Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 oktober 2022

Hjärnan bakom USA:s själviska utrikespolitik

Dubbelgångare till nyliberalen
och USA-lobbyisten F Reinfeldt !

Egentligen började USA:s perversa mentalitet senast under "rövarbaronernas tid" (bloggen har tidigare satt starten vid utrotningen av urbefolkningen), men som för den som en okunnig individualist tror var period står "som en isolerad förteteelse" (Reinfeldts favoritavfärdande) börjar vår tids sminkade tyranns översitteri då nytillträdde amerikanska presidenten Truman svek löftena hans föregångare givit Sovjetledaren Stalin. Att inte USA kunde hålla fingrarna från länder i Europa man storstint lovat Ryssen, däri syns roten ligga till problemet Ukraina i vår tid.

Samma bedrägliga reklamman låtsades nu komma till Finlands hjälp (och per automatik det korkade Sverige), går till så att USA först DESTABILISERAR de områden de av företagsekonomiska skäl hungrar efter.

Svenskens naiva "gräver guld i USA" vid sportevenemang är rätt löjeväckande när man inser men som egentligen snor åt sig all världens guld. Fast man kanske inte ska jämföra en låtskrivare med policysättare... Frågan är bara vad USA gör om de svälter ut Ryssen och sedan inte längre har någon kvar att demonisera? Lugn. Kina lär inte tillåta det att ske.

Bloggen tog nyss ett astrologiskt stickprov på Kalla krigets första chef i Pentagon från en fantastisk 4xDVD-box historielektioner. Filmaren Oliver Stone gav det okunniga och duperade amerikanska folket den fulla bilden av vad deras ledare sysslat med under så många årtionden och namn och händelser - och några otäcka filmklipp från USA:s alla barbariska krig de ägnat sig åt under trekvarts sekel. Ingen ska behöva se bilder på alla de missbildade barn i Sydostasien USA förorsakade genom kemisk krigföring så Stone låter bilderna snabbt fladdra förbi.

Det var den allt galnare president Nixon som satte in kemiska vapen efter att ha ersatt den lika galna Lyndon Johnson som avgick efter bara en mandatperiod. (Johnson, berättar historielärare Oliver Stone hade lovat det amerikanska folket nedtrappning men istället skruvade han upp kriget mot ett litet land som inte ville ha amerikansk kapitalism, utan ville välja sin egen väg. Bara en verkligt ond mobbare förnekar ett litet land att själv välja.)

Ett ytterligt viktigt andra stickprov ur denna många timmar långa dokumentärserie (ett myller av namn) är således den kommunisthatande president Trumans spinndoktor. Stone påpekar att George Frost Kennan är relativt okänd trots att han lade grunden till Truman-doktrinen som förklarar varför Putin än i dag hatar västerlandet. 

Kennan tänkte och talade under alltjämt brinnande Andra världskrig och hans tankar stinker mer av Hitlers nazism än det vi idag lockats att associera med ordet "demokrati". Men Kennan talade förstås inte om hur man bygger en illusion för sin egen befolkning utan om USA:s utrikespolicies.

Oliver Stone citerade ur detta tidiga dokument från Kennan och jag hann anteckna några nyckelord ur ett rätt vidrigt utkast till utrikespolitik, som "tjänat USA väl"  alltsedan dess. Gissningsvis är utrikespolitiken förfinad eftersom svenska medier inte berättar ett skvatt om vem vår nya Överrock är. All energi läggs på Putins djävulskhet medan båda de onda stormakterna egentligen borde diskuteras sida vid sida. Kommer aldrig att hända. Sverigehoroskopets dominanta sida är vad det är....

Det kan vara Kennan som var den första att lansera USA:s självömkan, inbillningen att "hela världen avundas oss vår rikedom". Spinndoktorn ska ha fortsatt med begära ett slut från USA:s ledare på allt jamsande med "idealister", sentimentalitet och förespråkare för "mänskliga rättigheter" och liknande. Istället skulle USA:s hädanefter enbart visa styrka och makt i kontakterna med omvärlden (mer specifikt då länder som valde socialism istället för USA:s storföretag). 

Jag utgår från att den här officiella regeringskällan ger en "tvättad" version än de tidiga uttalanden Stone fäste uppmärksamheten på:

https://history.state.gov/milestones/1945-1952/kennan

Sedan började USA undergräva land efter land och tillsätta marionettregeringar som underlättade amerikanska företag att tömma länderna på billiga naturtillgångar. Detta är inte en annan planet, det är vår värld i vår tid och nu har Sverige, trillat dit också eftersom vår skräck för fattigdom är lika enorm som USA:s skräck för Tredje världens alla fattiga. 

Stone nämner misstanken i förbigående men det är exakt samma slutsats som den här bloggen dragit efter att ha studerat deras nationalhoroskop och begrundat alla de fattigeuropéer som sökte Nya världen. Det hade spinndoktorn glömt och nu är USA:s enda ambition likt Sverigedemokraterna att hålla "alla tärande borta". Washington nyliga meddelande att de "bekymrar" sig över en by svensk regering med SD är samma gamla vanliga dubbla tunga igen. Även i fråga om hyckleri har Sverige sin definitiva överman i landet dit förfäderna drog.

Spänd av förväntan sökte och hittade jag spinndoktorns horoskop. Det tog en stund, namnet lät som "Cannon" i dokumentären men stavningen visade sig vara "Kennan". Lyckligtvis var han inte helt anonym, astro.com har trovärdig födelsetid på detta mentala monster och ordet "spinndoktor" kan här definitivt sättas på åtminstone en del av dem födda med Tvilling-ascendent, Merkurius den viga tungan och det snabba intellektet passar perfekt. Eftersom Merkurius också står för affärsintressen är rollmasken dubbelt korrekt.

Brittiske astrologen Charles Carter skrev inifrån västtraditionen, men han var inte Englands störste utan anledning: en del av hans tankar är slående. Att de blev så träffsäkra trots att västzodiaken halkar mer och mer snett för varje år beror troligen på att han adresserade zodiaktecknen som principer utan att behöva kontrollera utfallet i den empiriska världen. Det är rätt typisk en Sol-Stenbock som Carter att intressera sig för principerna. Han var också på väg att bli jurist när han upptäckte astrologin - hur ovanligt är inte yrkesskiftet.

Utvikning. Men ju högre intelligens, desto mindre risk att man ser nedlåtande på astrologin. Jag upptäckter att den nu över 90-årige NASA-matematikern och vetenskapsfilosofin givit kredd till astrologin i sina två senaste böcker, några sidor i "Physics & Vertical Causation" och ett helt kapitel för sig själv i "The Vertical Ascent"! På denna intellektuella nivå har väl aldrig astrologin kommenterats uppskattande, den tar plats i samma diskurs där Smith avslöjar Einsteins alla tankefel och i princip blottlägger den västerländska vetenskapens irrfärd.

(Konsumenter bländas av dess praktiska landvinningar men är lyckligt ovetande om vilken misär som råder i fråga om att förstå och förklara vad man sysslar med - de senaste tre Nobelprisfysikerna har knappat undanröjt några frågor om kvantfysikens. Redan geniet Werner Heisenberg insåg på 1920-talet att kvantfysiken upptäckt Aristoteles "potentialier", det handlar om "halv-verkliga" entiteter just vid tröskeln till "vår" materiella verklighet.

Smiths debut 1984, reviderad 2008


Smith är ingen gammal virrigpanna, han har i årtionden drivit en vetenskapsfilosofisk diskussion om hur falsk vetenskap i skepnaden av "scientism" söker ersätta både religion och filosofi med en dyrkan av vetenskaplig metod som om det var Gud själv (Heisenberg insåg att hans vetenskap pekade mot något högre).

Ta Karin Bojs (händelsevis Vattenbärare, liksom Smith och inläggets huvudperson Kennan), den svenskprisade DNA-propagandisten i Dagens Nyheter och bocker. Här är ett perfekt exempel på när scientismen slår ut viljan till tanke. Gener och dess kringteknologi  bjuder perfekt plockgodis för hjärnor som vidhåller Upplysningens felsteg och föreställningen att mänskligheten nått förnuftets tidsålder.

Förklaringen till Bojs och andras agenda är enkel: det finns inga pengar i filosofi och religion, men massor att tjäna genom att förbereda det pillerknaprande svenska folket för än djupare medicinmissbruk. Vänta bara tills den "gentrimmade" farmakologin väller ut på marknaden!

I väntan på nya undermediciner, läs den utmärkta debattartikeln i AB där joggarnas stegräknande ges sitt mardrömslikna sammanhang: marknadskrafterna håller via teknologi på att bygga in Freuds Överjag i var och en. (Inget nytt under solen, debattörerna glömde att "Guds allseende öga" fyllt samma sociala funktion så länge det funnits samhällen och tillhöriga kontrollsystem.)

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/4o70Ea/forskare-massovervakningen-ar-har-och-staten-driver-pa

Apropå AB:s artikelinnehåll överhörde bloggen två it-nissar på stan och fick en fragmentarisk inblick i hur extremt kapitalismens spionnätverk i mobiltelefonerna (och andra "smarta" apparater) numera är. Den ena jobbade tydligen för någon mindre spionagefirma med "50 underleverantörer" av spiondata och sedan sålde sina samlade "kunskaper om konsumenterna" vidare i ett gigantiskt vampyrsystem. Debatttexten nämner troligen samma moderna scenario.

Lyckligtvis kommer denna degenererade mänsklighet att dö när Västkapitalismen kollapsar inom några årtionden och Överlevande blir det viktiga. Det krävs ofta gigantiska katastrofer för att anslagen till destruktiv teknologi ska strypas. Mänsklighetens största hopp på längre sikt kan faktiskt vara världens snara undergång!

Charles Carter undslapp sig i någon bok tanken att de primitiva tecknen må ha sina tillkortakommanden men det var inget mot när ett av de avancerade tecknen blev korrupt. Han talade här om en zodiakens evolution, något det tidiga 1900-talet läste in i tecknens synbara "utveckling" från Vädurens ego-princip till avslutande Fiskarnas "allt förutom ego".

Sistnämnda är ett självuppoffrande tecken och en stor djurvän - Fiskarna tycks inte notera skiljelinjer på samma sätt som inte sällan exklusivistiska Jungfrun på motsatt sida av zodiaken. Fiskarna är vägen ur det mänskliga helvetet och tillväxten till ett väsen av Världssjälens natur, den osynliga Moder natur som håller alla för att vara lika, vilka de är i en högre värld om än inte i jordelivet. I horoskopet för inläggets huvudperson beter sig dock Fiskarnas tecken helt otypiskt. Mer om det längre fram. 

Det är således den tredje och sista akten, de jupiteriska och saturnuiska tecknen som är "de avancerade". Kennan ligger HELT OCH HÅLLET under zodiakens sista tre tecken och illustrerar Carters rejält urspårade typer!


Denna karta bådar inte gott! Skulle någon ha en liknande fördelning på sin egen himmel är det bäst att sticka in brasklappen: astrologin dömer ingen, men presenterar individen med ett Öde som fungerar som tendenser i psykologin och/eller objektiva utmaningar på livsvägen. 

Det står människan fritt att bete sig som en idiot men hon kan också ställa sig på bromspedalen och blockerar sina sämre sidor eller avböja dåliga vägval. Gradvis kan distansera sig från födelsehoroskopets ingångsvärden. Att mänskligheten inte är "Guds bästa barn" visar sig dock när astrologin t.o.m. långt in i livet fortsätter att stämma. Individer mognar ibland inte alls (och samma lektion, bara lite värre, kommer att upprepas i ett kommande jordeliv).

Vad som gör Truman-doktrinens skapare så otäck, är att Merkurius styr ascendenten, avslöjar en i grunden intellektuell varelse men ascendenthärskaren befinner sig i onda karmans 8e hus. Denna själ har misslyckats tänka högt och rätt och återföddes som en Kennan med tankemönstrens Merkurius infrusen i ett hus som kan ge otroligt förstockade och attitydlåsta människor, inte minst som den kroniska besatthetens Saturnus också ligger i dåliga karmans sektor och Saturnus just är policysättaren! 

Här är USA:s skrämmande rasistiska och nedlåtande politiska överhet som förklarar landets egen dåliga karma (8e huset). När ett nationalhoroskopet är så uselt som detta, måste man räkna med riktigt otäcka horoskop hos politiker och agendasättare. Sverige är på vät åt samma håll, jag har inte sett en enda karta från regering eller riksdag som är "en på miljonen" som passar som politiker. Eller, givet Sveriges befolkningsmängd, "en på tusen". 

Varför det är så illa i Kennans fall beror också på nymånen i Vattenbäraren. Nymånen som projektstartens symbol visar mer av en handlingsmänniskan än en djup tänkare, en aktivist. Tyvärr äger karmiskt illa belastade Saturnus denna nymåne och därmed kan man GLÖMMA att nymånen i Vattenbäraren står för ett gott projekt i det goda 9e huset, samvetets och den universella Dharmas hus. Visst, Kennan kom att spela en "universell roll" genom genom att göra USA till den stora skitstöveln i sveket mot Sovjet när Truman inte hedrade Roosevelt och Stalins överenskommelse. 

Men Kennans 9e horoskopet är så indragen i 8e att han det Universella Ödet tilldelat honom en skurkroll, svikare, förstöra, en verklig ond form av ett "avancerat" zodiaktecken.

Leker kosmos med människosläktet och sticker in djävlar i människokropp för att se vad mänskligheten ämnar göra? Ett är säkert. Regeringen Magda föll platt för Kosmos test av hennes förmåga att leda ett land. Socialdemokratin är nu så korrupt att den troligtvis inte längre kan reformera sig. Men folket är så otänkande (tack vare s-politik som låst landets intellektuella tak på låg nivå) att vanliga löntagare troligen kommer att fortsätta rösta på "sitt parti" ett bra tag till.

Eftersom Kennans 9e hus för samvetet och högre rättsmedvetenhet är så förstörd säger det sig självt att 10e makthuset inte är till någon nytta. I Platons idealvärld var hela poängen att de visa människorna (9e husets filosofer) direkt påverkade 10e husets samhälleliga makthavare. Men från Kennans ideologiska perversion kommer inget av värde för 10e husets makthavare. (Vattenbäraren är ett höggradigt ideologiskt tecken men i detta fall imperialistisk och identifierad med amerikansk militärindustri som någon ond diktator.)

Nu är det förstås ett misstag att tala om 10e och makthavare, detta är inte ett nationalhoroskop utan Kennans egen syn på 10e. Likt den diskreta Fiskarna sökte han aldrig personlig makt utan fungera exakt som Platons rådgivare i 9e huset till "Fisken" Truman som lyhört lapade åt sig. Ointresset av personlig makt är typiskt Tvillingascendenten som är en kommunikatör och lika ointresserad 10e som Fiskarna som här naturligt landar på topp. Enskilda horoskop kan naturligtvis aktivera 10e även för en Tvillingascendent - det borde räcka med Merkurius i 10e för att knyta ihop person och maktsfären.

Utvikning 2. Av 1970 kartor med känd tid som bloggaren skrapat ihop visar sig 23 ha Tvillingascendent OCH Merkurius i 10e. Döm själva om dessa varit maktmänniskor eller åtminstone haft sin personlighet nära knuten till offentlighet.

Jag ser Einstein direkt - ett perfekt exempel där personen med rufsigt hår och makt/inflytande åtminstone kopplas samman för vanligt folk och blivit det personifierade Geniet! Det saknas inte genier bland de äldre! Marconi, Einstein, von Braun! Se hur perfekt alla tre passar med Merkurius (el, teknik, m.m.) Men också några "ökända" stolpskott (de här listorna ger sällan några tydliga trender, horoskopet innehåller så många faktorer).

Guglielmo Marconi;25.4.1874; 8:25
Albert Einstein;14.3.1879;11:30
Rudolf Hess;26.4.1894;10:00
Albert Speer;19.3.1905;11:15
Wernher von Braun;23.3.1912; 9:15
Jerry Lewis;16.3.1926;12:15
Dario Fo;24.3.1926;12:15
James Hillman;12.4.1926; 9:08 (arvtagare till psykologen Jung)
"tyskbarn till Sverige"16.3.1931;12:00
Michael Caine;14.3.1933;10:10
Jayne Mansfield;19.4.1933; 9:11
Mario Vargas Llosa;28.3.1936;12:25
"anonym chef";19.4.1946; 8:30
Gerry Rafferty;16.4.1947;10:55
Kurt Russell;17.3.1951;10:42
Douglas Adams;11.3.1952;11:10
Christopher Lambert;28.3.1957;11:43
Gary Oldman;21.3.1958;10:56
Philippe kung av Belgien;15.4.1960; 9:40
Jennifer Garner;17.4.1972;10:00
"anonym klassisk gitarrist";24.4.1973; 7:50
Victoria Beckham;17.4.1974;10:07
"anonym";29.04.2012; 8:19

Dessutom syns undertryckaren Ketu i 10 vilket gjorde Kennan till en doldis som inte syntes i offentligheten. "Ketu-Jupiter, likgiltig inför framgång". Bloggaren känner igen sig, med en Ketu i 10e och fundamentet Jupiter i 6e huset för olyckor och fiender. Det är svårt att som filosofiintresserat finna svenska staten en enda lång olycka och fiende som skapare av ett land fyllt av materiesökande arbetsslavar.... 

Så kör i vind, viss vinkling ligger inbäddad i många av bloggens inlägg, en naturlig reaktion av upptäckten vad Politikern i Sverige är för sort. Politikerna tror naturligtvis sig arbeta för en god sak, de upprätthåller ett System. Men de är själva indoktrinerade sedan skolåren och har aldrig kommit i kontakt med de större perspektiv inte minst filosofin - konsten att tänka - ger. Politikerna är nyttiga idioter i händerna på Någon. Det är viktigt för Sveriges ekonomistiska världsbild att jobba hårdare men tänka mindre.

Ketu med Jupiter i 10e, utslagen över ett längre tidsperspektiv, verkar dock betyda att den lagerkrans (Jupiter) Kennan fick för sin Truman-doktrin med dess pladder om att visa makt och inte nåd/humanitet har återkallats - och det med besked! (Ketu som undertrycker Jupiter kan också representera nådelös, dvs grym.) 

I långa loppet blir då Ketu den halshuggning som är historiens hårda dom över Truman-åren, där USA leddes in i välfärds- och shoppingdeliriet  som så länge plågat det dekadenta Väst, men där förståsigpåare (även i USA) insett vilket helvete Kennans och hela USA:s kommunist- och fattigdomshat inneburit för världspolitiken. 

Det var Kennan som lanserade nyheten att kriget egentligen inte var mot "kommunisterna" utan mot världens alla fattiga. Smaka på den! En total helomvändning genomfört med USA:s tidigare öppna armar för "alla ni trötta och utslagna" - immigranter som kom i båtlass till Ellis Island före Andra världskriget. Kennans nya policy var att fattiga och avundsjuka hotade USA!  Sverigedemokraterna verkar ha ärvt allt det sämste från det moderna USA.

Hade det inte varit för Kennan och Truman hade vi inte behövt utstå den absoluta smörja medierna skriver om galne Putin - Ukraina-kriget är bara en av de många fallande dominobrickorna efter USA:s första gigantiska utrikespolitiska svek, mot Sovjet/Ryssland och framför allt om president Roosevelt som hade hittat en väg att resonera med Stalin. Detta förstörde nollan Truman med sin lantliga och närmast främlingsfientliga natur. En i raden av USA:s många undermåliga presidenter (och en och annan vettig här och där).


Inga kommentarer: