Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 oktober 2022

Lotta Edholm ser barn som resurser för egots berikande

 


Flera artiklar i kvällstidningarna har förfasat sig över liberala Lotta Edholms cyniska vandring mellan friskolebranschen och politiska positioner ("Jag håller isär rollerna", försvarar hon sig). Värst är AB som nästan börjar se ut som hatiskt kvinnodrev - är det 4 artiklar, alla av kvinnor, som säger nästan samma sak nu? 

Men horoskopet hennes, är faktiskt  öppet mål för flera typer av kritik och passar väl in på den typ av moralisk röta som KORRUPTIONSMASKINEN SVERIGE ständigt producerar nya varianter på, inom skiftande områden.

Varför Sverige enligt astrologin producerar ont i världen och inte gott har diskuterats så ofta att jag här nöjer mig med att påminna om nationalkartans Måne i Eld och måndisponent Mars i Jord. En karg och ofruktbar kombination som tenderar mot kallsinne och råhet. Edholm blånekar till några fel trots att hon uppenbart höll på sitt aktieinnehav i en friskolegrupp för att tjäna på den aktieuppgång det innebar att hennes namn meddelades i den Ulvens regering.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/RGGav8/kristerssons-ministrar-ger-svensk-korruption-ett-ansikte

Flera tidigare inlägg om Edholms olyckliga födelsehimmel har redan sagt det mesta, bara en del konturer kan skönjas utan exakt födelsetid. Men nu såg jag med nya ögon på kartan och upptäckte det legitima i att visualisera en stor brun Jord-triangel, trots att ett av hörnen bara fylls av den ena månnoden och ingen riktig planet.

 

Planläggaren Saturnus-i-Luft organiserar
maximal vinst på prylar och barn (Jord = ting)

Men den demoniska noden Rahus äregirighet eller i JORD kanske enbart materiella girighet ÄR en aktiv nod och förstärker vad än dess disponent sysslar med. Och disponenten i pengarnas tecken Oxen är förstås Venus, här själv placerad i JORD och i omedelbar närhet till dödssynden Girighet, dvs. Merkurius när den beter sig särskilt osnyggt.

Att horoskopet är osnyggt har tidigare inlägg noterat: egotecknet Väduren har det subjektiva sinnelagets Måne med stora pengars Jupiter. och Eld och Jord i samma karta ger som bekant upphov till "egenmaktens" syndrom - "bra karl reder sig själv" - men i extrema fall usel "egenmäktighet", den där sturska ofelbara typen som inte medger några som helst brister. Särskilt inte om makttecknet Stenbocken blandas med barnet Väduren - precis som här.

Och det är här det klickar till. Vad är JORD om inte platshållare för materiella resurser, prylar, ting? Vad är Väduren? Här tecknas ett självberikande upp till stora pengars nivå (Jupiter). Lägg själv pusslet: en som betraktar skolbarn enbart som varor på lagerhylla och ser en penningsumma i stort lager barn. Människor som handelsvara för att Lotta Edholms inre barn ska kunna berika sig själv och känna den hisnande känslan av framgång. Ett så obehagligt och samtidig tragiskt människoöde, och horoskopet stämmer än en gång ruskigt bra trots att det "personaliserande" klockslaget saknas. 

Vissa dygn är tydligen så karaktäristiska i sig, att deras kraftfulla omen med lätthet kan slå igenom. Kan det vara så att det bara föddes egoistiska och kalla typer detta dygn? Var det en båtlast flyktingar från ett annat eländigt jordeliv som återvände som grupp och nu alltjämt var svältande i sina själar och snart nog började utveckla typiskt borgerliga beteendemönster? Likt hungriga vargar vaknar de det enda källor till inkomst Ödet serverat dem. I Edholms fall möjligheten att tjäna brödfödan och "rätt" guldkant i tillvaron på att betrakta barn som slavar eller handelsvaror.

Detta haveri är möjligt på 2000-talet eftersom nationen systematiskt avskaffat allt som en liknar en världsbild och ersatt den med "var och en må jagar sina pengar och sin status". Inte konstigt att landet och folket dör inifrån och kvar lämnar bara Bianca-sminkade zombiekroppar i en död skenvärld - ett samhälle av internt lama rovdjur och än fler zombies.

Edholms horoskop är intressant också ur en annan primitiv astrologisk kategorisering: den mellan emotionalitet och rationalitet. Hennes Eld/Jord-krig omvittnar stridbarhet men kanske också grovhet, ilska och aggression dominerar en "vacker" kvalitet som den VATTEN som bäst kan ge (empati, sensitivitet). Det är typiskt att den "egenmäktige" klumpar runt och ställer till ett tumult. Det är emotionalitet och (materialistiskt) förnuft i kollision som ger "en riktigt samvetslös typ", en rovkapitalist i själ och hjärta.

Men rationalitet har två sidor i astrologin, dels det praktiska förnuft som JORD tecknar, men också en föregående intellektuell planläggande blick som tydligast tecknas genom LUFT-planeten Saturnus i hemmaläge i LUFT-tecknet Vattenbäraren - exakt som den stod Edholms födelseår. Jag har några anonyma fall av näringsidkare från samma år (1965) med snarlik överbetong på JORD och som är trevliga som personer men så outvecklade i intellektet och förmågan att tänka kring politisk ideologi att det är svårt att se året som annat än ett "svart kosmiskt hål".

Med Saturnus i Luft som ägare till men BAKOM sitt sekundära hemmatecken Stenbocken finns därför slugheten att planera i det fördolda OCH intresset att följa upp så att konkreta JORD-resultat uppnås:

”Vi fick hela tiden höra att vi skulle spara, spara, spara”, sa en av förskolans anställda till Aftonbladet 2014."

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/wAAx2n/jenny-maria-nilsson-om-skolminister-lotta-edholm

Snålheten är ett av Saturnus attribut, men då måste man minnas att planeten också representerar den fattiga arbetarklassen för vilken den ständiga bristen på livets nödvändigheter omvandlas till sparsamhetens dygd. Men under extrema himlar blir detta i mångas ögon snålhet. T.o.m. när den egenmäktiga rövat och armbågat sig till trygghet och lite lyx fortsätter man snåla av bara farten och personen blir allt mer obegriplig eftersom själens ärr inte syns på utsidan. 

Edholms födelsedygn ser ut som en avstjälpningsplats just för något judiskt getto i Polen just innan Nazisterna börjar göra sitt! Så fattigt kan det vara på insidan av den välmående borgarklassen i Stockholms bättre kvarter, det finns ingen anledning för svensk landsbygd att avundas dessa sorgliga själar i storstan och att flytta dit bevisar bara att man vara av samma tvivelaktiga kvalitet själv.

*****

Det här är ett rätt skrämmande horoskop och jag kan bara hoppas ha fel i min tanke om "busslaster" fattighjon-i-tidigare-liv avstjälpta vid hållplats Jorden, i rika länder. Är det något som visat sig genom bloggens många kvantitativa tester är att en enda BRA planet vid ett bra läge vid SJÄLVA FÖDELSEMINUTEN ta stadig kontroll som ledande princip och styra upp t.o.m. så vanartiga kartor som Edholms. Bäst därför att se astrologin som en kartritning över olika POTENTIALER vid födelsen. Som den växande individen ibland får allt större självmedvetenhet under livets gång börjar också livsödet omärkligt ta sig en ny karaktär. (Processen är gradvis utom vid "frälsningsupplevelser" - dramatiska vägskäl kan ge kicka upp elektronen människan i en högre omloppsbana.)

Planeten X kanske slutar uttrycka sig som en skit och t.o.m närmar sig sitt ideala uttryck. Lite som en slafsig och oskolad Merkurius skriver och talar illa - kanske svär eller ständigt misslyckas att uttrycka sig utifrån de grammatiska regler som gäller för landets språk. Som när svenskarna slutat skriva svenska och förfular sig själva och sitt språk genom att sticka in amerikansk engelska för att man tror sig låta "coolare" då. Detta är Merkurius på en nivå analog med marknadsplatsens tjuv, den girige som nämnde tidigare eller lögnaren. Merkurius också intellektet eller tankeförmågan och en nyckelplanet för att justera de missljud som varje himmel i varierande grad innehåller.

Lotta Edholm har naturligtvis en stark Merkurius - det har tidigare krävts även i det svenska samhället för att nå någonstans. Det är mycket troligt att hon tillhör de skenbart välanpassade för vilka ekonomiska betraktelser är den enda verkligheten (en skadlig följd av Upplysningens nya världsbild där allt reducerats till simplistiska och mätbara kvantiteter). Problemen med denna himmel ligger inte så mycket i om planeterna är goda eller ej utan att helheten gnisslar illa.

Här är Jord/Eld-kriget som vägrar producera med mindre kraft, våld eller t.o.m. omoral tas till. Bittert saknad här är också VATTEN, symbolen för det smidiga näringslivet eller ens en grundläggande empati med de skolbarn hon betraktar som bidragande till verksamhetens vinst.


Extraspaning

Har några andra med Edholms typiska signaturer råkat gå från tidningsrubrikerna till bloggarens långsamt växande siffersamling (f.n. 10.300 datum)?

För att inte dränkas i spretiga resultat blir sökkriterierna rätt precisa. Hypotesen är att den mesta skadan uppstår, inte av Månen och rikedomens Jupiter ihop i egotecknet Väduren utan denna figur i kombination med Stortrigonen i Jord. Detta är ett så precist mönster att det knappast kan ha inträffat mer än 1965 om man minns att Jupiter behöver 12 år för ett varv och att samlingen blir tunnare bakåt i tiden.

mo.0.ju & mo.ari & (so-sa,nod.tau & so-sa,nod.vir & so-sa,nod.cap)

(Sökningen faster sig inte vid vilka planeter som fyller vart och ett av de tre Jord-tecknen)

Som misstänkt var mönstret väl krävande: bara Edholm och en till hittas, en amerikansk underhållare född dygnet innan.

Det är Chris Rock, som fick en FET käftsmäll på Oscarsutdelningen förra året. Halvkändisen Will Smith var kanalen och uppenbarligen samma principiella karmiska mekanism som Lotta Edholm får uppleva i år. Västastrologin har länge använt "sekundär progression", en metod där planetens dagliga rörelse används för att rita "framflyttade horoskop" enligt måttet 1 dag = 1 livsår. 

Det Chris Rock, 1 dag tidigare, fick vara med om skulle således i modifierad och anpassad form (beroende på födelseklockslag) drabba även Lotta Edholm, men med Solen 1 grad längre fram istället nästföljande år. Och det är det debacle hon nu blivit offer för. (Hinduisk tradition känner inte till denna "dag-för-ett-år" vilket kan bero på att metoden är härledd från ett obskyrt bibelställe.)

Apropå det okänsliga och hårdföra egenmäktighetssyndromet (Eld/Jord-krig) var Chris Rock mobbad som barn, men valde att inte lägga sig utan kämpade tillbaka. Hans auktoritära far dog i magsår när han var 24 och har berättat att hans säkerhet försvann med faderns bortgång. Det vore intressant att veta om något traumatiserande hände även Edholm runt samma tid och som berövade henne på sin förmåga att se skillnaden på barn och "resurser". 

Att ha varit gift i tolv år med smygrasisten och partikollegan Lars Leijonborg kanske var traumatiskt nog. Leijonborgs karta har kommenterats tidigare men det är värt att påminna om Mars (omoral, krig) som hugger i 90-gradersvinkel mot nymånen i Skorpionen. Nymånen involverar förstås Månen, dvs de familjeförhållanden han bidrar till - Mars i attack mot Månen verkar ofta om än inte alltid bidrar till störda och ibland våldsamma hemförhållanden och vresiga sinnen. Man kan inte utgå från att Mars ENBART indikerar utifrån kommande fiende eller olycka, även om det är perfekt att skylla allt elände på andra. Det var under Leijonborg Liberalerna/Folkpartiet började uppvisa främlingsfientliga drag.


Inga kommentarer: