Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 oktober 2022

USA visar sitt sanna ansikte - repression mot alla som käftar mot dem

 


USA hotar med sanktioner mot alla som rör ett finger för att stödja Ryssland. Nyheten går förstås stick i stäv med det massiva nyhetsflöde som deklarerat Putin panik och finito månad efter månad. 

Nyheten visar hur genuint falsk medierapporteringen varit från första början. Detta hot från USA är om något ett svaghetstecken från "de goda" som spelar krig i lönndom med ukrainarnas liv som insats. Snart kommer världsopinionen att vända mot USA och och förmodligen även Europa börja undra med vilken rätt de anser sig vara nummer 1...

Om nyheten snart försvinner från svenska medier (för den är avslöjande för den som ser undermeningen), så var det AB som avslöjade svaghetsbeskedet från USA, landet som vill utplåna samhällssystem om inte är besläktade med den amerikanska girigheten. USA vet att de inte kan vara först med att släppa ännu fler atombomber, och de sitter just nu i en riktig knipa. NATO Sveriges hjälpare? Skulle inte tro det.

Den här glimten av det monster USA innerst inne kommit att bli (tyvärr), kommer perfekt ur astrologiskt hänseende. USA:s mest galna punkt är krigaren mars i 8e huset för nationens onda karma. Som syns av planeternas gång just nu (yttre kretsen) befinner sig Mars i transit exakt där den befann sig när nationen bildades, intressant nog av britter. 

Samma dag under samma Mars kastar den konservativa Liz Truss in handduken snabbare än någon annan premiärminister i USA:s moderland. Hon avgår redan på sin 45e dag i ämbetet. 

USA-horoskopet har för övrigt en vidrigt dålig kontakt med sin "Moder" (som alla historievänner vet, pst Boston Tea Party, amerikanska inbördeskriget etc, etc) och märkligt nog syns i USA-kartan exakt samma problem som i Liz Truss karta: modersprincipen Krabban på kant med Månen/modern i Vattenbäraren. Missa inte hur den transiterande Månen förhåller sig till USA:s inre sinnessjukdom (eller svagsinthet för att vara mer neutral): den opponerar från härsklystna Lejonet! En mycket sjuk nation just nu. Gudars, vad de VILL släppa en fet atombomb på Ryssen....

Dolda krafter tycks verka fritt i världen just nu, för det är bara när alla blivit galna och orediga som astrologin ger så här tydliga effekter. Människor som vet vad de sysslar med, är inte så lättpåverkade. 

(Saknar exakt tid för det amerikanska uttalandet men det kan ha varit när Vattenbärarens ascendent stiger över Washington DC. Eventuellt kan man vrida tillbaka klockan så att transiterande Månen inte längre har passerat USA:s natala Måne utan just före exakt konjunktion. Men den efterhandsjusteringen är inte att lita på, trots att det är vanligt att en transitör "triggar" genom att stå en grad före eller exakt vid en känslig punkt. Det stämmer inte alltid.)

 

Tekniskt tillägg (röra kring hotets tidpunkt)

AB länkar till USA:s regeringssida och dold i källkoden finns där publiceringsögonblicket.

 "datePublished":"2022-10-20T01:08:27+00:00","dateModified":"2022-10-20T01:08:27+00:00"

Problemet är bara att här saknas uppgift om vilken tidzon servern använder. Givet USA:s egocentricitet (nationalism) skulle det inte förvåna mig om de använder EST snarare än UT. men då vet man ändå inte hur sommartidsinställningen på servern är gjord. 

Ett gott hade besöket med sig: än en gång ser jag buggen i astrologiprogrammet ZET. Transitkartan här ovan har felberäknad ascendent: programmet reagerar inte på att det är EDT just nu (-4 rel. UT) och därmed i skrivande stund inte Vattenbäraren utan Stenbocken (maktsymbolen) i öster i Washington DC. 

Men det är alltså ungefär när jag ser nyheten i Sverige. Tänker man att källkoden ger EDT och adderar 4H för världstid, är det istället "universella" Skytten som stiger i över Washington DC. Bågskyttens pilar påminner dessutom om drönare, som hotet gällde.

Tar man 8.27 som lokal tid stiger istället Vågen i öster, händelsevis med Ketu i öster och Rahu i väster. Ketu i öster kan tolkas som att uttalandet är ett hot om undertryckt/Ketu harmoni för dem som inte instämmer i USA:s smygande krigföring mot Ryssland. I personhoroskop kan Ketu i Vågen i 1a huset teckna en lågmäld, nästan lite betryckt natur. Här beskriver "halshuggna" demonen istället galningens typ av vild omsvängning från Vågen/partner till bestraffare/halshuggare.

Med 12.27 stämmer den astrologiska käpphästen med triggerpunkten exakt. Lejon-Månen nu 1 grad före exakt opposition till USA:s medfödda Måne! I diskussionen om detta verkligen ÄR USA:s sanna horoskop finns hur många historiska händelser som helst att testa mot, och det här "diktatorsdekretet" var kanske ingen större händelse (förutom hur övermaga USA hörs låta) men både Mars och Måne synkar perfekt med födelsekartan ("The Sibly chart").

Läsaren får välja fritt i denna röra av tidpunkter.

 

*****


Kopia av AB:s korta nyhetsmeddelande:

USA varnar för sanktioner mot alla som möjliggör iranska drönare till Ryssland

USA varnar för sanktioner mot "alla inblandade" som möjliggör för Iran att skicka kamikazedrönare till Ryssland som kan användas i kriget i Ukraina. Det meddelar USA:s utrikesdepartement.

"Vi kommer inte tveka på att använda sanktioner och andra lämpliga verktyg på alla inblandade som är inblandade", skriver departementet.

I går kom även uppgifter om att EU inom kort kommer lägga fram motioner för att införa sanktioner mot tre högt uppsatta iranska militärtjänstemän, samt mot Shahed Aviation Industries, tillverkare av tillverkare av kamikazedrönare, rapporteraterar Kyiv Independent med hänvisning till Interfax Ukraine.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/EQa14l/live-aftonbladets-direktrapportering-om-kriget-i-ukraina

Se för övrigt hur neutralt iranska nyheter rapporterar nyheten om sanktionerna till skillnad från den rabiesgalna propaganda man vant sig vid i svenska medier:

https://www.iranintl.com/en/202210172868


Inga kommentarer: