Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 februari 2023

Hjärndimma - västvärldens hoppfullt sista samhällssjukdom

 

En tredjedel av alla unga svenskar lider av hjärndimma, uppger AB. När prilliga aktrisen Leslie Mann (underskattad!) beklagade sig över hjärndimma i någon av sina många "kaliforniska" relationskomedier lät ordet roligt, men att ett helt segment av svenska folksjälen förlorat styrförmågan gör det förstås mindre kul. 

Allra mest olustigt är att nyheten framställer ungdomars problem med sina medvetanden som en individuell angelägenhet, en fråga om kost och liknande. 

Än en gång ser man det döende Västerlandet mörka att det är vårt SYSTEM som dödar oss och flyttar skulden till den enskilde (en borgerlig eller arbetsgivarmanöver). 

Ondskan i landet är total och den äter sig in särskilt hos unga som anar att det inte finns någon framtid för dem. Det har deras föräldrar sett till genom den västerländska livsstilen.

Att Sveriges ödescykel 2020-36 lyder under JUPITER är passande eftersom planetens expansiva natur exakt motsvara den dimmighet som drabbar den som breder ut sig för mycket och därför blir tunn och suddig i konturerna. Det är faktiskt en klassiker i astrologin att en störd Jupiter ger harvande och osammanhängande människor som inte "får sin shit together" (ja, språkblandningen i Sverige är också ett tecken på samma sjukdom).

Eftersom Sverige föddes med en "verksamt ond" Jupiter, är risken dessutom överhängande att en expansiv mentalitet kommer att straffa sig snabbt. Som Sideriska sade för ett år sedan: 48 år hann det moderna Sverige bli, sedan dog landet (med dess första landsmoder Andersson och hennes panikartade NATO-ansökan). 

https://www.dn.se/sverige/tomas-ramberg-har-socialdemokraterna-en-utrikespolitik/

Hjärndimma kan mycket väl vara vad den unga generationen upplever när de söker se sin framtida väg, eftersom den inte finns i HM-hyvlingarnas tidevarv.


Inga kommentarer: