Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 februari 2024

Zelenskyj, skådisars heroism och Saturnus passage genom Helhetslösningen (Vattenbäraren)

 

Högste ledaren kritiserad december 2023

Den ryssfientlige DN-skribenten Winiarski skrev nyligen ännu en variant på västversionen av skeendet från den amerikanskstödda förberedelsen till Majdan-upproret som strax besvarades av Ryssland genom Krim-annekteringen.

https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-tva-ar-av-krig-nej-ryssland-invaderade-ukraina-for-tio-ar-sedan/

Jag tittade till den senaste egna astrokommentaren (med presidentens namn transkriberat på det sätt alla utom Sveriges verkar följa). Från december 2002...

Behövs ett tredje inlägg om den resursslukande Zelenskyy?

...och noterade raderna:

Med januari 2023 kommer Saturnus att anträda Vattenbäraren och när den når sin exakta opposition till Zelenskyys födelse-Saturnus (6e graden), då kan man räkna med att haussen (om Z som) "Årets person" redan är historia.

 

Zelenskyjs karta har genomgåtts tidigare och denna gång faller blicken på ett antal udda ting:

  • Månen/psyket i instinktiva Vatten ("crab fight" intill döden) och i 3e intellektshuset: besatthet av krig på hemmaplan. (Krabban som cancer avslöjar också att här finns korruption i det inre, verkligheten är INTE den västmedier framställer. T.ex. tonas landets korruption ned under kriget...)
  • Kungavärdighetens Regulus slår slint i försöket att överlåta välsignelsen på Saturnus i 4e huset för inrikespolitk/säkerhet. Detta omen kan knytas till det i 3e huset, eftersom Saturnus i storvulna Lejonet kan representera korrupta oligarker i landets odeklarerade inre. Här är visserligen Saturnus mildare i uttrycket (i harmoni med Ox-personligheten) men placeringen i Lejonet är inte gynnsam.
  • Halvt dysfunktionella Saturnus är vidare fundament för Zollos Sol som högsta goda i 9e: honom själv i formell gestaltning av välmenande landsfader/Sol. Stenbocken är det mest formella tecknet och förklarar begreppet "det politiska spelet" och tecknets koppling till 10e makthuset. Missa inte uttrycket "krokodiltårar" (falsk empati) och den hinduiska astrologins namn på Stenbocken: Krokodilen! Enbart maktpolitiskt spel för gallerierna. Zollos högsta goda är att spela rollen av president (tv-rollen flöt in i hans personliga verklighet).

*****

Nu gav sig Ukrainas trötthet tillkänna först under andra halvåret, men Saturnus kompletta transit genom Vattenbäraren visar att "nednötaren" hade gott om tid att opponera Zollos Sol-Lejon:

Range: 1.01.2022 - 1.06.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025

Saturnus, måttet på uthålligheten, hade redan haft några månader i sitt positiva hemmatecken, men backade tillbaka till Skytten innan den i januari 2023 åter opponerade sig Zollos ambition att spela nationell hjälte eller LejonKung. 

Saturnus går i direkt opposition till Z-Solens strävan under någon vecka medan Den Långsamme (Shani) rör sig genom den 6 graden Vattenbärare. Detta bör ha varit en trigger för en försening som irriterat Zello, särskilt som han är en överdriven typ.

Range: 1.01.2022 - 1.06.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu[6]
 
Realization intervals (begin - end):
 1.03.2023  -  9.03.2023

Enligt Wikipedias tidslinje för Ukraina-kriget infaller de här dagarna under en period av stillestånd:

  • Second stalemate
  •      (12 November 2022 – 7 June 2023) - vartefter Ukrainas misslyckade framryckning påbörjades, naturligtvis under den trögjobbade Saturnus.

Närmare funderingar överlåter jag till andra.

*****

Jag har märkt att Månen i "efterföljaren" Krabban ibland ger starka Lejon men ibland ytterst fåfänga och inbilska typer. I dessa fall fungerar reflektorn Månen bara som en korkad feedback-loop som gör personen självupptagen och fixerad vid sin inbillade storhet. 

För självcentrerade Lejon (likväl dragna mot drama och gestaltning), se t.ex. Sean Penns humorbefriade karaktärer i filmer där han misstänksamt ofta försöker vara världssamvete eller åtminstone den som berättar den tarvliga sanningen för biobesökarna om USA:s korrupta förehavanden ute i världen. Heder till honom, men efter några likadana rollfigurer har jag börjat störa mig på upprepningen... 

Under MeToo-rörelsen visade sig också Penns Sol i härskarläge i Lejonet vara så stroppig som lejonkungen kan vara. Nyckeltecknet i den "individualistiska sekvensen" (Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen) är humorbefriad och självviktig och hatar att grupperas med andra:

"Så fort man kallar något för en rörelse, är det egentligen en serie av många individuella anklagelser och fall, vissa av dem ogrundade. Andan i mycket av det som kallats Metoo-rörelsen är att ställa män och kvinnor mot varandra."

Typiskt den mer besvärade typen av Lejon att låta så, men så står också sinnet/Månen i Tvillingarna som själv representerar intellektuella analys och åtskillnad snarare än hopklumpande... Jag misstänker att Sean Penns misslynta uppsyn och närmast oförmåga att spricka upp i ett varmt leende beror på att hans psyke upprepar Storbritanniens merkuriala sinne men med flytande botten i formen av Merkurius i ett Vatten-tecken - ett element som inte lirar perfekt med intellektuell Luft. Tanken flyter snabbt och knäpper på och av leendet. Lejonet kan också bli mindre majestätiskt om sinnet är av gnällspikstypen och dominerar över Solen. 


Hos Penn ger Skorpionens Vatten kanske det första intrycket på kvinnor, medan män ser den avundsvärda Solen i härskarläge i 10e (och jämför sig)! Både Penn och Zollo verkar trovärdiga i maktroller (men Zollos utgång tycks mer osäker). 

Penns något dystra uppsyn kan också härledas till Skorpionascendentens personlig magnetism, dock dämpad pga. ascendenthärskaren Mars i Jord och i opposition. ("Den sataniska axeln" - för hård fixering vid enbart materiella aspekter.) 

Det finns alltså tendenser som reducerar det konungsliga lejonet trots Solens magnifika position på topp. Den kända födelsetiden puffar dessutom in Månen/sinnet i skorpioniska 8e dödshuset som också drar mot inåtvändhet. Sean Penn var född att se livets alla tillkortakommanden! Hedervärd men en dysterkvist.

Men vad om den ultralåga Lejontypen, typen som åtrår lyx och som nödvändigt ska ha en mycket yngre och sexig partner? Hela Penns kvinnohistoria (av de fragment bloggaren uppsnappat via medierna utan att ens bry sig), verkar vara en serie om de för tillfället heta kvinnorna i USA. 

https://people.com/movies/sean-penns-relationship-history-timeline/

Raddan av kvinnor vittnar om svår eller kanske insiktslös själ på individnivån, eller kanske ända ner till den obetydliga ego-nivån (Skorpion/sexfixerade kroppsascendenten). Här kan Venus i giriga status-Rahu i Lejonets 10e misstänkas. Om Zollo vill leva ut den stora ledaren eller hjältens form som sitt högsta goda, är Penn snarare en sybarit, ett excessivt (demonen Rahu) njutningslejon. Hans själva kärna (Solen) är bortom balans. Får en att undra vad det dolda psyket/Månen i 8e ruvar på för hemligheter eller tillkortakommanden eftersom 10e huset överkompenserar något så groteskt. Solen i härskarläge och i 10e är fullt tillräckligt, men med Rahu blir det närmast parodi.

"He likes to pretend he's not really a Hollywood person, but he is"
Penns första flickvän och sedermera Dowton Abbey-stjärnan Elizabeth McGovern (se tidslinjen ovan)

 

*****

Zello igen, några slutord.

Just nu säger "experter" att 2024 inte kommer att innebära något för kriget. Zello och hans styrkor är för svaga (Kanske nya NATO-Sverige kan skicka in sina värnpliktiga till slakt?). Enligt transiterande Saturnus kommer inte det att förändras till slutet av mars 2025. Är det då Väst äntligen fattar att vägen ut för länge sedan varit att återge Ryssland områden och försöka uppbygga någon normalitet mellan det bisarra landet Ukraina, med all dess korruption och dyrkan av Väst och omvärlden?

Se också februariinlägget:

Ukrainas konstitution berättar: fel tid, fel plats


Inga kommentarer: