Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 oktober 2022

Har det brunnit i huvudet?

En politisk kommentator i AB låter ungefär lika grov som den här bloggaren de första åren, innan han hittat sitt eget tonläge, och frågar rakt ut på skåningars bryska sätt om det "brunnit i huvudet" på Magdalena Andersson. Texten verkar direkt påverkad av vad Åsa Lindermark sagt några dagar tidigare om den skrämmande tomhet högersossen och bankfolkets bästa vän Magdalena Andersson uppvisar i sin nya roll som oppositionell. 

I mina ögon blev hon landsförrädare redan när hon stressade fram NATO-ansökan över huvudet på medborgarna och utan att någon som helst fara förelåg för Sverige. NU, däremot, har hon gjort Sverige till en av Rysslands fiender. Grattis.

Linderborg var den mer pregnanta och noterade att Andersson i princip gör sig till lika mycket höger själv som de hon borde opponera sig mot. Astrologiskt är det en uppenbar risk när man har oppositionens Mars i "stryka medhårs"-tecknet Vågen som söker alliera sig med allt och alla om det inte finns något annat på himlen som ger tydlig individualitet. 

För Magda fanns tyvärr ingen räddning och jag har tidigare omvärderat hennes horoskop utifrån den veka härskar-Solen i makttecknet Stenbocken. Denna Sol vilar på ett ytterligt gungfly till fundament: Saturnus i det mest rörliga av alla Vatten-tecken. Klar risk för att tappa sin ideologiska förankring och bli en  förklädnadskonstnär, allt för att få en fläkt av Makt som nu ändå är vad Stenbockens tecken handlar om, den söker position och inflytande, ofta för en god sak, men blir lika ofta en självrättfärdig karriärist av Stenbocken Ebba Busch typ. 

Vänstern har ingen röst längre i Sverige och Vänsterpartiet får ursäkta, men landet som sådant har tappat så mycket insikt om det goda samhällsbygget att t.o.m. detta nu rejält urvattnade parti framstår som "radikalt" för den meningslösa och duperade massa som utgör majoriteten av svenska folket. (Nej, jag är inte som Magda och söker ställa mig in för någon på den här bloggen.)

Nu har jag läst den intressanta vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith och tillika matematikprofessor på MIT, USA:s kanske mest prestigefulla universitet. På ålderns höst dissar han totalt den matematiska sifferfixering som blockerar västvärlden från det högre medvetande mänskligheten egentligen är kapabel till. Magda, som f.d. finansminister och gängad med en bankman, faller tydligt under Smiths kritik för oförlösta kvasi-människor i väst! 

Eftersom Smith menar att samtiden vanställt själva matematikens väsen åtminstone sedan löpande band-tillverkningen drog igång med dess högre krav på matematisk precision (billig arbetskraft anlitas för att Ägarna ska kunna berika sig maximalt och okunniga arbetare kräver att de produktens delar som ska monteras har hög passform), och uttryckligen i senare personlighetsutveckling till metafysiker, knyter talens värld enbart till den lägsta verklighetsnivån i sin världsbild, RUMMET, förklarar det varför den här bloggen slitit så med kvantitativa undersökningar för att se om astrologin svarar på "vetenskapens sätt".

Har Smith rätt, var hela metoden felaktig eftersom jag enbart testat planeter i tecknet si eller så och detta är en värld bortom Smiths rumsliga och kroppsliga dimension och därför inte möjligt att studera med så simpla metoder som man använder på Jorden: "sju äpplen i den korgen är signifikant mer än två i den andra korgen". Som ett minimum borde kvantitativa studier göras enbart med kompletta horoskop (känd födelsetimma), så att man flyttat ner de himmelska omina till den kroppsliga nivån...Då tillstöter å andra sidan problemet att de kompletta horoskopen är mer komplexa och knappast går att förenkla utan att det man villa testa går förlorat.

Men Smiths modell är bara en, och likt en dåre kan jag inte låta bli att ändå testa astrologins omen som ytterst härrör från en högre verklighet som människan bara kan skönja som en kopia i sin lägre värld. 

Skulle någon avvikelse visa sig bland några olika grupper om man testar det jag misstänkt vara en kappvändande slirighet i den f.d. statsministerns horoskop, Solen i makt- och kontrollsträvande Stenbocken men parad med sin disponent Saturnus i Vatten, och då närmare bestämt det mest snabbflytande av de tre tecknen i denna triplicitet?

Diverse foldrar med gamla datasamlingar finns till hands, t.ex. de 566 Nobelpris i de hårda vetenskaperna kemi, fysik och medicin - inte uppdaterade sedan 2015 då bloggaren började misstro den kvantitativa metodens förmåga att göra astrologin trovärdig trots att den så uppenbart verkar stämma vid granskning av enskilda horoskop. Vidare noterade jag en grupp med 760 musiker (mest pop men även klassiska) och några fler. Här är vad jag hittade:

Sökmönster: so.cap & sa.pis:

3 av 566 nobel = 0,5%
0 av 367 murder = 0%
8 av 760 music = 1%
2 av 488 politics (foreign) = 0,4%
6 av 705 politics (domestic) = 0,8%

(Den inhemska politikergruppen består av folk från både lokal- och riksnivå, de utländska kända eller en gång kända namn.)

Är det här nu signifikant? Här är testgruppen ("födda" 1800-1950):

7 av 1000 slumpdatum = 0,7%

Flera av grupperna har många datapunkter och väljer man 3x slumpgruppens procentuella medel (0,35), alltså 1,05%, är det bara musiker (med minsta marginal) som tycks gynnade av att "flyta" som en Magda Andersson och byta tonart, tempo eller vända kappan på ett förbluffande "fritt" sätt.

Men att allt kan handla om slumpvariationer visar de 367 mördarna där inte en enda med den här varianten av "dubbelsystemet" Sol/Saturnus dykt upp trots många års datainsamling. Slump eller omen om att Magda-typen åtminstone inte är mordbenägen?

Enligt gammal kinesisk uppfattning existerar inget sådant som meningslös slump. Detta är den ateistiska/materialistiska västvärldens uppfinning. De gamla kineserna höll på kontakten med sina förfadersandar och använde spådomsmetoder för att få svar eller råd från förfäderna. Idag skulle man tala om "bara slump" när mynt eller gränsstjälkar kastas eller manipuleras i syfte att erhålla ett omen. Men i det som resulterade ur detta slumpbrus såg kineserna djupt meningsfulla budskap framträda. 

De var inte korkade utan visste förstås att två kast av några mynt troligen skulle ge ett helt annat resultat, och underströk därför hur oseriös en människa är som TVIVLAR på att det initiala resultatet och blir som en västerlänning som gör om och gör om för att försäkra sig att det inte var slump. Väst har helt missat att slumpen bara är kittet som i spådomsögonblicket sammanbinder vår längre värld (negativ polaritet) och låter den högre kunskapsvärlden (positiv polaritet) strömma till oss.

Utifrån den kinesiska världsbilden är alla resultat här ovan bärare av ett budskap. T.ex. det faktum att internationella politiker i längre grad än de svenska (inklusive Magda) baserar sin makt på något så oansenligt som naturen eller Vattnet. Det ligger något i det, svenska politiker verkar ju i landet som förskjutit tankens konst (filosofin), är pinsamt slängiga pragmatiker och verkar ibland mest koka ihop handlingsplaner i blindo. 

Se nya borgerliga regeringen som redan lyckats avslöja vilken inkompetent skara de är. (El-kompensation från Närighets-Ebbas departement är ett genuint fiasko, det finns inga värre politiska ledare än de som är snåla när folket lider nöd, dessa har direkt förverkat sin position.)

Det ser ut som om världen blivit alltför komplex för den borgerliga världsbilden. Den har alltid varit oduglig men så här snabbt har det aldrig avslöjat sig! Och nu kommer denna fasansfulla regering att stå passiv när näriga fastighetsägare i praktiken kommer tvinga folk att lämna sina hem för att så få i detta land har någon ekonomisk buffert. 

De hyreshöjningar det talas om är Kapitalismen när den visar sin sanna och onda sida. Allt lämpar kostnaden nedåt och här hotar fastighetsägarna bringa hela landet i kaos. Allt från toppen till nivån ovan den "enkla människan" borde besinna vilken djävulskap de satt i rörelse istället för att skylla på "faktorer i omvärlden". Detta är ett lysande tillfälle att "socialisera hela skiten". Synd bara att folket valde Kristersson, det kommer de att så smaka på nu.

Kan landets ödescykel i nödbromsen Saturnus tecken tyda på massdöd, att landets överhet VILL TA DÖD på landets alla fattiga för att polera upp sin tappade idealbild av ett rikt land? Det är bara att folkupprorens tid återvänder till Sverige igen. Vår "demokratiska" representation har visat sig värre svikare än någon kunde ha trott.

"Lilla döden": sen november 2022 - sommaren 2025.

*****

Testade också Solen i Luft-tecknet Vattenbäraren som har samma disponent för att se om något hände beroende på disponentens placering i elementet. Upptäckte att svenskarna hade tendensen att prisbelöna sig själva en gång i tiden, kanske upprinnelsen till den svenska vanföreställningen om att vara så duktigt och bäst på alla sätt? Egentligen var det bara trångsynt provinsialism. Dessutom fick rasbiologen Svante Arrhenius Nobelpriset två gånger i skilda kategorier så egentligen var det 565 individer:

566 Nobel ke, fy, me

so.cap & sa.can,sco,pis 11
so.aqu & sa.can,sco,pis 18

so.cap & sa.ari,leo,sag 11
so.aqu & sa.ari,leo,sag 8

so.cap & sa.tau,vir,cap 10
so.aqu & sa.tau,vir,cap 7

so.cap & sa.gem,lib,aqu 7
so.aqu & sa.gem,lib,aqu 12

Arrhenius var född i Vattenbäraren med fundamentet Saturnus i Vattentecknet Krabban. Notera hur felkopplad han var, filosofiskt eller metafysiskt talat. Vattenbäraren ska BÄRA vattnet och inte själv luta sig mot biologiska eller rasbiologiska betraktelser! Jag har tidigare granskat rasister eftersom jag misstänkte just hemkära och protektionistiska Krabban som just ett potentiellt rasistiskt tecken.

Men den tesen höll inte, trots att flera berömda svenska rasbiologer haft Krabban i tecknet. Och det kan stämma, normalt tänker inte Krabban längre än till sitt eget hus och sin egen trygghet eller likt en kvartalskapitalist, ytterst kort tid framöver. Det krävs mer för att bygga upp en åskådning som svartmålar andra! 

Vad om t.ex. kombinationen av det fysikaliska herretecknet Stenbocken i kombination med Krabba? Den här typen kombinerar Krabbans milda fruktan för omvärlden med Stenbockens maktspråk, djupt planerade och ofta dräpande retorik (som ibland slår över i demonisering):

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/ebba-busch-horoskoptyp-alla-rasisters.html

Ebbas är en paradoxernas kvinna eftersom hon unnar sitt eget boende stor uppmärksamhet men inte klarar detsamma när det kommer till nationens alla hushåll...

Varför Solen i Vattenbäraren presterar tydligt flera Nobelpris med Saturnus i Vatten kan vara så enkelt som att den kognitiva kapaciteten eller den intelligenta förståelsens Sol här är likt en Luft-ande som "svävar över vattendjupen" (som i Bibelns öppningsskede).

Kort sagt, Solens fundament har redan kastat sitt Saturnus-ankare i den osynliga naturen (Vatten) och förbundit sig till en solär-intellektuell gärning i relation till den sublunära världen vari man kan studera saker som kemi, fysik och specifikt den biologiska kroppens struktur och funktion. Ser man Saturnus som den högre principen bakom Solen kan man säga att redan i en högre värld togs beslutet att kasta ankar i "naturen" och låta denna utgöra själens (Solen) livsupplevelse eller verksamhetsfält.

Valet av just den saturniskt eller vetenskapligt intresserade Vattenbäraren ger alltså en intressant utdelning här, utan att man behöver ta i så man spricker för att argumentera för varför just den här kombinationen märks bland de hårda eller mätbara vetenskaperna. Dessa skiljer sig från t.ex. priset i litteratur eller senkomlingen "fredspriset" som påfallande ofta varit ett rent skämt med korrupta eller odugliga amerikaner som pristagare: Kissinger och Obama... Det är väl något med Norge och NATO som skapar denna skeva utblick som gör fredspriset "mjukt" och rätt värdelöst.


Inga kommentarer: