Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 februari 2023

Folket dresserat att enbart pendla "till och från". Litar just nu på Magda, den hala högertvålen.

[Skrivet den 19 januari men undanstuvat, vilket kan förklara ämnet "6-8-relationen" vilket likväl tittat in i flera senare inlägg.]


I all världslig bedrövelse medan världen skär ihop, får man nöja sig med en och annan verkligt fyndig rubrik. Den anonyma ledaren i Expressen fick mig att dra på smilbanden, just för att Sideriska tidigare skrivit om en principlös och slirig sida i Magdalena Anderssons födelsekarta. 

Att hon har höga förtroendesiffror i opinionsmätningar visar antingen att svenska folket är dummare än man någonsin kunnat föreställa sig och inte kan mer än pendla mellan de ytterligheter som samhället format dem att tänka i. Kristerssons folk imponerar föga: således svänger de bipolära svenskarna direkt över till hans lika usla alternativ! "Tänka utanför lådan" är inget som svensken ägnar sig åt, här stöps och socialiseras man från första början och snart är alla löpande band-jobbare på batterifabrikerna i Norrland. 

Staten ÄGER svenskarna på ett sätt som vore otänkbart om den inte nedmonterat religion och filosofi. Detta står tydligt både i nationalhoroskopet och i praktiken. Landet handlar enbart om materiell förtjänst. 

"Tänka kan du göra på rummet, i Sverige konsumerar vi enbart lättsmälta saker via kommersiella kanaler. Sådan är överenskommelsen mellan Stat och Marknad."

DUBBEL FÖREKOMST AV "6-8-RELATIONEN"

Magdas löddriga tvål syns tydligt i horoskopet för hela dygnet. Med Månen i Tvillingarna finns anlaget och sinnet för en snabbtänkt räknenissa. Det är ett av de sinnen i zodiaken som är känt för att leverera repliker i snabb stå upp-stil. Men dygnet har ett problem, och här dyker ännu en av de kartor upp som signalerar AKUT brist på synergi mellan Sol och Måne. 

En majoritet födslar har inte den synergin (som dessutom indikerar en harmonisk livslinje Måne ---> Sol) och det är inte förvånande i senkapitalismen där medborgarna ÄGS av en Stat som informerar dem om att "arbetsmarknadens snabbt skiftande behov" innebär att livslinjen kommer att gå sönder flera gånger och arbetsslavarna kommer att tvingas till nya kurser med specifika kunskaper vilket driver befolkningen till allt lägre löner. 

Kapitalismen är tänkt så: att skapa mer rikedom åt ett fåtal genom att trycka ner flertalet. Magdalena Andersson ljuger om hon kallar sig socialdemokrat, men högersosseriet i ledningen är som bekant en ohelig allians med marknadscheferna. Sverige missade chansen att skapa en social idealstat (i linje med Platons gamla "svårrealiserade men inte omöjliga vision").

Men utöver bristen på Sol och Måne i distinkt harmonisk kombination finns också den AKUTA icke-kontakten mellan känsla och förnuft, och en sådan problemhimmel rådde då "Magda" föddes. Detta är (tror jag) första inlägget av flera som fäster uppmärksamheten på att också hon (likt så många) har en akut dissociation eller 6-8-elation mellan Sol och Måne. 

Dessvärre innehåller kartan också en andra "icke-kontakt" vilket perfekt illustrerar den icke-person denna partiledare är. Kluven tunga och uppenbart dubbelspel i mängder av frågor och inriktningar. Är detta första horoskopet på Sideriska där allt hanteras som om inget har med det andra att göra? 

Är det tecknet på en formidabel förmåga att identifiera och isolera små "uppgiftspaket" (dela ut arbetsuppgifter) eller en skriande varning för någon som bara spelar ett mångsidigt spel och men inte har alla hästar hemma? 

Ett sinnelag som bevisligen saknar fullt grepp om sin identitetskärna har setts tidigare, hos en tidigare finansminister av uttalat borgerligt slag: den tvivelaktiga Anders Borg, också han skicklig på att dupera svenskarna och ranka högt i popularitetsmätningar.

Är de åtta steg som skiljer de bådas ego-sektor från 8e dödssektorn i själva verket en varning för sociopatens sluga sätt att bara spegla sina omgivningars (Månen) och hemlighålla sin djupare (Solen) orientering?

Svaret lär skilja sig från karta till karta med denna disjunktion mellan Måne och Sol. Ibland kan det säkert handla om djup identitetskris, att man inte kommer åt sin egen väsenskärna och förfaller till en simpel sinnesvarelse. 

Astrologins kombinationsmöjligheter överblickbara och man får ofta nöje sig med hypotetiska antaganden, baserade på en logisk hantering av överflödet av symboler. Därför är känd födelsetid så tacksam eftersom husen ger en gratis rankning av planeternas världsliga styrka. Kanske är något annat än "okontakten" mellan Sol och Måne så tydligt att denna störda livslinje ändå flyter på? För Magda finns ingen födelsetid (med mindre hon skickar den till Sideriska för en revision av en del av det sagda).

En del (men inte alla) hittade förekomster av denna "radioskugga" mellan planeter har taggats "planeters relativa förhållande" för den som vill läsa förklaringen upprepad men ur lite skiftande synvinklar. Ännu en tagg som verkar bli oöverskådlig med tiden...

Västastrologins 150-gradare mellan två planeter har alltid betraktats som en obetydlig aspekt, men mötet med den hinduiska motsvarigheten är definitivt en faktor att räkna med. Kanske inte alla planetrelationer men definitivt "okontakten" mellan Sol och Måne. Är klockslaget känt kommer ascendenthärskaren att vara en känslig planet för den "radioskugga" den utsätts för i relation till någon annan planet. 

Ta t.ex. tidigare s-ledaren Olof Palme, här finns uppgift om födelsetid från någon tidning från så långt tillbaka att jag glömt var någonstans. Men den sideriska zodiaken ger en Skorpionascendent som med Saturnus stigande (sitt sämsta världsliga läge) påfallande påminner om den Palme som sågs i tv-debatter. Stenhård, giftig och närmast diktatorisk! Inte konstigt att den personlighetstypen visar sig sammanlänkad med alstrandet av fiender (ascendenthärskaren i 6e fiendehuset)!

 

Men missa inte den helt annorlunda bilden när han var hemmapappa: i 4e privata huset istället Venus/Jupiter för en intelligent och utmärkt person när han inte var i debatt-läge! Men eftersom Saturnus äger även 4e privata huset förmodligen en kärv sida även mot de sina, något de naturligtvis talade tyst om när uppgiften blev att värna den döda ikonens eftermäle.

I backspegeln ser det närmast uppenbart ut att han inte skulle få leva sitt liv till full längd. Se bara hur en 6-8-relation i detta fall involverar både våldets Mars i 6e och ålderdomens Saturnus i 1a. Denna "icke-kontakt" förbinder 1a huset för den egna kroppens och 6e huset för fiender, olyckor och ohälsa. 

Hinduisk astrologi är en smula redundant eftersom Mars själv har en 210-graders "specialaspekt" som upprepar det som 6-8-förhållandet säger. Sedan bloggen startade efter att jag vänt västastrologin ryggen blir sömmarna tydliga även i det hinduiska systemet. Man ser hur den införlivat flera traditioner i sitt system och som konstprodukt är den typiskt traditionalistisk. Missa inte att Palmes tidsherre, Saturnus, håller livskraftens Sol i tajt 60-gradersvinkel. Det finns åtskilliga omen om dramatik i denna karta. "Multipel attestering", som bloggen kallade det förr. 


Tillägg

I AB sätter Jonna Sima Magdas överman i skarp belysning. "Hal tvål" kan aldrig yttras utan att också Ebba Busch ingår! "Falsk som vatten" och i kombination med en självrättfärdigande Sol i Stenbocken - det där horoskopet har nog ofta kommenterats. 

Historieskrivning och därmed unken historierevisionism hos sorterar förstås under Tidsherren Saturnus och båda dess politiker har den i Vatten - tänk Magda i kommunal simhall i valreklamen. Busch har sin i det mest förhärdande av Vatten-tecknen (Skorpionen) och därmed benägen att låta just så kategorisk i sina lögner som hon gör. Hennes övriga karta "flyter" hejvilt.

Detta innebär inte att t.ex. Saturnus fördelaktigt placerad i Luft är immun mot ibland märkliga positionsändringar, men det är något ruttet över det biologiska och därmed förmultningsbenägna Vatten-elementet i frågan om saturnisk sanning och principfasthet.



Inga kommentarer: