Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 februari 2024

Den suicidale Navalnyj nådde sitt dunkla mål

Hela världen pekar nu finger mot Putin själv eller hans regim sedan den hätske juristen Navalnyj dött i fängelse. Aftonbladets antiryske journalist Wolfgang Hansson redogör för Putin-kritikerns sista år efter att han dök upp i svenska medier, och låter saklig tills han kommenterar "misstaget" av Navalnyj att återvända till Ryssland efter att ha överlevt ett försök till förgiftning. I händelse att någon läsare missat västindoktrineringen uppdras en annan medarbetare på den NATO-drivna Schibsted-tidningen skriva i princip samma text (men mer klumpfotat):

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/MozAdK/till-sist-mordade-putins-radsla-aleksej-navalnyj

Hansson summerar som från ovan juristens utgång från livet: det var en kombination av "sällsynt mod och dumdristighet". En sammanfattning som helgarderar sig (och inte säger någonting). I själva verket visar ryssens horoskop att det lika väl kan handla om ett medvetet martyrium och att juristen trodde att i döden kunna bidra med den kritiska massa som vänder vindarna mot Putins Ryssland.


Visserligen saknas födelsetid, men sinnelagskartan är nog så intressant om frågan gäller Putin-kritikerns mentala status. Hansson beskriver själv hur han hånat och betett sig illa under rättegången. Med Putin som i praktiken en rysk diktator måste den åtalade ha fattat vad han höll på med, om han inte var sinnessjuk på något sätt.

Och sinnelagskartan visar sig vara av värsta sort! Månen i Lejonet är i värsta fallet besvärande narcissistisk och övertygad om sin egen storhet. Vad som avgör är hur väl Lejonets härskare - Solen själv! - beter sig. En värre kombination än Solen i Jordtecknet Oxen och denna Måne är svår att tänka sig. Det blir inte ens den ryska heliga dåren som slår huvudet i väggen för att skicka en signal, Jord + Eld vinner inget på denna konflikt mellan två oförenliga element. ("Eld/Jord-krig" står i värsta fall för poänglös egenmäktighet som bara straffar sig själv.)

Minns när Johan Pehrson tog över Liberalerna och den kritiska analysen av det sinnelagshoroskopet. På den tid som förflutit kan man lugnt säga att han inte övertygat svenskarna om sin kompetens... (Fyra inlägg om honom och redan det avlägsna första, från 2012, varnade för en bedräglig satan, den onda stjärnan Algol som anknyter till vårt solsystem via planetär koppling.)

En olustig betydelse av astrologins tolfte hus är dess koppling till självmord (ibland således med någon ideologisk motivering), och att, likt ryssen, ha BÅDA de naturliga skadegörarna Mars och Saturnus är ingen höjdare, särskilt inte om man betänker att detta är en karta för psykets status! 

Dessutom är Krabban platsen där Mars sägs vara "fallen" (svag) och Saturnus i Vatten kan också sakna omdöme (vilket både Ebba Busch och Magdalena Andersson och säkert ett antal till i regeringen kan omvittna). Utöver detta leder Mars-i-Vatten i 12e förlusthuset till att Navalnyjs så kallat "bästa hus" (det nionde för metafysik, filosofi eller den gåtfulla kvaliteten "samvete") drabbas av det motsatta till den ofruktbara Eld/Jord-konflikten. 

Mars-Vattnet från 12e offerhuset bildar Vatten/Eld-krig med 9e och därmed en hetsporre, en sensationalist som för ett herrans oväsen och tror sig följa samvetets rösta fast psyket saknar bra relation till 9e huset. Kartan innehåller även "negativ sensationalism", varianten där dödens/upplösningens Vatten söker släcka Elden/livskraften, som här, där ett sinne i krig med realismens Jord /Oxen - brinner så hårt att den lunära Krabban i 12e förångar husets Vatten. Man kan kalla detta en självdestruktiv tendens i Nalvalnyjs psykologiska konstruktion. 

Och sist men inte minst: hans psyke fantiserar om sig själv som Satan, den bibliska Åklagaren som påtalar Putins korrupthet. Den onda stjärnan Algol i yttersta maktens tionde hus är vad Månen fantiserar om. Men att tro sig vara Guds Åklagare i 10e huset för absolut makt, ser bara ut som ännu ett tecken på ett psyke som inte korrekt uppfattar tingens proportioner. Vilken allhärskare är inte småkorrupt och ser till att förse sig? Det gäller såväl Putin som Ulf Kristersson. Navalnyj var så uppfylld av sin egen inbillade storhet att han inte förmådda välja sina strider. Detta enligt en minuts analys av ett enkelt månhoroskop bloggaren aldrig tidigare sett före dödsbudet.

Navalnyj är ett märkligt enkelt horoskop som man kan få ett grepp om redan med enkla analyser av elementen. Det var på den "elementära" nivån Sideriska började för åtskilliga år sedan och har förblivit trogen, särskilt efter att Sverige-kartans närapå obefintliga filosofiska talang avtäcktes. 

***** 

AB-Hansson påminner om Putins lyxresidens som retat gallfeber på Navalnyj och det påminner om oklarheten om ledarens födelsetid. I ett tillägg valde Sideriska att följa ett alternativt klockslag som astro.com publicerat. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/bekraftelser-pa-putins-oklara-fodelsetid.html

Det som var martyriets eller självdestruktionens eller fängelsernas 12 hus för Navalnyj, är enligt Putins overifierade tidpunkt istället en utmärkt och komfortabel Venus-boning bortom menighetens nyfikna blickar - en tendens att vilja bo avskilt och med klass! (Eller hålla sig med en dold Venus/älskarinna.) Mer kontrasterande kan 12e husen inte vara, den hatiska (men förment rättrådiga) juristens psykbryt/Mars mot den faktiska härskaren Putins komfortabla Venus-liv vid sidan om.

Navalnyjs Jupiter i 9e - borde inte det vara ett fint omen för en samvetsdriven människa? Problemet här, som jag ser det, är Eld/Jord-kriget (Måne/Sol) som gör psyket självt problematiskt. Och en sinnelagskarta eller månascendendent uttalar sig egentligen bara om psykets disposition (här: en våldsamt konfliktbenägen typ). 

Bara i Navalnyjs egen fantasi är han en stor jupiterian, en stor lagman. Invid Jupiter står halshuggaren och fungerar som en signal nere i den sublunära världen (jordelivet). Månnoderna är av intresse även i ett enbart lunärt horoskop. Här stämmer det "vår verklighet" att hans juridiska fantasi halshuggs eller decimeras. Och vem äger halshuggaren Ketu? Jo, Mars i sitt fall i offerhuset! 

Mars, ägaren till 9e, står så svagt att inte ens Jupiters välsignelse av Månen kan gälla som avgörande faktor, men det är begripligt att han såg sig själv som en Putin-opponent med rätten på sin sida. I själva verket tycks han ha haft hybris och en megalomanisk självbild.

Inga bra omen för hans psykiska upplevelse av jordelivet. Navalnyj såg hemskheter överallt och visar sig vara en förvänd själ, en rättshaverist. Men givet Västs russofobi tonas det ner och jag är faktiskt positivt överraskad att Hansson säger åtminstone en del.

Jämför Sverigekartans Saturnus/Ketu och det här landets dåliga förmåga att dra korrekta gränser och skapa rättrådiga definitioner - och detta är inte bara det svenska psykets problem utan ett faktiskt problem med 9e Lagens hus i nationalkartan! 

Vem bossar f.n. över utskottet som sköter lagen om inte en "satans son", Jimmie Åkesson. Bland stjärnan Algols många uttryck finns, som nu också Navalnyjs karta omvittnar, risken för inbillningssjuka som kan sitta så djupt att individen blir en lögnare massorna tror på. Var femte svensk saknar urskillningsförmåga att bedöma det Åkesson säger. Det säger en del om det svenska skolväsendets misslyckande.

 

Inga kommentarer: