrologin men att välja ledare som tillgodoser de få, det krävs en särskilt sorts dumhet hos ett folk.

Hans onda och hetsiga natur som han döljer för medierna blir också solklar med Oxen i öster. För in i den korrupta 8e sektorn trycks nu en mängd planeter som får representera en avsevärd ansamling ond karma - felsteg från tidigare liv och som fortsatt in i detta. Jämför USA- och NATO-horoskopen som verkar helt självgående på skräck och hat och vilja att revanschera sig t.o.m. mot det som bara är egna hjärnspöken. Detta är mänskligheten i dess sämsta stunder. 

Brittiska astrologen Charles Carter noterade från sin västastrologi att uselt humör verkade följa individer som fann sig inlåsta i 8e huset där inget verkar gå ens väg. Ulvens karriär-Sol i 8e stämmer mycket väl med honom som en improduktiv tvåa men däven och uppblåst och så stor i sin egen inbillning. Carters observation handlar om husen, så här spelar det ingen rollen om man håller på tropisk eller siderisk zodiak. Det hemska humör Carter tyckte sig se sammanhänger säkert med att 8e huset och Skorpionen bara är två sätt att referera till samma bakomliggande arketyp.

Enligt denna hypotetiska karta hamnar visserligen Kristerssons halshuggna demon i 8e, och där är den åtminstone ur vägen! Men det är troligt att den loja stil hans dr Jekyll uppvisar har mycket med att draksvansen undertrycker Mars.

Samtidigt gäller med en TvillingMåne en exakt fullmåne och nog är det vimmelkantigt på insidan. Kristersson tilldelas exakt den sataniska fullmåne som en äkta fursteslickare och svikartyp bör ha: det är 2a och 8e husen som tecknar romarnas fruktade och oregerliga vanarting, Jordmodern Gaias son Tyfon. Symboliken kommer säkert ur att 2an och 8an är fasta i meningen låsta sektorer, precis som Tyfon tänktes ligga fastlåst under det vulkaniska Sicilien. 

Hur månnoderna illustrerades i Babylon är förmodligen förlorad kunskap men översättningen till romarnas lokala mylla fungerar bra, även om "vrede" inte har någon framträdande roll i den hinduiska Rahu/Ketu-varianten. Där är det mer den sublunära demonens avund på de supralunära gudarnas eviga liv. Den myten passar även den väl in på Kristersson som storligen avundas att "alla" fått vara statsminister utom honom. Det är något väldigt ovuxet över en man som talar om vuxet tilltal.

Nu ska man demonisera lagom. OM Ulven verkligen har Oxen i öster förvandlas det hårda slitets Saturnus från naturlig illgörare till en verksam välgörare. I Stenbockens eller den Ägande Elitens (de gamla pengarnas) tecken och dessutom i 9e "bästa huset" ÄR han verkligen en som högaktar Ägarnas rätt att hålla sig med slavar och leva högt över folket. 

Att han här en slinka eller hora ("ond Venus") för dessa Kapitalägare är således bara halva historien om hans "religion" i livet. Eftersom Saturnus och Venus dessutom är planetära vänner, kan man kanske summera helheten: detta är vad man kan räkna med från Kapitalismen och dess anhängare. Han är rätt äkta i sitt slag. Dessa har inte kommit så långt i sin utveckling och kan inte lastas särskilt hårt. Detta är hur den rejält fallna själen uppfattar meningen med livet, att samla resurser och fördela partiskt.

Att storfinansens Jupiter inte gör Kristersson något gått som person är inte unikt. Samliga ägare till 11e idealhuset förvandlas till verksamma illgörare för den som väljer egoperspektivet. Oxen är ett arbetsdjur och ska inte syssla med själens rening, vilket är vad Jupiter-i-Fiskarna symboliserar på dess högsta nivå. Man föds inte Oxe för att söka nirvana! Man föds Oxe för att hjälpa stataren ploga åkern och göra markägaren rik. 

Under Oxen är livet ännu ganska enkelt, och det kanske är därför Kristersson verkar så idélös. Han kunde ha varit född för åttatusen år sedan och sagt samma saker.

*****

Det finns några intressanta detaljer på den här måndagshimmelen som relaterar till nationalhoroskopet. Ta den negativt retrograda Saturnus i Stenbocken som ligger i de svenska hushållens 4e hus och skickar sin långa kväsande 270-gradersaspekti mot Sveriges rollmask (Vågascendenten).

Dessa dagar ligger halshuggningens Draksvans GRADEXAKT på Sveriges rollmask i 21a graden Vågen och samtidigt Saturnus nedkylande och håglösa. Detta är förstås tiden när Kapitalismen frossar genom att fulhöja priser över hela linjen men svenskarnas val av just sådana partier som skapar sådana här tillstånd i världen beskrivs lika väl av att svenskarna nu väljer det värsta som finns att välja från den inhemska politiska kartan. "Lilla döden" var inte förutspådd att rulla igång förrän i november men dessa transit-omen går inte av för hackor, de heller.

Att demonen Rahu ligger gradexakt på Sveriges Vågascendenten vid valet av Kristersson och förfrysningen i de svenska hushållens 4e sektor är ytterligare ett tecken på att bloggen valde helt rätt tidpunkt för Sveriges rollmask, samma kutym som i Storbritanniens horoskop, dygnets start ger viktiga resultat. Saturnus i 4e kan förstås läsas som att Sverige inrikes genomgår en konservativ reaktion på år efter år av slappt regerande utan någon ideologisk halt av något slag.

*****

Omröstningen efter talarna ägde rum exakt 12.00 och Skorpionens 2a grad vid mötets öppnande hade nu nått 11e graden. Lustigt nog exakt det gradtal som resulterade som Kristerssons Ox-ascendent när jag ritade kartan för några timmar sedan.


Inga kommentarer: