Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 februari 2023

Jordbävningen i Turkiet (2023)

[Ännu en mix-påse - de här inläggen kommer allt oftare nu och jag vet inte varför, kanske för att världens sammanflätade natur blir allt tydligare för bloggaren...]

I insikten om att man inte hinner allt på ett liv eller ens värst mycket, lämnade bloggen tidigt därhän det astrologiska studiet av naturliga fenomen, som jordbävningar.

Men efter det ovanligt starka vredesutbrottet under markytan  - är det svenskt turkhat som är den andliga orsaken? - krävdes en snabb granskning. Detta är bara insensitivitet för den som matas med svensk uppfostran och inget vet om att tillvaron inte har materiella orsaker - det vi ser är bara slutet på en lång processen som redan Platon för 2300 år sedan identifierade som 4 världar av vilka enbart vår materiella värld saknar kontakt med de andliga nivåerna.

Granskningen av en katastrof som kanske också är Naturens (Ödets) sätt att göra slut på den turkisk-syriska konflikten är påbjuden inte minst eftersom Turkiets senaste horoskop nyligen synades och frågan uppkom om diverse militärkupper kastat republiken över ända. 

Det är en känslig fråga som blottar astrologins delvis godtyckliga väsen. NÄR föds en nation och vilken dignitet måste en förändring ha för att ersätta ett gammalt horoskop mot ett nytt?

Folkrepubliken Kina och även revolutionen i Iran är okomplicerade eftersom ett nytt statsskick och en ny ideologi sjösattes. På samma vis men mindre dramatiskt var socialdemokraternas kungamord med Regeringsformen 1974. Datumet på dokumentet för tillkännagivandet har givit bra träffar på bloggen - nu senast det förödande riksdagsvalet 2022 som visade ett folk utan något förstånd om vad Framtiden kräver och på sedvanligt sätt benäget att rösta för att bäst tillgodose sina egoistiska önskemål.

OBS. ERSATT KARTA OCH SNABBANALYS. Turkiet ändrade 2016 till "Turkisk tid", GMT+3 året om. Naivt litade jag på astrologiprogrammet som var äldre och därför gav +2 och fel ascendent (Tvillingarna). Jordbävningen inträffade i själva verket när Skorpionens 30e och sista grad var nådd. Delar av ursprungstexten har ändrats. 

Jordbävningen är också en stark bekräftelse på att horoskopet för Turkiet som republik (1923) ännu är den bas mot vilken himlarnas rörelser agerar. 

Med Skorpionen i öster blir Olyckas Mars ascendenthärskaren och Skyttens Jupiter i transit opponerar sig mot Turkets medfödda Mars i JORD-tecknet Jungfrun i landets 4e hus för landets Hushåll och inrikes frågor. (Fjärde syftar dessutom på fasta egendomar som byggnader, vilka senare befanns vara rena skitbyggen i svårt drabbade städer. I en stad stod nästan alla hus kvar och borgmästaren hade fört en hård politik mot oseriösa entreprenärer.

Mars är aktiverad på ännu ett sätt, varom mer strax.

En opposition drar alltid samman motpolerna och representerar en anspänning som ibland bryter samman, ibland leder till storartade nyutvecklingar. Eftersom Turkiet (1923) har Månen invid sin fysiska areal (ascendenten) är det möjligen av intresse att det bara är några timmar till fullmåne när jordbävningen inträffar, men bloggaren medger att här pågår saker i skyn han inte har full förståelse av. Månnoderna anses spela in - se den här bitvis extremt dubiösa texten ur hinduiskt perspektiv:

https://astrobix.com/learn/308-earthquake-and-mundane-astrology-an-analysis.html

Men noderna kastar själva inga aspekter och det är bara deras positioner som gör dem suspekta. Transiterande Mars i JORD-tecknet Oxen kastar en störande 90-gradare mot den förstärkande norra månnoden Rahu i Lejonet vilket i sin tur inverkar på "stora händelsers" Sol (Lejonets härskare). Solen står väl i 5e i nationalhoroskopet men uselt som transit (8e dödshuset).

Saturnus har en JORD-sida och nyligen anländ till ett starkt läge, sitt LUFT-iga hemmatecken Vattenbäraren kastar den nu en stressande eller begränsande aspekt mot vettlösa norra månnoden Rahu i Väduren. Och vilken är Rahus tillfälliga värd under passagen genom Väduren? Olyckans Mars ännu en gång, som på ytterligare ett sätt indikerar instabilitet i landets inre. (Mängden enskilda småomen blir sammanvägt ett större omen som talar om en problematisk nymåne. Och olycksbringaren Mars är väldigt aktiv.)

Utvikning: Drakhuvudet/Rahu är alltjämt nära den islamofobiska lägsta delen av den svenska folksjälens Måne - det var under Rahu:s exakta möte med Månen Sverige valde en i grunden ond regering som genast fick sådana problem som aldrig en höger- eller extremhögerideologi kan lösa, inte minst som Saturnus gjort tung entré i Vattenbäraren och representerar allt annat än "jag först"-tänkandet som utmärker Sverige som aktör i världen). 

Regeringen Kristersson tvingas nu föra en helt annan politik än dess instinkt bjuder den, men eftersom detta inte kommer att ske väntar totalt kaos i Sverige - en variant av det kaos jordbävningen i Turkiet är. Verkligheten är bara delvis materiell den är i lika grad symbolisk och utspelar sig i det Platon kallade Idéernas värld, en metafysisk verklighet som samverkar ( men ibland inte) med den materiella världen.

Intressant nog är Sveriges företrädare Ulf Kristersson född under en fullmåne - "bära eller brista" - mellan just dessa tecken, Sol-Skytt och Mån-Tvilling, och hamnar därför i samma arena som Turkiets nationalsjäl (Månen i Tvillingarna). Man kan notera att turkarna alltid vara en mer mentalt slipad nation än svenskarna och britterna med samma Måne i Tvillingarna är välkända för att vara exceptionellt kvicktänkta, grovjobbare eller elitistisk politiker. 

Ska man vara noggrann har även den nominella utrikesministern Billström (detta skämt) samma sliriga förhållande till sanningen som sin överordnade men här är det Solen i Skytten opposit Saturnus/Ketu i Tvillingarna - den senare kombinationen exakt Sverigehoroskopets akilleshäl och som slår mest direkt i 9e huset för religion och landets förhållande till det globala (9e är det mest omfångsrika huset).

Som sagt, i Naturens inre verksamhet förefaller människor och t.o.m. spänningar i jordskorpan hänga samman och Sverige befinner sig ju i sin värsta planetära ödesperiod på århundraden, illustrerat av förra regeringens hjärnsläpp med NATO-ansökan som är en ren rökridå för att få de allt mindre informerade svenskarna att inte förstå vad Ödet vill se för slags historia på Jorden efter kapitalismens avveckling som band mellan nationer och folk. 

Måhända kommer UFO-folket att hjälpa människorna ...

https://siderisk.blogspot.com/2023/02/paranoia-hos-prinsessan-diana-och-usa.html

...men även detta mörkar främst USA (som drabbats av säkerhetsparanoia av dessa UFO:s som förföljer deras krigsmanskap) men också svenska medier som inte har en susning om vart världen är på väg. Det är i dagsläget lönlöst att diskutera politik och världshändelser utifrån det gamla, för väst kapitalistiska paradigmet. Varför de stora penseldragen saknas i svenska medier är, som sagts upprepade gånger, en följd av Sveriges outvecklade nationalhoroskop på 9e-huspunkten: filosofi, religion, djupa och förutsättningslösa utforskningar.

När Public Service låter Vetenskapens värld fyllas av desperata kosmologer som glättigt söker intala sig själva och tittarna att de ändå är på rätt väg trots att de bara fattar "5%" av rymdens mysterier och inte ens kan anas om universums ålder, hör man Överhetens materialistiska propaganda men hur den börjar spricka i fogarna. UFO-folket lär ha nyheter för mänskligheten som löser ett gamla problemet med hur själens värld kan interagera med den materiella världen. Men en sak i taget, först måste mänskligheten luttras...

Sveriges jakt på "monetär lönsamhet" har gjort oss till ett U-land i många andra avseenden och att studera svenska mediers rubriker är att inse hur mycket de INTE skriver om, hur bekvämt överförenklad i sin utblick de gör den del av befolkningen som hämtar sin allmänna orientering från Bonniers och Schibsted. (Jag utgår idealt från att en publicist känner ansvar för folkets kunskapsnivå.)

Vaginor födda att gå raka vägen till kosmetisk kirurgi, mikropenisar och dold textreklam för organförstoring! Månad efter månad pågår denna under bältet-nivå samtidigt som medvetandehöjande information är helt frånvarande. Jag menar, hur lågt kan ett folk och dess medier sjunka i sina intressen? Mediernas rubriker visar exakt hur sjuka de journalister är som håller dessa ämnen vid liv i Aftonhoran och på senare år också Sexpressen. 

Jag misstänker att det är HBTQ-drabbade på redaktionerna som pushar för material på denna låga nivå, för det är där kroppsligheten och inskränktheten är som värst. Kvällstidningarna bidrar avsevärt till den nya svenska dumheten och till att sprida förvirring kring sin identitet hos unga människor. Ett samhällsvirus på tankenivån. I själva verket tycks Dårskapen redan ha segrat så den här bloggen representerar en minoritetsuppfattning (samma friska och ogrumlade förståelse som Harry Potter-författarinnan Rowling).

Och inte är DN mycket bättre! Man lovar (vilket händer med några års mellanrum) att skärpa upp sin journalistik medan man precis samtidigt tystar medborgarnas chans att få ventilera sina åsikter i ämnet. Än en gång försvinner möjligheten att kommentera DN:s artikelinnehåll, andra gången under den här bloggens korta levnad. 

PS. "Schlagergeneralen" är ett bra exempel på hur Public Service aktivt söker bryta sönder medborgarnas naturligt sunda uppfattningar och sprida läror om tallösa nya typer av kön. Christer Björkman kommer på tal i det havererade koncept som numera kallas Mello och mest liknar ett barnprogram.

https://www.expressen.se/noje/kronikorer/mattias-bergqvist/svt-vilseleder-tittarna-sa-gor-man-inte-bra-tv-2023/

Sant att i Platons Idévärld (NOUS) samexisterar allsköns "former" och måhända är det behjärtansvärt att svenska staten söker beröva medborgarna deras könstillhörighet enbart för att hjälpa de få procent slippa känslan av utanförskap då de inte passar in i det samhälle samma stat i sin uselhet låtit uppstå via den oheliga alliansen med "marknaden" som bara söker tjäna pengar på medborgarna. 

Här rehabiliterar sig den smått schizofrena DN för ett ögonblick och berättar hur "marknaden" är konstruerad - helt i strid med vad den goda staten vill:


Nå, "schlagergeneralens" horoskop avhandlades redan i bloggens början, men förtjänar en snabbrepris. Inte nog med att nymånen i Lejonet påminner om en egenmäktig självhärskare, Lejonet angrips också av organisatören Saturnus i könsdriftens tecken Skorpionen, vilket ofrånkomligen för tankarna till en homo - låst vid andra män med tjusig lejonman (Björkman var frisör i tidernas begynnelse). 

Ett intressant men smått olyckligt horoskop som likna Aftonbladets USA-kramande politiska kolumnist Wolfgang Hansson. De tre kvaliteterna saknar Passionens förmåga att flexa, att ta intryck av både Ljus och Mörker. Här råder en ännu värre låsning av "antingen/eller" än hos den politiska kolumnisten. Här är det sexuella fundamentet låst och Ljusets kvalitet syftar bara till att upplysa och dekorera den grundläggande problematiken. Det är intressant att han var just frisör eftersom Venus, Jupiter och Merkurius i Jungfru tyder på exceptionell händighet (Merkurius = händer, armar och lungor). 

Men i Mörkrets kvalitet pågår dunkla och hårda låsningar. Saturnus angriper och låser sig vid manlig sexualitet (Mars) medan Mars i Lejonet i sin tur "binder tillbaka" till Skorpionen, dess negativa hemmatecken. Det syns som bögar har olika "tidsluckor" som hjälper dem att göra sitt och på sätt och vis är det kanske väl att universum ger alla sorter sin tid att verka. För det är tydligen enda sättet att gå vidare: låt själen sjunka så lågt den kan för att sedan vakna upp och byta kurs.

Men det här dygnets karta är samtidigt en astro-figur som talar om fördumning och förytligande av massorna och en subversiv folkförstörare, mental död genom överdosering av paljetter. Lejonets showighet döljer en sterilitet på sexuell nivå (Saturnus i Skorpionen och Mars som en "olycka" mot sexualitetens tecken, tecknets härskare angriper sin egen hemmabas). Den här typen kan inte fortplanta sig, himlen dikterar vägs ände för den biologiska reproduktionsprocessen. Återstår bara att sätta smink, fjädrar och paletter som ett liv som bara var en parentes på själens långa resa.



Inga kommentarer: