Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 februari 2023

Finansminister Svantesson kidknappad av... / Pamppolitiker och tidsåldrarnas skifte

De två föregående inlägg som kommenterat den moderata finansministern Svantesson är alltjämt aktuella. Det inser jag efter att DN:s Tomas Ramberg noterat att mycket att den vrede som faller på närighetsminister Ebba Busch också borde riktas mot finansministern.

https://www.dn.se/sverige/tomas-ramberg-elprisfragorna-fortsatter-stressa-regeringen/

Man kan också se det som att den defaistiska "Går det inte så går det inte"-ministern haft turen på sin sida som undsluppit el-problematiken (så här långt). Sinnelagshoroskopet ger ju kombinationen av lyckostjärnan Jupiter bara en grad från den förmodat lyckobringande konungastjärnan Regulus och dessutom i 2a ekonomihuset. Ett sinnelagshoroskop (Månen i öster) innebär inte att hon måste vara ekonomiskt tät för egen del, men det visar vartåt hennes håg står.

Att hon tillhör en av de politiker som skor sig själv (och sin klass) på sina politiska beslut är uppenbart. Någon borde granska på hennes del i det faktum att elbolagen tjänade grovt på att regeringen inte följde EU-direktivet som lett till miljardförluster förde svenska hushållen! Jupiter och Regulus skulle, trots kombinationens lyckobådande natur, kunna ingå i en större astrologisk signatur som tecknar en korrupt natur. 

För sådan är ju astrologins problematik: en fluga gör ingen sommar och undertecknad överskattade kroniskt enstaka goda placeringar innan han startade den här bloggen. Det är nu många år snabbtittar på officiella människors stjärnhimlar (låt vara bara hela dygnets himmel) som uppenbarat den oändligt viktiga tanken om helhetsbilden. Den kan antingen kan stödja eller sopa bort enstaka lyckoomen.

Svantesson är erkänt medioker (det vet alla stockholmare) och borde inte få vara i närheten av budgetarbete med den favorisering av Överheten horoskopet uppvisar. Hon är de rikas finansminister och inte hela landets. Hur ser man det utan tillgång till det personaliserande exakta födelsetiden?

Jo, lyckans Jupiter/Regulus är visserligen en rejäl medvind och favorisering av välmåendets och harmonins Venus (också i Lejonet), och det ger en substantiellt privilegierad bas för det venusägda soltecknet Vågen.

Men all denna monetära eller allmänna medvind kommer aldrig till uttryck i den aktiva (Solen) verksamhet Svantesson bedriver politiskt. Och det av två skäl:

Argument 1. Solen befinner sig i Vågen, tecknet där den sturska handlingsplaneten lider sitt fall. Det är i motsatta Väduren Solen är så stark och fylld av tilltro till sig själv att den likt Adolf Hitler startar ett världskrig för att ge sitt herrefolk mer "levnadsutrymme" och sparkar sina generaler för att själv fatta alla beslut när kriget inte utvecklar sig som tänkt. 

Solen i Vågen klassas som "fallen" eftersom tecknet symboliserar tvåsamhet och avvägningar, det ena mot det andra, ett beteende som är väsensfrämmande för Solen, "den Ende utan en andra" (kung, ledare, etc). 

Det är således en motivkonflikt redan att födas under Vågens period (som sakta skiftar visavi den jordiska kalendern eftersom den sideriska zodiaken inte är en jordbrukarkalender utan relaterar till fixstjärnorna och jordklotets vinglande sakta förskjuter den jordiska tid som kallas solpassagen genom Vågen. 

Utvikning. Ett bra exempel vårddagjämningens precession är Egyptens kända sfinx vars extrema erosion tyder på att den är betydligt äldre än egyptologin föreställer sig. Den enligt många korrupta ministern och egyptologen Zahi Hawass fullständigt hatar och sparkar ur landet de amerikanska filmteam som reser dit i avsikt att presentera en alternativ bild av Egyptens förhistoria. Han har helt gått upp i sin nationalism och blivit en fanatiker, och säljer dessutom rättigheterna till "dokumentärfilmare" som presenterar hans version av historien (som är den konventionella från 1a dynastin och framåt). 

Det är därför amerikanska produktioner kryllat av denne dominante Hawass under så många år från början av millenniet. Han har en uppenbar passion för landets historia men har berikat sig själv på den. Tillräckligt många dokumentärer har gjorts för att man ska kunna se vilken exempellös BUFFEL denna man är, han är den mest tölpartade varianten av Sol-Oxen: Solen med den demoniska ambitionens Rahu, och dessutom baserar sin burdust diktatoriska stil på Venus infekterad av krigaren Mars i Barnets tecken Väduren. Dokumentärer visar hur han blixtsnabbt skiftar från ett storleende och själaglatt barn till frustande och ursinnig.

Eld och Jord = egen makt, ibland egenmäktighet

Kort sagt, Oxens fundament är en jättebebis, samma aggressiva "krig ÄR fred" som Adolf Hitler föddes under och som borgerlig media f.n. predikar. DN: "Väst måste kriga mer mot Ryssland om det ska bli fred i Ukraina". Detta är Djävulens sätt att presentera tvärtom-versioner av sanningen. 

Med Månen just i färd att lämna Lejonet för Jungfrun är det lätt att gissa på ett sinnelags-Lejon för denna man. Då aktiverars också en andra instans av Eld/Jord-kriget (Solen och dess disponent den första). Att se den överviktige gamla mannen flåsande kravla runt i kryptor och underjordiska tunnlar påminner om att Eld/Jord-typen ofta söker konflikter och ansträngningar - allt för att bevisa sin egen makt (förmåga)!

Det är kanske pga. detta prestationskrig han blivit så upprörd när amerikaner i synske Edgar Cayces efterföljd sökt framföra åsikten att sfinxen inte är ett egyptiskt byggnadsverk utan gjord av överlevarna från den sjunkna kontinenten Atlantis. 

Cayce siade om att en dold kammare med atlantiska artefakter en dag skulle upptäckas. Till Hawass stora förtrytelse har radarskanning av marken nyligen visat att det faktiskt finns ett rektangulär kammare 9 x 12 meter fem meter under jord! Cayce hävdade att återfinnandet av den försvunna atlantiska kulturen var ödesbestämd och kommer att tajma med vår kulturs undergång och pånyttfödelse. Det ser ut som att radarskanningen visar att Tidsåldersskiftet är nära nu...

Den här 8-minutersfilmen med fåniga illustrationer från Hollywood-filmer och annat är faktamässigt sund och hänger man med i speakerröstens rasande tempo en bra introduktion till bråket om Sfinxen:

https://www.thearchaeologist.org/blog/secret-tunnels-and-chambers-found-under-the-sphinx-of-egypt

En kortare variant (dec 2021):

https://www.express.co.uk/news/science/1540806/egypt-breakthrough-man-made-chamber-under-great-sphinx-hall-of-records

Efter denna utvikning om Buffeln, åter till tidsåldrarnas sakta rörelse baklänges genom zodiaken. Den kan ligga något i den alternativa historieskrivningens datering av sfinxen till en glömd civilisation som ännu existerade under förra istiden. Sfinxen kan kopplas till Lejonets tidsålder som rådde för 12,000 år sedan, och med den åldern blir stenstatyns extrema erosion av regn mer begriplig. Klimatet vid den tiden var bördigt, Afrika hade ännu inte blivit torr öken. Buffeln Hawass har sökt lansera "vinderosion" istället för den självklara insikten om sfinxens verkliga ålder, men det leder för långt bort från huvudärendet.

*****

Den egyptiska Buffeln trängde sig på i detta inlägg! Planen var att skriva om Svantesson och varför den rika Jupiter inte gör någon nytta i hennes fall - det var väl misstanken om hennes självberikande och kanske tumme med elbolagen som ledde till tankar om Hawass som utnyttjade sin position som boss över det arkeologiska ministeriet för att självberika sig!

För att ta upp den tappade uppräkningen av problem hos Svantessons Våg-Sol: Till skillnad från Buffelns Sol-Rahu lider Svantesson av, Argument 2., Sol-Ketu som alltså avsnör den redan fallna Solen i Vågen. Ketu undertrycker än mer den heroiska Solen och gissningsvis var det Ketu man såg i hennes oberörda "går det inte så går det inte". 

Låg självkänsla maskerar sig ofta bakom spelad lojhet ("cool" som det numera kallas på amerikaniserad svenska). I ett horoskop för en politiker eller beslutsfattare måste det vara en allvarlig varning om underprestation att ha Solen med demonens halshuggna svansdel. Solen - huvudet, ledarförmågan saknas!

Men i helhetsbilden finns det mer som motsäger "lyckosten" Svantessons Jupiter/Venus. Rikedomarna och välmående blockeras och stannar hos henne själv och Solen är alltför undertryckt för att förmedla rikedomarna vidare till folket. 

Ramberg verkar ha rätt: mycket av skiten som haglar över Ebba Busch borde också falla på Svantesson. Och därtill ser man de två mäktiga, Saturnus och Jupiter, som idealt borde samarbeta, explicit saknar kontakt med varandra. Det är ödets och restriktionens hand Saturnus 150 grader eller 6 tecken från förmerandets och expansionens Jupiter som symboliserar akut oförmåga att balansera piskan och moroten mot varandra. Värsta tänkbara omen även för en med budgetansvar!

Logiken på denna himmel tycks oemotsäglig: med en svag Saturnus - och i Vatten dessutom - är det inte märkligt att vredens eller krigets Mars riktar sig mot den här usla organisatören Saturnus, samtidigt som olyckans Mars har flera funktioner och via Mars 210-graders "specialaspekt" träffar Månen - svenska folket om man ser detta som ett folkvalt ledarhoroskop. 

Ser man Månen som Svantessons eget privatliv och sinnelag, är 210-gradaren inte vacker. Fula tankar produceras i det egna sinnet och de utifrån kommande attacker (kritik) omvandlas i Svantessons psyke genast till att "de andra" (socialdemokratiskt skribenter) är demoner, olyckor, fiender. Mån-Krabban står för extrem skyddsinstinkt och tendensen att demonisera alla som ifrågasätter den egna rådligheten. 

Och här, bara här, är ändå Jupiter en skyddande lyckobringar: Hon går iland med detta självförljugna liv! Månen (som noterat i ett tidigare inlägg om kartan) har en hjälpare i Jupiter, så att Jupiter-Lejonet indikerar att hon får hjälp av landets marginella verkligt rika elit i sitt vanstyre. Det får mig att tänka att elbolagen höll tummarna för att Bluffen mot svenska folket skulle hålla. Men nu är sanningen ute: regeringen Kristersson är ett pack kriminella!

 

PS. Det här horoskopet visar hur de vanligen nedprioriterade "inkonjunktionerna" kan vara viktiga, särskilt om det är mer än en i kartan samtidigt som t.ex. handlingskraftens Sol är rejält svag ("Går det inte så går det inte") eller psykets Måne är av det störda slag där Mars angriper och ger för mycket turbulens för att medge intelligent reflektion. Svantesson har dragit en rejäl nitlott i termer av födelsehimmel. Hon borde lämna politiken och ta ett enkelt kneg med tydliga rutiner och minimal plats för eget tänkande.

Så här usla politiker väljer sig svenskarna, inavlade av årtionden av flocktänkande eftersom den politiska adeln bara tänkt på sig själv och sin plats i Eliten (vilket i Sverigehoroskopet tycks innebära Storfinans och Krämare, ett land som dyrkar Pengar kan inte förväntas producera bättre folk än sådana som Svantesson).


4 kommentarer:

Susanne sa...

Tack för infon om det underjordiska utrymmet under sfinxen! Det hade jag inte hört om förr. I någon av de efterföljande filmsnuttarna framgår att det är två håligheter, en större i bak och en mindre mellan tassarna. Som jag har nämnt nån gång förr så står det i en av paret Hahns böcker om att det mellan sfinxens tassar ska finnas en ännu förborgad hemlighet, som kan används felaktigt, som maktmedel, så därför är det bra om den ännu är dold. Det handlar om en ny världsordning och kunskap om hur man kan använda kosmisk kraft, som både förklarar hur pyramiderna byggdes, och det var också den kraften som Jesus använde sig av när han gjorde sina underverk. "Då kan man också förstå vad som menas med att Jesus var en 'rymdfarare', vilket dock inte får förväxlas med rymdmänniskor" som det står i boken. Det påminner utan tvekan om det Cayce sa, och oavsett om Hahn läst Cayce förr och har ett kryptominne eller ej (som man alltid kan invända) så är det ju intressant.

Seaward sa...

Jag vill minnas att Cayce i någon transläsning nämnde att kammaren skulle innehålla både ålderdomliga musikinstrument, atlantidernas historieskrivning (på vad språk det nu kan ha författats på) och också någon uppfinning.

Bland Cayces minst trovärdiga påståenden (under 1930-talet som var en tid för Blixt Gordon, science fiction och framtidsfantasier!) samarbetade han med den då mycket gamle uppfinnaren Nikola Tesla. Den "dödsstråle" Tesla blev omskriven för i tidningarna under 2a världskriget (men som aldrig realiserades) skulle vara en teknik som Cayce "skådade" och såg i bruk på Atlantis och sedan sökte beskriva för Tesla.

Uppfinnaren gömde sig bakom en av de anonymiserande koderna i Cayce-materialet. Men alla är döda nu, och den tidens springande hos den klärvoajante kan nu beskådas. Jag har tidigare nämnt att en ung Marilyn Monroe fick "trans-coaching" från Cayce.

Cayces material är så pass specifikt att det ligger nära till hands att tänka Hahnska kryptominnen av läsefrukter, men man vet aldrig! Finns kammaren kan många synska säkert ställa in sina antenner och förnimma saker...

Susanne sa...

Den där dödsstrålen har ju förklarats som lasertekniken, och i så fall var ju Cayce verkligen trovärdig i förutsägelsen.
Vad gäller hur synska "ställer in sina antenner" så påminner Hahns (7/4 1953) och Cayces horoskop en hel del om varandra, som jag tidigare påpekat. Det är ju möjligt att de är andligt besläktade med varandra och att det kan förklara viss samstämmighet i utsagorna.

Seaward sa...

Min tur att tacka för info. Visste inte att lasern associerats till Teslas dödsstråle!

Faktiskt, UFO:s som "strålar" extremt energistarkt är ingen ovanlighet i den världen,och inte heller att amerikansk militär strålskadats eller fått fysiska sviter efter möten med dessa "farkoster".

Det är möjligt att en del är farkoster medan andra är intelligenser kapabla till att skifta sin uppenbarelse och "simulera" teknologi. Allt tycks mig väldigt dunkelt. Men med överlägsen intelligens söker de förmodligen tala på det sätt den enklare delen av mänskligheten är hänvisad till, och vi är i denna tid materialistiska och inte andliga, Platons "filosofiska idealism" står inte högt i kurs f.n....)