Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 9 december 2022

Jennifer Lawrences stora blunder (den astrologiska "6-8-relationen" igen)

Att det är skit med västvärldens barn är ingen hemlighet men det är väl att minnas att de i sin tur hade föräldrar...

När nu Jennifer Lawrence i viktig intervju verkligen tror hon är den första kvinnliga actionskådisen går dock skam på land. Så här dum och okunnig får man inte vara om sitt eget gebit.

En lustig trend tycks ligga i luften för här är tredje inlägget på raken som ägnas åt den hinduiska doktrinen om "planeters relativa förhållande".


Precis som med migrationsministern och med de båda statskupper USA utförde mot socialistiska länder i sin närhet, tyngs Lawrence hårt av dubbla inkonjunkt-förhållanden - det hinduerna kallar 6-8-relaterionen med syfte på 6e olycks- och 8e korruptions- och dödshusen.

Det är svårt att säga vilken av de båda förekomsterna som tynger värst, men jag förstår plötsligt varför hon gör just trasiga och djupt störda kvinnor så bra. Hon har råmaterialet inom sig själv!

Ändå måste nog störningen mellan ascendenthärskaren Mars och Skorpionpersonligheten räknas som den värre, även om störningen mellan Solen (och dess följe i Krabban) och Saturnus i Skytten antyder dålig historisk medvetenhet (Saturnus) om i vilkas kvinnliga fotspår hon går.

Just denna Skorpionascendent här troligen den värsta som går att uppbringa eftersom Mars här står i Nybörjarens tecken Väduren. Okunnig rookie-mentalitet är just exakt problemet här. Debutanten Väduren blir lätt sin egen Fiende eller egen värsta Olycka om den bara pladdrar på utan minsta lilla pålästhet. Och  Solen i Krabban är känd som något av en mytoman varför de här 6-8-störningarna förvärrar för varandra. En del BÖR bara läsa innantill, det är deras "grej i livet" om det i övrigt bara är "shit for brains".

Det har gått sex år sedan Lawrence uppmärksammades för en annan dumhet:

https://siderisk.blogspot.com/2016/10/jennifer-lawrence-bast-betald-eftersom.html

 

 

"Shit for brains"

3e intellektshuset ägs här av Saturnus som står "inkonjunkt" i förhållande till den kognitiva kapacitetens Sol. Likväl domineras 3e huset av hybrisdemonen Rahu som förstärker och tydliggör hur låg begåvningen faktiskt är i detta fall.

Merkurius måste studeras parallellt med 3e och i Lejonets tecken utlovar intellektsplaneten heller något speciellt, Merkurius ägare är just Solen i nämnda icke-relation med Saturnus. Det är samma budskap som slirar runt, runt och säger något om den intellektuella underklass som är Hollywood i vår tid.

Emotionell intelligens är ett slags tröstpris för dem som inget annat fått. Här finns sådan och Skorpionascendentenen lirar väl med Jupiter i Krabban ... om man väljer att titta bort från halshuggningens demonen Ketu som skapar samma problem för Lawreence som för den superkorkade nationen Sverige som också har ett andligt förståndshandikapp i det som borde vara "det bästa huset", det 9e för religion och filosofi.

Lawrence och Sverige är därmed inga föregångare inte något "nästa evolutionärt steg"  - de är tvärtom svårt efterblivna på just det område mänskligheten nu hade behövt för att överleva.


Inga kommentarer: