Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 oktober 2022

Desinformationen kommer inte från Iran...

 


Aftonbladet har fått en enstaka intervju från Irans ambassadör om pågående orligheter, myten om den sk "moralpolisens" övervåld på en frigjord kvinna som släppt loss ett drev av bindgalna kvinnor - enligt nyhetsrapporteringen jag hör i radion. Jag tog naivt nyheterna på allvar och fann också Saturnus och Venus i opposition i Irans gällande horoskop. Men det kan finnas flera ingångar till historien!

En läsning av diplomatens svar på AB-frågorna visar att detta är en höggradigt utbildad äldre man, helt i linje med Irans uråldriga bildningstradition och likaså seniore Wolfgang Hansson blir milt uppläxad flera gånger för att, tydligen, framstå som en tölp som köpt varje kliché som förmedlas. 

Det kan tyckas hedervärt att låta dessa anmärkningar från iraniern stå kvar i texten, men gissa vad den USA-kramande föredettingen gör istället? Jo, "kapar" hela intervjun genom att i STOR STIL  skriva "diplomaten försöker blanda bort korten" allra först, innan läsaren ens hunnit bilda sig en egen uppfattning! Tölpbeteende är ett milt uttryck - det kan förstås vara någon underhuggare som förtydligat men riktigt så språksvaga och omdömeslösa som Expressens är inte Aftonbladets små tomtenissar.

 


 

Detta är sista spiken i kistan, sedan Ukrainakriget startade har svenska medier fallit som gråstenar i trovärdighet. Diplomaten påminner om att detta mycket väl kan vara en riggad påverkanskampanj med USA som subversiv kraft i bakgrunden. Han går till och med in i ämnet med viss detalj - och se hur AB visar upp Hanssons pokerfejs på förstasidan - som en patologisk lögnare söker han förringa varje ord ambassadören säger!

Jag känner mig dum som just tittat på en dokumentär om USA:s inblandning i den orangea revolutionen i Ukraina utan fatta att turbulensen i Iran mycket väl kan följa exakt samma upplägg: precis om nu i Iran poppade det i Irak mystiskt upp nya medier i syfte att förleda den inhemska befolkningen, och hemliga grupper aktiveras av USA där man vill försvaga eller störta regimer, allt för att det ska se ut som om det är en folklig resning (här: kvinnor). 

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/usas-man-i-odessa-varifan-sprangmedlen.html

Detta är USA:s nya tillvägagångssätt efter att deras CIA skämt ut sig så i Latinamerika i kamp mot alla USA:s "fiender" på 1950- och 70-talet. Hur mycket vapen har USA skänkt Ukraina till dags dato i sitt proxykrig mot Ryssland? FEMTON MILJARDER DOLLAR! Herremingud vad USA måste hata sin gamla ärkefiende "Röda faran", som inte kan låta världen sköta sitt utan ska vara allas polis och bestämma ländernas inrikes ordning! En tillstånd i världen Wolfgang Hansson så uppenbart applåderar.

https://www.state.gov/600-million-in-additional-u-s-military-assistance-for-ukraine/

 

*****


"Mörkermän" är ett illvilligt tillmäle och den indiska astrologins tre kvaliteter är "pre-kosmiska", dvs föregår med marginal världens tillblivelse och de moralister som uppstår i slutändan, efter att civilisationer och sedvänjor redan utvecklats. 

Begreppet måste än en gång utvecklas eftersom Wolfgang Hansson är en så tydlig "mörkerman".

Mörkrets kvalitet erbjuder för många en önskvärd stabilitet i kosmos eller samhället. Detta för att Ljusets kvalitet är så blixtrande snabb, ja ögonblicklig, att inget bestående verkar kunna formas och än mindre bestå i en värld av ljus.

Till all lycka finns förstås den tröga massan i mitten - Passionens kvalitet - och detta är också omdömet om människoarten i stort. I lidelser fladdrar de än hit och än dit och verkar aldrig kunna hitta en konsekvent linje för någon längre stund.

I en given kultur kan man därför tala om dominant mörka individer som konservativa och ljusa naturer som progressiva - och så Annie Lööfs eländiga lögn om "den breda mitten" trots att hon var en av nyliberalismens mest uppenbara tillskyndare. 

Nyliberalismen är lik Djävulen eftersom den använder sig av både Ljus och Mörker för att tillgodose Elitens önskemål. Ljus i meningen att den ständigt söker nya vägar att förbättra lönsamheten för sig själv och Mörk i meningen att detta är genuint onda kapitalister som inte vill dela med sig - hela USA:s utrikespolitik bygger på att underminera och nedkämpa de som söker föreslå något annat än simpel girig själviskhet.

I samband med att Hansson hängav sig åt ryss-bashing i början av Ukraina-kriget jämförde jag hans födelse med bl.a. NATO-chefen Stoltenberg och ännu en "fredsbevarande" (USA-kramande) hök och noterade att Mörkrets eller konservatismen tycks luta åt det reaktionära hållet och luta så hårt mot "samma gamla värld som alltid" att kvaliteten i praktiken stämmer med hinduernas föga smickrande koppling av Mörkrets kvalitet med ... demoner! 

https://siderisk.blogspot.com/2022/01/det-politiska-kommentariatets-typ.html

En mer psykologisk läsning är att Mörkret står för omedvetenhet eller synpunkter som sjunkit under medvetandetröskeln och nu blivit självgående attityder. Men vad är skillnaden mellan en självgående attityd som bara vevar på och en demon? I ingetdera fallet är människan längre "herre i sitt eget hus". T.o.m. Solen kan lysa klart men ändå inte annat än belysa och understryka fördomarna som frodas i det omedvetna mörkret. 

Så fungerar synbarligen Wolfgang Hansson med Solen i Ljusets kvalitet men ändå helt försvuren åt den mörkläggning övriga horoskopet representerar! Här ges intrycket av en typiskt nyliberal demon som selektivt riktar Ljuset dit där tjänar Mörkret, eller som senast, använder sin makt över läsaren till att skriva dem på nästan och förklara vad Irans ambassadör säger. 

Naturligtvis kan samma tvetungade typer återfinnas i varje samhällsskick, även bland ryssar, iranier, kineser och de hundratals fiender den utmattade Wolfgang Hansson måste ha att kämpa mot varje natt i sina drömmar!

Man kan säga att det gäller att befinna sig i "rätt tid" om man är en av mörkermännen, annars kan historien stämpla en som en av reaktionärerna som blockerade en ny och bättre värld som låg förberedd i Ödet. 

När Mörkret dödar goda nya uppsåt är det bara för en tid, universum har gåtfulla mekanismer som gör att allt rullar ett varv till och sedan uppstår nya historiska situationer som återigen ställer mänskligheten inför samma fråga de vägrade att lösa förra gången. Troligen dras tumskruvarna åt mer varje gång släktet väljer fel väg så att "helvetet på jorden" blir det ultimata budet från Ödet, Vägen, Dharma eller vad man nu vill kalla det.

*****

Så långt inget nytt sagt i frågan om Tamas guna, men så alarmerande var tilltaget att prefixa ambassadörens svar med ett "han ljuger" att jag återvände till Hanssons karta och såg ett nytt missljud som kan ha missats tidigare. 

Inte bara Mörker utan också Mobbarens signatur mitt inne i mörkret! Inte trevligt att hitta sånt hos en idealt sett neutral journalist. 

Det är förstås bloggens kanske mest förkommande astrologiska signatur där den människa kan skatta sig lycklig som råkar ut för astro-syndromet på det objektiva, externa planet och man själv utsätts för mobbning och utstötning. Risken är bara att upplevelsen kommer tidigt i livet och att man själv smittas av denna demon och med åren själv blir en omedveten mobbare! 

Vad om den här bloggen, t.ex? Är inte den kritisk i merparten av alla inlägg? Är det bara för att världen är så svart och medierna frossar i våld och elände - sånt som säljer?

Sensationalism - Eld/Vatten

Astrologin känner många nyanser och tillfartsleder till ett visst uttryck. Men bloggaren har inte det sociala utstötningssyndromet, varken en mild form eller dess uppenbara Vattenbärare/Skorpion (samhälle/ensling). Däremot finns en kritisk signatur på bloggarens himmel. Den redan försiktiga och kritiska Saturnus står i Eld-Skytten, men fundamentet, Skyttens Jupiter, befinner sig i nej-sägande Skorpionen (i Olyckans/Fiendens 6e hus). Saturnus i 7e allianshuset leder därför till en Eld/Vatten-intensitet i frågor om affärsavtal och allianser av alla de slag. 

På den här punkten gäller ett direkt krig mellan Saturnus i att av de Ljusa tecknen medan dess avstamp eller fundament Jupiter befinner sig i Mörkret eller skorpioniska vatten. Han fattar beslut om ja/nej till allianser väldigt snabbt, kanske för snabbt för att ha undersökt arbetsgivarens bakgrund. Med "sensationalismen" följer lätt överord följt av besvikelse. 

Hela mitt yrkesliv har varit en serie misslyckade allianser med företag som gått omkull eller företag som drabbats till följd av "bubblor" och konjunkturkrascher. Bloggaren har Saturnus, tidens herre, i ett hörn i horoskopet och har haft en sjuk förmåga att bli del av samtidshistoriens olika eländen. Alltid fel jobb i fel tid. Och efter fyrtio tillkom dessutom den svenska åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden. Ridå för hela den aspekten av allianser. T.o.m. fattigpensionärens lott visade sig bättre än delta ytterligare i det här skämtet till land.

Detta är definitivt DÅLIG KARMA och eftersom bloggaren inte kan lastas i detta liv, annat än att för godtrogenhet och först att i efterhand fattat hur ruttet fundamentet var, så tycks han ha haft fuffens för sig i tidigare liv, i sådana sammanhang där det skrivs kontrakt... Kanske bloggaren varit en kontraktsbrytare i ett tidigare liv och nu får smaka mångdubbelt på den beska medicinen! Kosmos balanserar ut allt som bara i ögonblicket SER orättvist ut.

Som synes gömmer sig en mängd tankar i denna mix av en planet i Ljudet men med disponenten väl dold i Mörkret. Bloggaren har också blivit allt mer analytisk genom åren, tills dess att han nu genast ser förrädiska manövrer som Hanssons försök att "förekomma" intervjun och sabotera i sinnet på läsaren så att hon/han inte hör vad ambassadören säger. Iraniern producerade några högkvalificerade sanningar, men en filosofisk diskurs högre än Hansson troligen kunde förstå. Mörkar han detta genom att anklaga intervjuobjektet för att blanda bort korten? Den här meningen från iranierna är inte för slöhäckar som går på rutin och har slutat vidga sina vyer:

Det har tyvärr blivit alldeles för vanligt i västvärlden att förlita sig på stereotyper och anekdoter för att skildra en universell och tidlös metafysisk konflikt mellan religiös fanatism och liberal tolerans i stället för en noggrann analys av särskilda, och därför föränderliga, omständigheter.

Hur som helst gav AB en klassisk variant av desinformation. Sanna utsagor rörs ihop med annat material, som t.ex. att försöket att få läsarens huvud att spinna runt på order från Hansson! Och hur smart är det att fråga ambassadören en andra gång om hans personliga åsikt efter att han redan tillrättavisat Hansson för att ställa personliga frågor medan han är där för att svara i egenskap av landets representant och inget annat? Svenskarna som ska dra ner allt till personlighet visar våra brister som tänkande folk. Här "känns" och "tycks" det istället för att vara saklig information som gäller.

Skapelsen: Efter att Ljuset anlänt som en Första Affirmationen kom Tvåan - Mörkret, och mörker tappar alltid mark jämfört med Ljuset. Därför Mörkrets alla intriger. Människan, detta plågsamma sammelsurium av Passion, föredrar t.o.m. mörkret om ljuset blir olidligt. Därav nöjesindustrin, alkohol eller vissa former av religion - "opium för folket".

 

Den ideologiska mobbningens signatur:

Här är tanken att varje individ i någon mån plockar upp i sitt liv det som signaleras vid födelsen. Och inget är starkare på denna himmel än en sjusärdeles skev syn på makt (Saturnus + demoniska överdriftens Rahu) parat med idoga försök att bedriva lömska mord på sådana ideologier (tankemönster, Vattenbäraren) som man inte själv råkar gilla:


Möjligheten finns att födelsen inträffade före lunch så att sinnets Måne befinner sig i den maktorienterade Stenbocken snarare än den sociologiska och/eller ideologiska Vattenbäraren. Men det är av underordnad betydelse här, eftersom en mer varaktig symbolik är av intresse för ideologiska mörkermän, sådana som gärna snedvrider perspektiven och söker lura sina läsare.

Lustigt nog har AB också Lena Mellin med samma "utanförskapare", Vattenbäraren/Skorpionen,  hon informerar sakligt men håller samtidigt läsaren borta från de verkliga problemen. Detta är klassiskt Sverige, där ingen vågar diskutera de ekonomiska systemens meriter i medierna, inför svenska folket. Det är en självklarhet att kapitalismen och dess behagliga likgiltighet inför moral och t.o.m. etik INGET har att göra med alla de vedervärdigheter som medierna bevakar.

Varje gång svenska företag ertappas med oegentligheter undviks noga de större frågorna att ställas om det är systemet som skapar ruttna medborgare snarare än "några få på firman betedde sig illa".

Den blå-gröna röra som tecknas är extra problematisk eftersom Skorpionens härskare Mars och Vattenbärarens Saturnus gästar varandras hemmatecken ("ömsesidig reception") och emotionell Skorpion med kyligt kalkylerande Vattenbärare kan bli en makalöst "kriminell hjärna" (demonen Rahu förstärker här "syndromet") - en närmast oreformerbar gangstermentalitet som exakt använder sig av desinformation för att bedra eller överdriva. I detta fall slog Wolfgang Hansson över så det knakar om det - han närmaste vrålar till läsarna att han nu ämnar producera en lögnaktig ambassadör. Håller han på att bli galen?

Syndromet kan också teckna en individ som saknar skrupler mot att tjäna Överherrar som använder desinformativa och bedrägliga metoder. Ibland blir Vatten/Luft "vattenskallar" i meningen diffusa intellekt som saknar förmåga att uppfatta skillnaden mellan saklig sanning och fantasi. Lättlurade dumskullar med andra ord och perfekta dyngspridare. 

För de som nu äger tankeskärpa trots den här signaturen är spinndoktor eller författare till dåliga reklamfilmer fyllda av ljud, en rätt naturlig väg att gå. De drar historier som på ytan låter välinformerade och sanna. Bara den född med en fungerande Saturnus kan avgöra sanningshalten eller bli medveten om när mytomaner sprider dynga.

*****

 

I insikt om att Hansson har en extremists version av det stora mörkerkorset, ingen vanlig hederlig rutinmänniska som gör sitt dagliga och rätt likartade arbete, måste frågan gå ut till historien. Kanske kan andra tidpunkter belysa "syndromets" karaktär?

Saturnus och Mars omloppsbanor gör att de inte möts så ofta i just dessa tecken, så här såg 1900-talet ut:

Range of search: 1.01.1900 - 1.01.2000
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.sco & ma.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
24.04.1926 - 13.05.1926
30.03.1928 -  7.05.1928
23.05.1956 -  3.08.1956
19.08.1956 - 21.11.1956
22.12.1984 - 25.01.1985
17.11.1986 - 30.12.1986

Upprepade träffar nära i tiden beror på att en annan av planeterna förefaller vara retrograd (backande) i zodiaken för att sedan vända igen (eller vice versa). Hanssons period 1956 var den enda av dessa tillfällen då också överdriftens demonen Rahu blandar sig i och skapar en megabrottsling. Det är tänkvärt inför nedanstående fynd.

Perioden 1926 sammanfaller perfekt med ren och skär ondska: I England försökte man sänka gruvarbetarnas löner med 13% och det utlöste förstås en storstrejk, 4-12 maj! 

Detta är "perfekt" mobbing från samhället (Vattenbäraren) av en smutsig mörk kolgruvearbetare (Skorpionen), eller enkelt uttryckt. meningsmotsättningar mellan grupper i samhället av ett särskilt elakt och mobbingartat slag. Jag har inte kollat men det var garanterat en konservativ/högerregering som gav arbetarna denna käftsmäll.

https://www.thepeoplehistory.com/1926.html

1928-spannet rymmer en passande händelse. Återigen Storbritannien där ett lagförslag om lika rösträttighet för män och kvinnor läggs fram i mars för att odramatiskt klubbas något efter "heta zonen". Odramatiskt eftersom kvinnors rösträtt redan förbättrats successivt. Likväl passar ämnet väl med "mobbningssyndromet". Här är det manssamhället som är Vattenbäraren och Kvinnan som är den "syndiga" eller utstraffade Skorpionen.

https://www.thepeoplehistory.com/1928.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Representation_of_the_People_(Equal_Franchise)_Act_1928

1956, Hanssons spann, innehåller storpolitisk turbulens: Suezkrisen! Det räcker så väl att landa blicken på detta mobbingdrama!

https://www.thepeoplehistory.com/1956.html

Det handlar förstås om att Västländerna är inne och fifflar för att behålla makten över billiga olja. Hansson verkar hat präglats av kosmos allmänna västmörker vid denna tid. Hade han genom magisk tidsförflyttning verkat som skribent då hade han säkert skrivit illa om president Nasser som nationaliserat oljan för att ge egyptierna del av sina egna rikedomar! För det är i princip detta som den mörka sidan - USA:s och västmakterna ständiga fifflande.

https://en.wikipedia.org/wiki/Suez_Crisis

1900-talets sista period(er), sammanfaller med president Reagans "Stjärnornas krig"-projekt som försök att få slut på Kalla kriget och dess förlitan på atomvapen (Reagan hade ett vänligt hjärta innerst inne, han var ingen galen hök, bara en vanlig skådespelare).

Men Sovjeterna såg, trots nye ledaren Gorbatjovs större öppenhet med rätta misstroget på Reagans Hollywood-fantasier: detta rymdvapensystem kunde lika gärna kunde användas om USA drabbades av imperialstiskt ha-begär och det blev inget nedrustningsavtal just då. 

För november 1986 är första rapporten om Galna ko-sjukan intressant! Här kan man se åtskillnaden mellan spridaren av synd, Skorpionen och folkets intressen (Vattenbäraren) på ett mer naturalistiskt slag.

https://www.thepeoplehistory.com/1956.html

Tidsfönstret missar 10 oktober och jordbävningen i San Salvador som dödade 1.500 och skadade 10.000. Men att se "mobbingsyndromet" via en jordbävning är å andra sidan rätt långsökt...

https://pubs.geoscienceworld.org/ssa/bssa/article-abstract/83/4/1143/119731/The-San-Salvador-earthquake-of-10-October-1986-and

Däremot "borde" avslöjandet att Israel i strid med internationella avtal förfogade över atomvapen ha sorterats under "mobbingsyndromet". Wired hade nyheten bara 5 dagar innan den stora jordbävningen:

https://www.wired.com/2007/10/dayintech-1005/

Jag vet inte om det var Wired som var först men baserat på huvudkontoret i San Francisco visar denna dag trots allt en variant på "terrorbalans" eller mobbarsyndrom eftersom Saturnus i Skorpionen och Jupiter i Vattenbäraren ändå ger betoning åt de två svårförenliga och... Månen-i-Skytten detta dygn ÄGS av Jupiter (definitiv "scoop"-karaktär på den kombinationen).

*****

Det gamla persiska (zororastriska) uttrycket Lögnens ande har dykt upp här och var på bloggen, och aldrig har det väl passat bättre in än med det sociala utstötningssyndromet förstärkt av demonen Rahu!

Jag gör därför en ny tagg, "ideologiska mobbingsyndromet" som lika gärna kunnat heta "Satans hesa och förledande viskningar" eller vad som helst. Alla kulturer förutom det moderna Väst har känt skillnaden mellan Sanning och Lögn och AB:s publiceringar har demonstrerat hur frånstötande tydlig skillnaden på universums två stora krafter är.

Jag tror bloggen har ett stort jobb framför sig att utvärdera gamla inlägg och bytte ut en del taggar mot den nya och värre varianten!


PS. Några timmar senare har AB insett att den första blänkaren var övertydligt populistisk och kategorisk. Notera mildringen men samma övermodiga missbedömning kvarstår i underrubriken av vad ambassadören säger - vilket meninglöst mixtrande med orden! Så här blir det när man förpliktat sig att försvara den mörka sidans berättelse, den på väg ut ur historien:



Inga kommentarer: