Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 oktober 2022

Iran, kvinnorna och patriarkatet

 


Programmet P1 Konflikt granskade den iranska kvinnans lott efter revolutionen 1979 och eftersom astrotheme.fr bedyrar att landets födelsetid 12.01 är en officiell uppgift, blir det intressant att granska hur Patriarken (Saturnus) fungerar jämfört med Kvinnan (Venus).

Chocken är begriplig när Iran från att ha varit ett USA-infiltrerat land styrd av nickedockan shahen byts ut mot rent arkaisk islamsk fundamentalism. Från att kvinnor i hög grad varit förgiftade på det västerländska viset ska de plötsligt anamma en underkastad roll de inte ens fått välja sig vid. Vem skulle inte uppröras oavsett vilken samhällstyp som avfallit längst från den Universella Ordningen?

Den nya islamiska staten har Merkurius som ascendenthärskare men Tvillingascendenten får inget stöd för dess intellektuella framtoning eftersom Merkurius står i ett irrationellt känslotecken (Fiskarna/Vatten). Att detta är Vatten-tecknet när den irrationella själens synder rentvås är knappast någon tröst för de kvinnor som fallit i den västerländska "frigörelsens" snara. 

Men den nyfödda nationen kommer till korta även I SIG. Merkurius-i-Vatten relaterar illa till Tvillingarnas försök att presentera sig som intellektuell och ett rättvisande språkrör för Allahs vilja. Merkurius står i nära konjunktion med våldsmannen Mars i 10e makthuset. Mars betecknar dessutom manskönet så redan finns ett potentiellt samhällsskick där män utövar våld på kvinnan. 

Mars är en VERKSAM ILLGÖRARE för Tvillingascendenten och när en naturligt ond planet dessutom är "verksamt ond" indikerar det inga av Mars bästa kvaliteter, som mod och styrka, utan tvärtom en svag och elak typ av aggressivitet, en närmast kvinnlig hysteri (Fiskarna/Vatten) som matchar tecknets känsla av att förlorad kontroll. Vatten uttrycker sig vanvettigt när han upplever sig hotad. En verklig Tvillingpersonlighet hade öppnat dialog, här varnas för ett land som beter sig stört.

Som förväntat stämmer Patriarken (Saturnus) in i och underproducerar gravt. Saturnus i Lejonet är visserligen "död åt shahen" själva avstampspunkten för det nya landet, men den demoniska överdriftens Drakhuvud med Saturnus är ett verkligt uselt betyg å det som kommer i shahens ställe. P1 Konflikt säger att shahen "styrde med järnhand" så ev. byttes bara en dålig variant av patriark mot en annan, lika dålig. 

Utvikning. Jämför Irans demoniska Saturnus med Jimmie Åkessons "ledarstil". Eller snarare den stil han härbärgerar i sitt inre men som hans Eld/Jord-friktion - hans politiska överlevnadstaktik gör att han förnekar sig. Innerst finns viljan att rasa av sig en Hitler-impersonation som likt alla uppmärksamma barn tog notis om i unga år framför tv:n. På vissa gjorde den gapiga folkledaren större intryck än hos andra, hos vissa planterades Hitler som en sjunkbomb som detonerade och förgiftade det inre. Bloggaren minns sin egen "affär" med Andra världskriget: en eller två böcker och sedan var det bra med det. Men så finns inte en tillsvarande öppning i bloggarens födelsesignatur.

Istället för Åkesson var det istället rumänskättade partimedlemmen Rebecka Fallenfrånenkvist, vars Vädurs-komponent med Barnets klassiska "se mig pappa" se mig mamma" drog henne ur kurs och hon ställdes av som ett partisänke... Jag tror att hennes FULLMÅNE mellan Hitlers och Åkessons SolVädur och Månen i balansaktens Våg kan förklaras av försöken att överkompensera sitt ringa rumänska påbrå. Ibland kan vågskålarna tippa helt snett i försöken att höra hemma någonstans...

Tyvärr startar hon på botten Sverige och framstår bara som en av landets  patrask, en cell i den spillra till folkkropp som landets Överhet sett till att framskapa genom kapitalism och social ingenjörskonst hand i hand. Hos Fallenkvist skulle ELD-ENBART kunna förklara barnets omdömeslösa vilja att dra uppmärksamheten till sig. Billig sensationalism: Eld/Vatten-krig finns representerat på himmelen och tyvärr är sinnelagets Eld kopplad till 3e kommunikationshuset vilket bränner och torkar ut maktplaneten som vilar på att jupiteriska Fiskarna är hydrerad. Här stämmer sinnelagskartan väl med att maktsträvan (Saturnus) är en sjättehusolycka för henne.


Nu faller det sig inte bättre än att också hon delar Pehrsons och Åkessons - och den svenska folksjälens - Eld och Jord i zodiakens öppningsskede. En nybörjare i sin bransch. Därav den brutalitet eller råhet som är ett återkommande uttryck i startfasen (eller bara gammal hederlig klantighet).

Här tål det att upprepas: Åkesson ÄR ledaren av detta bottenskrap just för att hans Måne-i-Stenbocken är tillräcklig realist och maktorienterad för att snabbt lägga åt sidan de mest uppenbara tecknen på sin nazistiska skolning. Åkesson är pragmatiker så naziåsikter kan lätt bytas ut mot konservativt kapitalistiska (och Åkesson blir en favorit hos de arbetarhatande arbetsgivarna). Detta sluga förklädnadstrick skiljer Åkesson från hans primitiva partivänner som håller de historiska relikerna för "ädla sanningar".


 *****

Åter till nya Iran. Kvinnans Venus tycks vara högintressant för landet (om man tänker sig detta som en levande entitet): i "det högsta goda" 9e religions- och filosofihuset syns spåren av gamla hederskulturer där familjens ära hänger på att husets kvinnor inte befläckats till följd av sina egna lustar eller någon lösaktig Casanova-typ som förlett döttrarna. Venus i 9e är som att säga "kvinnan på en piedestal.)

Men så typiskt att Saturnus och Venus står i opposition. Saturnus utövar alltid ett fordrande tryck och är ingen man jiddrar med. Dessutom drabbas Venus av motsatt månnod: demonens huvudlösa (halshuggna) svansdel representerar perfekt kravet på kvinnan att skyla huvudet bakom slöja!

Här ligger således Irans problematiska pånyttfödelse och horoskopet underkänner Patriarken i detta horoskop. På samma sätt underkänns 9e huset som normalt ska leda en nation rätt. 

Jämför Sverigehoroskopets Saturnus och Venus där Saturnus likaledes äger Venus medan Venus - tänk en Bianca Ingrosso - inte ens fattar hur ÄGD hon är av näringslivet som suger hennes bästa år ur henne för att sedan förkasta henne utan att ha hjälpt henne en meter att tänka lite klarare - jag har aldrig sett ett så typiskt fall av överkänslighet som nästan alltid är maskerad ADHD.

Men den moderna svenska kapitalisten, Patriarken i annat utförande vara sig man eller kvinna, använder kändisarna som förbrukningsmaterial. Masskonsumtion är spelets namn. Det är Venus och Saturnus "skevande" 150-gradersvinkel ("icke-relationen") som visar hur kvinnor i Sverige degraderats under årtionden av traditionalismens långsamma död och numera tror sig kunna klä sig som horor utan konsekvenser! Primitiv Mars är en eld man inte ska leka med och Sveriges Mars är dessutom en bedrövligt förråad och våldsam variant! Svenska män! Detta horoskop startade 1974 så det duger inte att skylla på invandrargrabbar, även om också dessa ryms i vad Sverigehoroskopet förutspår om en obildad och hämmad svensk manlighet.

Irans kvinnosyn är lika oacceptabel ur Universums perspektiv som Fredrik Reinfeldts, penningnissen, allmänna livsfilosofi. Han hade en "verksamt ond" Storfinansiär (Jupiter) som sitt högsta goda. Vid tiden då han var svensk statsminister konstaterade jag att denna fula Jupiter i 9e Dharma-huset indikerade att han var ett utvalt Ödets instrument, född för en mission till Sverige, att skada landet för att påminna det om dess egen onda Jupiter - med hopp att det skulle vakna upp till bättre tankar. (Ja, Dharma använder även det oacceptabla för dunkelt förstådda högre målsättningar, verklig godhet ser inte alls ut som samhällenas kodifierade moralkakor.)

Men att kasta in Reinfeldt i leken verkar inte ha gjort någon nytta för vad har nu de dummaste av svenskarna gjort? Gått och valt en tio gånger värre höger/extremhögerregering! Svenskarna vill tydligen degradera sig själv till ett av världens avskum. Ett par hundra miljardärer leker USA ovanför menigheten och alla som kan söker hitta någon att göra skitjobben billigt åt sig själva - för bara en liten fläkt av att tillhöra de på gång. (Den här bilden funderar sämre nu efter Väst i allmän krigs satte in lagom till Sveriges 48-årsdag.) 

Landet har helt klart blivit ett tillhåll för återvändande själar som gjort illa från sig i tidigare liv och nu låsts ute från återfödelse till de världsdelar där goda tankar utbyts och där medborgarna växer som människor under sina liv. Ulven Kristersson? Vad har han att erbjuda 90% av landets befolkning? Storfinansen har återigen lurat svenska folket med det uppköpta SD!

*****

Här passar några ord om skillnaderna i "verkshöjd" i 9e huset. Reinfeldt hade Jungfrun stigande i öster och det ger en förbluffande måttlig syn på "det högsta goda": pengarnas Oxe i 9e huset. Men Jungfrun är en träl eller en människa i serviceyrken så naturligtvis blev hans bidrag Fas 3, i praktiken slaveri till fattiglön. Den mannen hade tittat för mycket på historiska dokumentärer om Nazi-Tysklands sätt att fylla fabrikerna med slavarbetare! Tänk på det varje gång en politiker använder ordet "arbetslinjen". Den politikern är inte längre av folket utan köpt av landets få Överherrar.

Zodiaken är "rimlig" i sin konstruktion och kräver inte det omöjliga. Jungfrun har t.ex. det praktiska intellektet (Merkurius i Jord) som primär tillgång och vad gör man då? Räknar pengar och använder elementär matematik för att köpa in och sedan sälja av igen med förtjänst och livnära sig på vinsten. Detta är det "högsta goda" som anses överblickbart för en Träl som Fredrik Reinfeldt. Idealt kommer i långa loppet kommer även den typer typen att erfara alla sorters utblickar - "tills Kristus/Purusha är allt i alla". Den senantika tanken hittas i såväl kristendom, hinduism som hos den romerska filosofen Plotinus, eller den senare var åtminstone enig om att "allt finns i alla, låt vara inte med samma fördelning i vart ögonblick.

Jungfrun/åkerbrukaren och dennes dragaroxe har numera grenat ut sig och principerna ses lite varstans i dagens samhälle. Dagligvaruhandeln ligger kanske närmast till hands eftersom Oxen också symboliserar resurser att hålla sig vid liv så att man kan jobba ännu en dag för näringen som håller en vid ... "Arbetslinjen" är i själva verket Kretsloppet i Jord-elementet, med Stenbocken på topp som den som snor åt sig procent på hela processen och förklarar sig vara värd de våldsamma summor den tar ut genom att det är så svårt att organisera och bestämma. Här är Patriarken igen.

Man kan vända på berättelsen och ta Universums relativa Dharma i 9e som utgångspunkt: dyrkar man Oxen/Guldkalven eller penningen över allt annat, ja, då måste man per definition vara en Trä, ha Jungfrun som rollmask! Astrologin är ingen metod för att stryka svältfödda egon medhårs! Tur att den innehåller så många variabler att historien kan mildras eller förbättras. Dock inte för Reinfeldt med sitt starka men onda driv efter stora pengar i 9e:

Efter åren som statsminister för en kort tid anställd av Bank of USA utan att ljuv musik uppstod - snart skrev svenska medier om hans lönsamma egna bolag här hemma - Reinfeldt sålde sig själv som en hallick och hora i en. Det är dit svenska föredettingar hamnar: i föreläsarsvängen. Välkommen till Sverige, fattiglandet.

När Lejonet ett tecken före Jungfrun äger östra horisonten blir 9e huset ännu tydligare. I sin enklaste skepnad är Lejonet "djurens konung", ett rovdjur, och vad passar bättre än att Väduren/Mars - den självupptagna krigaren är det "högsta goda" i lejonets upplevelse. Av en Lejonascendent (om den fungera normalt) förväntas inget annat än att den tar ledningen, precis som Väduren kopplas till mannamod och initiativ.

Men dessa ledtrådar tillhör zodiakens arrangemang, en väldigt grundläggande nivå. En lejonpersonlighet är väl den lättaste att se avvikelser från grundbudet. Om inte ascendenthärskaren (Solen) eller 9e-härskaren (Mars) instämmer, uppstår en avvikande typ, där just ledarskap t.o.m. kan vara ett problem! 

Det bästa med astrologins kyliga sanningar om vilka liv människorna lever är att dess studium gör att den enskilda individen kan ta snabba och rejäla evolutionssprång! Det är enkelt att genomskåda tillgångar och brister och snart inser vem som helst att Överheten sysslar med "rök och speglar". Därför måste massorna hållas ständigt i arbete så att de inte hinner ägna sig åt ett så livsfarligt ämne som astrologin, en slags snabbkurs i filosofi eller konsten att tänka och se igenom falsarier, vilka det går tretton på dussinet av i landets medier.

Men dokumentären om Iran var korrekt information rakt igenom. Att inte Storbritanniens och USA:s manipulativa roll i som oljesugna kolonialister och sedermera stöttare av shaken nämndes, kan vara förlåtligt eftersom ämnet var kvinnans lott efter revolutionen. Men dagens missförhållande ska egentligen börja med den västerländska kolonialismen från vilken nästan alla segslitna problem stammar.

https://en.wikipedia.org/wiki/Anglo-Persian_Oil_Company


Inga kommentarer: