Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 februari 2023

Polischefen och döden: omen om nationens ohälsa

 


Eftersom medierna gör ett sannolikt självmord till "dagens huvudnyhet" efter att först ha skapat det nyhetsdrev som bidrog till det, följer Sideriska svit med en bestickande karta för dödsdagen relativt födelsedygnet.

Det är naturligtvis två kartor som gäller "alla och ingen" och varför polischefen tackade för sig detta dygn måste ha att göra med hur planeterna var placerade på himlen. Men fuskersättningen, psyk- eller månascendenten tycks här träffsäker nog.

Löfving föddes med en förprogrammerad "reva" på livslinjen (Måne>Sol). Med hinduisk "6-8-relation" mellan två så viktiga planeter blir effekten märkbar - många kombinationer av planeter i dissociation från varandra, går nästan spårlöst förbi. 

Det blir inte bättre av att 6-8:an upprepas ytterligare en gång och nu med Månen i relation till sitt fundament, den veka och amorösa Venus! (Dissociation inuti en dissociation - skulle ens en psykolog kunna lista ut det?) Så Venus, en kärleksaffär var förutbestämd att ingå i det här brottet på livslinjen?

*****

Det finns fler oklarheter kring födelsedygnet. Omoralens Mars är vek i Krabban och angriper psyket/Månen. Ur Månens nattliga fantasiperspektiv är detta en uppbar rädsla för att våldsamma krafter har makt i samhället. 

Men Mars attack mot trygga Månen kan läsas också som "svågerpolitik" eller kackande i det egna boet,  favorisering av någon eller vissa inom en liten sluten krets (både Krabba och Månen står för den lilla gruppen så detta omina dubbleras här). Att Vågen handlar om tvåsamhet eller balans mellan två partner krymper ytterligare scenen till en favorisering av en enda person. Alla vet nu vilken.

Som om inte det räcker placerar 6-8:an intelligensens Sol i 8e dödshuset vilket kan betyda depressiva vågor av svärta. Jag har mött ett fall av Sol-Oxen i 8e - här baserat på känd födelsetid - som i många år gick på "ljusterapi" under vintermånaderna... Från skocken av politiker hämtade från rubrikerna (och nästan alla enbart med känd födelsedag), är Anders Borgs dr Jekyll och mr Hyde personlighet memorabel. Månascendenten ledde där till att Solen förpassades till 8e och han led som bekant en verklig black-out och omdömets härdsmälta på någon fest, hetsskilde sig från andra hustrun innan paret snart ångrade sig. 

Om man påminner sig hans unga anarko-liberalism inser man att den mogna kapitalistkramaren haft ett omdömesproblem från första början. Han är inte unik - se svenskarnas val av regering för bara några månader sedan. "6-8-relationen" är mycket vanlig i horoskop men i ett sjukt samhälle märker ingen längre hur illa det är ställt.

Att krigets och skandalernas Mars i "evigheter" segat i Oxen under sin transit, har säkert sänkt polisens vilja till liv (Solen) och när dessutom amorösa Venus i transit når sitt medfödda skitläge som defekt bas för Mån-psyket, ja då är måttet nått. Det är dessutom inte en liten planetskock som trycker på med medfödda Mån-psykets klena bas i Venus.

I Jupiters, Venus och "ödes sekundvisare" Månens samtidiga transit genom polisens lunära (subjektiva) upplevelse av samtiden, ser man hur Olyckan till sist förefaller oundviklig. Denna trippelbetoning av Fiendens eller Olyckans hus innefattar både ett sånt här inlägg och det samlade drev de kapitalistiskt motiverade medierna representerar.

Det visade sig att polisens fallerade förmåga att första sin egen inre Fiende var värre än de skurkar han jagat ett helt liv. Det är förmodligen dessa medfödda störningar som gav honom motivationen att jaga det samhället klassificerar som gangsters till att börja med, trots att påfallande delar av den totala brottsligheten skapas av orättfärdiga samhällen. Men en Mån-Våg med så mycket problem som denna, kan naturligtvis inte förstå på det djupet.

*****

Löfving har varit nyhetsstoff i månader och utan exakt födelsetid får man nöja sig med att notera ödets sekundvisare Månen. För första gången befann sig både den och Venus i Fiskarna (offrets alt. självuppoffringens zodiaktecken) och underströk den bristande bärkraften i en Mån-Våg berövad sin disponent/sitt fundament. Eftersom 6e huset inte har ett sunt förhållande till Månen i 1a ("sinnelagsascendenten") tycks Offrets symbolik ha tagit kontrollen, säkert hjälpt av att han var svensk och att Sveriges horoskop innehåller en oerhört otrevlig och rikedomsjagande Jupiter. 

Löfvings förmodade självmord kan ses som tecken på hur illa det penningjagande skitlandet fungerar. För inte så länge sen drevs en teaterchef till självmord till följd av de sällsynt usla svenske medierna (Merkurius intensivt förfulad av närheten till både Storfinansens Jupiter och Ledarskiktets Sol i nationalhoroskopets 5e hus för den inflytelserika eliten).

Ett tänkvärt horoskop, och en påminnelse, just i den tid som Sideriska förutspått som fylld av trassel för landet, om nationalkartans många och extremt illavarslande fläckar. Bara att landet INGEN filosofi eller religion alls har! (Undertryckthet i hus 9). Det finns undersökningar som visar att människor som tror på något mer än shopping eller av ateism missfärgad vetenskapsdyrkan mår bättre än andra.


Inga kommentarer: