Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 oktober 2022

Public service fulvinklar så det skär sig // Norrtäljeskammen

I P1 Morgonradion 27/10 hörs om och om det genomfalskt "inkännande" nyhetsinslaget om Svenska kyrkan. Den sägs ha noterat att svenskarna "behöver" ekonomisk rådgivning i energikristider och erbjuder grundläggande hjälp i hur man sköter sin ekonomi! Tack, men skulle inte tro det.

Detta är inte min kris att lösa. Den har skapats av andra, som vill återföra världen till 1800-talets fattiga och rika! Men det kan inte Public Service säga. Man skulle kunna tala om krigen i världen som en pardans som stora rika aktörer utför i syfte att förändrar världssituationen i grunden (säkra makten mot den nya ledaren Kina).

Ekonomisk omfördelning från de många små till de få rika är nu visserligen inte målet utan bara en sidoeffekt. Siffrorna visar det: hur var det nu? Världens 1% rika äger nästan 50% av allt och de på botten har i princip ingenting. Ett svenskt folk i ekonomiskt kris betyder just inget för Storspelarna.

Ändå, vilket hån mot svenska folket att Public Service och Överheten i det här nyhetsinslaget placerar fattigdomsproblemet hos den enskilda individen. Låt vara att greppet alltid körts, speciellt under Fredrik Reinfeldts statsministertid: att skylla allt på den enskildes oförmåga. Memorera detta: boven är tillskyndarna av det kapitalistiska systemet som skapat denna plötsliga misär i västvärlden. Vad som händer med bovar kommer säkerligen Tiden att utvisa.

Ett är säkert: Public Service har direkt rätat in sig i det nya ledet efter att Sveriges folk valde en borgerlig regering. Det kommer nu inte ens att gå att lyssna på radion längre. Så här fulvinklade kommer alla nyheter att låta om SD får inflytande över medierna. Högern har läst och lärt om från George Orwells "1984" där staten på samma sätt hårdindoktrinerade medborgarna i rena fantasier.

 


Borgarna, som vann lokalvalet i Norrtälje och direkt sökte roffa för sig av allmänna medel, säger egentligen det mesta om det här landets tillstånd. 

Den nya moderata kommunordföranden med suspekt amerikanskt klingande namn bad visserligen om ursäkt och backade. Inte bara hans namn utan också horoskop påminner så starkt om USA-horoskopet och det är troligen den amerikanska rovkapitalismens girighet som är den senaste av "Egyptens sju plågor" som nu kommer över oss i svensk tappning, hand i hand med NATO-anslutningen. Rovdjurens tid är här. 

Fanns det inte SD-skrivningar i Tidöavtalet från slottet som kräver utvisning av skadliga nysvenskar? Börja då med Norrtäljepolitikern Christopher James Drummond (som, som bäst, är halvsvensk) - på hans födelsehimmel löper den giriga näringssjälen amok. En dålig version av Vatten-elementet lika tydlig som nya närighetsministern Ebba Busch. Han kallade sitt självgynnande "ett förhastat beslut" men det var bara effekten, den onda roten ligger i Näringssjälens förmåga att korrumpera den högre intellektuella principen.


USA-horoskopets Skorpionascendent pekar direkt mot den dödsskräck som har drivit fram världens ondaste styresform, rovkapitalismen. Fattiga européer kom märkta till Nya världen och deras hungriga och fattiga själar har nu genomsyrat hela den Nordamerikanska kontinenten. Äta eller ätas.

Att Skorpionrollen är besmittad från första början ses av USA:s ascendenthärskare, Mars, som "burats in" i den onda karmans 8e hus. Huset anknyter till Skorpionen så det är verkligen den Vegetativa Själen i dess döende eller bortvissnande fas som har greppet om denna nation och som får dem att röva från andra nationer. 

Nu har turen kommit till Sverige och både New York-dyrkande borgare och USA-bilsälskande raggar-lantisar är hur lätta byten som helst och göra det enkelt för USA att plundra det här landet. Kanske är ramaskriet över Norrtäljeborgarna ändå ett litet tecken på att svenskarna ännu inte förlorat all självbevarelsedrift...

Drummonds tilltag var så överilat, så överdrivet, att man rimligen måste anta att Månen vid födelsen ännu dröjer kvar mot slutet av Krabbans tecken. Precis som med den penningdyrkande Fredrik Reinfeldt uppstår fenomenet att den lägre tar kontroll över den högre, att den irrationella, vegetativa näringssjälen kidnappar den högre rationella själen (obs, den högre själen måste inte symboliseras av Solen, ibland tar en annan planet den rollen).

Solen har i lokalpolitikerns karta lockats in i Månens tecken (som hos Fredrik Reinfeldt) och prioriteten i detta tecken är att säkra sig själv (och barnen) från svält. Detta tecken tänker inte, Drummond har rätt, det går på ren instinkt och blir därför en bra symbol för rovkapitalister och andra som går över lik för att berika sig själv eller sin klan.

Norrtäljepolitikern har en rationell högre nivå som tjänar det omättliga Vattnet och bistår med den sluga tankeförmåga som skapar sätt att berika sig. Om någon undrar hur ekonomijournalisten Cervenka nyligen kunde få applåder för i princip samma tudelade horoskoptyp, grundnivån Vatten och överbyggnaden Luft, så ligger förklaringen i detaljerna.

Cervenka är som alla smarta en som ser till att inte trilla dit själv och bli lidande, han har garanterat sitt på det torra genom att skriva om girigheten i landet. Men Luft-elementet i hans karta fungerar så bra att han sköter sin privatekonomi utan allmänhetens insikt eller det här Norrtälje-puckots klantighet. 

Den korkade girigheten syns återigen i detaljerna. Det är den amerikanska räknenissen i honom (Merkurius) som kan ifrågasättas när den ligger i Vatten och intellektet därigenom underordnas "tillväxtsjälens" primitiva behov (och växter tänker som bekant inte, de bara "drivs" av sina behov). 

I Merkurius hemmatecken Tvillingarna, där rent intellekt borde råda, hittas Venus (pengar) med girighetens och den obefogade avundens demon Rahu! (Avund är en perfekt om än låg motivation och demonen i myten avundades som bekant gudarna för att de slapp fluktuera likt månen, demonen ville bli odödlig och skina konstant.)

Hur väljer svenska folket sina politiker? Detta är ju knappt en bakslug idiot som mest av allt påminner mig om Bingo (Bino - Bingo?) - den här typen som så länge berikade sig på att plåta halvnakna och framgångskåta tjejer villiga att sälja sig hur billigt som helst för några minuters kändisskap. Kändissveriges träskmarker.

Vi talar nu om den nya svenska slummen som krupit ända upp i medelklassen men ändå tycker sig vara värd en god portion av statsministerlönen.

"Bingos" typ av "särbegåvning" var av annat slag än Norrtäljemannen och handlade mer om Eld/Vatten-kriget och dess överbetoning av visuell aptit (flickfotograf!). Och det är sant, bloggaren har hittat åtskilliga exempel där dessa två element drar ner begåvningen, helt enkelt för att Elden brinner för det Lägre (och ofta tiger den intellektuella Luften still eller har frusit i ett format - se Bingos Sol/Saturnus och jämför Putins fixering vid det "storryska formatet"). 

Även de fyra elementen kan berätta en hel del om en människas orientering även om de inte räcker till någon närmare personteckning.


Människan Bingo är säkert genuint besatt av kvinnokroppar men man kunde också tolka attacken från den eldiga libido-Mars mot kvinnans Venus som att han våldtar varje kvinna han riktar kameraögat mot. 

En sårbar Venus i VATTEN som redan från början bränns eller överhettas hårt av vistelsen ett värdtecken vars härskare är Månen-i-Eld. Och detta psyke eller sinne är i sin tur del av nästa Eld/Vatten-krig ("sensationalism" - tacksam för medierna som själva är låga drägg i den mån de ger utrymme åt den här nivån av mänsklig misär). 

Det tragiska med Bingos Måne är att den exploaterar (Månen konsumerar) kvinnor i syfte att själv berika sig (Månen baserad på rikedomens Jupiter). Och hela tiden intalar sig fotografen att hans uppsåt är rena som en körpojke i kyrkan, ja att han "hjälper kvinnorna till framgång". Naturligtvis kommer kvinnor som dras till hans verksamhet själva att ha problemspäckade horoskop. Det finns förutbestämda livsöden för själar som gått snett, utnyttjat andra och i ett senare liv kommer att välja ett öde där de själva blir grundlurade. Det finns ingen bättre läromästare än att "själv få känna på det".

Det verkar som om ovanligt många märkta för "återbetalning av gamla synder" samlats i Sverige. Se nationalhoroskopets låsningar på den lunära sidan: detta tyder på att landet attraherar själar på botten och att stänga gränserna för flyktingar hjälper alls inte - det onda bor på insidan av DETTA land och smittar alla som vistas här en tid. Det har med Sveriges avsaknad av högre målsättningar att göra. Landet beter sig lika uselt nu som en gång utvandrarna till Amerika gjorde. Om svält drabbar, men dö då! Ta ödeslotten som en man och inte som en Bino eller Bingo.

 

Bonusspaning

Är det fortfarande någon som misstror astrologins förmåga att peka på "tendenser", figurerar åter i medierna den höga militärchef som sålde sin kvinna som lyxhora och för det fängslades. Så här ser hans horoskop ut, i mycket en blandning av Bino och Bingo, och och tydligen lika svagbegåvad: "visste inte att det var olagligt"... Han ser dock smartare ut enligt kartan, så han spelar förstås bara dum.


Speciellt intressant är att Bingo nyligen drog på sig kritik för att besöka ett party utklädd till hallick och med sina söner uppklädda som kvinnliga horor! 

Kan Månen i Skytten vara en första pusselbiten till hallickpsykologin, hallickfantasier? Samma störning mellan vinstmaximeringens Skytt och den svaga Merkurius-placeringen i näriga Krabban men här månhärskaren Jupiter (profit) i samröre med osedliga Mars + Venus. Kombinationen kan teckna förhöjd libido, men via LUFT kanaliserar sig övertrycket ofta som en storskalig planerare eller t.o.m. ränksmidare - han sålde för övrigt sin kvinna till varjehanda högdjur på  Sveriges dekadenta solsida och detta Merkuriustecken är förvisso ofta en mellanhand (precis som Merkurius själv är en krämare eller ockrare). 

Denna (f.d.?) militärchef ger en bra inblick i nationalhoroskopet och bekräftar att bloggen kallar landet en "korruptionsmaskin" som förstör allt som är gott med människan.

Gemensamt för dessa tre horoskop är Merkurius i Krabban. Detta anser en indisk psykolog och astrolog var en klen position. Jag imponerades av kvinnans knivskarpa resonemang för x antal månader sedan men hittar nu inte tillbaka till till just den texten. Närmast kommer de här raderna kring Krabbans ascendent:

Månen anses en fiende av Merkurius, Venus, Saturnus och Rahu. Dessutom ägs Krabbascendentens 6e hus i Skytten av Jupiter, och detta är hans Moolatrikona-tecken. Så dessa fem planeter förväntas inte ge automatiskt goda resultat, de måste noga undersökas i kontext av hela horoskopet.

https://psychologicallyastrology.com/2020/02/12/cancer-ascendant-the-depth-of-disinterest/

Moolatrikona eller Mooltrikon är de sektorer inom det tecken för en viss planets upphöjelse där planeten mår allra bäst (en lärosats Sideriska hoppat över eftersom den inte är renodlat hinduisk). Men ofta verkar hinduer använda ordet utan hänvisning till de specifika graderna, Solen (upphöjd) i Väduren blir "Väduren är Solens moolatrikona-läge":

https://shrinathsuccess.wordpress.com/2020/06/10/mooltrikona-vedic-astrology/

Intressant nog säger Månen att hinduiska källor är oenliga om den mår bäst i Oxen eller i sitt eget härskartecken Krabban. På den här bloggen har jag alltid hävdat att Månen i hemmaläge i Krabban är känslig och behöver ledas rätt av en Sol. Manschauvinism (för den som ser man och kvinna i sol och måne) eller en korrekt observation?

När jag söker taggen "Merkurius" på hennes blogg finner jag uppgiften:

För Skyttascendenten äger Jupiter 1a och 4e husen. Merkurius äger 7e och 10e husen och här blir Merkurius en funktionell illgörare såsom badhak-herre.

https://psychologicallyastrology.com/2019/05/20/kendra-adhi-pati-functional-malefics/

Vad en badhak-herre är (inget gott) beskriver psykologen här:

https://psychologicallyastrology.com/2019/02/11/badhak-rashis-signs-which-trouble/

Nu är månascendenten inte en fullgod ascendent, men eftersom hallickmilitären och Bingo båda har den är det intressant att deras intellekt kan vara dubbelt felfördelat: försvagat i näriga och ständiga "behövande" Vattnet och dessutom en "verksam illgörare" (falsktänkare) relativt den ständigt lika hoppfulla Mån-Skytten. 

Skytten är som bekant tecknet som alltid tror det kommer att fixa sig. Men har man skit till tankeförmåga kommer naturligtvis dålig merkurisk planläggning att straffa sig när ens dubbelspel avslöjas...


Inga kommentarer: