Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 februari 2023

Transsexualitet, påfallande svenskt eller universellt problem?

 

Eurovisionsschlagern numera ett barnprogram
för att förgifta samhällets unga i den falska
läran att kön inte finns och gender bara är en idé

Apropå rubrikens fråga om det könsdysforiska problemet anfäktar Sverige hårdare än andra platser på Jorden, se också föregående inlägg om nationalhoroskopets illa fungerande Mars.

Någon Snickar-Björn - "känd från tv" - kommer ut som transsexuell i Aftonsluddret (jag tror i en copycat-spasm till någon annan likadan bekännelse i Expressen några dagar tidigare). En mer konspiratorisk tagning ser här bekräftelser på en pågående svensk hjärntvättskampanj som syftar till att förvirra svensk ungdom, signerad medierna (dit förmodligen oproportionerligt många sexuellt avvikande sökt sig). Ytterst sätt är det teknikfascismen som knappt kan bärga sig att ersätta mänskligheten (och ålderdomlig biologisk reproduktion) med artificiell intelligens. 

Dröm vidare...

Som extremist är Sverige därför ett land som driver på hårdast i utsläckandet av mänskligheten. Varför det här landet lider av sådan dödsdrift
och ett så våldsamt hat mot allt historiskt får man söka bakåt för att förstå. Förra året upptäckte bloggen att det här landet är besatt av en ond ande. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/dold-daimon-i-horoskopet-2.html

En ond demon påverkar de sekulära svenskarna som grupp, förmodligen i det vakuum som öppnat sig bristen på vågad tanke grundad i bildning. Ett helt land har gjort sig sårbart för angrepp från "andra sidan" och psyksmittan kan gripa både hög och låg.

Denna störtflod av "jag är också främling för min kropp" (socialt överförd psyksmitta) tjänar som impuls att slutföra det ofullbordade inlägget Könsförvirring och Johannes Keplers 150-gradersstörning.

För att ta vid där det slutade: 

Det stora dataunderlaget gav en intressant procentuell skillnad mellan tusen slumpdatum och tiotusen sparade. Att de sparade födelsedatumen i huvudsak var kändsar eller oändisar sade i princip bara vad man kan misstänka: psyken som avviker från former är faktiskt mer benägna att nå celebritet och hamna i en datasamling än en slumpmässig och av stat och samhälle väldresserad medelsnittsmedborgare. En truism men likväl synliggjord via en udda astrologisk parameter.

Men när man studerar folk som upplever en psykisk störning eller saknar kontakt med sin form (Saturnus) då är det en mer specifik avvikelse. För den specifika oförmågan att harmoniera med det man blivit fött till (man/kvinna) provar jag i detta minitest istälet för Saturnus och Måne, komplementparet Venus och Mars.

Visst är det slumpmässiga avvikelser när små dataunderlag används för att testa astrologin kvantitativt. Likväl en blick på den lilla grupp transsexuella som genom åren gjort sig rubriker.

trans 66 (inkl. snickar-Björn nu är känd som jeansmärket Levis eller var det Lee?)
ve 0 ma, 19, 15%
ma 90 ve, 7, 10,6%
ve 180 ma, 2, 3.0%
ma 210 ve, 3, 4,5%


slump/kontrollgrupp 1000
ve 0 ma, 105, 10,5%
ma 90 ve, 85, 8,5%
ve 180 ma, 43, 4,3%
ma 210 ve, 37, 3,7%

KONJUNKTIONEN - antikt Venus och Mars i samma tecken, producerar här ett överskott bland de könsförvirrade jämfört med kontrollgruppen. Procentuellt 43% fler med hoprörd Mars och Venus om man jämför gruppernas procentuella skillnad.

Mars hinduiska 90-gradare är exklusivt planetens "onda öga" och överensstämmer i båda grupperna, (givet Venus i valfritt tecken är det 1/12 chans att Mars intar 90 grader, dvs 8,33%. Här stämmer utfallet, som sig bör givet det robusta underlaget, kontrollgruppen beter sig helt slumpartat medan medan trans-gruppen har obetydligt fler. 

Men att referensgruppen har fler OPPOSITIONER än trans-gruppen skulle tala för att dessa bara är slumpfluktuationer, med mindre man argumenterar utifrån astrologisk insikt: Det är VÄRRE med Venus och Mars i KONJUNKTION eftersom detta kan tyda på djup osäkerhet om den egna könsidentiteten och risk för att utsätta medmänniskor för sina egna problem (som omogna journalister gör och skapa en falsk störning i samhället som bara sitter på ytan och unga människor i bästa fall skakar av sig efter att ha blivit lurade en tid). 

Hitler hade KONJUNKTIONEN och även om han såg till att bränna alla ofördelaktiga uppgifter om sig själv då han blivit rikskansler, vet man att han var svårt sexuellt perverterad, en voyeur med skräck för (normal) beröring, sysslade med förnedringssex ("pissa och skit på mig"-sex) och troligen också en praktiserade homosexuell (under 1a världskriget). Han hade Mars med Venus i explosiva Väduren vilken ofta ger väldiga överdrifter och här obalanser både mot män och kvinnor. Som bekant hade Hitler Vågskålarna som ascendent vilket förmodligen är en sårbarhet när Venus står med Mars i motsatta Väduren.

I skenet av konjunktionen (som sedd i extrem form hos Hitler) är Mars och Venus opposition snarare ett hälsotecken. De två polariteterna/könen står i förhöjd spänning och kräver ett ställningstagande - segrar gör slumpgruppen som representerar folk i "allmänheten". I trans-gruppen däremot sjunker antalet oppositioner vilket tyder på att en lägre belägenhet att spela "könsspelet" man/kvinna. Men kapitulerar och väljer "fienden" ("If you can't beat them, join them"). 

Via "särskild plädering" blir därför även denna avvikelse begriplig, men är kanske att blåsa upp siffrornas vaga indikation överhövan!

Slutligen visar Mars "långa onda öga" mot Venus (hinduiska exklusiva 210-gradaren) ännu en gång att trans-gruppen är något mer störda än referensgruppen, procentuellt sett.

I bloggens tidiga år, med öppenhet men ändå viss förväntan att se den sideriska (hinduiska) zodiaken producera där inte den tropiska (västerländska) gör det, noterade jag att när i sig obetydliga övervikter åt visst håll multiplicerades, så var det i sig ett omen. 

Trots trans-gruppens ringa numerär är störningar mellan Mars och Venus mer frekventa procentuellt än i kontrollgruppen i 3 av 4 delfrågor. Och full pott om man accepterar den "särskilda pläderingen" i fallet OPPOSITION.

*****

Naturligtvis är träffsäkerheten närmast NOLL om man försöker använda räknenissens sifferexerciser i astrologin. Siffror hanteras av den jordbundna Merkurius medan astrologi kräver flera mänskliga (och gudomliga fakulteter", både logik, intuition och kreativitet...

Den unga man som gjort om sig och blivit Tone Sekelius och nu leder beteendemodifikationsprogrammet med det försåtligt harmlösa namnet "Mellon", är ett typiskt exempel. Här finns ingen kontakt alls mellan Mars och Venus, varken störande och hjälpsam. "Tendensen" på dygnets himmel är betydligt mer komplex och kräver att man samläser diverse omen, givna via elementen och sammansatta planetära figurer.

 

Horoskopet talar sitt eget språk. INGEN planet har valt att vistas i eller verka från den positiva polariteten eller den supralunära sfären. ALLT är sublunärt och den feminint uppfattade Naturen (Vatten) dominerar starkt och hittar respons enbart med den själlösa materien (Jord). 

Detta födelseögonblick tecknar en perfekt hantverkare som helt angriper ett råmaterial (här: den egna kroppen) utifrån den Irrationella Vattensjälens dunkla förnimmelser av någon annan. Ännu ett fall där kartan skulle kunna innebära en svag själ som förnimmer ett eget tidigare liv i just kvinnokropp. 

Som symbol för det manliga psyket/kroppen är Mars "infiltrerad" av den Irrationella Själens dunkla förnimmelser så att t.o.m. Mars i Jord - mannen som fysisk utgestaltning eroderas av värdtecknets härskare Merkurius som själv står i lunära Krabban. Och Krabban i sin tur står "fallen" i könsdysforins tecken Skorpionen vilken i sin tur ägs av ...Mars. 

Dessa tre positioner ger en sluten cirkel som i dess helhet beskriver det meningslösa livet som bara offer för Naturens reproduktionscykel och framspottande av fysiska värdkroppar. Krabban, Passion, som leder till Skorpion och dess död, samt Mars-i-Jungfrun, platsen där själen förlorar sina vingar i syndafallet tillbaka ner i Kretsloppet. Mars i Jungfrun kan också tolkas som just stigmat i själva kroppsligheten (se resonemang om Jungfrurna Gwyneth Paltrow och Carolina Gynning infogat i nyliga texten om Karl XII).

Fixeringen vid enbart ned "nedre" elementen påminner om det nyplatoniska schemat, en gång en rätt självklar världsbild av medvetandets fall från gudomlig ordning till jordmänniskors dunkla förnimmelser:


Kanske vara könsbytet det enda raka här, kanske hade denna pojke varit alltför svag för att överleva som man i det förråade skitland Sverige blivit. (Se åter Sverigekartans ogynnsamma Mars.) Det är nya klaner av själar som nu tar plats här, verkligt lågt utvecklade varelser eller andevarelser som knappast avlagt tidigare besök i högcivilisationer. 

När själen återvänder till Jorden anpassar sig magiskt värdkulturen och blir i fallet Sverige lika grov och insiktslös. Hörde en gång att en del i Waldorf-pedagogiken bestod i att fösa ihop de mest hyperaktiva barnen i samma klass och därigenom konkret lära dem vad "overkill" var och den vägen få dem att naturligt lugna sitt livstempo. Smart!

Sverige i vår tid är en perfekt plats för de fördömda själarna. Ungdomen må oja sig över att deras föräldrar och farföräldrar bestal dem på framtiden, men denna ungdom ska kanske vara glad att de inte vet vilka tidigare liv som byggt dem denna enkelbiljett till Sverige... 

*****

Bland kändisar med "passion för perversion" (Sol-Krabba med Mån-Skorpion) är Sekelius är den yngsta, men jag noterar att den allmänt illamående DN-skribenten Hanna Hellqvist är den annan. Vidare Sveriges Google-chef (f.d.?) Hanna Wikland, en Timbro-chef (f.d.?) vid namn Håkan Tibrell. 

Går man uppåt i åldrarna hittar man den manliga modellen Marcus Schenkenberg. Intressant är Weeping Willows-sångaren Magnus Carlsson, vars klassiska musik fullständigt dryper av Vatten i dess mest gråtmilda, olyckliga och självplågande sentiment. Eld står ju för glädje och Vatten för sorg och lidande eller lidelse/passion - Skorpionen fördjupar och intensifierar Krabbans passion samtidigt som tecknet påminner om blötdjurets ofrånkomliga slut. 

Sista namnet godtyckligt plockat ur är manliga klädmodellen Pondus Gårdinger "känd för ingenting" och som nu tillbringar sina sista gångbara år att lura unga pojkar in i nätcasinos bedrägliga värld. Passion för Undergången. 

Vill minnas att hans bottennapp var som programledare för någon tv-serie om deltagarnas snedsteg som människor, otroheter eller liknande. Det är Vatten på botten av sitt sjaskiga uttryck. Homo-Mellon är samma sjaskighet men dold bakom paletter och smink. Fakta och inte en åsikt. Det bra och rena Vattnet hittar man typiskt inom hälsovården.

Om Gårdinger kan också noteras att Månen i Skorpionen kan stå för olyckor inom familjen och han förlorade en bror i en trafikolycka. Och jo, någon vecka efter Gårdinger föddes långtradarchauffören, dubbelmördaren och blottaren Anders Eklund... 

Den som ligger i skulle säkert kunna skrapa ihop en lista högpresterande eller åtminstone normala figurer med den här sol- och månkombinationen, men Sideriska har i hög grad använt medierubriker som källa för insamlandet av stjärnhimlar.)


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Det finns ju i o f s en god chans att Sekelius är Sol-Tvilling, vilket väl inlägget inte nämner. Men jag tycker att utseendet påminner enormt mycket om Sol-Krabban Roger Federer och det hade varit i det närmaste en fullträff om tennislegenden hade haft Månen i Skorpionen, men nu är den i Vågen:

8 augusti 1981, 08:40
Basel, Schweiz

Kan man tänka sig att scenapan Sekelius liksom RF har AC i Lejonet? Huruvida väldigt djupt placerade ögon anses typiskt för lejonascendenten vet jag inte.

Seaward sa...

Så är det, men precis som med Annie Lööfs dygn som går från Sol-Krabba till Sol-Tvilling fem timmar före midnatt (svensk tid) så har ju astrologin flaggat force majeure för dessa övergångar.

Sista och första graden är stendöda/nyfödda för hinduerna (beroende på tecknets polaritet) och även väst har en liknande tanke om SISTA GRADEN. Ett simpelt sätt att slingra sig ur dilemmat kan man tycka! Denna zon är varken det ena eller det andra och i fallet Vatten/Luft kanske t.o.m. en desto mer halsstarrig fixering (Lööf) i den "kosmiska osäkerhet" som råder kring identitetsmarkören Solen! (Sol = Barn, stor problematik för Lööf kring ett havandeskap stod att läsa).

I övrigt drar jag mig alltmer för slutsatser baserad på ansiktskaraktäristika. Ibland hittar men förunderliga sammanträffanden men jag har också kollat tillräckligt många kändisansikten med känslan, "wow! dubbelgångare", och sedan inte hittat några likheter för att tappa lite av tilltron. Nu har visserligen klockslaget varit okänt för den ena eller den andra, men tyvärr har jag också stött på dubbelgångare där klockslag fanns. Jag överlåter till kroppsfascismen (dna-forskningen) att reda ut vad Moder Natur sysslar med efter att Fader Himmel sagt sitt (via de astrologiska Formerna)! :-)

Ta de djupt sittande ögonen som exempel, de har jag alltid förknippat med Krabban men när jag granskar Nina "Cardigans" Persson, som jag genast kom att tänka på, är det minsann ett Sol-Lejon! Drar mig till minnes Hitlers mycket nära förtrogne Rudolf Hess men hittar där Sol-Vädur och Mån-Skytt (samma som Hitler!) och en Tvillingascendent. Inget i varken Krabba eller Lejon. Så där håller det på, lovande spår kallnar.

I det fyrdelade nyplatoniska schemat kan man identifiera den här fåfängliga jakten till Eld och Vatten-elementet. Eld för synintryck och Vatten som välkomnar varje igenkännbarhet. Emotionella reaktioner utan att Intellektet (Platons Formvärld) nödvändigtvis är involverad.

På ett allmänt plan tror jag dock "stjärnorna" har budskap. Skönhet, som de gamla filosoferna såg som tecken på att Naturen väl efterliknar den Himmelska Förlagan, har ofta väl valda markörer.

Julia Roberts i unga år var en polares favorittyp. Hon sade mig ingenting och jag misstänkte att mannen bara led av någon slags oral fixering (hon HAR väldigt bred mun). Ändå hölls hon väl allmänt för att vara tilldragande eller hade "det". Krabbascendenten bekräftar via en Måne i Lejonet "förgylld" av båda välgörarna Venus och Jupiter. (Att Lejonet hamnar i 2a ekonomihuset passade bra - hon var i sin tid den högst betalda kvinnliga aktrisen i Hollywood!)

Nu har jag märkt att reklamen numera avsiktligt väljer "typer" som på ett nästan sökt vis undviker tidigare årtiondens västerländska skönhetsideal, förmodligen i ett försök att få fler att identifiera sig med modellerna ifråga och köpa vad produkt nu modellen anlitats att pusha för...