Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 oktober 2022

Den svenska rättvisan anförd av SD är ett skämt

Börjar läsa en debattartikel i AB. Den invänder sig mot Richard Jomshofs första försök att leka ordförande för Justitieutskottet. Han tycker man för att göra livet lättare för Arbetsgivaren ska skrota diskrimineringslagen. Lagen trädde i kraft 1/1 2009 och började gälla en dag Månen och Venus tillsammans i det ideala "inkluderande" folkets Vattenbärare - ljuvlig kosmisk bild som fladdrade förbi där! Jomshofs Venus är istället sargad av den onda Mars (via opposition), och bildar "den sataniska axeln" - en ibland sorgligt ytlig axel mellan Oxe/Skorpion som dömer andra efter ytan.

Debattören, Akademikerförbundets ordförande håller god ton och argumenterar sakligt varför det vore dumt att ta bort en lag som uppenbarligen gjort nytta sedan den infördes och på vilka sedd Jomshofs vanvett skulle bryta mot andra aspekter av internationell rätt och Sveriges...

Efter läsning står det klart är att Akademikerförbundet gör bort sig rejält som tar en civil ton. För märk väl: detta är hur nazismen började förra gången, efter dess månghundraåriga antisemitiska rötter där "goda" kristna tvingade "Kristusmördarna" (judarna) att hantera de smutsiga pengarna. En "god" kristen höll sig minsann för mer än att ockra eller ta ränta på pengarna. Så startade via den vita rasisten den olyckliga tradition som när dumheten nått SD-nivåer slutade i fördomar mot ett folk, vilka man själv hade skapat. Rasism och den besläktade diskrimineringen är bara de egna hjärnspökena, en slags sinnessjukdom som emellertid lätt kan botas med lite utbildning.

Vad jag ser Jomshof fingra efter är just en vridning av svensk rättsväsende i riktning mot Nazi-Tyskland där de för tillfället misshagliga folkgrupper diskrimineras mot och till sist skickades till gaskamrarna - i vår tid kommer SD sannolikt inte att föreslå något så graverande men väl samordna det nya diskrimineringsbejakande Sverige (just så SD vill ha det) med t.ex. "återvandringspolitiken" Jimmie Åkesson torgfört.

Jomshof har just gjort sitt första nynazistiska utspel i svensk politik, men så väl maskerat att t.o.m. Akademikerförbundet missar implikationen, relaterat till SD:s allmänna ambitioner.

Sedan en horoskopsökning nyligen hade jag Jomshofs Sol-Tvilling och Mån-Fisk i färskt minne. Sol och Månen verkar i Luft resp. Vatten, två skilda "ontologiska" nivåer, två skilda världar, om man ser de fyra elementen som symboler. Luft är ren intellektualitet och Vatten kan stå för ren emotionalitet, rena biologiska (djur-)känslor.

Detta är inte den falske Fredrik Reinfeldt som hade den spegelvända Solen i Vatten och Månen i Luft, en Sol sjunken i Vatten och upplyftandet av solens spegling i Månen som luftigt rationell. Det är en klassisk känslomänniska med den förrädiska talangen att efterhandsrationalisera mer eller mindre godtyckliga infall.

Jomshof är raka motsatsen. Solen i Luft vet exakt vad den ser ("solögat") och är medvetenhet om det, den förlitar sig inte alls på dunkla Vatten-intuitioner. Men vad Solen i Tvillingarna här ser är en Måne i Fiskarna som likt fiskstimmet rör sig oförutsägbart och irrationellt hit och dit. Luft förstår inte Vatten, rent intellekt kan bara försöka återskapa Vattnets eller fiskstimmets komplexa skiftningar. 

Det man inte förstår föder fruktan, särskilt om man själv är bärare av detta irrationella och känslomässigt skiftande sinne (Månen). Jomshof är mer eller mindre inbördes kluven, ungefär som Hitler inte stod ut med att ha några droppar judiskt blod i släkten. Frågan är hur allvarlig den schizoida läggningen är. Ett första tecken är att han sökt sig till SD, partiet som just uttrycker oförståelsen och fientlighet mot det man uppfattar som främmande sorters fisk i det svenska akvariet.

Eventuellt kan man misstänka att Jomshofs födelse är hårdare drabbad än normalt: Månen vid denna tid hade sällskap i Fiskarna av den äregiriga demonen (Rahu/Drakhuvudet) - ett sublunärt och lågt väsen som gjorde sig inbillningar om rätten att tillhöra gudarna. Hinduerna tänkte kanske, kanske inte, på gudarna bakom planeterna i den supralunära sfären.

En sökning på andra Tvillingfödslar med Månen/Rahu i Fiskarna ger dock inte några särskilda varningssignaler, men bloggen har efter 13 år äntligen insett att statistisk metod inte fungerar på astrologin. Räknenissen hör hemma i Jord-elementet bland ting bundna till tid och rum. Döda ting kan kvantifieras medan astrologi är en andlig vetenskap och dess objekt är strikt intellektuella - de hör hemma i Luft-elementet. Detta betyder inte att de enbart är mentala föreställningar, men att diskutera ontologi (hur existensen är beskaffad) får anstå.

Som IT-fascisten och sökningen av hans "astroparalleller" visade, behövs känd födelseminut för att inse hur viktig ascendenten är. En stjärnhimmel stuvas om rejält när man har en krok (öster horisont/födelseminut) att hänga upp de olika ingredienserna på. 

Omvänt visade sig filmaren och politiska historikern Oliver Stone ha ett hopplöst obegripligt horoskop trots känd födelsetid. Där fanns ett antal viktiga punkter som alla skulle kunna tjäna som utgångspunkt för en tolkning.

Här är alla figurer jag stött på med Jomshofs ödödlighetshungrande Måne ev. i osynk med den solära aktiviteten:

  1. Jaroslaw Kaczynski;18.06.1949;12:00, konservativ jurist, kritisk till Polens insugande i den råkapitalistiska EU-sfären (klasskillnaderna i Polen är nu enorma efter att den amerikanska andan tagit kontroll över landets nyrika)
  2. Prince Lincoln Thompson;18.6.1949;12:00, jamaicansk musikartist från det socialt medvetna 1970-talet, anklagade den rika världen i sina humanitära och socialistiska texter
  3. Lamberto Andreotti;6.07.1950;12:00, superrik VD för brittiskt läkemedelsföretag
  4. Urban Sylvan;19.06.1968;12:00, arg kristen debattör i SvD (många år sedan) efter att en katolsk biskop uttalat sig (förmodligen öppet) om själavandring
  5. Timothy Morton;19.06.1968;12:00, professor, filosof
  6. Eddie Griffin;15.7.1968;12:00, "low brow"-komiker/skådespelare
  7. Anna Dahlberg;5.7.1969;12:00, extrem hök, landets första kvinnliga ledarskribent
  8. Anonym;5.7.1969;12:00, sjukdom/olycksfall, ryggmärgsförlamad
  9. Richard Jomshof;6.7.1969;12:00, politiker
  10. Maria Rydhagen;6.7.1969;12:00, chefred Kvällsposten, krönikör Expressen
  11. Pieter Wezemen;6.7.1969;12:00, fredsforskare vid regeringsfinansierade SIPRI

Som synes inte en enda massmördare eller uppenbart psykotisk tok, tvärtom flera samvetsdrivna individer med goda avsikter, Rydhagen som krönikör hade nog så harmlösa ämnen att ventilera.

Men nära i tiden till Jomshof har vi också en handikappad, en sådan han vill frånta rätten till rättvis behandling i samhället. Och i extremfallet bara några födelseminuter ifrån Expressens Anna Dahlberg, vars politiska vevande alltid är knivskarpt och beundransvärt som rent intellektuellt hantverk men där en formidabel mörkerman ibland kan skymtas. Skulle man tala om själavandring hade jag direkt gissat på en snabb retur från det sönderbombade Berlin till ett svenskt liv. Här finns en tysk oförsonlighet, som den såg ut innan Tysklands befolkning byttes mot andra själsgrupper och de forna nazisterna ströddes ut i diverse andra länder, inte minst Sverige.

Jag har läst säkert ett par dussin texter genom åren och finner mig ibland hålla med helt och ibland se monstret hon kanaliserar. En så kluven uppfattning innebär förmodligen en själ som håller på att byta kurs i innevarande liv, och gradvis fasar ut oanvändbart stoff eftersom världen då och då ser ut att bli lite mänskligare. 

Men in med en Putin någonstans i världen och vips hör man att det bor demoni i själens innersta vrår. Det är här hela dygnet ger för dålig precision, rimligen är det någon problemhärd på himlen som lagt sig som en framträdande ingrediens och tecknar ett liv som borde vigas åt att förbättra sin karma. (I ett land utan vishet, som Sverige, missas troligen målet eftersom landet saknar genuina värderingar.)

Eftersom Dahlbergs hökaktighet kommenterades tidigare under Ukraina-kriget kan den texten (inläggets andra halva) i någon mån gälla även Jomshof. 

Sveriges "lilla död" börjar - transiterna den 22 november 2022

Där kommenteras 150-gradersvinkeln mellan två tecken och det är helt klart att den ibland kan märkas som en dålig integration mellan det planeterna representerar. Ibland verkar vinkeln inte alls märkas. Kanske ligger den och väntar på "sin tid" snarare än utgör en del av själens fordon (inkl. djurets temperament)...

Chefredaktör Rydhagen har samma planetpositioner men uppenbarligen ligger planeterna annorlunda på himlavalvet och indikerar en annan sorts spelplan. Hennes själ är inte Jomshofs och Dahlbergs och tycks redan ha nått längre (om man ser bristfällig insikt i livets lagar som ett tidigare mognadsstadium för själen).

Rahu och Månen i Fiskarna skulle t.ex. kunna beskriva oerhört stark empati (vilket märks hos de goda fallen i listan), medan de sämre utfallen visar en akut brist på integration mellan Sol och Måne, och störningar och projektioner på andra som får representera de egna blindfläckarna. 

Från 2016, jag hade födelsernas närhet i tid (och sedan glömt saken):

"Liberalen" Anna Dahlberg + rasisten Richard Jomshof = sant

*****

PS.  Bloggaren såg Prince Lincoln på en reggaekonsert i Stockholm under 1980-talets början och kan tillägga: en mer falsksjungande vokaltrio har jag aldrig hört! Kan det vara ett möjligt uttryck för Luft-Sol/Vatten-Måne, att man inte harmonierar perfekt med andra? Han dog i lungcancer vid 49 och utan att skrämma någon har han hinduernas mest problematiska aspekt: Mars attackerar Saturnus i rät vinkel och Saturnus attackerar Mars med sitt 3/4-varv. En rundgång av våldsamma starter och saturniska blockeringar. 

Han hade en hysterisk falsettsång med fett vibrato som verkar kunna illustrera planeternas positioner. Kommunikationen och lungornas Merkurius står just invid Mars och dras in de ondas ringdans med varandra. Låttiteln efter att stora västerländska skivbolaget sparkat honom efter tre album som inte gjorde honom till någon ny Bob Marley och kassako för Bolaget: "It's just a kinky money game".

Känd svensk med Mars och Saturnus i opposition och i samma "sataniska axel" som Jomshof: Bianca Ingrosso. Där kan man tala om satanisk mörkerkult av tingens yta enbart, hela hon är en produkt av Diskrimineringens onda ande, fångad i och förmedlare av skönhetsindustrins förytligande av människan.

 

2 kommentarer:

Susanne sa...

Jag har ju sjäv mars/saturnus i denna aspekt, men har för länge sen gjort reflektionen att det måste vara etter värre att ha denna konfiguration i tamasiska tecken, som t ex reggaesångaren, än i sattviska som jag... blir så mycket värre låsning då, sannolikt, än i de mer flexibla tecknen.

Seaward sa...

Jag har ett horoskop för en socialarbetare som jobbar med värstingar. Här är Saturrnus och Mars i opposition. Saturnus "disciplinerar" eller vägleder potentiellt avartiga unga samhällsmedborgare (Mars)!

Soicalarbetarten har typiskt nog Vågascendedent, välplacerad Venus i 1a huset, alltså en som vill balans i världen. Ett pinnhål över Biancas "evolutionsnivå" med andra ord.

Astrologin kan ta sig så många uttryck att jag numera mer tycker det är intressant att se hur många uttryck en viss aspekt kan ta sig!