Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 december 2022

Behövs ett tredje inlägg om den resursslukande Zelenskyy?


Efter ett tidigare och stort amerikanskt vapenbistånd till Ukraina i somras - som jag i viss detalj kommenterade astrologiskt - valde TIME Magazine Zelenskyy till Årets person i årets sista nummer. 

Men redan när året går mot sitt slut yttrar Trumps son Trump Junior några ord som känns slående korrekta, oavsett vad man kan anse om amerikanska politiker i stort (och särskilt den märkliga urartning som passerar som Republikan numera).

Efter Zelenskyys självpromotande tripp till Washington säger Trump Jr att spektaklet var som att se en pimpad manhora dansa för höga politiker (sugar daddys) i syfte att mjölka dem på mer pengar, så att Zelenskyy kan fortsätta ett tag till i sitt livs huvudroll. Trump Jr formulerade sig mer koncist (se även Expr), men det var vad han i sak sade.


Hur är det nu med astrologiska bekräftelser på att vi har att göra med en "queen", vilket definitivt syftar på en sminkad fejksoldat och inte alls ollk de transor som sökte påverka småbarn på bibliotek med sin ytterst snäva agenda och av galen-Sverige sanktionerade särintresse?


Likt Ebba Busch som utlöste ofrivilliga skratt i riksdagen nyligen när hon sammankopplade sig själv med att sanningsenlighet, föddes Zelenskyy under samhällsstreberns fullmåne. En som vill höja sig från kvinnans traditionellt undanskymda position till en makthavare. Den delen förverkligade han i den populära ukrainska tv-serien och att USA snappade detta och snärjde den fåfänga Zelenskyy för att mucka med den eviga amerikanska ärkefienden Ryssland (fast de börjar få allt fler fiender nu, läs: Kina). 

Och det är den traditionella modersprincipens Krabba som matchar Trump Jr:s tillmäle. Månen och Mars är inte en frisk modersrelation och kastar därför frågetecken kring Zelenskyys Sol, till synes så uppburen i den högsta idealismens 9e hus (en högre idealism än 11e huset, eftersom 9e länkar samman med Universums Dharma eller världsödet). 

Fjollanklagelsen har faktiskt multipel attestering på denna verifierade födelsehimmel: Oxen i öster är rätt unik i det att den fysiska och sinnesrelaterade kroppen inte ens får Venus (ascendenthärskare) på sin sida! Och denna Venus står sida vid sida med Solen (identiteten) till en av betydelserna hos slanguttrycket "queen": en effeminerad man, en man utan verkliga maskulina egenskaper. 

Bloggaren har en liknande "problematik": Solen och Venus i ömsesidig reception, så den här kombinationen behöver inte alls betyda homo. Däremot står troligen ofta de högre konstarterna ("the fine arts") ofta nära de vars identitetsskapande Sol nära anknyter till Venus. På den här bloggen visar sig det intresset av att astrologin som döda siffror inte alls roar bloggaren, däremot astrologins bild- eller symbolspråk. 

För Zelenskyy finns dock problem med identiteten på det sätt som många avvikare genom tiderna valt skådespelaryrket som ett sätt att spela allsköns roller istället för att gå till botten med vad en människas sanna identitet är. Skådespelarkonsten är i den meningen en flykt in i allsköns gestaltningar av mänsklighetens många sidor snarare än filosofens sökande efter vad verkligt är.

Jag kan inte se att Zelenskyys 3e-till-9e-axel är helt frisk men det hindrar honom ändå inte från att bli årets person i Time. Ärebetygelser tillhör 10e makt- eller karriärhuset som man kan lugnt säga att Zelenskyy firade sitt livs triumf med porträttet på tidningsomslaget...

Tionde i Vattenbäraren gör Saturnus till husägare och vem kan säga annat än att antiken verkar ha haft helt rätt som kallade stjärnan Regulus (i Lejonkungens tecken) för en kungamakare. Här står Saturnus gradexakt med Regulus!

Men... Just den här kombinationen har förekommit flera gånger på bloggen och frågan är om inte detta är den falskaste och mest tillgjorda kungavärdighet som kan tänkas. För Saturnus kopplat till 10e handlar bara om falskspelet för gallerierna (som jag senaste sade i Om en människas välbefinnande enligt filosofen Plotinos). 

Saturnus är bitter fiende till allt som utgår från Lejonet - inklusive förstås Solen i dess eldiga härskarposition så kombinationen "Saturnus-i-Lejonet (planet i tecknet är den enklaste formen av en yoga/sammanlänkning) anses ofördelaktig och kanske redan av en drama-drottning som fejkar stor man/stor människa! På något sätt verkar den här "kidnappade och artificiella Regulus" sammanhänga med den ogynnsamma Solen, anfäktat av en illgörande Venus och fullmånegalen av en extremistiska nationalisten Krabban (återigen en koppling till Ebba Busch och vad hon står för.)

Och efter alla dessa turer återstår ändå den gråfärgade "sataniska axeln" som här verkligen gäller eftersom den aktiveras via känd födelsetid. Det var romaren Manilius som under 1a århundradet serverade en anrättning av förvirrade, glömda eller förkastade astrologiska traditioner. Manuskriptet har heller inte överlevt till vår tid utan hela den "bok" som avhandlade planeterna i tecknen har gått förlorade. Hur lågt astrologin rankar hos västerlandets klassicister får man en uppfattning om genom att verket, "Astronomica", inte översattes från latin förrän 1977. 

I texten benämner Manilius axeln mellan 2a och 8e huset med samma beteckning, Typhonis sedes - Tyfons säte. Detta är en ond axel tillhörig den materiella tillvarons lägsta och mest helvetiska sidor (passande i Zelenskyys vansinneskrig lika vansinnig understött av USA men utifrån dess egen agenda). Den här astrologiska traditionen anas också hos nästan samtida Ptolemaios 2a penninghuset som "Dödsrikets port" resp. 8e Dödshuset.

(Det är alls inte klart att senantiken såg någon metafysisk sanning som väntade på att uppenbaras i 8e - som modern och en smula vanartig västastrologi gör. 8e var bara platsen där den nyföddes livslängd fanns antydd och beskriver inget annat än FRÅNFÄLLET efter själens tillfälliga syndafall ner i den psykiska och materiella verkligheten - Vatten och Jord. Vid något tillfälle har bloggen föreslagit att det är 9e huset som måste studeras om intresset finns för "Andra sidan" och då inte som att astrologin berättar några kosmiska hemligheter här, utan mer söker placera individens sökande i en kontext.)

Givet den negativa innebörden i Tyfons axel eller säte måste Zelenskyys "ömsesidiga reception" mellan Merkurius och Jupiter (de gästar varandras positivt polariserade hemmaläger) tolkas negativt! Detta är en uppblåst människa, en Drake som frustar och pustar men ingenting får gjort. Och det tycks Trump Jr vara en av de första som insett. 

Joe Biden ville döda Putin och göra slut på "röda Ryssland" en gång för alla, men att låta Zelenskyy sköta USA:s proxykrig kanske ändå inte var det bästa, trots fabricerade utnämningar i TIME-pressen som Årets man. En finanstidning i samma koncern valde också Zelenskyy till årets personlighet så att lögnaktighet eller politisk agenda styrde utnämningen är uppenbart.

Med januari 2023 kommer Saturnus att anträda Vattenbäraren och när den når sin exakta opposition till Zelenskyys födelse-Saturnus (6e graden), då kan man räkna med att haussen "Årets person" redan är historia.

I inlägget om spionageprofessorn Agrell noterade jag att "när Saturnus sista veckan i februari 2023 tangerar landets och Agrells Jupiter blir nationalekonomin och dess kopplingar till världsekonomi ett akut problem."

Sverige, med sin "rike onde man" Jupiter i Vattenbärarens 5e grad har en sådan (astrologisk) närhet till USA:s konstgjorda ukrainska hjälte i 6e graden att man kan fråga sig om horoskopen talar om samma ödesutveckling? 

Det vet vi ju att de gör, även om snåla Sveriges inte vill dela med sig av sina "fina" vapen. Ett så kluvet land Sverige är, trots viljan hos landets förrädare att bli lydstat till USA via NATO! 

Men här lämnar bloggaren allt osagt, planeterna pekar på en FET kris för såväl Sverige som Zelenskyy personligen, bara några veckor från nu. Vem vet, kanske mordet på fyra schimpanser eller folkets val av regeringen Kristersson INTE var starten på Lilla dödens period, utan Saturnus första kontakt, Jupiter, i Sverigehoroskopets elitsektor, Vattenbäraren-i-femte?

Samma dag detta skrivs nyheten att Ryssen ökar sin militära styrka åt Finland-sveriges håll...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/pQdp9j/ryssland-forstarker-i-vast-efter-sveriges-natoansokan

Naturligtvis var själva Ukrainas utbrytning och bildande ett gigantiskt misstag - när en nation föds med extremisten Rahu stigande i öster (en sublunär demon som vill bli som gudarna), då är det ett omen om en vettvilling helt utan realism i grannskapet, Detta insåg uppenbarligen Ryssen men inte Sverige som kommer att få lida av sin bristande intellektuella klarhet.

1 kommentar:

Anonym sa...

https://m.youtube.com/watch?v=9FNDKdptBRY Zelensky har strippat tidigare i en video