Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 oktober 2022

Hur dekadent är egentligen Sverige? (Månnoderna och landets merkuriska intellekt)

Flera gånger har bloggen återkommit till Sveriges nationalhoroskop och dess flera svaga punkter (kartan repriserad många gånger tidigare - detta inlägg utgår från förkännedom). 

All lycka tycks fokuserad till en liten minoritet "på solsidan" (Solens naturliga 5e hus) men inte ens denna lycka kommer att bestå eftersom landets överhet alltsedan 1974 jobbat hårt på att spoliera den goda karma landet lyckats ackumulera innan kungahuset fråntogs sin makt den patenterade lögnen befästes på papper att makten utgår från folket.

Ett välkänt exempel på hur lätt man duperar folket var när Näringslivet 2016 bjöd SD på lyxlunch. Genast vände Jimmie & kompani om välfärdsprofiterande. Sedan lyckades SD lura folket till sin sida och vips ett "demokratiskt" valresultat där SD får en femtedel av alla röster. En god portion av svenskarna borde överväga harakiri, så korkad att man inte ser falska manipulatörer får man inte lov att vara (med mindre man är förstagångsväljare och ännu inte fattar mycket av vuxenvärldens dubbelspel). Dessa är ju verkligt billiga figurer. Hur socialdemokraterna kommer att ångra att man satt en "lagom nivå" för svenskarnas bildning för att själva hålla hårt i makten.

Finge vi i gammal god rashygienisk tradition bort dessa djupt olämpliga svenska väljare, skulle eventuellt den tänkande delen av folket producera helt andra valresultat. Då kvarstår å andra sidan det faktum att övriga partier också krälar i stoftet för den Rike Mannen och bedyrar honom trohet och lydnad.

Snart återstår inget fungerande Sverige. Jag tror man får släppa varje tanke på att detta land någonsin kommer att räta upp sig. Det engelska ordet är "benighted" - svenskan har aldrig vågat formulera en term som beskriver landets tillstånd.

adjective
1.
in a state of pitiful or contemptible intellectual or moral ignorance.

I princip varje bloggomnämnande på senare år har handlade om att landet genomlever en sprickande lyckobubbla 2020-2036. Jupiters planetära cykel lyfter fram födelsehoroskopets ihåliga sken av Sverige som ett rikt och framgångsrikt land. När en "verksamt ond" planet kommer i fokus genom cykel-läran avslöjas dess svaghet eller baksida. Helt klart berikar Jupiter Sverige vissa. Inte för inte är den planerad i "lyckosamma" 5e huset, men samtidigt börjar mängden skandaler hos Storfinansens olika ansikten (banker, telekomföretag m.fl.) bli besvärande tydliga. Sverige verkar ha en rövares eller fuskares nationalsjäl. 

I bloggens begynnelse förekom tidningsnyheten att svenskarna butikssnattade mest av alla de skandinaviska länderna, pinsamheten repriserad i ett inlägg från 2016:

https://siderisk.blogspot.com/2016/04/panama-pappren-och-sverige-ett.html

Vidare visade ett nyligt inlägg hur "folket" har Eliten som sin förebild och vars mönster kopieras så gott det går. Det innebär att folket direkt ärver korruptionen hos de välbeställda:

https://siderisk.blogspot.com/2022/09/svenska-varderingar.html

Bloggaren hade i sin ungdom en flickvän som stal toarullar från arbetsplatsen och när han, ständig halvmoralist upptäckte och kommenterade saken svarade kvinnan med ung politisk medvetenhet. Det var något i stil med: "överheten håller nere våra löner - det här är enda kompensationen". Hon var uppenbarligen mer klassmedveten än undertecknad vid tjugo, och hade löst sin upplevelse av den svenska ojämlikheten på det enda sätt hon hade vett till - genom att bli en självrättfärdig tjuv, en mytens Robin Hood som stal från den rike för att ge till den fattige: hennes egen magra hushållskassa. 

Det svenska samhället är således kriminellt i grundtonen och gör egoistiska tjuvar av sina medborgare. Detta tycks vara den djupa innebörden av folkets Månen-i-Väduren med ett låst eller hämmat fundament (Vädurens Mars i fastlåsta 8e huset). Denna djupt olyckliga horoskopdetalj är samtidigt det 10e husets ägare: regering och riksdag är en hämmad och rätt maktlös apparat jämfört med landets verkliga makthavare, Ekonomisterna ("onda" Jupiter i elithuset).

Månen är den mörka skuggan till Elitens, vilket inkluderar medelklass som strebrat sig till solsidan (Solen står bokstavligen nära Jupiter i horoskopet - svenska kvällstidningar har oproportionerligt mycket skitnyheter som om och om igen fixerar läsarnas tankar på pengar, så mycket artiklar och textreklam att långt mer berikande nyheter sedan länge försvunnit ur svensk media (DN:s fixering vid gener är visserligen intressant men djupt osund eftersom teknokrati alltid måste balanseras mot andra vetenskapliga områden för att undgå att blir hjärntvätt av läsaren). Från det att man börjar dyrka ekonomi som någon halvgud både tänker och agerar underklassen och de som kommit upp sig med skadad eller nedsatt rättfärdighet som följd. 

"Rättfärdighet" är ett gammalt uttryck och anknyter till 9e horoskophuset, det "bästa huset" enligt hinduerna eftersom det visar ev. koppling och harmoni med Dharma eller universums lagar (yttrar sig om inte annat som en människa med samvete). Detta lagsystem är en dold verklighet bakom lokala /nationella moraluppfattningar men brukar märkas i lagstiftningen, mer i "hederskulturer" men tyvärr ofta fossiliserade. 

Moderna, sekulära västkulturer har som bäst läpparnas bekännelse av äldre rättsuppfattningar baserade på Dharma. Sverige, som extremisten i sällskapet, formulerar lagar och förordningar vilka gynnar dem som har och belastar de fattigare i samhället. Härifrån går det lätt att se nazismens och den gamla svenska rasbiologins förakt för mänsklig eller biologisk svaghet. Skönhetsindustrins köpta ansikten, Bioacor hit och dit, illustrerar fobin för det ofärdiga eller osköna. Gissa om dessa kvinnliga influencers varit hängivna nazityskar om de fötts på den tiden. Så lite skiljer Tyskland igår från ytliga Sverige idag.

Man kan säga att Sverige har en långvarig tradition av samma förakt mot dem härskarmakten placerat på botten, just för att de överspelade troligen var mer intelligenta än att spela "herre på täppan"-spelet, så typiskt för de lägst utvecklade mänskliga exemplaren, de mest komplexfyllda människorna.

Som bloggen visat har Sverigehoroskopet ett rätt maktlöst 10e hus (motsvarande regering och riksdag - målet för de lägst utvecklade strebrarna). All reell makt tillhör istället landets Storfinans och det entourage som klänger vid de stora lirarna. Folket har till stor del kollapsat och söker imitera dem på solsidan (5e horoskophuset).

I denna Följa John-lek backar Staten dem som har råd att "snygga till" sitt boende med RUT- och ROT-subventioner via skatt inkrävd av även landets fattiga, som således både måste jobba för sitt uppehälle utan att kunna kosta på sig sitt privata drömhem utan dessutom via sitt slit låter landets mer välbeställda bygga in sig i en falsk dröm om att ha fått ut något av sitt slit. Det är ett Lögnens System med falska värdeskalor som kommer att sluta i elände för det här landet.

Med sprängda gasledningar, svenska högerextremister köpta av Storfinansen och allmän oreda i världen, måste ett myrsteg ytterligare tas utöver de äldre kommentarer kring nationalhoroskopet. Sverige i sitt sammanhang, sin plats i världen. I detta perspektiv kommer något nygammalt att framgå, något som bloggen tidigare kommenterat men inte upprepat i tillräcklig grad.

******

Ju mer man tittar runt på nätet, desto klarare är det att hinduisk astrologi knappast rymmer någon ortodox eller röd linje. Förutom skillnader på skolor där en alls inte använder planetaspekter medan andra gör det, råder också total oenighet om planeternas rankning. Två helt motsägelsefulla exempel visade sig direkt genom en googling på månnoderna Rahu/Ketu:

Shani [Saturnus] Is More Powerful Than Rahu

https://www.indiaforums.com/forum/topic/4989773

Rahu is more dangerous to the Moon and Ketu to the Sun. As having the power to overcome the Sun, Ketu must be looked at as the most powerful planet in the chart besides the Sun.

https://www.astrocamp.com/positive-side-rahu-ketu.html

Spontant instämmer bloggaren i det första citatet. Saturnus är Sjunde Himmelen och ultimat beslutsfattare och domare över vårt solsystem/kosmos. Det är självklart så eftersom månnoderna bara indikerar den begärsfyllda lägre naturens ebb och flod. Månens bana skevar i relation till Solens konstanta bana och den biologiska begärssjälen blir omåttligt hungrig under två veckor av månens färd (norra noden/Rahu indikerar starten) allt under att begärsnaturen "straffas" under månens färd på sydliga latituder relativt ekliptikan (två veckor av "fasta" och ibland självförebråelser eller rent av repression). 

Här ser man en frekvent missuppfattning på många sajter om hinduisk astrologi. Södra noden/Ketu ÄR INTE TECKEN PÅ EN SPIRITUELL NATUR, i de fall "spökplaneten" dominerar i horoskopet (t.ex. framhävda 1a eller 10e huset). Detta är rent önsketänkande. Efter att ha startat från noll och bloggat 13 år står det allt klarare att södra noden och "halshuggningen" av den fas då hybris- och begär" dominerar innebär Ketu bara att andligheten får en chans att ta över efter att det materiella begärets straffats eller halshuggits. 

Bloggaren har haft ett öga på sin egen Ketu i 10e makthuset och noterat hur noden koinciderade med vänsterns skandalösa strykande borgerliga oskick medhårs och följdriktigt misslyckades i valet. Ketus övertagande av det personliga ödet från tidigare Merkurius-cykel inträffade 12 augusti. 

Hans status i samhället som lätt vänsterorienterad hade redan dött med regeringen Magdas extrema NATO-beslut, om inte förr. Bloggarens påbörjade Ketu-period visar nu med all tydlighet hur en med avhugget huvud har tillsats att styra landet: Ulven Kristersson. En hel del personhoroskop kommer oundvikligen att vara mer synkade med landets öde än andra och bloggarens är ett sådant. Landets usla öde känns då i själva kroppen hos alla som inte kan köpa sig loss eller flytta till New York eller Abu Dhabi och i båda fallen bli språkrör för en de facto diktatur (i USA som i Sverige: verklig envåldshärskare är Storfinansen, oskiljaktig från militärindustrin).

Halshuggningen vid Ketus punkt känns mer för materialister, men indirekt kanske en dos medfödd andlighet kan anas om Ketu har stark uppbackning i födelsehoroskopet. (Studera noga härskaren till tecknet Ketu ockuperar och härskarens egen placering.) Gynnsamma underliggande omen kan mildra "halshuggningens" kännbarhet och kanske indikera att den spirituella delen av människans natur är redo att vakna till liv om materialismens tryck att prestera lättar genom att fattigdomen helt enkelt inte längre går att kämpa emot och man tar vinken från Ödet att det är dags för något annat. Men att Ketu ALLMÄNT skulle teckna spiritualitet, det är rent snömos.

Nodernas varierande utfall för olika personer har förstås att göra med själens blandade karma från många liv på Jorden. Därav insisterandet på i stort varje hinduisk sajt att noderna är "karmiska". Ordet "vändpunkter" passar perfekt, medan Saturnus, som lika ofta pekas ut som en karmaplanet representerar djupare tendenser som inte rubbas lika lätt. (Se Putins Sol konjunkt Saturnus! Den mannens kurs rubbar ingen i första taget.)

Det andra citatet här ovan blir närmast obegripligt givet att BÅDA månnoderna refererar till den sublunära världen (och vändpunkter i detta liv). Noderna rör Månen, människans sinne eller i primitiva fall den rent irrationella själ som bara för en biologisk varelse ter sig en logisk plats att befinna sig på. För Sjunde Himmelens Saturnus, som representerar den odödliga eller andliga perspektivet på en människa, ger dess roll som Döden tillgång till det äkta perspektivet på vad som är något värt och vad som är en desorienterad och förvirrad själ. 

En rent duperad själ skulle de filosofiska skolor säga som inte ens medger att Jorden är en gudomlig skapelse utan i sig ägs av en demon, kanske Djävulen. Den senare extrema uppfattningen går inte sällan hand i hand med en extrem nedvärdering av kvinnan! 

Den hinduiska traditionen har historiskt gått åt samma håll som alla andra, från jämställdhet mellan könen, på avtagande redan i metafysiken där Purusha och Prakriti likväl tillmäter den proto-maskulina Purusha initiativet till universums tillblivelse. Den arketypiska kvinnan Purusha blir "evig tvåa", den passiva princip (motsvarande Aristoteles Ur-Materia) som realiserar världen. 

Bloggen har föreslagit att Purusha - "gud inom världen" - kan fattas som grekernas Nous, det gudomliga intellektet varigenom Den Enda kommer till självmedvetande. Någonstans delade kulturerna samma idétradition.

I vår lilla del av kosmos, vårt solsystem, kommer med makro/mikro-analogi Saturnus att bli det kosmiska intellektet eller förnuftet i mindre skala. Den den arketypiska manligheten (Purusha) "ärvs" således av den Gamle/Saturnus - patriarken i vårt solsystem.

Här syns kanske maktsökande mäns "problemformuleringsprivilegium". Hela tillvaron tycks röra sig dikterad av en högre Plan som pendlar mellan Ljus och Mörker, olika regioner i världen alla i sin egen ödesbestämda rytm (determinism). Samtidigt är det svårt att förneka hur insikten om en evig värld smäller högre än biologismens tragiska berättelse om jordiska kroppar som bara blinkar till i evigheten och sedan är försvunna.

Kanske kommer den nyss Nobelprisbelönade läran om kvantsammanflätningen att en dag blir en fungerande metafor för själens icke-lokala natur så att hela mänskligheten får ett begrepp om att själen existerar genom all tid, höjd över de enskilda besöken i en spatialt belägen enskild jordekropp. 

Andesjälen är en neutral varelse som lever i sin Faders hägn (det gudomliga Intellektet, av de kristna lite diffust uppfattat som Kristus "den Smorde" eller den första yttringen från Den Ena/Outsägliga). Evolutionsläran i Väst har fått allt om bakfoten. Intellektet kom först, de fysiska kropparna långt senare. Fysiken genomgår dock ständiga förvandlingar och vår (och var) tids inbillning är att den kommit längst.

Denna ontologi (lära om vad som är) är vetenskapsfilosofen Wolfgangs Smiths tagning på de nya Nobelpristagarnas bevis att kvantmekaniken är sann och att Einstein hade fel. Smith, en f.d. NASA-matematiker har länge hävdat att de sub-atomiska partiklarnas icke-lokalitet beror på att rummet uppstår först i det antika universums lägsta nivå och att de icke-lokala kvantpartiklarna pekar mot en verklighet som inte är rumslig (därav partiklarnas "omedelbara" insikt om kompisens/kompisarnas förehavanden).

Smith menar att mänskligheten med kvantfysiken har upptäckt en sub-domän till den kroppsliga/fysiska världen som var okänd för antikens tänkare men ändå inte falsifierar deras insikter. Sub-domänen är ett bihang till den fysiska världen. 90 år gammal skärpte Smith tonen i den populärvetenskapligt hållna bok från 2019 jag råkade rekommendera bara ett dygn innan fysikpristagarna tillkännagavs.

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/hur-metafysiken-raddar-fysiken-fran-sig.html

*****

Slutligen, Sverigehoroskopets hantering av sin omvärld.

Med Vågascendentens spelade roll av rättvise- och jämlikhetssträvande (som landet inte lever upp till), kommer det 9e huset för "det högsta goda" faktiskt att ha en kontakt med Dharma eller de svårgripbara universella lagarna (moralens förlagor). Vågen i öster placerar Tvillingarna i 9e, och detta är det merkuriska Luft-tecknet. 

Det är inte Visdomen själv men väl en barnalik, nyfiken mentalitet som hinduerna liknar vid unga pojkars och flickors intellektuella utveckling. Merkurius är en "fri" planet och "rör sig mellan de tre världarna". I det hellenistiska Egypten associerades Toth, vishetens och skrivkonstens gud, helt korrekt med Merkurius, även om man använde den grekiska Hermes. 

"Den trefaldigt store Hermes" syftar på kommunikatörens förmåga att röra sig genom samtliga tre världar. Dessa är i filosofen Wolfgang Smith inte synonyma med Platons tredelade själ utan en ontologisk tredelning, skiktningen av gudomlig värld, själslig värld och kroppslig värld. 

Platons tredelning diskuterar alltså enbart själens tredelning och utesluter den kroppsliga världen - Jorden eller symboliskt Jord-elementet. Wolfgang Smith noterar att katolsk teologi hade ord för alla tre världarna, spiritus, anima, corpus. Dekadenta länder har eliminerat anden/spiritus och talar enbart om kroppen/corpus. Själen/anima får vara med enbart som poetiskt uttryck för vad som bara anses vara biokemiska rusningar i maskinen/kroppen.

Dessa länder dödar medborgarna genom att begränsa ordförrådet och därmed befolkningens tankeförmåga. Men Merkurius tankeförmåga är just vad som definierar en människa. Sverige är på sitt sätt lika sub-human som vilken diktatur som helst. Förtrycket mot folket ser bara annorlunda ut.

Sveriges moderna horoskop har således som "högsta goda" en tillgång i 9e-ägaren Merkurius, en kunskapssökande planet som inte är aversiv mot den högsta höjd - kanske därför Sverige tagit på sig att bedöma hela världens snillen och avgöra vilka som är värda ett Nobelpris.

(Notera Sverigehoroskopets Rahu eller hybrisfaktor i 3e huset för "vanligt intellekt" - mycket möjligt den enskilt viktigaste faktorn bakom landets ständiga överskattningar av sin position i världen eller åtminstone rusiga försök att visa framfötterna i världen - överkompensation och reaktion på gamla Fattigsverige.)

Merkurius står dessutom i 5e huset för god karma, åter i intellektuell Luft, och indikerar att nationalsjälen i dess bästa och högsta uttryck representerar allmänbildning och klar och logisk tanke. Så långt är Sverige ett förnämligt land att bo i och 9e-ägaren i 5e syns tydligt i Sveriges nominella betoning av yttrandefriheten.

Men så börjar inskränkandet och en historia som redan dragits: både Ledaren (Solen) och Storfinansen (Jupiter) klassas verksamt onda för Vågpersonligheten, som enbart söker balans och rättvisa. Solen/Ledare implicerar direkt att överhuvud och stör därför Vågens princip. Än värre än rikedomens Jupiter nära Solen och definitivt vanställer Vågen genom att signalera "rikedom för landets chefer/ledarfigurer". Här, mitt i det favoriserade 5e börjar sveket mot landet som helhet. 

Att den goda Merkurius står klämd på bägge sidor mellan två illgörare skadar Merkurius i okänd utsträckning eftersom planeten är zodiakens kappvändare, helt neutral och likt kvicksilvret känsligt för miljön. Se svenska mediers (Merkurius) totala beredskap till NATO-propaganda. Historien har visat hur Adolf Hitler i en hemlig pressträff tipsade representanter för de stora tyska tidningarna om sin kommande krigsplan. 

Exakt samma sak måste regeringen Magda & Hultqvist ha gjort eftersom alla medier omgående började demonisera Ryssland efter 24 februari. (Rysslands skrala genomförande av annekteringen ändrar inte denna manipulation av Merkurius - och är en fråga helt skild av att Putins invasion i backspegeln ser eländig utförd ut. Han hade troligt missräknat USA:s egna härskarplaner och tillhöriga mångmiljardstöd till Ukraina.)

Sverige lider därför av en bara potentiellt fin intellektuell nivå som Överheten helt ramponerar och skapar en lögnversion av. Och vad drabbas först om inte Sveriges omvärldsbevakning och vad som rapporteras! Niondehusägaren Merkurius trängs svårt av de intressen Näringsliv och Staten har. Sverige kan jollra självbelåtet över hur vinkade Fox News nyheter i USA är (och den låga amerikanska omvärldsorienteringen), men exakt samma problem vidhäftar oss (och syns rasande tydligt i nationalhoroskopet).

Än värre är att det 9e hus Merkurius förfogar över, dras ned av Ketu, månnoden som har halshuggning av alla hybrisdrabbade på programmet, så den Rike Mannen (Jupiter) och hela den del av befolkningen som sökt billig status kommer att drabbas vid en eller annan tid när Ketu kommer i fokus, t.ex. när de planetära ödescyklerna pekar mot tider för halshuggning. 

Men Sveriges öde är mer komplicerat än så: hela tursamma Elit-huset med sitt viktiga men korrupta innehåll (Solen, Merkurius, Jupiter) ÄGS av gränsdragningens, organisationens och hackordningens Saturnus. (Sveriges ofattbara tendens att systematisera sönder allt, och enbart i syfte att rationalisera, spara pengar, vilka direkt går till den onda Jupiter, Storfinansen.) 

Här ser man nu hur Eliten direkt motarbetar landets spelade jämlikhets-Våg - Sverige har det kanske falskaste rollspel man kan tänka sig - Överheten vill inte lyfta underklassen mer än Hitler ville. Underklass är för den ynkliga materialisten det enda sättet att bevisa för sig själv att man nått Överklassen.

Den kanske allra djupaste innebörden av Saturnus nära konjunktion med halshuggningens punkt (Ketu) är att den Sjunde Himmelens symbol dragits ner i skiten och synbarligen misshandlas även av den mån- och jord-bundna demon som noderna tecknar. Det vore lättköpt att reducera den här mismatchen till den patriarkatshatande feminismen (Saturnus = patriarken) men något ligger i saken. Och hinduerna håller ALLTID månnoderna för att vara illgörare, mer eller mindre. 

Det är ALDRIG ett gott ting när Saturnus, så vital för all organisation och ordnat tänkande underkastas Månens tidvatten och den irrationella själens alla humörsvängningar. Allra minst en Saturnus nära punkten där den subluära gränsen nått gränsen för sin "goda karma" och istället förluster kommer att visa sig. (Är det där onda och insiktslösa politiker tvångsansluter till NATO/USA i hopp om att åka snålskjuts på en global rövare?)

Sverige är med andra ord ett land där inte ens Överheten (Solen/Jupiter) är mer än ett nyckfullt och mentalt obalanserat kjoltyg, materialister utan att 9e husets fina betydelser "filosofi och religion" intresserar landets rika det minsta! Merkurius korrumperad av Jupiter - detta blir en räknenisse från helvetet. Den nya tidens precisionsberäkningar av lönsamhet på varje andetag arbetaren har i sig.

Häri ligger "extremismen" som så många ser i Sveriges oförmåga att råda bot på alla de råttor som gnager på samhällskroppen och söker göra vinst på det ena och det andra. Det vill säga, kritiken faller inte på Sveriges alla kvinnor men väl på den arketypiska ekonomen eller hushållerskan, som söker hålla hungern borta från hemmet. Denna gamla sanning syns i att hemmets och moderskapets princip Månen sägs fungera extra väl i Oxen, i sin tur associerad med 2a ekonomihuset. Antikens människor skapade ett tydligt och lättbegripligt system som visar sig mer och mer förnuftigt och realistiskt nu fler gånger man repeterar det och ser logiken bakom symbolerna.

Wolfgang Smith igen: "Det behöver knappast påpekas att en vetenskap i allmänhet börjar betraktas som vidskepelse när dess operationella principer inte längre är förstådda."

Sagt i "Physics & Vertical Causation", not s.110, i en sidoblick över den antika och medeltida Alkemins koppling till den klassiska tredelade kosmologi Smith argumenterar för och harmonierar med modern kvantfysik. Smith är en sant originell röst bland det moderna Västs högbegåvade. Inte otippat har han sina vänner främst i andra kulturers intelligentia, Väst har sjunkit för lågt för ens vilja förstå att "framåtskridande" är en cyklisk rörelse och att våra tekniska framsteg fört oss djupt in på Mörkrets planhalva.

Men motsätter sig den sublunära vardagsprincipen samtidigt den långsiktiga Saturnus (patriarken) uppstår genast den distinkt onda situation där medborgarna lever "hand till mun" - siffrorna för några år sedan om hur bedrövligt få svenska hushåll som har ekonomisk buffert på mer än några månader var sorglig. 

Staten har verkligen lyckats hålla svenska folket kvar i livegendom och medvetandebegränsning under årtionden. Istället står den Onde Rike Mannens Jupiter i form av bankvärlden för lån eftersom den duperade svensken till varje pris söker imitera livsstilen hos de mer välbeställda. Ett årtionden av fattigdom för svenskarna kan vara precis den kallelse till uppvaknande ur drogad materialism folket behöver. 

I botten, långt långt nere, ligger dock några fina löften om det 9e husets "högre vetande" inbakade Sverigehoroskopet. Krossa bara Sol och Jupiter så kommer åtminstone den naturnära ("sublunära") sidan av folket att via naturen kunna dra andra slutsatser om livet än den instrumentella och onda Storfinansen och dess kontroll över landets ledare (Solen). Vad Sveriges merkuriska intellekt behöver är andrum och frihet från de verksamma illgörarnas belägring. Förmodligen en utopi.


Inga kommentarer: