Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 13 oktober 2022

USA:s man i Odessa - varifån sprängmedlen skeppades till Krim

 

Tajming. Jag hade till låns och tittade i söndags på Olivers Stones dokumentär från 2015, "Ukraine on Fire". Det var dagen efter brosprängningen och jag reagerade direkt på synkroniciteten. Bron flammade upp och påminde om DVD-omslagets USA-regisserade orangea revolution. 

Dokumentären började med Ukrainas sorgliga historia, ägodel genom århundradena för än den ena och än den andra och hur falskt landet skiftat lojaliteter beroende på vilken Överherre som sett mest lovande ut genom historien. De skiftade från Ryssland till Sverige under en period! Senast var landet skamligt nazistiskt i sina västra delar och jag tyckte väl svenska medier lite väl lättvindigt sopade undan frågan, "ja det har varit problem med vissa bataljoner, men det där är historia nu". 


Sanningen tycks vara att Ukrainas västorienterade president Viktor Yushchenko (han som blev förgiftad) 2010 utropade en gammal högerextremistisk figur, den våldsamt antisemitiska Stepan Bandera till nationalhjälte och symbol för den nya nationalismen. Hur gör man det om inte befolkningen till stor del alltjämt bär en smutsig nationalsjäl, ett land som inte fått någon distans till sin historia. Putin såg vad det skulle komma att innebära för hela regionen om han inte ingrep (att få NATO direkt framför sig). 

Här hittar jag en första fuling från Oliver Stone, dokumentären nämner inte att Banderas postuma hederstitel bara några månader senare återkallades pga. protester, internationella och inhemska (östliga Ukraina kan tänkas). Men bara att en massmördare av judar kunde utnämnas i vår tid, är talande.

Bandera flydde typiskt nog till USA efter Andra världskrigets slut - han hade ett och annat på sitt samvete - och togs där väl om hand, på det sätt USA plägar. Alla monster accepteras om de sitter på användbar teknik eller instämmer i USA:s credo: "döda kommunismen". Även en annan ökänd västukrainare skyldig till massmord på polacker flydde till USA. 

Den som utgår från att Putins tal om avnazifiering bara var en ursäkt för grabba land lär sig av Stones dokumentär den ryska ledaren åtminstone visste vad EU-vännerna hade för slags inbäddat slödder.  Ukrainas västra delar tycks ha varit extremt nazistiskt och betedde sig vidrigt mot grannen Polen (nämnde massmördare Mikola Lebed), vilket i god NATO- och EU-anda inte ens nämns längre. 

Nå, Oliver Stones dokumentär mörkar inte historien för västerlandets zombiefolk, stöpta i det officiella narrativet av sina medier. Han avhandlar korrekt och återhållsamt Ukrainas vidriga insats i judeutrotningen när de numera EU-vänliga västukrainarna dödade 33.700 judar på ett dygn.

Filmen följer hur kontakter med högerextremister och USA sett ut och inte minst hur den korrupte advokaten Mikheil Sakashvili störtade den georgiska presidenten och sedan dess med fortsatt hjälp från USA i flera steg lotsats till rollen som guvernör i hamnstaden Odessa - så viktig i det imperialistiska USA:s ögon att det krävdes en lojal nickedocka i den positionen. 

(För rollen som marionetthärskare över Odessa var Sakashvili involverad i USA-kuppen tror var ett spontant Maidanuppror i Ukraina (pro-EU). Den här historien där svenska medier unisont presenterar den fulversion USA vill höra, är smutsig, verkligt smutsig.)

Nu har brosprängarna gripits och skedena som föregick den rödflammande medieunderhållningen knyter distinkt an till Stones framsynta dokumentär!

"Den ryska Undersökningskommittén – motsvarigheten till åklagarmyndigheten i Sverige – har tillsammans med FSB kommit fram till att explosivt material gömdes på pallar med byggmaterial som vägde 22,7 ton. De forslades sedan med båt från den ukrainska hamnstaden Odesa över Svarta Havet till Bulgarien."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/jlaojn/interfax-atta-personer-gripna-efter-explosion-pa-krimbron

Ha! USA har sin köpte "hamninspektör" i Odessa och det är därifrån det här momentet i USA:s dolda krigföring mot Ryssland rullades ut.

*****

Olivers Stones dokumentär gav flera skurknamn från Ukraina att göra horoskop för, men jag nöjer mig med Ukrainas nationalhjälte Bandera. Han sades ha smugglats ur landet av CIA efter Andra världskrigets slut (han var nu Sovjets fiende) men som senare mördades i München under fingerat namn. Här kan det ha varit en utsänd rysk dödspatrull efter att hans identitet röjts. Stone kommenterar hur underligt Ukraina valt sin nationalhjälte eftersom Bandera inte ens var något av de ledande namnen på 1940-talet. 

Alltså: nationalismen innehåller en rik halt av nazism! En läsarkommentar nämnde detta redan i Ukrainakrigets början och jag måste erkänna att jag aldrig hört den historien då, den som nu rullats upp i Oliver Stone-dokumentären. Så till vilken nytta är svenska medier egentligen om man inte ens får veta dessa grundläggande fakta? Mörkläggare tycks de vara i frågor där USA har ett intresse... 

En annan lustig detalj från dokumentären är att det var ryske ledaren Chrustjev, själv född i Ukraina, som 1954 skänkte Krimhalvön till Ukraina! Vad tyckte befolkningen, med klart ryska kopplingar, om det?

Nazikollaboratören Bandera har ett omöjligt födelsedata och mannens uselhet är inte värd tidskrävande efterforskningar. Jag hoppas Wikipedia har rätt uppgift och att födelsedatat är enligt modern kalendern. I källhänvisningen läser man om Banderas födelseby att den låg i "östra Galicien, en ekonomiskt eftersatt region bestående av 47% polacker, 42% ukrainier och 11% judar."  Tyvärr ingen uppgift där heller om enligt vilken kalender massmördaren föddes den 1 januari 1909.

Se här vilken komplicerad plats i världen det är:

http://www.encyclopediaofukraine.com/display.asp?linkpath=pages%5CC%5CA%5CCalendar.htm

Kyrkan fortsatte med den gamla julianska kalendern även efter en reform 1918 som för andra gången ändrade till den moderna gregorianska tideräkningen! Olika delar av detta förbannade land körde dessförinnan olika kalendersystem och frågan är förstås om Wikipedias uppgift kommer direkt ur kyrkböcker eller om uppgiften har konverterats till gregoriansk. Hans far var katolsk präst men det behöver inget betyda.

Datumet hos Wikipedia är så träffsäkert att det kan misstänkas vara det rätta. När såg man senast fullblodsfanatikerns signatur? 


 

Bara ELD och VATTEN i hela kartan och ett sinnelag/Måne i Väduren som glöder mörkt av Skorpionens dödsdrift, utifrån månascendenten en dold drift Bandera troligen inte hade någon vettig kontakt med.

Mars i Skorpionen i onda påminner mycket om både USA- och NATO-horoskopet - typer som tror sig stå för det rätta men är djupt degraderade i sitt omdöme pga. dolda faktorer i den onda karmans 8e - gammalt bagage som individen övertagit från sin egen själ, från familjen, den lokala bygden eller landet.


Jag har genom åren inte kunnat undvika ett eller två tv-program där Kristian Luuk figurerat och mindes att han tycktes gilla att glida in i en roll som var något mellanting mellan programledare och diktator, viftande med en penna som taktpinne. Faktum är att han har samma primitiva kombination av ELD och VATTEN, och möjligen en vag ansiktslikhet som kan ha med de slaviska folkens gemensamma genetik, där på andra sidan vattnet att göra. (I Romarriket tvekade inte astrologerna att karaktärisera den kända världen genom olika astrologiska symboler.) 

Eftersom jag inte är någon övertygad rasist går jag inte vidare med den iakttagelsen... Dessutom mindes jag fel. Luuk har samtliga fyra element aktiva och associationen triggades förmodligen av Månen i Väduren som han delar med den ukrainske ultranationalisten. 

Luuk skulle dock funka perfekt som nationalistextremist han också - han delar Sverigehoroskopets primitiva undersida av folksjälen: Månen baserad på Mars i penning eller åtminstone jordlottshungriga Oxen! 


Likt massmördaren finns hos Luuk en ömsesidig reception mellan planeter som gästar den andres hemmaläge. Men varför Bandera får den dubbelriktade pilen grön (friktionsfri eller kanske hejdlös) och Luuk röd har helt att göra med att Luuk (likt svenska folksjälen) försöker det omöjliga: få ut någon vinst av ELD och JORD som är en sällsynt ofruktbar kombination. Det kan vara var den bisterheten som har så lätt att leta sig ut i Luuks minspel - han är bra på att spela förgrymmad. Och visst, "Arga leken" - en Luuk-trivialitet kom tillbaka i minnet nu. 

Det programinslaget visar för övrigt hur omogen, närmast pinsamt så, den svenska folksjälen är. Någonting stannade av i det här landets försök att förnya sig (Regeringsformen 1974). Som späd tonåring fick jag se de sista åren av en äldre och mer medveten svensk. Efter att den musikaliska "proggrörelsen" och vänstern dödats av det nya Sverige återstod bara den lallande dåre som nu breder ut sig i alla sociala medier. Marknad och konsumism dödade den svenska folksjälen och Luuk hörde verkligen hemma i svensk tv i sin tid.

Men kanske låg det ändå något i min association Bandera och Luuk - faktum är att Luuks karta i stor del är en ungefärlig spegelbild till den mordiska antisemiten! Tonvikten på Skorpionen flyttar över till Oxen, galicierns vidlyftiga Skytt (ett tecken starkt bland nazisterna runt Hitler och förstås även i Hitlers horoskop), denna Skytt blir hos Luuk den mer begränsade rörelsen hos motpolen Tvillingarna.

Ett annat skäl till att Luuk stannar en bra bit kort om den fanatiska massmördaren är förstås Banderas STORTRIGON I ELD. Hinduerna godtar denna triangel eftersom "den heliga" Jupiter ingår och i ELD finns det verkligen något hejdlöst över figuren. Astrologen Charles Carter varnade för att "man rör ihop sitt öde för mycket med andras" och fanatikern tyckte sig helt klart ha rätten att bestämma vem som fick leva (ELD/Sol = liv) och vem som skulle skorpiondöden dö.



16 kommentarer:

Susanne sa...

Apropå Ukraina så var ju det landet långt före kriget det land, åtminstone i Europa, där människohandeln var störst, framför allt prostitution förstås. Hittade en text från 2002 som visar att t o m USA bekymrade sig (från landets justitiedepartement). Där sägs att problemet ökade dramatiskt efter att landet blivit fritt.

Seaward sa...

Av det nya jag lärt av Stones dokumentär är det här ett rätt sorgligt hörn av världen och landet har aldrig i modern tid haft någon sund identitetskärna. Därför har det betett sig som en vindflöjel och anpassat sig till vilken ockupationsmakt som för stunden befunnit sig där.

Gapandet efter "mera vapen" just nu visar på ett bortskämt barn som drivs av en modern fanatisk nationalism (se Ukrainas horoskop!), vilket Putin korrekt satte ett brännmärkande namn på, ett som USA i hemlighet inte har några problem med (så många naziforskare som de benådade i sluta av WW2)

Kan villigt erkänna att Putinkriget haft det goda med sig att min blick vaknat för länder som legat i periferin tidigare... Det handlar ju inte direkt om några Babylons hängande trädgårdar och astrologins födelsetrakter, mer av eländesvisor av typen du redovisar... Oligark som oligark: USA:s har lärt sig hur man distanserar sig från allmän insyn, Ukrainas och Rysslands mindre så...

Havsörnen sa...

Kan bidra med en notis om den marsbaserade Månen, i mitt fall i Olyckans hus under attack från disponenten i elfte/Jungfrun. Har ju gått med oavbruten huvudvärk kring ögat i två år och tidigare blivit avförd från vidare utredning, då ÖNH, hormonläkare m fl inte hittat något. Datortomografi den 6 oktober visar att det är en hypofystumör som trycker mot synnerven. Blir väl magnetkamera för mer exakt bedömning (har bara kollat utlåtande på 1177.se). Vid röntgen i torsdags transiterade Rahu 20e graden Väduren och min födelse-Måne är på 19e graden. Solen transiterar i dagarna min Mars 22a graden Jungfrun.

Hypofystumörer är alltid benigna och mortaliteten vid operation (görs genom näsan) är obefintlig.

Havsörnen sa...

Månen i Väduren i går morse när jag läste röntgensvaret. :-)

Seaward sa...

Liten rysfaktor oavsett att det är en begin typ. Här finns för övrigt en värld av indisk astrologi att gå vilse i och bli neurotisk av!

Jag kollade min hörsel för ett drygt år sedan i Sennheiser-hörlurar av hög kvalitet. Det finns en välbyggd tongenerator på nätet (och min dator har ett studioljudkort för bästa ljud).

Vid ny koll 11 okt hade den för åldern (62) hyggliga övre gränsen sjunkit från 13.000 Hz (förmåga att höra den kvinnliga röstens allra skiraste siblanter) till den för 60-åringens normala 11.000 och då nätt och jämnt. Tvåtusen hertz förlust på bara ett år!

Faktum är jag tyckt mig höra klarheten på musikens topp dö bort de senaste 3-4 veckorna och tongeneratorn bekräftade detta. Rätt kusligt: att MEVETANDET kan vara så "öronmedvetet" att man hör att kroppen inte längre skickar fullt lika "rika ljudskisser" - säger också något om att man kan sitt musikaliska ljudmaterial närmast ut- och innantill !

(Jag missbrukar aldrig musik som ljudtapet bakom annan aktivitet, lyssnar alltid AKTIVT.)

Din iakttagelse om Rahu är preliminärt intressant även här, där noden via opposition rört sig i Vågens slut i månader och där har jag Merkurius - kommunikationens finstämda planet i 27e graden.

Nu kan en "verifierande" röntgen inte jämföras med upplevelsen av försämrad hörsel under den diffus period. Dessutom uppstår problem eftersom Rahu opponerade min Merkurius redan i juni - men jag blev inte medveten förrän i oktorber om att hörselintrycken inte längre stämde med "minnesbilden" av samma musik! Saggar medvetandet flera månader efter "verkligheten"? Eller är "en planets-förklaringen" en alltför reduktiv moell?

Problemet jag just upptäckte var att hinduisk astrologi om hörseln är så mycket mer komplex än bara (eller ens) "Merkurius":

http://jyotishguru.org.in/deafness-and-ear-diseases-jyotish-tutorial/

Översiktssida om sjukdomar (mängder av artiklar på 7 flikar):

http://jyotishguru.org.in/category/advance-astrology-jyotish-concepts/

Ditt fall pekar ju åtminstone åt "rätt" håll, Månen (vardagens småsaker till skillnad från Solens "stora evenemang") i kraniets/hjärnans tecken Väduren i ohälsans 6e. Samtidigt kan man just undra om ens modern hälso-Jyotish har något ens är i närheten av den moderna medicinens detaljkunskaper...

Säkert åker Jyotish snålskjuts på vetenskapens framsteg och söker "modellera om" fynden till sitt ålderdomliga symbolspråk, men det är ingen tvekan om att i JORD-elementets fysiska realitet leder dagens materiella vetenskaper vägen...

Havsörnen sa...

Undertecknad har också Merkurius i 27e graden Vågen (och Solen i 7e, inkilad mellan bloggarens Sol och Mars). Jag tänkte hur som helst på att jag opererats en enda gång i mitt liv och det var för bitestikelinflammation någon gång under våren 1986. Om vi tar april '86 så stod Ketu gradexakt på min födelse-Sol, noderna transiterade alltså Väduren-Vågen även då. Transiterande Saturnus stod graden intill min skorpionascendent (fortplantningsorganen). Saturnus i samma grad trettio år senare när min pappa gick bort.

Vi har ju också haft Saturnus som gnagt sig fast i Stenbocken och huggit mot våra kära vågskålar en längre tid nu. Fast det kanske bara är konjunktioner och oppositioner som räknas avseende transiter och deras triggerpunkter?

Seaward sa...

Du kan vara något på spåren. Kanske har hinduisk tradition insikter som ligger begravda i specialtraditioner - länken ovan förbluffar i blotta mängden av "yogas" (kombinationer) som knutits till än den ena, än den andra åkomman. Tittade lite snabbt på 3-4 stycken men såg inte Rahu/Ketu i någon av dem.

Men tar man Rahu/Ketu rent bokstavligt är det ju en NORMBRYTARE som inte vill nöja sig med solbanans direktiv (±0 grader). I överförd mening borde även "normbrytande e. avvikande hälsotillstånd" (åkommor) kunna vara ett uttryck. Men jag utgår från att också noderna/noden ifråga ska vara natalt kopplade till födelseascendenten eller ett sjukdomshus, så att de "böjs" i hälsoriktning. Eller träffar en planet som i sin tur har en aspekt till hälsorelaterade områden. Se länken med alla sjukdomarna - både naturlig zodiak (tecknen) och deras hus kan vara triggerpunkter enligt den (synbarligen mycket kunnig person).

Samtidigt är noderna så långsamma att det är ett livstidsjobb att börja lista hur hur Rahu (starten) och Ketu (kulminationen/halshuggandet) förhåller sig till varandra. Representerar de alltid stadier i samma process? Ena noden kanske står gammal karma från ett tidigare liv redo att skördas (rimligen Ketu). Rahu kanske är något som ambitöst startar i detta liv men som kommer att få sin upplösning i en senare återfödelse. Frågor utan svar....

Mer intressant kanske är hur nodernas disponenter bidrar till bilden? Om Saturnus "äger" en nod lär processen vara mycket långsam...

Tungviktarnas transiter gäller vad de än träffar, det är min övertygelse (men konjunktionen är den KLASSISKA krutdurken och jag vet inte riktigt vad jag ska tro om de mindre aspekterna, vare sig de västerländska eller indiska).

Men effekterna märks i de jordbundna husen. Tvillingarna har Saturnus transit i 8e skorpioniska "dekomposteringshuset" och har ett finger med i allmänt fysisk nedgång. Jag har under Saturnus slöa transit genom Stenbocken i 8e fått allt tydligare reumatiska väderkänningar. Även fått några små röda fläckar på knänas insidor (Saturnus=knän) och funderat om det är cancer, födelsemärken eller bara "åldersförändringar". Oförändrade under två år avskrev jag dem som kroppen i sin nedbrytningsfas (8e huset), cellreplikationen begår alltfler misstag... (Stämmer bra med Saturnus som kroppens "blueprint" eller organisatören).

Det kan vara ärftligt, farmor hade usla knän och jag har vaga minnen att hon gick med dubbla käppar redan runt 60. Hennes karta antyder som så ofta med LUFT reumatiska tendenser, även fast klockslag är okänt - se de onda Mars och Saturnus som hålls ihop av Jupiter men drabbar Månen - det är både gott och ont i den stora triangeln. Hon var from kristen och fruktade "negrer", ett barn av sin tids befängda västerländska idé att vara "mer" människa än folk i Afrika och att de senare kunde få "människovärde" först om de vita kristnade dem: Komplexa farmor en bit ned här:
https://siderisk.blogspot.com/2022/04/magdas-relation-till-sveriges-lilla-dod.html

Havsörnen sa...

Uppdatering (med transiterande Rahu bågminuter från min Olycks-Måne), med tanke på att min födelsekarta har expansiva Jupiter i positivt härskarläge i kombination med glufsande Rahu i kroppsliga andra huset, där också Jupiter aspekterar både sjätte och tionde.

Hypofysen utsöndrar åtta olika hormon. En tumör kan vara icke hormonproducerande eller orsaka för höga eller låga nivåer av hormoner. Får träffa specialistläkare först om en vecka, men kan själv se resultatet av blodprov i journalen på 1177. Gissa vilket hormon som ligger på abnorma nivåer? :-) TILLVÄXThormon (GH). 66 mikrogram/L, ska normalt ligga mellan 0,4 och 10. I symbios med GH tillverkas ett hormon i levern som kallas IGF1 (insulin-like growth factor. Mitt IGF ligger på 967 mikrogram/L. För män i åldern 46-51 är normalvärdet 67-205. Så det tyder på akromegali (kallas gigantism hos barn). Fyra personer per miljon och år drabbas. En massa åkommor jag haft i flera år passar perfekt in på detta tillstånd: förstorade händer och fötter (gått upp två skostorlekar), karpaltunnelsyndrom, led- och muskelvärk, huvudvärk, stor trötthet, sömnrubbningar, förstoppning, svettningar, förtjockad tunga, bettfel med tänder som flyttat sig. Man kan också få förstorat hjärta och tjocktarmscancer. Ofta får man förhöjt prolaktin samtidigt, vilket syns tydligt på blodprovet. Bröstkörtlarna svullnade upp i början av förra året, men blev avförd från vidare utredning då. Symptomen kommer smygande och tumör diagnosticeras vanligtvis efter flera år. Så det blir en härlig vändning nu!

Seaward sa...

Medicinska fakta som jag bara svagt kan förstå (trots utmärkt presentation), men fascinerande att du når en positiv vändpunkt vid denna Ketu-transit. Jag tror Saturnus i Stenbocken är viktig som drar sin gräns för Sol-Vågen/Ketu i denna tid. Jämför med nyss publicerade inlägget om AB-Cantwell som astrolog och gränsen för yttrandefrihet. Du kanske kommer på någon tematisk parallell som jag inte ser så här nära inpå din ovanliga åkomma! Här kanske Saturnus som läkarauktoritet / bedömning / åtgärd ska tolkas positivt? Eller är Ketu bestraffningen av tillståndet och som befriar?

Havsörnen sa...

Cyberastro.com: "Rahu has the power to overcome the Moon, and Ketu has the power to overcome the Sun. They can limit other planets as well, though not to such a degree."

Om vi talar gradexakt, så når Ketu både din och min födelse-Sol i juli 2023. För två nodalvarv sedan inträffade ju mitt kirurgiska ingrepp 1986. Denna gång borde operationen ske med Rahu gradexakt på Månen. Planetära fiender, men kanske Rahu har en gynnsam effekt i ohälsohuset, så länge man uppmärksammar och tar hand om de krämpor som uppstår.

Lustigt nog har den endokrinolog (hormonläkare) som tog emot remissen från min husläkare Månen och Rahu i Väduren (Rahu 18e graden). Den endokrinolog som jag dock ska få träffa nästa fredag har Solen, Merkurius och Jupiter i Väduren under kontroll av Mars i Stenbocken.

I sommar har Saturnus gått över i Vattenbäraren, men planetens inflytande över noderna kvarstår, då genom 60-gradersaspekten mot Väduren. I övrigt funderade jag över mellanårsvalet i USA och Saturnus grepp om Vågskålarna.

Havsörnen sa...

Jo, en sak till kan jag nämna. Exakt samtidigt som jag blivit för matt och yrslig för att jobba så har firman där jag jobbar fr o m den 1 nov blivit av med sin största kund, vilket betyder att minst hälften av arbetsbelastningen försvinner. Jag är av eget val timanställd och telefonen har helt sonika slutat ringa. Drömde också att ratten i min bil blev stulen och jag bilpendlar ju till jobbet på flygplatsen där jag också kör lastbil. Så inkomsten blir ju noll. Ketu?

Seaward sa...

Cyberastro är typisk astrologi på nätet: pekpinnar att svälja men ingen förklaring, ingen logisk "rational". Kanske är det praktiska rön, men jag kan inte acceptera att måninflytandet på lägsta nivå (representerad av Ketu) skulle kunna "begränsa" solen. Logiken dikterar det motsatta, när Ketu befriar en människa från absorptionen i det sublunära (det lilla livet), då borde tvärtom SOLEN framträda i sitt majestät, ATMAN äntligen vinna ett insteg i människan den kanske aldrig tidigare haft!

Jag måste lämna ämnet åt den vediska grenen av medicinskt astrologi. Erkänner att senaste bloggformuleringen, att KETU drar ner Sveriges Saturnus och s.a.s. binder sjunde himlen till sin låga sfär, kan tyckas motsäga det jag just sa.

Men man kan se Sveriges Saturnus som drabbad av den karmiska halshuggningen vid Ketu, och detta förlopp i 9e motsvarar perfekt landets ointresse av 9e huset som filosofi och religion. Sverige har en 5e-huselit som fullständigt skiter i allt förutom planer om hur man blir rik snabbt och utan ansträngning, ett fullständigt dekadent land med idel pseudo-religioner. Hälsa / fitness är ev. Sveriges nya statsreligion, men i ditt fall är intresset motiverat - inte minst om det som sidoeffekt ger någon insikt i hur astrologin samspelar.

Mellanårsvalet i USA har jag avsiktligt ignorerat, ordkar inte mer av USA just nu efter att ha ägnat gott och väl 30-50 timmar dokumentärfilm och artiklar de senaste månaderna. Överdos. Men Vågen figurerar inte i Siblys USA-horoskop så frågan är intressant bara för en allmän diskussion om Vågen som symbol för maktbalansen i tiden/världen (just nu). Dvs, himmelen som någon självskrivande undertext till situationen därnedan...

Seaward sa...

Ketu och jobb. Har ett skrivet men opublicerat inlägg om min egen Ketu i 10e och hur denna dasha-period nu startat i år, när den självvalda fattigpensionen (till följd av arbetsmarknadens inkompetenta rekryteringsmetoder) firar ett år. Ett exempel är försvinnande lite men kan Ketu kopplas till "karmiska halshuggningar" (själen avlastar sig gammal bråte) och anknyter på något sätt till resurshusen (3, 6, 10) bör effekter märkas.

Ketu som "själen avlastar sig gammal bråte" är ett ämne jag lade till ett inlägg i text, kommer snart. (Ulvens säkerhetsrådgivare).

Seaward sa...

Glömde !!! ARTHA-husen är nog inte bästa sättet. Många hinduer tudelar ekonomifrågan: 2a är sparkapital medan 11ew är ett 2a hus via 10e jobb/karriär. Har 11-ägaren problem för tillfället (dahsa/antardasha, transiter) bör en ekonomisk försämring märkas.

Havsörnen sa...

OK, har ju Jungfrun i 11e, så Merkurius blir ägare. Vi har ju Merk. på samma grad, så där har Ketu transiterat under året. Satsade i vintras mina sista fyrtio tusen kronor på en behandling med bettskena som skulle hjälpa mot huvudvärken (p g a obalans i käkmuskulaturen), men den har ju inte hjälpt överhuvudtaget, eftersom orsaken till värkproblemen var tumören. Vidare fick jag skrota min bil efter 40000 mil (hade lagt sju tusen på reparationer under vintern) och det blev en lång obetald semester då jag letade efter en ny bil. Med hjälp av ett utökat bolån kunde jag köpa en årsmodell '04. Den blev fyra tusen dyrare än det var tänkt och efter tre veckor sprack expansionskärlet till kylvätskan, så där rök tre tusen till. Sedan kom fordonsskatten på två tusen.

Nytt bolån lagom till skenande räntor, alltså. Å andra sidan var lägenheten nästan färdigbetald, så jag är ju lågbelånad även om priserna sjunker kraftigt. Med Jupiter i andra klarar man sig alltid! :-) (?)

Seaward sa...

Din eländeshistoria lika god som någons! Har under samma Kutu-transit insett att statens framflyttade (med 1 år) hyresstöd och garantipension leder till ekonomisk undergång när sparpengarna tagit slut (och inflationen förvärrar utsikterna för varje månad).

Det blir socialstöd och fattig-fattig-tattig-pension långt innan gränsen dessa trakasserier ("världens tack") nåtts vid 66 (för årgångarna 1958-59). Att komma upp i existensminimum kommer att kännas som rena lyxen om 3 år. Härdad inför Västerlandets kollaps.när odugliga politiker visat sig otillräckliga i både intelligens och visionär kraft.