Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 december 2022

Harvey Weinstein degenererat sexmonster. Astroförklaringen otippad.

 

Åklagaren skräder inte på orden: filmfinansiären Harvey Weinsteins förbrytelser är nu så många att han bara kan kallas degenererad (DN).  

I ett tidigare inlägg (från 2017) saknades klockslag, men astro.com har nu en uppgift baserad på hörsägen, som man borde vara försiktig med. Ytterst kommer uppgiften från en astrolog i Los Angeles som ska ha ställt ett horoskop åt Weinstein (via tropisk zodiak). 

Justerad till siderisk zodiak tycks Vågascendenten inte stämma för ett sexuellt monster! Vågen är ju en normaliserande eller balanserande influens? Men då glömmer men att även detta tecken har ett spektrum, "från himmel till helvete". Följande faktorer gör att jag faktiskt tror på den här uppgiften:

Mars i Vågen i 1a huset är visserligen en prominent position, det är en rövartyp, fräck och direkt om annat drar ner kartans "verkshöjd". Här hänger mycket på om Mars fundament Venus klarar av en sådan här impulsiv typ, där Passion eller lystenhet ges företräde framför förnuft och balans. Saturnus självkontroll är för övrigt svagt placerad i 12e huset, så att impulskontroll kan befaras!

Och detta bådar inte gott för ascendenthärskaren Venus i femte "lek- och nöjeshuset" - just en passande zon för sedeslöst artistfolk. Och den demoniska överdriftens Rahu förstärker problemhärden: den amorösa Venus som saknar bas i självkontrollens Saturnus!

Och som inte det räckte finns en sak till med denna Venus. Den är i sin roll som Morgonstjärnan och därmed alls inte någon timid eller rodnande "feminin" Venus. När Venus föregår solen och soluppgången är en mer lik en amazonkvinna, en maskulin och krigisk Venus (gammal västtradition, oklart om hinduerna ser ett omen i en tvådelad Venus). Addera därför den omoraliska Mars i öster och hur dess bas är konfigurerad och en bild liknande åklagarens börjar framtona.

Mars och Venus, de två rent emotionella planeterna, med förvärrande kringbudskap tycks ligga bakom monstret, men även sinnelagets Måne spelar garanterat in. Månen i yviga Skytten gapar över mycket och med fundamentet Jupiter i sitt andra härskarläge i Fiskarnas Vatten, uppstår ett Eld/Vatten-krig, en överhettad sensationalist som inte kan bärga sig när passionerna sätts i rörelse. Men psykets fundament (Jupiter) befinner sig här i 6e huset för Olyckan eller Fienden, så helt klart är Weinstein sin egen värste fiende. Detta är psykisk sjukdom. 

Att Saturnus, som är en "verksam välgörare" för Vågascendenten är satt ur spel i 12e, kan läggas till den framväxande berättelsen. Detta är medfödd psykisk sjukdom vilket materialisten förklarar med biokomisk obalans. Och så uttrycker det sig för dem utan förståelse. Men bakom det biokemiska "presentationsskiktet" finns ett VÄSEN, och detta är monstret. Var började Weinstein sin urspårning? Som gladiator på Colosseum? Våld och sex inte tydligt åtskilda här.

För att Vågen i öster kan underpresentera rejält finns förstås fallet Adolf Hitler. Också där var ascendenthärskaren Venus rejält skadad av omoralens Mars i formen av tät konjunktion i Passionens Vädur. Hitler var mannen som bara ville lyssna till sin egen röst.

 

*****

 

Knappa tvåtusen kartor med känd tid ger inte mycket material till jämförelse. Ingen träff på MarsVåg-i-första och VenusRahu i 5e. Jag tar bort Rahu för att se om något visar sig. Två träffar, och båda lätt obehagliga!

Den första är Dior, den homosexuella modedesignern som tycks ha haft ett frustrerat liv, med ett antal misslyckade affärer med yngre män. Man påminns om Vågens lägre typer, där allt bara handlar om estetik - människor som betraktar andra i första han som tillbehör som måste matcha det egna fantasierna (typen som håller sig med ett "entourage"). Jag har noterat: "den modersfixerade Dior var inte intresserad av kvinnan utan enbart av en idealiserad bild av Kvinnan". Typiskt det blå Luftelementet och dess förmåga att bygga in sig i luftslott.

Det andra fallet har en viss beröringspunkt med Weinsteins, en kvinna från bloggarens ungdom vars mor underkände hennes nya kille för hans simpla vårdbiträdesjobb vid tiden. Modern sände henne i exil och bröt upp relationen, hon kom från arbetarklassen och ville ett statuslyft via sin dotter.

Många år senare (kanske 15) är kvinnan plötsligt på telefonen, men livet har inte varit gott mot henne. Uppenbarligen hade den intriganta modern hämmat hennes  emotionella mognad - och här är Weinsteinkopplingen: det första hon säger för att "återknyta" efter alla dessa år ligger på en plump, sexualistisk nivå. Visst hade vi våra angenäma stunder, men är det där man börjar för att ta upp en sedan länge utslocknad kontakt? Kvinnan hade helt klart gått vilse och kunde inte skilja mellan då och nu och tycktes ha förlorat all sensibilitet.

Inom en minut över går samtalet i gråt och förtvivlan och jag inser att jag talar med ett mänskligt vrak, vilse i en värld av tanke- och minnesfragment. Misstanken är att Mars i 1a kan vara tillräckligt för att sänka en individ till en låg djurisk existensnivå. Inga varningsflaggor alls för när tanke eller beteende avviker från kutymen i "finare salar". 

*****

Kanske ett annat sökmönster kan ge fler insikter? Weinsteins karta är ju ett smörgåsbord av potentiella olyckor! Vad om andra Vågascendenter där Venus har samma sviktande kontakt med Saturnus till följd av nedprioriteringen till 12e huset?

En enda träff, trummisen Phil Collins som tog över sången i gruppen Genesis när Peter Gabriel blev soloartist. För dem som uppskattade den progressiva, äventyrliga och komplexa brittiska rockmusiken som utvecklades i slutet av 1960-talet går det en skiljelinje vid sångarbytet. 

Collins version av Genesis blev stora bolagets hi-gloss-produkt, men de var inte ensamma. Också proggrockarna Yes kom på att det fanns stora pengar i att skriva pophits för unga öron och alla dem som inte hade läggningen att ta till sig komplexa 20-minuterskompsitioner. 

Man kan skylla kapitalismen för att den dödar alla goda ting och ersätter med sämre kvalitet. Men någonstans är även kapitalismen ett av Tidens uttryck och vår tid är mänsklighetens bottennivå, inautentiska människobroilers, odlade att konsumera vad marknaden bjuder ut... Båda produkter.

Som västerlänningen strömlinjeformats sedan, säg, 1980 (alltid denna nyliberalism) kommer aldrig mer denna äventyrslystna progressiva rock att uppstå. Vem i internets tidsålder har mer än skärva kvar av det medvetande som kids på 1970-förlogade över - vem idag kan ens förmåga att uppmärksamt lyssna till en 20 minuter lång låt? (Förutom techno-losers, men där hjälper droger till...)

Samtidigt stod Collins med ett ben i det ursprungliga Genesis och måste ha kredd för det. Inte bara svenska politiker blir korrupta med åren... När han gav upp all musikalisk heder och började sjunga in coverversioner på hitlåtar från sin ungdom (1960-talet), då fick jag nog.


Collins karta ger tyvärr inga nya ledtrådar. Likt Weinstein är ett aktivt 5e hus förstås passande för någon i underhållningsbranschen. Sedan kan man fråga sig om det finns en dragning till "Eliten" - de rika och välbeställda som håller till i detta hus. Likt Sverigehoroskopet är inte detta "tursamma" hus helt okej eftersom Vågen inte sysslar med stora och lätta pengars Jupiter, och hos Collins står girigheten som spön i backen! 

Vilken är den här själens begär? Atma karaka-rollen tillfaller här de demoniska begärens Rahu som i 30e graden visar en viss släktskap med Sverigehoroskopets onda rikemansplanet, bara att Collins symbolik är enklare och tydligare. Verksamt ond Jupiter förstärkt av Rahu och ingen god bas i Saturnus, undanskymd i 12e.

Hur kan någon bli en så skicklig och taktfast trummis utan "ankaret" Saturnus? För att "sång och dans" sorterar under 3e huset! Och här är räknenissen, metronomen eller takthållaren Merkurius. Visserligen disponerad av Jupiter, "verksamt ond", men uppenbarligen som med Sverigehoroskopet i det tursamma 5e huset vilket gör att åtminstone en del svenskar gynnas av den. 

Collins är ännu fall där tolkningsreglerna ger "lite av varje". Faktum är att Collins 5e hus är så komplext att man lätt kan ta kartan som ett exempel på hur progressiv rock "ser ut". Det florala (Jupiter) tillåts dominera över det formala (nedtonad Saturnus). Jupiter komplicerar och utbroderar medan Saturnus alltid söker reducera, schablonisera...

För Collins koppling till Jupiters stora men omoraliska pengar, se de åldrande bandmedlemmarnas försäljning av Genesis katalog (minus de bra åren med Peter Gabriel) för den nätta summan 300 miljoner dollar. Så mycket för musiken. Den som äger mest när han dör, vinner.

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-63094007


Inga kommentarer: