Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 februari 2023

Paranoia hos prinsessan Diana och USA

Operation perspektivskifte (allmänheten ska hållas dum just genom informationsflödet).

Först - nysläppta bilden av ett klotformat UFO över Iran, fotat av en amerikansk militärdrönare. Nyheten knappt skymtade i svenska medier:


Bara dagar senare: 

Innan dessa två mediala klot kommenteras, ytterligare en förveckling (allt klarnar strax). 

Serien om astrologi i P1 ägnade ett tio minuters miniavsnitt åt prinsessan Diana. Det var ett flummigt och otydligt avsnitt som inte riktigt handlade om något. Stod hennes tilltagande paranoia i centrum eller astrologin? Eller var ämnet att astrologi är hälsovådlig? 

Serien kunde ses som ett försök av myndighetssverige att oskadliggöra ämnet genom att första i varje avsnitt påminna om att det inte är en "vetenskap" - Sverige är ju ändå en teknokrati av själlösa invånare som endast definieras biologiskt...

Apropå temat "paranoia" har Sideriska åtskilliga gånger beskrivit USA:s horoskop som en varning för en paranoid och omdömeslös nation och nu säger Kina ungefär samma sak sedan amerikanerna skjutit ner en stor ballong. Svenska medier kallar den naturligtvis en "spionballong" utsänd från Kina (är svenskarna helt korkade?). Jag tror mer på den kinesiska förklaringen: en väderballong som kommit ur kurs. Expressen drar dock en historisk linje tillbaka till kalla krigets dagar:

https://www.expressen.se/nyheter/teorin-om-kinas-motiv-med-ballongen-skamma-ut/

Att det flytande spionage- eller väderforskningsklotet så snabbt ersatte den förra nyheten är säkert ingen slump. En stillbild från en amerikansk militärdrönare som råkade fånga ett klotformat UFO på bild i Iran för sex år sedan och som myndigheter på hela denna tid inte lyckats hitta någon förklaring till. Samma slags glober förföljer den amerikanske militären och det är bara att säga som den lilla flickan framför tv:n skräckklassikern Poltergeist: "de är här nu".

DN låste in nyheten bakom betaldörr och gör sig bara löjliga, den fanns i varierande grad av utförlighet på engelska över hela världen! 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-11666549/Classified-spy-plane-video-UFO-Iraq.html

Jag tror att UFO:s dräller runt amerikanska hangarfartyg t.o.m. när de är i skarpt läge i Mellanöstern därför att våra vänner utomjordingarna fattar hur paranoida amerikanerna är och att de blivit en säkerhetsrisk inte bara för Jorden utan för att dessa väsen i en intilliggande dimension skulle påverkas av atomkrig. Detta har redan sagts av någon UFO-forskare som alls inte är någon foliehatt.

Mängder av rapporter om UFO:s nära amerikanska militärintressen har undertryckts genom åren (men börjar nu äntligen erkännas) att ett enstaka horoskop inget säger. Men eftersom drönaren inkluderade mängder av metadata (om t.ex. infraröd strålning och naturligtvis tidstämpel) ritade jag upp ett horoskop utan några förväntningar. 

Det var tv-serien "Unidentified - Inside America's UFO Investigation" från 2019 som öppnade alla dammluckor och det ÄR intressant ur perspektivet av Vattenbärarens tidsålder som kommer att innebära att den Kosmiska Människan slutligen uppenbarar sig (till vilken arketypisk varelse även mänskligheten hör, eller åtminstone delar av den).


Det var inte en någon banbrytande första film på ett UFO (klotet syntes bara en sekund i bild när det forsade förbi drönaren) men själva benämningen "oidentifierat" passar väl med att Solen i Väduren normalt indikerar kraftfull identitet - detta är tecknet där det nyfödda Barnet ger ifrån sig ett gallskri för att markera att det kommit till världen och är redo att göra ett liv här. 

Men här står Sol-Väduren ii 12e huset som är rena negationen till en egen identitet! (Väduren hör naturligt hemma i 1a ego-huset). Detta kan tolkas som att Sol-Väduren visserligen existerar men är en doldis ur denna världens synvinkel.

Vad militären ser, som fångar klotet på bild, är förstås något helt annat. Vädurens härskare Mars i 7e allianshuset måste fråga sig vad slags allierad detta är som delar det luftrum Ockupationsmakten och råvarutjuven USA har avgränsat åt sig själv. Att Saturnus och Mars står tillsammans antyder tydligt att de ser detta som en fientlig "partner" - dessa är båda "naturliga illgörare".

I det nya snacket, sedan 2019, står den amerikanska militärpersonalens "säkerhet" i fokus eftersom dessa UFO:s i olika former och färger trotsar aerodynamikens alla lagar och skulle kunna orsaka en kollision i luftrummet. Så primitiv är mänskligheten att man tror dessa är fysiska farkoster men troligen är de kreativa intelligenser eller andeväsen som kan simulera "skruv och mutter-farkoster" allt för att möta den omogna mänskligheten i den historiskt låga förståelse som den drabbats av till följd av teknokratin i vår tid. I antiken hade man andra namn för varelserna, änglar, men det var sanningen närmare!

Apropå USA:s inbillning att det äger hela världen (efter Sovjetunionens sammanbrott) är det intressant att notera Månen i Krabban i horoskopet. Krabban är säkerhet och hemmaplan, och bekymret (som noterades redan i "Unidentifed"  är att UFO:s numera förföljer amerikanska våldsmän ut i skarpt läge, som detta foto från Iran visar).

"Homeland Security" som begrepp (efter 9/11) är således globalt och gäller amerikanska intressens anspråk vilka de än är, och var de än befinner sig. Ta Sveriges NATO-ansökan, vi är bara en spelbricka och ett offer för USA:s tilltagande PARANOIA. Den dag de "äger" hela världen skulle de bara spränga den i luften eftersom den här mentalsjukdomen inte lyssnar till rim och reson.

Och här kommer prinsessan Diana in. Jag hade ingen aning om att hon började uppvisa paranoida beteenden före den urvattnade astrologiserien, men faktum är att hon och USA uppvisar samma kombination av ascendent och soltecken. Och det är inte första gången jag noterar Solen i det "onda" 8e huset i samband med olika grader av förföljelsemani. Ofta döljer individerna det väl och förefaller fungera normalt, men det är i oväntade lägen man ser den i reaktionsmönstren eller ren skräck som lyser ur ögonen.  

Hade en gång en katolsk ikon på jungfru Maria med jesusbarn i ett hörn av rummet (inte i alls i blickfånget). Skälet var att någon bekant "ironiskt" givit mig den i vetskap att allsköns religioner och filosofier är intressanta. Så jag gav den en plats i rummet. En annan människa, kanske skuldtyngd av att ha tvingat sin hustru till abort fast hon ville ha barnet, kom på besök och fick syn på ikonen. I det ögonblicket såg jag ren och skär fasa i blicken! Solen i 8e och paranoia i blicken. 

Oavsett zodiaktecken representerar Solen bland annat barnet och 8e är förstås den onda karmans hus, naturligt närvarande som alla biologiska varelsers död. Bloggen har beskrivit hemlandssäkerhetens Krabba som den milda orons tecken vilken i Skorpionen eller 8e stegras till fruktan eller akut dödsskräck och i Fiskarna slutligen förlikningen med och befrielsen från Vattnets typiska medvetandenivå. (Intressant nog hade människan som fruktade Maria och barnet våldets Mars i Barnets tecken Väduren).

USA:s fruktansvärda horoskop har ofta visats här (nationen började inte bra genom FLYKTEN från ett förtryckande Europa och fortsatte ännu värre med FOLKMORDET på ursprungsbefolkningarna i både Nord-, Mellan- och Sydamerika).

Men Diana då?

 

Här är inte bara intellektets Merkurius och den allmänna kognitiva kapacitetens Sol drabbade av ond karma (samma som USA-kartan), utan Dianas äktenskapspartner är tydligt markerad som en "anti-Venus" i 7e allianshuset. Venus med den onda stjärnan Algol. Det är upp i dagen Charles, numera kung. Här är då det brittiska kungahusets dogmatiska inflexibilitet, så väl illustrerat av Oxen, men tagen till en pervers ytterlighet via den onda stjärnan. 

Inte ens välgöraren Jupiters 120-graders stöd kan avhjälpa, delvis för 1961 hade den återkommande konjunktionen där Saturnus bromsar det Jupiter vill expandera. I bästa fall en måttfull och omdömesgill natur men lika ofta frustrerande eftersom Jupiter "gratis berömmelse eller stora rikedomar" bromsas av Saturnus som kräver en hederlig arbetsinsats. Ingen idé hoppas på "stora och lätta pengar" med den här kombinationen. 

I Dianas fall ligger den i 3e mediehuset och man kan lätt inse att detta förklarar mycket av den påstådda paranoian: fenomenet kommunikation eller medier saturnushämmade hennes frihetslängtan (Jupiter). Hon var alltid övervakad (Saturnus, kontrollplaneten).

Dianas globala påverkan på främst kvinnfolk syns av de karmiska månnoderna som dessutom ligger mellan Makten och Överhetens 10e hus och 4e huset för Folket. Just Dianas historia om att gifta in sig i kungahuset (men inte bli accepterad). Att olyckans Mars i 10e attackerar både hennes kropp (Skorpionascendenten) och Månen (där halshuggningens Draksvans befinner sig) understryker hennes tidiga och våldsamma död.

Faktum är att Solens "icke-kontakt" med tidsherren Saturnus (Tvillingarna och Stenbocken befolkade och i 150-graders åtskillnad) visar mängder av saker. En av dem är hur illa hennes identitet förutspåddes relatera till den form (Saturnus) det kungliga äktenskapet krävde. Det är vansinnigt många saker som inte vill sig i den här kartan, och paranoian är väl det minsta problemet och egentligen bara en följd av klassresa i ett av världens mest rasistiska och hierarkiskt låsta länder!

 

Inga kommentarer: