Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 oktober 2022

Pehrsondynamik förklarar varför Åkesson är anföraren

 


Läser en DN-ledare för första gången på år och dag och när det handlar om annat än hetsa mot Ryssland slinker faktiskt goda tankar ur ... den här anonyma ledarskribenten. 

Det krävs förstås inget geni att fråga sig vad Liberalernas nya nidbild på svenskhet sysslar med. Skribentens tankar är klockrena, det lilla partiet hade kunnat ta sida för den onde Ulven och få igenom sina hjärtefrågor utan att Johan Pehrson tragiskt behövt rulla runt som en hund och undergivet visat buken inför Jimmie Åkesson.

Min misstanke är att Pehrson - folklig i kubik - själv är en invandrarhatande nolla som på allvar äter korv med bröd med behållning. Astrologin visar exakt hur såväl han som Jimmie Åkesson tangerar Sverigeshoroskopets bottennivå dit makthavarna låter fast den producerande, arbetande befolkningen i generation efter generationer. Kort sagt, den avsevärda del av befolkningen som MÅSTE hållas låg, ganska outbildad för att höger ska ha en sportslig chans att fortsätta suga det goda ur landet på majoritetens bekostnad. 

Faktum är att Storföretagen riggat en show med SD och precis som italienska bilfirman FIAT:s grundare hatar arbetare med något att säga till om och därför agerade för fascisten Mussolinis makttillträde (sett i tv-dokumentär nyligen). Vet man hur Arbetsgivaren i Väst betett sig genom historien är det inte svårt att se hur historien upprepat sig i Sverige. Jimmie Åkesson är likt Mussolini en köpt nickedocka som en mäktig Storfinans och Fabrikörer använder för att lura den ack så omogna svenska arbetarklassen. 

Detta är alltså det stora illusionstricket och Pehrson i jämförelsen bara en liten sidoföreställning. Men korvmumsaren har just den enkla människans naturliga själviskhet. "Kan du inte klå dem, slå dig då samman med dem". Pehrson anar att Fürhren, ursäkta Åkesson är en blivande vinnare. Jag tror honom inte ens om begåvningen att förstå varför: att hans, Pehrsons begåvningsnivå precis motsvarar den sort Kapitalet behöver knyta till sig för att alla tankar om ett bättre och jämlikare samhället ska dö ut och Sverige bli ännu en av de stater där kapitalism och fascism kombinerats. "Den starkes rätt."

Faktiskt, Sverige är så gott som redan ett färdigformat Mussolini-Italien med dess dyrkan av modern teknik och starka människor. Hitlers typ av fascism och sedermera utrotning av miljoner "undermänniskor" byggde på RÄDSLA (och inget som helst mannamod), rädsla för det svaga. Notabelt är hur många homosexuella det fanns i naziledningen och vilka spelade charader  genom stramt och militant uniform-fetischism. Det är möjligt att homosexualiteten är en så extrem yttring att den bara känner pendelsvängningen mellan offer och förövare. Så vida gruppen inte skyller allt våld inom gruppen på mobbing och förtryck utifrån. Den förklaringen håller inte, eftersom intern psykologi där kropp och identitetsupplevelse är i otakt genererar lika mycket friktion och ytterst våld.

Vilket leder till den intressanta jämförelsen mellan Jimmie Åkesson - ledarhunden - och den undergivna Johan Pehrson som sålt sig så billigt, antingen för att han faktiskt delar Åkessons hemliga eller öppna åsikter om vad som är en svensk eller för att han som en mörkermänniskan anar att mer makt kan tillfalla honom framöver genom att ingå i Tidöavtalet.

En i mina ögon viktig men synbarligen sällan uppmärksammat doktrin är de fyra elementens grad av synergi. Läran kan ha tappats bort eftersom elementen sällan fattas som platshållare för medvetandetillstånd eller "världar". Med JORD längst ned i det geocentriska kosmos finns ingen större oförenlighet än med ELD, som filosofen Plotinos kallade det mest gudalika elementet. Kontakten mellan dessa två element saknar all synergi och passar utmärkt för de som verkligen uppskattar att stå i ett garage och med kraft och brutalitet banka på en plåtbit - detta är maskulinitet på dess lägsta evolutionsnivå - viljan och t.o.m. upphetsningen att via brutalitet "bända" materien eller påtvinga naturen sina egna idéer. 

I den meningen till Sverigehoroskopet ett av världens mest outvecklade folkslag, med en levnadsstandard långt över vad man kunde räkna med hos sådana grottmänniskor. Förklaringen är förstås, som så ofta förklarat, att landets Överhet lagt rabarber på alla intellektualitet och frusit de arbetande massorna på denna långa bankande och hamrande nivå, bara att det mest börjar likna filmen Hungerspelen nu. Det är inte stålplåt svenskarna hamrar till rätt passform utan sina egna liv som måste ner till nästan absoluta fryspunkten. Säger Överheten som själv sitter fast i det fulspel Kapitalismen låst världens alla folk i (utan möjligen några få socialistiskt styrda stater som försmäktar till följd av västideologins alla tankefel).

Faktum är att individen vars horoskop domineras av ELD som stöter på patrull i JORD inte upplevelser detta som hinder, utan just som en sporre att ta i ändå hårdare och slåss ännu mer, istället för att ta två steg tillbaka och analysera varför samhället fungerar så illa och varför det inte lönar sig att leva t.ex. "det svenska livet". Eld + Jord saknar intellektualitet och försöker ersätta med jävlarnamma och styrka. Det blir brutala eller åtminstone rätt oförfinade typer. Och typen av intellektualitet är lika kantig den, med idel vansinniga slutledningar baserade på ett uselt underlag (Eld/Jord går in i väggen ganska omgående precis som Jimmie Åkesson blev utbränd och detta för att de tänker för lite och anstränger sig för mycket.). 

Här kommer vi till Åkesson och Pehrson, bådas horoskop är proppfulla av Eld/Jord-konflikten. Men det är också tydligt vem som är alfahane och vem som underkastar sig:




För tydligheten har jag bara färgat placeringarna i Eld och Jord och som vanligt antyder avvikande färgklick hur planetens underliggande disponent från sin position "återrapporterar". Planet och disponent är ett dubbelsystem och ibland händer det att detta system I SIG rymmer spänningar eller oförenligheter.

Ta Åkesson i inre cirkeln. Hans soltecken är maten och pengarnas Oxen, ett i sig mycket enkelt zodiaktecken. Här tillstöter genast identitetsproblem. Oxens disponent Venus befinner sig i ego-tecknet Väduren och dessutom i störning med våldets och egohävdelsens Mars. 

Sol-Oxen har en skenbart jämnmodig yta (och Åkessons tonläge är verkligen sövande omusikaliskt), men därunder ligger en halvt kvävt Eld som vill visa framfötterna och hävda sig som ett litet barn i trotsåldern. Det är som att Mars/Venus-Väduren Hitler ännu brinner som några glödande kol långt därinne. 

Åkesson gick med i SD på den tid partiet var nynazistiskt och han var säkert en ung man i sökande efter en identitet då. Väduren är nu ett ungt zodiaktecken och kan mycket väl byta ut några attribut, på det sätt som Åkesson lyckats med. Nu sitter han i kostym och ingår avtal på slott och är i allt väsentligt svenska folkets fiende i sin syn på var Pengarna alltid funnits och även fortledes ska finnas: hos Överheten.

Pehrson i yttre "satellitkretsen" har faktiskt en i sig bättre Sol eftersom en eldplanet i Väduren är en "renare" och raknare placering, och dessutom har den lyckosamt stöd från välgöraren Jupiter i eldiga Lejonet. Men även Pehrson har förgrovandet från materialistisk Jord, och liksom hos Åkesson är det granntecknen Vädur och Oxe som huserar Disponent och Den Disponerade. 

Eld/Jord - aggressiv kamp mot väderkvarnar och andra upplevda hinder som dock sällan är de verkliga problemen eftersom det här är en ytlig och opsykologisk typ som pekar finger och hittar "problemet" i sådant som bara omogna barn reagerar på som avvikande - typ hudfärg. (Zodiaken fortlever i krig under dess två första segment innan psykologin föds först i tredje steget, med LUFT och kommunikationens Tvillingarna.)

Varför Åkesson är alfahanen kan ses på flera sätt och det trots att båda männens "heroiska" solar är formidabla världskrig av simpel pöbelmentalitet. Pehrsons sinnelag är oklart till följd av okänd födelsetid men vare sig Månen är i slutet av Lejonet eller inne i Jungfrun är Åkessons Måne-i-Stenbocken MYCKET MER MAKTORIENTERAD. Dels för Stenbockens koppling till den diktatoriska formen av maktutövande men framför allt för att disponenten Saturnus står i Lejonet med demoniska ärelystnadens Rahu. Det gör att Åkesson är alldeles vimmelkantig av all sin ungdoms konsumtion av Andra världskriget och särskilt då nazismen. Eld/Jord-problem på båda sol- och månsidan!

På den här låga begåvningsnivån stannar pojkarna till att dyrka Messerschmittplan och hakkors och har själva gått på den där uniformsfetischismen som så många homo nassar sökte som en extra kropp att sätta ovanpå den av natur och öde tilldelade. (Jämför dagens, särskilt i Sverige utbredda, transvirus - alla springer runt och upplever sig i osynk med sina kroppar och den svekfulla staten uppmanar folket att bejaka detta som om det var ett personligt problem istället för att inse att samhällets värderingar är vad som gör människor psykiskt sjuka.)

Det är Åkessons sinnelag i den torftiga och positionsfixerade Stenbocken som - t.o.m. utan känd födelsetid för någon av männen - visar att "gammal är äldst". För åldringen och patriarken Saturnus hos Pehrson är inte alls lika stark i offer- eller eftergiftsbenägna Fiskarna som Åkessons Saturnus-Lejon. Och detta trots att båda har demonen Rahu i närheten vilket i sin tur indikerar att båda männen har skeva ledaregenskaper. 

Att sedan svenska folket inte ser detta (eller ens fattar nånting) beror på Saturnus svaghet i nationalkartan, där demonens huvudlösa svansdel (Ketu) garanterar ett land utan styrförmåga. Faktum är Överheten kan hålla ihop skiten ("samhället") bara genom att marknaden ständigt degraderar svenskarnas omvärldsmedvetenhet, lurar folket allt längre in på den villoväg som kallas  egocentrism (att shoppa modekläder eller en ny onödig hård leksak - säg en vatttenscooter - är så långt från verklig individualitet man kan komma). 

Eld och Jord - människobarnen som fastnade vid det yttre skenet och aldrig lärde sig tänka.

Det är någonstans här, i en av helvetets allra lägsta regioner Åkesson och Pehrson är utsända små sataner med uppgift att binda svenska själar och få dem att tjäna den Stora Satan, som araberna kallar västvärldens hjärta. Astrologin ger dem tyvärr rätt, stjärntydarkonsten, filosofi i förklädnad, har många sätt att beskriva själen på avvägar. När Eld (gudomligt attribut) går rakt in i kaklet för att domänen eller målsättningen är Jord och det materialistiska paradigmets fortlevnad, då kan man tala om vägs ände. 

Därför tycks Sverigehoroskopet vara på väg att dö redan, trots att landet bara fyllde 48 år. Notera att det är det enkla svenska folket (Månen fast i Eld/Jord-störningen) som påverkas mest, det här landets halvsluga överhet sorterar under 5e "lyckohuset" och ser till att förse sig (vilket kommer att kosta dessa själar i nästa liv).

 

Ett sus av förväntan i svenska storfinansens hem
när Putin aviserar baluns i Ukraina lagom till födelsedagen
(och Ryssland befinner sig i sin 30-årskris)

Här en dubbelexponering av Sveriges 48-årsdag i februari 2022 och Putins invasion som låg som en födelsepresent för de Rika just om hörnet. (Vapen, vapen, pengar, pengar).

Förutom Solens årliga födelsedagsretur passerar här transiterande Jupiter för fjärde gången genom Elitens 5e hus så att den högre klassen i synnerhet får tillfälle att skapa sig ännu mer ond karma för framtiden. Tendensen är ju att Sverige ägnar sig åt en mindre än hedersam jupiterisk verksamhet och därför bygger sina egna framtida spruckna bubblor. 

Att det är fjärde Jupiterreturen kan förstås intressera numerologer eftersom talet 4 (kuben) representerar materialismen och dess pinsamt begränsade begåvning. Om intellektet sade de gamla egyptierna den "3-faldigt store Hermes" och kineserna antydde kryptiskt att bortom 1an och 2an 3an var dörren till "de tiotusen (otaliga) tingen". Fyran blir då "syndafallet" där man tappar treans rörlighet och finner sig inlåst i en kartong, så som Överheten gjort med svenska folket. Därinne finns ett ekorrhjul och en ...arbetslinje för fångarna.)

Att de lägre klasserna drabbas redan här och nu syns tydligt i svenska tidningar: inte ett ord om några alternativ annat än att sluta äta och skruva av värmen! Överheten lider också avbräck men i Sveriges äter de rika av de fattigas kött - kannibaler är vad dessa ättlingar till rövarvikingarna degraderat sig till. Inget av detta ser dock svenskarna längre eftersom deras intellekt fråntagits dem av Överheten.


PS. Det går att ta sig ur Eld/Jord-friktionens skruvstäd! Eftersom elementen tecknar en disposition kan det dock krävas att man först övervinner sig själv och den kampen är Eld/Jord-typen sällan speciellt intresserat av att ta. Eftersom kombinationen kallats "egenmäktighet" så inser man vilken makt som krävs för att störta en som sätter egen makt över allt annat. Ibland måste dessa krossas av krafter större än dem människan råder över, naturkatastrofer eller liknande. Därför är och förblir Jorden helvetet för många. Individernas öde påverkas av nationalhoroskopen så det finns förstås en gräns för vad den enskilde kan göra. 

Även om man befriar sin själ från en rå och brutal tendens återstår frågan av Nationen sysslar med eller t.o.m. vilka tankar Överheten tillåter befolkningen att tänka. I Sverige finns ännu yttrandefrihet men tanketaket har å andra sidan sänks så rejält att Överherrarna finner yttrandefriheten värd att spara, för de tillfällen då man behöver förklara hur bra landet ändå är.

 

*****


PS 2. Kartan för Sverigedemokraterna från ett äldre inlägg visar sig vid kontroll också ha Eld/Jord-störningar. Ingen blir förvånad.


 

Dessutom, precis som i Jimmie Åkessons horoskop är BÅDE Sol och Måne underkastade denna råa, korttänkta och brutaliserande inverkan från Eld/Jord-konflikten.

Här finns för all del lite "blått" lite av Luft-elementets koppling till social ingenjörskonst, men alla vet hur SD vill "reparera" landet.... Faktum är att Sverigedemokraterna vid sitt bildande BEJAKAR ATT OLYCKOR HÄNDER MED SAMHÄLLETS SVAGA (se hus 6). Även samma ondskefulla Mars-Skorpion som tycks vanlig bland hökar... (bloggaren bakom Cornucopia, Expressens Anna Dahlberg är nyligen nämnda). 

SD hade redan från denna omstart en väsenslikhet med bombhögern. Också Rysslands horoskop har Mars i Skorpionen. Men Mars eldfängdhet har också med sitt totala sammanhang att göra. Mars hemma i härskarläge i sitt Vattentecken kan vara cool och ligga lågt, men om det pågår mycket Eld i övriga horoskop är det fullt möjligt att den har ett överkänsligt avtryckarfinger...

Intressant är också att Partiet om- eller nybildas ett dygn då Vågens 7e grad stiger över orten. När Hitler föddes steg Vågens 5e grad över Braunau i Österrike men det finns rapporter om att barnet inte andades vid förlossningen och om 18.30 är exakt rätt förblir osäkert. 

Man skulle mycket väl kunna ta SD:s bildande som en ledtråd till Hitlers exakta födelseminut och därmed ana att partiet är en "kanal" genom vilken diktatorns själ åter släpps fri över, om inte Jorden så åtminstone lokala svenska förhållanden.

Är bloggarens intuition korrekt, att många svenskfödda var nazityskar i sitt föregående liv, då stämmer pusslet perfekt. Dessa sorgliga krigsoffer har utan att veta det själva i sina drömmars ariska Sverige återskapat en miljö de känner sig hemma i, och själen har nu genomsyras svensk politik. 

("Själen är nostalgisk" förklarade djuppsykologen James Hillman, besöker platser den känt till, läser historieböcker om folk den tidigare varit den del av...)


Inga kommentarer: