Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 13 februari 2023

Dels Klimat-Harmageddon och så detta....

OBS! Rättad karta. Astrologiprogrammet fick ett "knäppryck" och började placera alla positioner en grad för tidigt i zodiaken. Det verkar vara en bugg som kan inträffa när man växlar från en karta till jämförelse av två kartor i samma bild. Texten obetydligt ändrad.

*****

En debattartikel i Expressen lägger ut texten om den själviska mänsklighetens brister (som kan stavas: ondska) och vilken konstaterar "för lite och för sent". 

https://www.expressen.se/debatt/ekonomins-spelregler--maste-forandras-helt-/

Intressant är att "En jord för alla – ett manifest för mänsklighetens överlevnad", den svenska översättningen av en ny bok, utkommer just som Tidsherren (Saturnus) återigen passar mänsklighetens tecken Vattenbäraren (händer cirka vart 29 år).

Men det här är inte bara 30-årskrisens återkommande indikator (även om en människa bara hinner uppleva som bäst 3 Saturnus-returer under sitt korta liv). Boken kommer ut när Saturnus motpol, marknadsliberalismens planet Jupiter befinner sig i sitt offerläge, hemmatecknet Fiskarna. Detta förklarar Expressens länk: "ekonomins spelregler måste förändras helt". 

Det var en påfallande samling av begärets Måne i Fiskarna i ett stort CEO-test som varslade bloggaren vad som numera är en innött "sanning" och som Ebba Busch på sistone tjänat som skolboksexempel på: Vatten-elementet som inte bara förutsättningen för organiskt liv utan också (i alltför många fall) för den girighet som den näriga och därmed näringslivsorienterade människan givit fria tyglar i tron att känslor av hunger eller begär smäller högre än intelligens. 

Visserligen antas Busch ha Månen i Krabban - näringens moder - men att Fiskarna är direktörstypernas favoriserade måntecken kan ha att göra med att "förmerandets" eller "expansionens" Jupiter är basen för detta känsloliv. Jupiter i sitt enklaste läge som "stora tillgångar/rikedomar". Månen i Krabban är sin egen herre (råder över sig själv i Krabban). Det fungerar ibland väldigt dåligt av Busch att döma och det faktum att planetens tidvatten aldrig kommer till ro och därför inte lyckas bygga Jupiters stora rikedom.

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/ebba-busch-horoskoptyp-alla-rasisters.html

*****


Expressen planerar knappast sina publiceringar utifrån astrologisk lämplighet. Att artikeln mot nyliberalismens existensberättigande blir synlig klockan 06:00 den 13 februari är därför ett äkta omen för vad jag tror blir en ödesmånad för Sverige. När texten dyker upp är det dags för solretur för Sveriges Sol-i-Vattenbäraren. Möjligen kommer Sveriges öde att förblekna inför ominats globala omfång.

Inom några dagar kommer tidsherren Saturnus, hemkommen sedan en tid till Vattenbäraren, att INKORPORERAS med Solen via konjunktion. Saturnus kommer att tala genom Solen och den senare är känd för sina manifestationer. Solens Eld anknyter till visuella och spektakulära ting.

Som Vattenbärar-land kommer Tidsherren att ge Sverige en särskild vink om dess öde när konjunktionen blir exakt cirka kvart i sex (17:48) den 16 februari, ta eller ge ett dygn (som astrologer säger eftersom ingen vet hur systemet anknyter till okända "ödeslagar" det menar sig sia om). 

Varför detta rör Sverige trots att Solen i nationalhoroskopet befinner sig över en veckas färd längre in i tecknet beror på att den transiterande konjunktionen nu stöter på Sveas onda rikemansplanet Jupiter i Vattenbärarens 5e grad ("trigger-avståndet 1° före den perfekta konjunktionen antas här). Detta kickar igång tecknets sämsta sidor: Stelliet Jupiter, Merkurius och Solen blir en hopgyttjad och intensivt dålig period.

Konjunktionen mellan Solen och Saturnus är en vanlig och årligen återkommande händelse och inte i sig något tungt omen. Men just i år, vid detta samgående mellan Saturnus och Sol står också jordbornas planet Månen i utomjordingarnas tecken, Skytten, och Månen är eldigt intensifierad eftersom Jupiter f.n. rör sig genom reningsbadets Vatten. Eld/Vatten är "sensationalism" och urladdar sig på ett intensivt sätt.

Men att låta planeter styra ens fantasier och förhoppningar är förstås inte rätt metod. Kanske har konjunktionen Solen/Saturnus redan slagit in med dagens nyhet att Sverige har den uslaste ekonomiska utvecklingen i hela EU-Europa. (Dock: ekonom som i AB menar att det är bra.)

Detta stämmer på pricken in på Saturnus som en hämsko på Solens lyskraft (rent världslig astrologi). Putin FÖDDES t.ex. med Solen och Saturnus i konjunktion och se hur hans krig övergått från att (som han trodde) en snabb affär till ett tröstlöst harvande i ett år.

Jag hoppas förstås mer på ett livstecken från UFO-folket (se föregående inlägg), att de kommer att annonsera att de tröttnat på jordmänsklighetens själviska och destruktiva natur och kommer att börja ställa krav på oss. Jorden hamnar i förmyndarskap under högre intelligenser - det vore något.

 

 

Inga kommentarer: