Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 februari 2023

Ulven Kristerssons "värsta vecka" och Mars transit genom Oxen

 

En rubrik i Expressen (som leder till en podcast jag saknar intresse för) tillkännager att Ulven Kristerssons senaste vecka varit hans värsta på fyra år. 

Eftersom en av poddarna är politiskt sakkunnige Victor Barth-Kron förmodar jag att det kan ligga något i det. Men framför allt slår det mig att astrologins hopplöst opålitliga rektifikationer - återskapande av en okänd födelsetid utifrån milstolpar i livet - kanske ändå inte var så fel när jag noterade Mars ingress i Tvillingarnas första grad just då Kristersson valdes till ny statsminister. 

Denna prestigeroll är definitivt en milstolpe. Han hade suktat efter den i så många år (och till och med förbittrat lämnat politikern under en tid, trött på att vara evig tvåa och ingenstans komma). Problemet. om Kristersson hade Månen i 30 Oxen eller 1 Tvillingarna, pekade nu mot det senare, och med månpositionen hypotetiskt säkrad följer också att ascendenttecknet avslöjas (om än inte gradexakt).

Den rofyllde intill ineffektivt flegmatiske Ulven har Oxens snarlika personlighetstyp (en gång känd för den slöaste riksdagsmannen i termer av antal skrivna propositioner). Precis som med Oxen ligger det irriterade djupt undertryckt men är tydligt hos den lättretliga Ulven. In med honom på tjurfäktningsarenan och vifta lite med en socialistiskt röd flagga - och se hur han snabbt lär förgrymmas!

Och om Mars agerade som tändstift vid valsegern så följde snart trubbel, en kriminell justitieminister, en tjuvfiskande specialminister, Jimmie och nazirövarna som en regering i regeringen och allt det Barth-Kron och sidekick säkert tänker på förutom NATO-haveriet.

Om en statsminister är nationen förkroppsligad på samma sätt som gamla tiders kungar kan diskuteras men hans horoskop hade varit guld för ett extra perspektiv på Sveriges kommande fyra år. Men Ox-ascendenten är trots allt väldigt spekulativ, om man inte tar Barth-Kron som gudomligt orakel.

Om detta verkligen är streberns värsta period på fyra år (bara en vecka är djupt vilseledande och vad hände förresten för fyra år sedan?) - då kan det ligga en mening i att Sverige för tillfället har olycks- och turbulensplaneten Mars tillbaka i det ogynnsamma födsloläget, Oxen i 8e korruptions- och dödshuset. 

Och stämmer hypotesen om en Oxe i öster för Kristersson, då är han "synonym" med det kanske sämsta i Sveriges karaktär och öde! 

Repris, hypotetisk Ox-ascendent baserat på statsministerutnämningen:

Kort sagt, är detta hans värsta period på år och dag, blir Mars transit ytterligare en bekräftelse på Ox-ascendenten eftersom Mars visserligen kan göra gott i en människas första hus - tänk atleter och idrottsprestationer - men lika ofta kan bli idrottsskador eller stor kalabalik i andra områden. 

Är sedan Mars illa tilltygad i födelsehoroskopet, då finns risk för olyckor mot egna kroppen/personen under transiten genom egna första huset. Man kan t.ex. notera hur VARENDA Aftonbladet-skribent just nu turas om att hoppa och trampa på den hängda dockan Kristersson. 

Tidningen står på den lilla människans sida hävdar den, men avslöjar samtidigt att man blir en förlorare i samhället av en anledning. Obildad och plump - Aftonbladets många politiska skribenter tycks inte ha någon ambition att bilda sina läsare utan att genom löst koordinerade drev föda flock- och mobbmonstret inom sig själva och följarna.

Till och med Wolfgang Hansson som jag uppskattade för hans pålästhet före drevet för att driva spånen mot gillande av NATO-anslutningen. Nu medger t.o.m. han, en av de värsta drevkarlarna, att det var galen "brådska" till en början. Utan att be om ursäkt för sin del i skamligheterna, förstås, han var ju bara en i kommentariatet, sådana de höga styrande litar på sluter upp och gör sitt för att samla alla till enighet om behovet av amerikanska kärnvapen i Sverige.

Senaste reaktionära texten från denne Hansson är hånet mot fransmännen som protesterar mot kapitalismens hårdnande grepp - jobba tills du dör åt din Överherre! Hur blinda för framtiden är inte människor svårartat i Mörkrets våld! Under NATO-drevets värsta ylanden noterade jag att hinduismens Tamas guna (mörkerkvaliteten, okunskap, konservatism) tycktes dominera hos ett antal figurer som drev på mot NATO-USA.

På att hålla underklassen verkligt lågt nere, tjänar Aftonbladets ägare Schibsted stora pengar. För är det något dessa journalister INTE skriver om, så är det just kapitalismens onda väsen. I Sverigehoroskopet förefaller mediernas Merkurius ha det rätt bekvämt fastän inklämd mellan den onde Ledaren (Solen) och det onda Storkapitalet (Jupiter). Sverige kommer inte att  kunna fixas men rent allmänt är det bara att exkludera penningen som mått på något alls. Allt som krävs är att folk omprogrammeras, vilket förmodligen den kommande KlimatAkpokalysen kommer att ordna. Den skärrade överlevande mänskligheten kommer att skärpa till sig och rita upp en ny plan för sin fortsatta civilisation.

Tidigare kommentar: Horoskop för dagen när kapitalisten Schibsted köpte merparten av Aftonbladet.

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/aftonbladets-overherre.html

*****

Sverige är som sagt redan nere för räkning (det syns bara inte än). Båda landets planetära ödescykler indikerar det och den prövosamma Saturnus nyliga entré i soltecknet Vattenbäraren visar hur både Ledaren (Solen - Kristersson) prövas till det yttersta och vad det lider också Storfinansen (den verksamt onda Jupiter).

Men inte heller Mars ger upp så lätt. Efter att ha passerat sitt natala läge i Oxen nådde den Oxen och gav en vink om Kristerssons Tvilling-psyke via statsministerposten. Men I oktober 2022 gick gen retrograd och gav Oxen en omgång till. Där är vi nu. 

Range of search: 1.07.2022 - 1.05.2024
In steps of: 1h 0m
Search for...:
ma.tau
 
Realization intervals (begin - end):
10.08.2022 - 16.10.2022
13.11.2022 - 13.03.2023

Inte förrän våren 2023, slutar Mars att djävlas med folksjälen (Mars är Månens disponent och folk mår tjyvens på sin irrationella känslonivå just nu). Samma gäller regering och riksdag - 10e makthuset ägs av Månen så Mars som disponent inverkar där också och ger oss hönshjärnor till styrande. 

Ta bara regeringens katastrofala el-hantering - den har ägt rum under nationens uselt (Mars-)grundade folkvalda - vilket drabbat folksjälen eller gemene man. Oxen är ett ekonomiskt tecken så mängder med företag och hushåll har gått åt helvete under denna Mars-transit. (Mars som fundament till Månen som den trygga Hemmet visar risker för kollapsad säkerhet och trygghet i landet.)  

Det dödliga våldet och skjutningarna är också typiskt för en ond Mars i transit genom en natal dito som indikerar vedervärdigt usel karma till följd av Sveriges långa äldre tradition av röveri, krig och i modern tid vapentillverkning (export av död för att låta andra kriga ihjäl sig, bra för bruttonationalprodukten).

Transiten vittnar därför också om att Sideriska valt ett födelseklockslag för den nya soptipps-Sverige som svarar väl på verkligheten. Oavsett ascendent skulle Sverige ha Mars-i-Oxen men det är just Vågskålarna i öster som resulterar i en så svag placering för något så viktigt som nationalsjälens (Månen) fundament.

 

Inga kommentarer: